Good Country Index – Sverige är godaste landet i hela världen

publicerad 1 mars 2017
- av Torbjörn Sassersson red.
Regeringen år 2017 - Foto: Martina Hubner
Regeringen orsak till Good Country Index resultat?- Foto: Martina Hubner
Regeringen år 2017 – Foto: Martina Hubner, Regeringskansliet

Ytterligare en undersökning visar att Sverige är ett av de bästa länderna i världen. Denna gång gäller det välfärd och jämlikhet för respektive hälsa och välmående hos landets invånare. Sverige är även miljöanpassat och gör många goda gärningar för omvärlden, enligt Good Country Index. 

Enligt Good Country Index som bygger på 35 parametrar gör vi bra i från oss även kulturellt och Sveriges negativa påverkan på andra länder är låg, enligt studien.

“The index suggests that Sweden, relative to the size of its economy, does more “good” and less harm than any other country.”

“A good country is one that successfully contributes to the good of humanity. Of course it must serve the interests of its own people, but never at the expense of other populations or their natural resources: this is the new law of human survival”, enligt policyrådgivaren Simon Anholt som är hjärnan bakom Good Country Index – “Sweden officially the ‘goodest’ country in the world”.

Studien verkar inte ta hänsyn till att:

[Addera gärna ytterligare svagheter i studien i kommentarsfältet]

Good Country Index verkar dock ha tagit hänsyn till att Sverige är en av världens största vapenexportörer, vilket gav oss minuspoäng.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Om Sverige ska lyckas uppnå föresatsen “A good country is one that successfully contributes to the good of humanity” så måste makthavarna anstränga sig mer för att hjälpa människor på plats istället för att ägna sig åt människohandel. Migranterna trivs inte här trots all extrem positiv särbehandling och ymniga insatser.

  Har vi någon som helst anledning att tro att de eller vi etniska svenskar ska bli lyckligare framöver? Nej, det tror inte heller våra makthavare som allvarligt planerar att, med hjälp av medicinsk drogning, modifiera människors inställning i en för politikerna positiv riktning. Brave New World kommer allt närmre. För övrigt uppfattar jag “good country index” som ren bullshit och ett exempel på fake-statistik.

  Även om Sverige tog in 10 miljoner migranter varje år så skulle det ändå vara en spott i havet. Kolonisation, imperialism, kommunism, liberalism och globalisering håller majoriteten av folk i världen fattiga och än värre lär det bli. Sverige kommer att bli det land som faller i djup olycka och fattigdom på snabbast kortaste tid.

  Det finns oerhört stora ytor med åkermark i hela världen som, om de styckades upp, skulle medföra att varje världsmedborgare skulle kunna förfoga över 2500 m2. Det här skulle kunna avhjälpa många av de stora problem som vi ser i världen idag – till stor lycka för majoriteten av alla människor – men till stor fasa för makthavarna. Migration löser inte problemet med fattigdom utan skapar istället möjligheter för de giriga att roffa åt sig än mer av kollektivets resurser. Globalisering är ett annat ord för utsugning och utarmning av demokrati och människors möjligheter till självförsörjning.

  I klippet “Immigration, World Poverty and Gumballs” diskuteras fattigdom och migration. Även fast migration diskuteras utifrån ett amerikanskt perspektiv så är problematiken universell.

  https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

 • Att utplundra en hel befolkning med hjälp av skatter för att skaffa sig en glänsande fernissa mot omvärlden. Är det godhet? Svenska befolkningen består av skara vilsna FATTIGLAPPAR och tjallare.

 • Godhet är svårdefinierbart. Det förutsätter en uppfattning om vad som är gott vilket kan basera sig på vilka lögner, floskler och oxymoroner som helst. https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/08/07/godhetens-sjalvmotsagelser-lista-pa-speciellt-dumma-politiska-oxymoroner/

  Vad som uppfattas som gott kortsiktigt kan få konsekvenser som uppfattas som onda långsiktigt och tvärt om. Det är lite som med schack. Bondeoffret kan leda till ett strategiskt gott övertag senare i spelet, men man kan inte veta i förväg då det också beror på motspelarens drag.

  Lycka däremot kan mätas på olika vis ex. genom antalet mord per capita eller vilka ord befolkningen använder i sin dagliga kommunikation med varandra. http://www.science20.com/news_articles/scientists_say_they_can_now_measure_happiness_without_you_knowing_it

 • Instämmer (verkligen!) med Sigge J och alla andra kommentarer ovan!
  ‘..A good country is one that successfully contributes to the good of humanity..’ – med bl.a. ‘snusdose’-minorna va’?..!! :O

 • En viktig svaghet är den allt högre utskrivningen av sinnesförändrande psykpiller – för i stort sätt alla tänkbara problem som en person kan råka ut för. Till detta kan tilläggas att Sverige nog är “Världsmästare” i att ge el-chocker.
  Dessa bedrövliga “behandlingsmetoder” kan också kopplas till att självmordsfrekvensen fortfarande är hög.

 • Undrar vilka som ligger bakom den här “rörelsen”, alltså finansierar den.
  Open Society Foundation för fram mycket liknande ideer, tvärtemot verkligheten av det land som nu fick förstapriset:
  “Open Society Foundation works to build vibrant and tolerant democracies whose governments are accountable to their citizens.”
  Har Herr George Soros sina fingrar i alla pajer?
  Från en artikel i The Telegraph fås en mycket träffsäker förklaring till varför det går åt skogen för flyktingarna i Sverige och varfär brottsligheten som vi ser idag kommer bli värre om regeringen inte vaknar myckst snart.
  “Among Swedes, unemployment is about 4 percent and falling. Among immigrants, it’s 22 percent. No developed country has a higher differential: in Britain, there’s barely any difference at all. The Swedish government describes itself as a “humanitarian superpower” and accepted refugees on that basis, but its fatal mistake was the failure to welcome so many without being able to integrate them. Hence the zones of joblessness and the criminality, and the inability to know what to do about it.”
  Inte ens på Titanic satte man 40 personer i en livbåt för 20.

 • Jag inbillar mej att många dylika studier, undersökningar eller vad man skall kalla det för ofta är propaganda. Tror att de då skapas baklänges så att man börjar med slutsatsen och sedan söker fram rätt personer och väljer ut de frågor som gett svar som underbygger slutsatsen.

 • Bravo Sigge Johansson! Din beskrivning av Sverige på 50-60 talet stämmer på prick och en del som du rätt beskriver som sovande framför TV tror fort-
  farande att det är så, men då har man vare sig bostad i stora städer eller är rätt isolerad i sin tillvaro, dvs är aldrig sjuk, inte folkpensionär osv.

 • Man har inte tänkt på allt det elände som vårt genomgoda bistånd till fattiga länder ställt till genom att berika diktatorer och beväpna de som terroriserar befolkningen.

 • “‘A good country is one that successfully contributes to the good of humanity’.”

  Och så glömde studien ta hänsyn till Sveriges hyckleri – vi söker framställa oss som världssamvete samtidigt som vi har i förhållande till mängden befolkning en stor krigsindustri.

 • Undersökningen har alltså kommit fram till att “Sverige är godaste landet i hela världen”….
  “För Vem/Vilka då” var det första som flimrade till på “bildskärmen! Svaret på DEN frågan är given och ingår dessutom redan i artikelns uppräknade alternativ varför jag inte ska tjata mer om det…

  Emellertid HAR det funnits en tid då jag istället kunnat skriva under påståendet “Sverige är det BÄSTA landet i hela världen” — men dessvärre är den tiden sedan mkt länge förbi.
  Är en tidig 50-talist och tillhör därmed kanske den sista generationen som fått växa upp i ett tryggt och välordnat Astrid-Lindgren-Sverige vilket jag är mkt tacksam över att ha fått uppleva.
  Som ett exempel från den tiden kan nämnas att jag som 10-åring tappade min plånbok med hela min “förmögenhet” under en cykeltur MEN fick tillbaka den redan dagen efter då en landsman hade hittat och lämnat in den på närmaste polisstation (vilka fanns överallt!). Och SAMTLIGA 1-, 2-, 5-, 10- och 25-öringar fanns dessutom kvar!
  Om man berättar om sådana upplevelser för dagens 20-, 30- eller 40-åringar blir man betraktad med klentrogen blick eftersom de inte ens i sin vildaste fantasi kan föreställa sig att ngt sådant överhuvudtaget varande möjligt….

  Betvivlar, för det första, starkt att testresultatet “Sverige är godaste landet i hela världen” hade hamnat så högt på listan OM enbart etniska SKATTEBETALANDE Svenskar hade tillfrågats.
  För det andra, betraktar jag sådan information som fabricerad tillika värdelöst nonsens, framtagen enbart i syfte att ytterligare hjärntvätta de bortom räddning förlorade/fördummade landsmän som tillbringar all ledig tid sovande med öppna ögon framför tv-apparaterna.

 • Birgitta 1 Mar, 2017 at 13:45

  Min uppfattning är att makten utgår ifrån ett litet antal individer som vi människor inte har någon riktig koll på vilka de egentligen är. Politikerna är i de flesta fall bara korrumperade och inkompetenta budbärare av dessa dolda individers diktat.

 • Fick mig ett gott skratt när jag läste: “Of course it must serve the interests of its own people”. Vilka är politikernas “own people”? Ja, inte är det majoriteten av svenska folket, vilka jagas och förhånas när vi försöker att föra fram vilka intressen vi har.

  Makten utgår inte längre från folket utan från ytterst självgoda och svagt utbildade politiker som dikterar vad folket ska tycka och tänka och som därför skapat en luddig värdegrund som ska främja globalisternas intressen. Den plastiska “värdegrunden” kan påpassligt slängas i ansikten varje gång som folket tycker annorlunda än makthavarna.

 • Bäst i världen, för globalisterna som utformat testet. Inte bäst i världen för oss svenskar eller andra som bor här.

 • Studie tar inte heller hänsyn till förföljelsen av små och medelstora företagare sedan årtionden som de slaktat och som inte kommer med i statistiken. Finns ingen statistik på varför företag går i KK, i synnerhet inte om staten varit huvudorsaken, och sedan finns de inte mer. Det finns många självständiga svenskar och invandrare som emigrerat för att Skatteverk och andra myndigheter attackerar dem för ingenting och för att regelverket motverkar självständiga företagare. Visserligen blir det värre och värre i andra länder gällande detta men Sveriges stat är bäst, än så länge, att sabba för sina företagare.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *