Bilbrand kan vara en fantastisk affärsidé – för den kriminelle

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 mars 2017
- Torbjörn Sassersson red.
Bilbrand - Crestock.com

Bilbrand - Crestock.com

 

Expressen skriver att de pratat med en bilbrännare i Södertälje som säger att han brände bilar på uppdrag av bilägare som ville ha ut försäkringspengar. En bilbrännare i Husby säger något annat: ”Aftonbladet och Expressen betalar oss för att bränna bilar i Husby”. Här kan man ana en affärsidé.

Text: Torbjörn Sassersson

Expressen om bilbränder -skärmdump
Expressen om bilbränder -skärmdump

“Folk kanske tror att det handlar om slumpmässigt utvalda bilar när de eldas upp i förorterna. Så är det inte. Det var inte så för mig i alla fall och jag tror inte att det skiljer sig så mycket för dagens ungdomar. Den som betalade mig för att elda upp en bil var bilens ägare, som ville ha ut pengar från försäkringsbolaget.”

– Emanouel Ivanovitch, intervjuad av Expressen

Joakim Lamotte skriver på sin blogg att det handlar om något annat.

“Jag möter upp med några killar som börjar berätta om hur mycket de avskyr ”journalistfittorna” som åker till Husby och bidrar till eskalerande stenkastning och våld.”

”Aftonbladet och Expressen kan dra åt helvete”, säger de.
”Man måste väl få rapportera om vad som händer här”, säger jag.
”Ja, men de vill ju betala oss för att bränna bilar. De säger åt oss att filma när vi bränner bilar i Husby, och att vi får sjutusen för en bra film”, säger de.

– Joakim Lamotte, hotlamotte.com

Kommentar

Det är inte så stor skillnad på:

“Om du bränner några bilar och filmar det
så får du 7000 kr av Expressen”

att jämföra med:

“Om du ser att det brinner några bilar
så får du 7000 kr av Aftonbladet om du filmar det”
.

Totalentrepenad skulle innebära att brännaren först tar ett uppdrag av en bilägare att bränna två bilar för 5000 kr och sedan sälja filmen till Expressen för 7000 kr.

Bilägaren kan till och med bränna sina egna bilar – spara 5000 kr – och sedan sälja filmen för 7000 kr och därefter få försäkringspengarna för att sedan ange någon annan brännare som bränner några andra bilar som man också filmat. Den filmen – som borde vara värd en slant – kan användas som bevismaterial som brännaren säljer till Försäkringsbolaget.

Obs denna artikel är en satir och ska tas med en nypa salt även om de källor som NewsVoice uppger är faktuella.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Sverige börjar likna Indien och Indien kan bäst beskrivas med ett ord… Löjligt. Det borde annars vara rimligt enkelt att få fast både säljare och köpare om folk som bor i områdena uppmuntras av försäkringsbolag och polisen att snärja förövarna, ex. genom att höja premierna när det brinner och sänka dem när det inte brinner.

  • Ännu roligare var att en rysk tv-kanal skulle uppmuntrat bilbrännare till lite efterlängtad action? Inte var väl Öresundsbron till för det smala gränslösa samarbetet! Men alternativ media gör ju sitt bästa för att elda och låta gnistorna yra för vinden. Åt helvete med Påsk- och Maj-brasor, här kommer mediaormarna utan byxångest färdiga att gastkrama Twilight Zone långt utanför sin fantasivärld. Fula blottare är de som försöker stänka protein på betraktarna i hopp om att befrukta hat, misstänksamhet och förakt..

    NATO’s bananer kommer besprutade i trånga lådor. Tänka utanför pappersboxen är alltså en svår synd i ett samhälle som är lika smalt som plankan pirater brukar ha.. Antar att hålla sig i träden och akta sig för fast mark bränner som en eld, är tipset från coachen.

  • Om man söker lediga lägenheter och det inte finns några. Så kan man bränna några bilar för då flyttar folk.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *