SVT/Novus: Nu är Sverigedemokraterna näst största parti

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 27 mars 2017
- NewsVoice redaktion
Jimmie Åkesson
Jimmy Åkesson från SD och Kinberg Batra från Moderaterna - Foto: IBL.se
Jimmy Åkesson och Kinberg Batra – Foto: IBL.se

I torsdags publicerades SVT/Novus väljarbarometer. Om det vore val idag skulle Sverigedemokraterna (SD) bli näst största parti i Riksdagen. Det skriver Affärsvälden.

Moderaterna har tappat stort i väljarstöd. Det leder till att Sverigedemokraterna idag är Sveriges näst största parti hos folket.

“De tre rödgröna partierna får tillsammans 38, 4 procent av väljarstödet medan de fyra allianspartierna får 39, 3 procent. Sverigedemokraterna får 19, 2 procent.” – Affärsvärlden

Undersökningen inkluderade 4002 respondenter.

Resultat: Sverigedemokraterna några steg efter Sossarna

Sverigedemokraterna två enligt valbarometern 2017
Tabell: SVT – Novus valbarometern 2017


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • SD är lika ointressanta som alla de andra etablerade partier. Deras problemanalyser är ytliga och leder inte till någon verklig förändring, vare sig för människors förståelse av varför världen ser ut som den gör eller av den reella politiken.

 • Samuel af Ugglas
  Centern har växt på m’s bekostnad. Stämmer inte med din teori.
  Det är dom rika imperialisterna som vill ha detta kaos bla för att skuldsätta nationens ekonomi. Du tror väl inte att det försvagade S bestämmer vad bombliberalerna och m och c har för inriktning?? Detta bestäms utifrån av Wall street och Londons (subversiva) nätverk som kontrollerar dominerande medier och har makt att utpressa landets ekonomi genom dess beroendeställning.

 • Är det inte så lite patetiskt och lögnaktigt att läsa om moderaternas tillbakagång. Socialistmedia bedyrar att det är BATRA´s flirt med SD men i verkligheten och på de flesta andra media så är det BATRA´s förräderi mot svenska folket när hon hoppade i säng med Löfven 2014 som är den reella orsaken. (DÖ)
  Att sälja sin själ för att tillåta Löfven genomföra en oblodig socialistisk statskupp måste väl ändå vara den verkliga orsaken till moderaternas haveri?

 • Om man inte snart inser att “flygtingpolitiken öppna armar” var av samma natur som överbelastning av ett skepp eller en bro med naturliga katasrofala följder kommer väljarförlusterna fortsätta i samma riktning.
  Eftersom en majoritet av de nyanlända fortfarande inte har heltidsjobb eller heltidsutbildning, brister situationen kontinuerligt. Blir värre för var dag som går! De som inte är fulltidssysselsatta slukas ofta upp av gängbildningar med tillhörande laglöshet, vilket kan omvandla hela landet, p.g.a. invardingens enorma omfattning. Här behövs krafttag idag. Gratis hemflyg plus 1000 euro per person kan säkert minska “trycket” med flera tusen invandrare. Så har man gjort både i Norge och Tyskland. Om inga andra vettiga sysselsättningar finns fär man ordna “lantbruksläger” eller liknande för att hålla ungdomarna borts från gator och gäng. Beredskapsarbeten alltså. Att arbetslösheten hos invandrare är 20%, 4-5 ggr högre än snittet innebär en betydligt större arbestlöshet blan de som anlänt sista åren. 90% ? Dessutom bör man försöka medverka diplomatiskt för att lösa problemen i mellanöstern så att det som hänt inte repeteras och så att de som vill åka hem har något att åka hem till. Snart får Sveriges nuvarande makthavare inga fler chanser.
  Total ansvarslöst! Att regeringen inte tappar mindre än vad man gör beror på att man kontrollerar media “ganska bra”, det enda man egentligen är bra på. Men istället för att rätta till det som är fel ondgör man sig om “bilderna” medborgarna får av vad som händer och därför “pravda”-mobiliserar man nu media med “faktakoller”, så att otvättade bilder, alltså realiteter, kan ersättas med “bättre” retuscherade, precis som i Sovjetuniunen och i Nordkorea. Det Ryska pravde betyder “sanning”, som George Orwell nogsamt måste ha lagt märke till 1948.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *