Lars Trägårdh och Nina Lekander debatterar Trump och Sverigebilden

publicerad 24 februari 2017
- av NewsVoice
Lars Trägårdh - 24 feb 2017 - Foto: SVT Opinion

Lars Trägårdh som är professor i historia debatterar med kulturjournalisten Nina Lekander från Expressen om Trump och Sverigebilden. Trägårdh försöker förmå debatten i Sverige att bli mer sansad kring hur vi ska relatera till Trump likväl som Sveriges interna problem.

Text: NewsVoice – Källa: SVT Opinion, den 23:e feb 2017 | Videon kan ses på SVT Play tom 17 juni 2017 (men du kan inte kommentera där)

Trägårdh kritiserar ledarskribenten Anders Lindberg på Aftonbladet som strax innan i studion diskuterat samma sakfrågor med journalisten Katerina Janouch. Han säger:

“Det som oroar mig med Anders retorik, det är den här idéen om populism som om det vore så att när folket tycker “rätt” då ger man uttryck för en demokratisk ståndpunkt. Tycker dom fel då hänger sig dom åt populism.”

Istället anser Lars Trägårdh att vi måste röra oss mot en gemensam verklighet och acceptera att Sverige just nu befinner sig i ett skarpt läge. Att Sverige inte skulle ha problem i flyktingkrisen är absurt, anser han.

Nina Lekander 23 feb 2017 - Foto: SVT Opinion
Bild: Nina Lekander – Foto: SVT Opinion

Nina Lekander vill framhålla att integrationen faktiskt fungerar på sina håll ute i Sverige. Allt är inte bara kris. Hon menar vidare att de seriösa medierna i Tyskland förstått situationen i Sverige.

Både Lekander och Trägårdh verkar vara överens om att vänstern i USA och Europa lider en egen kris.

En aspekt som tas upp är att de ledande partierna i Sverige sedan en längre tid inte är folkanpassade i sina sätt att tala till människorna. Partierna och medierna har istället i bristande förmåga valt att angripa Sverigedemokraterna och Trump.

Se även SVT-debatten strax innan mellan Katerina Janouch och Anders Lindberg

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Trumps referens till “terror” är ju inte blygsam.. Att Trump inte begriper att nyfattigdom, utslagning, arbetslöshet, ledet till oroligheter och våld är ju inte konstigt. Katarina Janoush tycker att utvecklingen är regeringens fel… Så intelligent.
  SD ber tidernas mest bleka president om moraliskt stöd till de skræla rasistiska kakorna och hoppas att piska en död häst inte ska formera en unken lukt kring bekräftelserna på alla fördomar man önskat sig. Sverigevännerna sitter som finnar i röven och drar sig inte för att lasta hela regeringen för vad några få idioter hittar på..

  Glöm inte att SD ändå röstade för Alliansens politik och urholkning av svensk ekonomi, sänkta skatter för finansen och sänkta löner och ännu mer lönekonkurrens. Dessa femtekolonnare till de fyras gäng har inte arbetarklassen i Sverige råd med.

 • För mig har våra statsmedier och fam. Bonniermedier varit fake eller extremt ensidig sedan 2009. Säkert tidigare men det var då jag upptäckte det. Det ENDA man gick till t.ex. DN’s hemsida var för att läsa kommentarerna. Läsarna var mycket mer pålästa och gjorde mer research än “fake stream media”-journalisterna, och ändå censurerades de bästa inläggen snabbt bort, medans rasistiska kommentarer fick ligga kvar länge, och nu menar jag riktiga rasistiska kommentarer, inte allt som inte PK och för rasistkortet i ansiktet för att döda all debatt som inte är godkänd enligt rådande värdegrundsnorm. Att betala TV-licensen är en kriminell handling när det sker under tvång. Det gäller all skatt lilla obegränsat skattskyldige slav.

 • Off topic, slightly.
  Titta på varför Marine Le Pen är på god väg att bli populärast inte bara i Frankrike utan i snart hela världen. 2 minutersklippet på Franska blev till och med direkt försett med Engelsk text. Hon avslöjar globalisternas bakomryggenpolitik på ett enastående enkelt sätt så att vi alla får ett betydligt bättre grepp om vad det (CETA) handlar om. http://www.express.co.uk/news/world/771632/Front-National-Marine-Le-Pen-polls-France-election

 • Men de gör att vi inte kan debattera fritt.
  Var tog yttrandefriheten vägen?
  Det är uppenbart att SVT vill styra och stoppa vidare diskussion. Som du Torbjörn säger : det är våra skattepengar och detta är ett övergrepp på yttrandefrihet.

 • Debatten är redan blockerat! Hur länge skall åsiktskontrollen få fortgå innan svensken reagerar eller är det redan för sent?

 • Jag tycker det är vedervärdigt att SVT tar ned dessa debatter från NewsVoice YouTube-kanal pga av “upphovsrättsintrång”. Först förhindrar SVT folk från att debattera på SVT Opinions hemsida sedan begränsar de oss från att debattera i våra egna folkliga kanaler. Dessa videoinslag är public service-debatter. De är ju betalda av våra skattepengar. SVT är verkligen svensk Stats-TV utan folklig förankring som parasiterar på våra plånböcker. Varför ska vi betala TV-avgift för detta beteende kan man undra. / redaktören

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *