Lars Bern: Låt kosten vara din medicin mot metabola sjukdomar

publicerad 29 mars 2017
- Lars Bern
Lars Bern i mars 2017 - Foto: Svensk Webbtelevision

Text: NewsVoice | Video inspelad av Svensk Webbtelevision

Lars Bern har tagit initiativ till bildandet av Riksföreningen för Metabol Hälsa vars syfte är att stärka patientens kunskaper och medvetenhet om vilka krav du kan ställa på vårdgivarna.

Föreningen ska även sprida information om fungerande alternativ till den idag vanliga pillerbehandlingen av metabola sjukdomar. Lars Bern nämner Professor Yusufs föreläsning nedan.

Bli medlem genom att mejla till larsbern[snabel-a]live.se

Lars Bern (Antropocene) rättar: “Yusuf är ordförande i World Heart Federation och den kardiovaskulära nyttan av fet kost sätter in redan vid 1% av kaloriintaget och inte vid 10% som jag felaktigt säger.”

Professor Yusufs föreläsning

Läs även Berns artikel: Blir vi förgiftade av livsmedelsindustrin och lurade av nutritionisterna?


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Hälsorörelsen med Lilly Johansson , Dr Aly , Are waerland m fl har skrivit bra böcker som jag rekommenderar . Finns att köpa på antikvariat

 • På det hela taget en bra intervju.

  Saknar information om hur mycket man kan göra mot kolesterolstörningar, cancer och andra problem medelst alternativa metoder utöver kosten.

  Skulle vilja att det framgick hur nyttiga raw, obehandlade mjölkprodukter är jämfört med pastöriserade, homogeniserade.

  Tycker att Lars verkar lite naiv beträffande varför allt är så skevt inom livsmedels- och läkemedelsindustrin och de myndigheter som skall granska dessa. Dessa galenskaper är ju ingen slump utan avsiktliga.

 • Tack Lars att du delar av dina egna erfarenheter och iakttagelser i video.

  För min egen del kan jag tillägga att sedan jag fann en inre balans och en inre harmoni så har jag utan att banta gått ner 20 kilo. Jag behöver mindre mat och jag känner inte av svängande sockerkurvor som förorsakade att jag kände mig hungrig för i tiden redan innan lunch.

  Idag spelar det inte någon roll för mig när jag får mat. Jag äter ibland fisk och mjölk eller mjölkprodukter äter jag sällan. För det mesta blir det grönsaker.
  När jag äter så äter jag med tacksamhet för den mat som finns på tallriken och ägnar mig åt maten och eventuell sällskap runt bordet. TV, dator, mobil är inte välkomna i dessa stunder in i mitt liv.

  Jag utgår ifrån att allt är medvetet och därför är det viktig att på ett medvetet sätt bemöta även mat på tallriken. Maten är något som lever och levde med sitt eget medvetande och bör behandlas med respekt.

  Detta lite av mina erfarenheter.

 • Bra Lars!
  Läkare får ju ingen utbildning i kost och blir mutade av läkemedelstillverkare att ge oss en massa kemikalier och livsmedelsverket är ju styrt av samma företag och det handlar bara om pengar. Med lite egen tankeverksamhet kan alla lätt förstå att det viktigaste är vad vi stoppar i oss, det lärde jag mig redan som barn. Ett tips är att läsa Budwig Center på http://www.budwigcenter.com/wp-content/uploads/2017/03/Johanna-Budwig-Center-Guide-Diet-health.pdf, men det finns många fler tips att få om man bara ger sig lite tid. Kanske det bästa tipset är att sluta med hamburgare och Coca cola och all annan snabbmat.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *