Efter terrorattacken: Rakhmat Akilov vill att vi slutar kriga i Syrien

publicerad 12 april 2017
- av Torbjörn Sassersson red.
Rakhmat Akilov


SAAB Group säljer vapensystem med mördande reklam som demonstrerar exceptionell kognitiv dissonans - Video: Saab Unveils the New Gripen E Smart Fighter

 

OPINION. Efter terrorattacken i Stockholm fokuserar MSM på att minska oron genom att i nästan varje inslag om terrorattacken den 7 april trigga känslor om "ljus och kärlek", men terroristen Rakhmat Akilov vill hellre att vi slutar kriga i Syrien. Det är kognitiv dissonans i Sverige.

Text: Torbjörn Sassersson

Borde inte fokus ligga på att medierna ställer frågor om terrorattackens natur och bakgrund? Vilka förutom Akilov låg bakom den? Varför måste attacken utredas under ett år? Vad är det som är så svårt att förstå med motivet till terrordådet? Är teatern ett prov på "strategy of tension"?

Istället bombarderar statskontrollerad TV (SVT) och andra kanaler folket med "ljus och kärlek" och "we shall overcome". Det verkar finnas en stor oro inom etablissemanget att folk inte ska klara av situationen trots att vi är vuxna människor. Fokus är på känslor, inte det rationella. I söndags täcktes ett par polisbilar med blommor i centrala Stockholm. PR-idén måste vara unik och ett par dagar senare vill de sociala ingenjörerna på Socialdemokraterna ha 10,000 fler poliser fram till 2024. Vilket sammanträffande.

"Socialdemokraternas nya mål är att det ska vara 10.000 fler polisanställda 2024. Satsningen innebär att två nya lärosäten för polisutbildningar ska skapas." - DN, S vill ha 10.000 fler polisanställda till 2024

Sveriges deltagande i smutsiga krig

Att nu satsa på fler poliser handlar förmodligen främst om att försöka skapa en känsla av trygghet när det egentligen är andra saker som behöver göras, som att Sverige måste sluta sälja vapen och delta i de krig som generar terrorism.

"Enligt Aftonbladets källor ska mannen ha sagt att han ”bombar Sverige för att vi bombar hans land”. Rakhmat Akilov ska ha sagt i förhör att han är muslim och tillhör terrorsekten IS. Enligt 39-åringen ska ”ordern” om attentatet på Drottninggatan ha kommit från direkt från terrorgruppen i Syrien: ”Bombningarna i Syrien måste upphöra”.". - Rakhmat Akilov, 39, misstänks för attacken på Drottninggatan

Att terrorister gör denna typ av uttalanden efter eller under terrorattacker är inte ovanligt.

Enligt flera vittnen till massakern i nattklubben Bataclan i Paris skrek terroristerna att attacken är den franska presidentens fel och att Hollande inte ska sätta sin fot i Syrien.

"Franska journalister avslöjar att Frankrike med ledning av president François Hollande sålt vapen till så kallade ”mjuka rebeller” – rebelles modérés – för att störta Assad sedan 2012 trots att Assad varnat för att dessa rebeller när som helst kan vända sin aggression mot Frankrike och Europa." - NewsVoice, Franska journalister avslöjar koppling mellan Hollandes vapenförsäljning och terrorattacken i Paris

Kausalitet

Vi måste förstå principen om kausalitet, orsak och verkan. Den kognitiva dissonansen måste få ett slut i ett inte speciellt oskyldigt trygghetsälskande Sverige. Vi är inte offer. Sverige är inte det rättrådiga fina landet som vi vill att omvärlden ska tänka om oss. Sverige deltar i själva verket i anglosaxiska krig i Mellanöstern, Centralasien och Afrika. Några exempel:

Se referenser för punktlistan, länkar och läs mer om Sveriges vapenförsäljning, terroristhusering och deltagande i utländska krig i artikeln: Rakhmat Akilov: ”I bomb Sweden because you bomb Syria” – Sweden pays for secret warfare

Till och med Assad säger att han varnade Europa 2012 om vad skulle hända om Europa samarbetar med och finansierar terroristerna. Det kan uppstå terrorism runt hela världen, menade han. De europeiska representanterna trodde istället att Assad hotade dem.

Läs mer: Assads budskap: Frankrike måste sluta sponsra terroristerna i Syrien

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat och referenser