SVT/Novus: Nu är Sverigedemokraterna näst största parti

5
Jimmy Åkesson från SD och Kinberg Batra från Moderaterna - Foto: IBL.se
Jimmy Åkesson och Kinberg Batra – Foto: IBL.se

I torsdags publicerades SVT/Novus väljarbarometer. Om det vore val idag skulle Sverigedemokraterna (SD) bli näst största parti i Riksdagen. Det skriver Affärsvälden.

Moderaterna har tappat stort i väljarstöd. Det leder till att Sverigedemokraterna idag är Sveriges näst största parti hos folket.

“De tre rödgröna partierna får tillsammans 38, 4 procent av väljarstödet medan de fyra allianspartierna får 39, 3 procent. Sverigedemokraterna får 19, 2 procent.” – Affärsvärlden

Undersökningen inkluderade 4002 respondenter.

Resultat: Sverigedemokraterna några steg efter Sossarna

Sverigedemokraterna två enligt valbarometern 2017
Tabell: SVT – Novus valbarometern 2017
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
per
per
Gäst
29 mars 2017 kl 20:17

SD är lika ointressanta som alla de andra etablerade partier. Deras problemanalyser är ytliga och leder inte till någon verklig förändring, vare sig för människors förståelse av varför världen ser ut som den gör eller av den reella politiken.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
29 mars 2017 kl 10:14

Samuel af Ugglas
Centern har växt på m’s bekostnad. Stämmer inte med din teori.
Det är dom rika imperialisterna som vill ha detta kaos bla för att skuldsätta nationens ekonomi. Du tror väl inte att det försvagade S bestämmer vad bombliberalerna och m och c har för inriktning?? Detta bestäms utifrån av Wall street och Londons (subversiva) nätverk som kontrollerar dominerande medier och har makt att utpressa landets ekonomi genom dess beroendeställning.

Roger
Roger
Gäst
29 mars 2017 kl 01:41

Vissa kommentarer är stora artiklar eller små böcker

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
28 mars 2017 kl 18:48

Är det inte så lite patetiskt och lögnaktigt att läsa om moderaternas tillbakagång. Socialistmedia bedyrar att det är BATRA´s flirt med SD men i verkligheten och på de flesta andra media så är det BATRA´s förräderi mot svenska folket när hon hoppade i säng med Löfven 2014 som är den reella orsaken. (DÖ)
Att sälja sin själ för att tillåta Löfven genomföra en oblodig socialistisk statskupp måste väl ändå vara den verkliga orsaken till moderaternas haveri?

sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
27 mars 2017 kl 17:39

Om man inte snart inser att “flygtingpolitiken öppna armar” var av samma natur som överbelastning av ett skepp eller en bro med naturliga katasrofala följder kommer väljarförlusterna fortsätta i samma riktning.
Eftersom en majoritet av de nyanlända fortfarande inte har heltidsjobb eller heltidsutbildning, brister situationen kontinuerligt. Blir värre för var dag som går! De som inte är fulltidssysselsatta slukas ofta upp av gängbildningar med tillhörande laglöshet, vilket kan omvandla hela landet, p.g.a. invardingens enorma omfattning. Här behövs krafttag idag. Gratis hemflyg plus 1000 euro per person kan säkert minska “trycket” med flera tusen invandrare. Så har man gjort både i Norge och Tyskland. Om inga andra vettiga sysselsättningar finns fär man ordna “lantbruksläger” eller liknande för att hålla ungdomarna borts från gator och gäng. Beredskapsarbeten alltså. Att arbetslösheten hos invandrare är 20%, 4-5 ggr högre än snittet innebär en betydligt större arbestlöshet blan de som anlänt sista åren. 90% ? Dessutom bör man försöka medverka diplomatiskt för att lösa problemen i mellanöstern så att det som hänt inte repeteras och så att de som vill åka hem har något att åka hem till. Snart får Sveriges nuvarande makthavare inga fler chanser.
Total ansvarslöst! Att regeringen inte tappar mindre än vad man gör beror på att man kontrollerar media “ganska bra”, det enda man egentligen är bra på. Men istället för att rätta till det som är fel ondgör man sig om “bilderna” medborgarna får av vad som händer och därför “pravda”-mobiliserar man nu media med “faktakoller”, så att otvättade bilder, alltså realiteter, kan ersättas med “bättre” retuscherade, precis som i Sovjetuniunen och i Nordkorea. Det Ryska pravde betyder “sanning”, som George Orwell nogsamt måste ha lagt märke till 1948.