Tim Pool: Du kan inte lita på det svenska etablissemanget om krisen i Sverige

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 13 mars 2017
- Torbjörn Sassersson
Tim Pool - Foto: selfie, från video
Tim Pool - Foto: selfie, från video

Den amerikanska undersökande journalisten Tim Pool som nyligen besökte svenska ”no go zoner” i Stockholm och Malmö och i samband med det blev intervjuad av bla SVT inleder sina intryck med orden att han inte gillar Sverige. Han pustar ut av lättnad när han fått lämna landet. Tim Pool uppger att den sociala anspänningen och åsiktsstyrningen gjorde vistelsen i Sverige obekväm.

Tim Pool kritiserar i sin video ovan ”Sweden has real problems” SVT för att felaktigt översätta hans uttalande om InfoWars-journalisten Paul Joseph Watson. SVT adderade i undertexten ett nedsättande epitet till personbeskrivningen av Watson, något som aldrig uttalades av Pool.

Pool tar det som ett exempel på att de inte går att lita på svenska etablerade medier, något som flera nya svenska nättidningar varnat för under flera år. Tim Pool klagar även på hur SVT hanterade hans uttalande om att han eskorterats ut från Rinkeby av polisen. SVT menade att så aldrig skedde, men Pool står fast vid att hans eget ordval var korrekt och han backar upp det med sin video. Pool noterade även att hans agerande gällande filmandet inte återgavs korrekt.

Det svenska etablissemanget förtrycker

Tim Pool varnar för att ett socialt och semantiskt förtryck i Sverige, angående krisen i Sverige om migrantrelaterat våld eller generellt våld relaterat till sociala intergrationsproblem, förhindrar problemlösning. Detta förtryck gagnar extremhögern istället för att krisen adresseras på ett adekvat sätt, menar han.

”Most of the people we met were so terrified of being ostracized (utstötta) that they stayed in what is called the opinion corridor, and that makes it feel they are holding back or they are even lying to you sometimes, when your’e talking to them”.

Ann Törnkvist - en journalist inom det svenska etablissemanget - anklagar Tim Pool
Skärmdumpar: Ann Törnkvist från SR om Tim Pool

I ytterligare en video från Tim Pool beklagar han sig inför hur han hanterats av svenska medier efter sitt besök. Han nämner bland annat hur journalisten Ann Törnkvist anklagat Tim Pool för att vara en fara för demokratin. Hans kommentar till det finns med i videon nedan på 6 minuter.

Läs mer: Ann Törnkvist: ”Parachute journalists like Tim Pool a threat to democracy” och Tim Pools replik: ”They really are mad”

Text: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq