Lars Bern: Sverigebilden rasar ihop som ett korthus

19
Trump om Sverigebilden i Fox News, 2017
Bild: Trump om Sverigebilden i Fox News, 2017

Lars Bern som blivit en stark röst i den svenska debatten gör rent hus med det politiska korrekta etablissemang som gör allt för att skydda Sverigebilden som en humanitär stormakt trots att Sverige lider svårt av att integrera sig till en mycket stor flyktingsström av immigranter som består av många människor i nöd blandat med enstaka kriminella individer. 

Text: Lars Bern, Anthropocene

I ett tal i Florida för några dagar sedan nämnde den amerikanska presidenten Donald Trump ett antal europeiska länders allvarliga problem med senare års muslimska immigration. Han pekade speciellt på svenska problem i våra segregerade no go-zoner. Utgångspunkten var ett amerikanskt TV-program inspelat i Rinkeby där det amerikanska TV-teamet attackerades av invandrare. Programmet hade sänts på amerikansk TV kvällen före Trumps tal.


Talet har fått hela det politiskt korrekta svenska etablissemanget att fullständigt tappa fattningen och gå till ett besinningslöst hatiskt motangrepp på USA:s president.


Vår tidigare stats- och utrikesminister Carl Bildt hade t.o.m. det dåliga omdömet att gå så långt i sin hatattack, att han ifrågasatte om USA:s president rökt på. Trump anklagas över hela linjen falskeligen för att ha påstått att vi dagen före hans tal haft en terrorattack, vilket han bevisligen inte sa, även om han uttryckte sig lite oklart. Han refererade bara vad amerikansk TV [nedan] visat dagen före talet.

“My statement as to what’s happening in Sweden was in reference to a story that was broadcast on @FoxNews concerning immigrants & Sweden” – Donald Trump, Twitter

Påståenden om motsatsen är ett skolexempel på politiskt korrekt FAKE NEWS!

Bakgrunden till hysterin är att hela det svenska politiska och mediala etablissemanget (inte hela svenska folket) totalt slutit upp bakom den globalistiska agendan med raserande av alla nationalstater och helt fri rörlighet över gränser.

Den antiglobalistiska rörelse som på senare år utlöst en folklig revolt i hela västvärlden, är det som burit fram Trump till hans jordskredsseger i det amerikanska valet. Trump är därför numera globalisternas främsta hatobjekt. Fram till valet hade Rysslands president Putin den rollen. Han motsätter sig nämligen också den globalistiska agendan. Vårt etablissemang är så förblindade av detta hat mot Trump att man slutat tänka klart och tappat sin självbevarelsedrift.

Konsekvensen av det svenska etablissemangets obalanserade reaktion på Trumps tal är, att media över hela världen nu riktar in sina strålkastare på våra enorma problem med integrationen av de 160,000 migranter som släpptes in 2015 och de hundratusentals anhöriga som kommer i deras spår.

Läs mer i AOL News: “Trump’s baffling ‘Sweden’ comment came from a FOX News segment”

Att Sverige är helt oförmöget att ta hand om alla de invandrare som vi föst samman i ett antal segregerade getton, där vår polis inte tar sig in, kommer att bli blottat för hela världen. Man kommer även att bli varse den svenska polisens oförmåga att avvisa de som inte får uppehållstillstånd och att de blir kvar och livnär sig i stor utsträckning på brottslighet.

Man kommer överallt att göra sig löjlig över svenska politikers självförhärligande om att Sverige skulle vara en humanitär stormakt. Den som myntade det löjliga begreppet var f.ö. sagde Carl Bildt, så man kan verkligen undra vem det varit som rökt på?

Vårt hyckleri kommer att kastas i ansiktet på oss.

Världen kommer att se att vi inte är något annat än ett ömkligt segregerat klassamhälle, där invandrarna är vår nya underklass. Vi måste nu räkna med att varje invandrarmord, våldtäkt, mordbrand och annan grov brottslighet kommer att få stor uppmärksamhet i USA och resten av världen.

Jag ser idag att en ledande amerikansk nyhetskanal har med en rubrik om den senaste branden i ett asylboende, sådant fick inte internationell uppmärksamhet för någon vecka sedan. Vår tid i det internationella rampljuset som det goda exemplet är över!

Det inträffade är utomordentligt allvarligt för ett litet land med ett starkt beroendeförhållande till omvärlden och med en lång rad utländska ägare i svenska företag. När man framöver skall fatta beslut om investeringar och satsningar, kommer givetvis många investerare att dra åt sig öronen och fundera både en och två gånger om det är så smart att investera i ett dysfunktionellt samhälle som det svenska.

Kompetenta personer som vi vill locka till våra företag kommer att dra sig för att tacka ja. Turister kommer att fråga sig om det är så klokt att resa till ett land med stigande brottslighet och en underbemannad poliskår. Jag känner många, idag stora skattebetalare, som överväger att emigrera. Den raserade Sverigebilden kommer att skada landet på en lång rad områden.

Till de rent ekonomiska problemen skall läggas att den svenska politiska eliten nu gjort sig till ovänner med presidenten i världens mäktigaste land och viktigaste ekonomi. De var tidigare ovänner med ledningen för vår närmaste östra supermakt. Vi ser även hur de få vänner de har kvar bland europeiska ledare är på väg att ersättas, även de av antiglobalister.

Snart står den svenska politiska eliten med sin förblindade tro på globalismen ensam i en hård värld med bara palestinier som vänner. Sveriges röst i världen har försvagats på alla plan och svenska folket riskerar att få betala ett högt pris.

Text: Lars Bern, Anthropocene

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

19 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Ale!
1 mars 2017 kl 10:54

Så sant Ulf Lagerström. Maktens frontfigurer (politiker och mediefolk) har i sin egen förträffliga självgodhet alltid rätt. Tanken att de kan vara förda bakom ljust eller att de rent av kan ha fel i sak, är en omöjlig tanke. Den ät borttvättad.

Ulf Lagerström
Gäst
28 februari 2017 kl 23:12

Bra artikel.
Det sorgliga med våra svenska politiker är, såsom Lars nämner, att istället för att ta till sig av den internationella kritiken om våra samhällsproblem, så försöker de att försvara och rättfärdiga bristerna och dessutom håna och förlöjliga de som kommer med kritiken.

per
per
Gäst
28 februari 2017 kl 20:28

Johnny 28 Feb, 2017 at 17:06

Du har rätt, Johnny, Lars Bern är faktiskt avpolletterad från Cancerfonden, vilket ju känns som en helt naturlig utveckling om man betänker hans allt ökande insikter om läkemedelsindustrins misslyckanden och hans förståelse för fördelarna med användning av bra mat, kryddor, kosttillskott med mera, för att åtgärda cancer och andra sjukdomar.

per
per
Gäst
28 februari 2017 kl 20:17

Björn wiklund 28 Feb, 2017 at 00:41

Ja, Bern skriver många intressanta saker, ingen tvekan om det.

per
per
Gäst
28 februari 2017 kl 20:11

Björn wiklund 28 Feb, 2017 at 00:41

“UT; S.I.C; OT;…”

Om det känns okej för dig kan du eventuellt kanske skriva ut vad förkortningen betyder första gången du använder den i texten. “UT (uppehållstillstånd)” och så vidare.

Vänligen

Per

JohnnyD
Johnny
28 februari 2017 kl 17:06

Lars Bern är en av Sveriges bästa bloggare om geopolitisk makt och utveckling. När det gäller Cancerfonden så har han väl fått sparken som vice ordförande efter sin kritik av status quo metoder som bestrålning och kemisk behandling om jag inte minns fel.
Det är oseriöst och skamligt av media och politiker i Sverige att kritisera Trump för att uttrycka oro över utvecklingen av massinvandringen i Sverige efter ett inslag på Fox News TV, speciellt för saker han inte sagt. Trump har satt fart på hela det västerländska etablissemanget inom politik, media, näringsliv och nöjesbranschen som nu kryper fram under alla stenar. Det blir allt tydligare hur korrumperat vårt samhälle är och att media och politikernas uppgift är att kontrollera folket med lögner och propaganda.

Sverige skulle behöva en tuff sanningssägare som Trump som utmanar det förljugna etablissemanget och deras destruktiva politik. Make Sweden safe again.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
28 februari 2017 kl 17:03

Per Larsen vilket innehåll i artikeln är en direkt lögn??

Ale!
28 februari 2017 kl 16:31

Per Larsen: Flytta dit om det nu är så bra där. Rapportera sedan hur du blir mottagen som “äkta Svensk” bland idel invandrare? Naturligtvis med hurrarop och tacksamhet från alla invandrare så har Sverige att tacka för ditt nya hemland, eller hur?

Bengt Larsson
Bengt Larsson
Gäst
28 februari 2017 kl 16:18

355000 svenska pensionärer lever under fattigdomsgränsen i den humana stormakten Sverige. Detta är 18% av medborgare över 65 års ålder. Dessa personer har arbetat och betalar världens högsta skatter. Varför prioriterar inte politikerna landets egna medborgare?

Henrik Robeck
Henrik Robeck
Gäst
28 februari 2017 kl 16:08

Fråga de stora läkemedelsföretagen varför de flyttar forskning från Sverige till Cambridge och andra platser. Det går varken att finna bostäder eller trygghet för forskare som kommer till Sverige.
Sverige kommer att halka långt ner på listan som industrination och levnadsstandarden kommer att rasa.
Rör inte till det och anklaga andra än de politiker som ligger bakom denna misär de importerat.

Per Larsen
Per Larsen
Gäst
28 februari 2017 kl 08:51

Att texten är full av sladder, överdrifter och direkta lögner överlåter jag till var och en att filtrera fram.
Om någon av läsarna klara den prövningen är det dax att skåda verkligheten, ett Rinkeby med 12 000 invånare där de flesta har invandrarbakgrund. Det är familjer, människor som arbetar, barn som går skolan och i området finns det affärer och kommunal service. Det finns problem också, med kriminalitet men det finns överallt och beror kanske mer på utomstående faktorer.
I Tensta finns det en konsthall med spännande utställningar, den kan du använda som ursäkt för att åka till den mytomspunna förorten. När du ändå är där kan du passa på att handla exotiska livsmedel, kryddor och en kebab till mellanmål.
Efteråt kan du filosofera över dit äventyr, såg människorna farliga ut? Fanns det invånare som log emot dig? Var det lätt att tala med andra människor om till exempel någon krydda du blev intresserad av eller när frågade du frågar om vägen till Tensta Konsthall?
Det finns kanske andra äventyr du hellre gör, som att flyga charter sex timmar till turistparadiset Nueva Suecia och äta alla de köttbullar och pannkissar du orkar med all-inclusisve. Då kan du ju allt om spansk politik oxå!

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
28 februari 2017 kl 02:28

Sverigebilden kan återupprättas, men det kommer vara en mödosam arbetsuppgift. Många kan felaktigt tro att SD är lösningen. SD är förmodligen INTE lösningen. – Varför inte då?

1. SD har lagt sig mellan S&M socialpolitiskt. d.v.s. exakt den monopolkapitalism-politik som skapat en stor del av eländet genom klasskillnader och segregation. De borde lagt sig till vänster socialpolitiskt.

2. Den stoppade invandringen av radikaliseringsmogna fascistiska sektmedlemmar, och t.o.m. utvisningen av en stor andel av sektens medlemmar, kommer INTE lösa grundproblematiken med sådana sektmedlemmars existens i Sverige, förrän fascistiska sektmedlemmars numerär ligger på nära noll.

Till en siffra nära noll kommer man inte utan att utplåna fascistisk sekterism i sin helhet i hela landet, men det är de facto INTE SD:s officiella politik, eftersom de är för existensen av fascistisk religiös sekterism under beteckningen “religionsfrihet”.

Tar man inte död på den fascistiska sekterismen helt sker sannolikt ungefär följande intressanta sak:
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/02/20/motivation-antalet-muslimer-i-framtiden-vid-olika-slags-politik/

Björn wiklund
Gäst
28 februari 2017 kl 00:41

Macula_Transfer och per på bloggen:

https://anthropocene.live/

finns det ämnen, diskussioner som är mer OT rörande Cancerfonden et. al.

per
per
Gäst
28 februari 2017 kl 00:37

Macula_Transfer 27 Feb, 2017 at 23:08

Lars Bern i Cancerfonden är en märklig sak. Han har visserligen riktat viss kritik mot densamma, men ändå.

Björn wiklund
Gäst
28 februari 2017 kl 00:36

Bara lite data:
2015 cirka 110 000 beviljade UT (12 månader eller mer)
MEN
2016 cirka 150 000 beviljade UT (12 månader eller mer)

det finns alltså en eftersläpning både i hanteringen av asylsökanden vilket är de 160 000 2015, beviljande 30–60%, 2016 sökte bara 30 000 asyl men dels beviljade 60% dels beviljades UT för anhöriga….

Så det gäller att skilja på asylsökande vilka prövas och beviljas om det finns skyddsskäl . . och vid “låga volymer” ökar andelen beviljade S.I.C. och anhöriga etc. som beviljas UT utan samma prövning…

Tyvärr så tyder det mesta på 150 000 årligen i flera år medan etablissemanget på olika sätt försöker dölja att 2016 blev ett verkligen all time high rörande beviljade UT

Macula_Transfer
Macula_Transfer
Gäst
27 februari 2017 kl 23:08

Med risk för att göra en halmstrågubbe och avvika från ämnet här nu då – kan man lita på en man som sitter som vice ordförande för Cancerfonden? Det är ju Big Pharma som driver det! Det är ju mycket pengar att tjäna på att INTE hitta fram till botemedel på cancer. Fortsätta stråla o.s.v.

När det är så enkelt som att använda bikarbonat och färskpressad citronjuice för att bota cancer. Oj.

On Topic – Lars Bern genomskådar det mesta! Han är bra på det. Men jag har svårt att förlika mig med det ovanstående nämnda. När ska han genomskåda det? Håller tummarna!!!

Linda
Linda
Gäst
27 februari 2017 kl 21:52

Sweden, Hypocrites paradise, har varit känt sedan lääääänge. Och problem har vi haft länge. Och problemområden har vi haft länge. Men, inte behöver man bry sig om man inte bor i ett sånt område, eller har drabbats själv. Men jag som reser mycket, och har en far som träffat en hel del höjdare ute i världen, där är det ändå ganska känt hur det egentligen är med de som ska representera detta land. Vi har mycket att vara stolta över, men inte det som saluförs. Vi är ett experimentland som håller på att skaka av oss den påklistrade bilden av att vara det perfekta landet gällande globalisternas socialism. De lydiga skattebetalarna som styrs av ekonomiska incitament och hjärntvätt från vaggan till graven.

Adam
Adam
Gäst
27 februari 2017 kl 21:04

MAKE SWEDEN SAFE AGAIN!

Stig Olsson
Stig Olsson
Gäst
27 februari 2017 kl 20:31

Och den bitterljuva sanningen för regeringen är att lösningen inte finns på twitter och facebook, den finns internt, här inne, i Sverige!
Allt som behövs är att regeringen börjar följa sin egen lagstiftning, varken lägga till eller ta bort.
Inte heller längre tillåta att människor som faktiskt måste anse sig vara här i egenskap av turister, har minst lika stora skyldigheter att hålla sig inom lagens råmärken eller få finna sig i att utvisas.
Bygg ut polisen med det manskap den måste ha för att kunna göra ett bra jobb.
Återuppbygg vård, skola, omsorg.
Återuppbygg allt förlorat förtroende hos folket (mycket svårt, men det går).
Säg alltid sanningen och inget annat. Vi kan faktiskt ta det!
Skäll inte på oss och bestraffa oss inte mer, för vi är faktiskt helt oskyldiga!
Sätt dit de skyldiga, vilka för tydlighetens skull är bankirers, affärsfolks, krigsindustrins fel.