Lars Trägårdh och Nina Lekander debatterar Trump och Sverigebilden

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 24 februari 2017
- NewsVoice redaktion
Lars Trägårdh - 24 feb 2017 - Foto: SVT Opinion

Lars Trägårdh som är professor i historia debatterar med kulturjournalisten Nina Lekander från Expressen om Trump och Sverigebilden. Trägårdh försöker förmå debatten i Sverige att bli mer sansad kring hur vi ska relatera till Trump likväl som Sveriges interna problem.

Text: NewsVoice – Källa: SVT Opinion, den 23:e feb 2017 | Videon kan ses på SVT Play tom 17 juni 2017 (men du kan inte kommentera där)

Trägårdh kritiserar ledarskribenten Anders Lindberg på Aftonbladet som strax innan i studion diskuterat samma sakfrågor med journalisten Katerina Janouch. Han säger:

“Det som oroar mig med Anders retorik, det är den här idéen om populism som om det vore så att när folket tycker “rätt” då ger man uttryck för en demokratisk ståndpunkt. Tycker dom fel då hänger sig dom åt populism.”

Istället anser Lars Trägårdh att vi måste röra oss mot en gemensam verklighet och acceptera att Sverige just nu befinner sig i ett skarpt läge. Att Sverige inte skulle ha problem i flyktingkrisen är absurt, anser han.

Nina Lekander 23 feb 2017 - Foto: SVT Opinion
Bild: Nina Lekander – Foto: SVT Opinion

Nina Lekander vill framhålla att integrationen faktiskt fungerar på sina håll ute i Sverige. Allt är inte bara kris. Hon menar vidare att de seriösa medierna i Tyskland förstått situationen i Sverige.

Både Lekander och Trägårdh verkar vara överens om att vänstern i USA och Europa lider en egen kris.

En aspekt som tas upp är att de ledande partierna i Sverige sedan en längre tid inte är folkanpassade i sina sätt att tala till människorna. Partierna och medierna har istället i bristande förmåga valt att angripa Sverigedemokraterna och Trump.

Se även SVT-debatten strax innan mellan Katerina Janouch och Anders Lindberg

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice