Lars Bern: “Ansvaret för terrordådet ligger hos våra egna politiker!”

11
12840

Lars Bern - Foto: Torbjörn SasserssonJag upplevde den 7 april 2017 som en ytterst svart dag i vår historia. Dels utsätts Stockholmarna för ett dödligt terrorattentat från en eller fler människor som tagits emot som flyktingar och dels ger president Trump efter för det amerikanska militärindustriella komplexet och börjar att likt sina företrädare, bomba oskyldiga syrier innan det är bevisat att regimen begått något krigsbrott. 

Text: Lars Bern, Antropocene

Det är ju långt ifrån bevisat att det var regimens bomber i Homs som innehöll gas. Det mesta talar för att man råkade bomba ett lager med gasgranater tillhörande de av väst stödda terrorister man är i krig med.

Kungahusen byggde under femhundra år upp ett kolonialvälde

För att vi skall förstå vad som händer, är det motiverat att gå flera hundra år bakåt i tiden. Världen har de senaste århundradena dominerats av den västliga makthegemonin med sina rötter i en handfull europeiska kolonialstater med Storbritannien i centrum. Några av västvärldens främsta länder och deras kungahus byggde under femhundra år upp ett kolonialvälde som lade under sig Amerika, Afrika och stora delar av Asien.

Vi vill så gärna tro att den västliga hegemonin stått och står för humanism, frihet och demokrati. En historisk tillbakablick lämnar dock väldigt mycket övrigt att önska. Vi kristna västerlänningar ägnade oss i några hundra år åt en hänsynslös rovdrift av naturresurser och människor i de områden vi lagt under oss.

Folkmorden avlöste varandra. Det hat mot den västliga hegemonin och oss kristna västlänningar som idag frodas på många håll i dessa delar av världen, skall ses mot denna bakgrund. Dagens utbredning av en mot sekulära västlänningar hatisk tillämpning av islam har tyvärr haft en bördig jord att gro i.

Kolonialtiden dominerades av Storbritannien och dess kungahus. Efter Andra Världskriget tvingades kolonialmakterna att börja släppa den politiska kontrollen över kolonierna, men väst behöll sin hegemoni nu via sina globala företag och banker som kunde fortsätta att hålla stora delar av världen i sitt grepp med ekonomiska medel. Visserligen bedrevs något som kallades bistånd men det ledde inte till någon ordentlig ekonomisk utveckling eller frigörelse.


Västs efterkrigsbistånd har snarast bidragit till en utbredd korruption och ett beroende av västs institutioner som etablerats för att säkra global makt. När dessa länder nu får infrastrukturinvesteringar från Kina har utvecklingen där satt fart.


De två världskrigen ledde till att kolonialmakterna tappade ledartröjan till den forna brittiska kolonin USA som efter Andra Världskriget framträdde som världens ledande militärmakt vid sidan av Sovjetunionen. USA hade besegrat Japan och Sovjet hade besegrat den tyska nazismen med uppbackning från de allierade. USA hade fått ett tillfälligt övertag genom att man blivit först med att utveckla atomvapen. Sovjet var dock snabbt ikapp.

Sovjet

Den västliga hegemonin utmanades efter Andra Världskriget av det kommunistiska Sovjet och en besinningslös kapprustning tog sin början. Den här kapprustningen blev en perfekt storm för de kretsar i västvärlden som brukar kallas det militärindustriella komplexet och som kommit att utöva ett växande inflytande över hela den västliga hegemonin.

Sovjet ruinerades av den här kapprustningen och kollapsade medan det militärindustriella komplexet överlevde och har idag en större omfattning och makt än någonsin. USA står idag för i princip halva världens militärkostnader och mycket starka krafter ligger bakom en fortsatt ökning. Donald Trump har aviserat en 10-procentig ökning av anslagen.

Makten i västvärlden och då speciellt USA har under efterkrigstiden förskjutits till de hyperförmögna kretsar som kontrollerar de globala företagen och bankerna och de är även starkt inflätade i det militärindustriella komplexet. Politiken har starkt inriktats på att konsolidera västs globala hegemoni.

I Europa har man tagit initiativet till en överstatlig union för att säkra att länderna inte går sina egna vägar. Olika handelsavtal har lanserats för att de globala företagens intressen skall få en mer framskjuten plats. Man har även utvidgat NATO trots att hotet om en Sovjetisk invasion av Västeuropa är helt borta.

Proxykrig och korståg mot självständiga länder


Det som oroat de västliga makthavare på senare år har varit den våg av försök i många tidigare kolonier att frigöra sig från västvärldens stora inflytande. Korståget mot terrorismen har denna bakgrund, målet är att använda den överlägsna militära styrkan för att störta de härskare som vägrar att ordna in sig under vår västliga hegemoni.


Hur planeringen sett ut har väl dokumenterats bl.a. i ett Youtube-klipp med förre NATO-chfen Wesley Clark [nedan]. Någon effektiv kamp mot terrorism har inte bedrivits, det är bra ett svepskäl för att kunna ingripa militärt mot länder som inte agerar i de globala företagens och bankernas intresse.

Väst har istället själva skapat terroristarméer för att fungera som proxykrigare. Terrorismen har sedan korståget påbörjades ökat med 6500% och flera miljoner människoliv har offrats, samtidigt som tiotals miljoner människor har drivits på flykt.


Krigspolitiken som haft stöd även från Sveriges politiska etablissemang, har orsakat den flodvåg av flyktingar och även ekonomiska migranter från områden i Mellanöstern och Afrika som är på väg att helt destabilisera Västeuropa.


Sverige har aktivt deltagit i kriget i Afghanistan och vi medverkade millitärt i störtandet av den nationalistiska regimen i Libyen [se sajten Highcrimes.org red anm]. Vårt politiska etablissemang stödjer även de pågående försöken att med hjälp av proxyarméer som IS m.fl., störta den sekulära regimen i Syrien.

Reaktionen mot den förda politiken för att konsolidera en falnade global västlig hegemoni har på senare år vuxit sig stark över hela västvärlden. I många länder växer nationalistiska partier snabbt i styrka.

När Donald Trump valdes till president markerade han ett avstånd mot den globalistiska politiken. Han har dock snabbt dragits in i den malström som är inbyggd i den amerikanska maktapparaten och där alla amerikanska efterkrigspresidenter sugits in.

Dwight Eisenhower varnade sin efterträdare John F Kennedy för den. Kennedy försökte utmana de starka krafterna och mördades. Gårdagens bombningar [7 april] i Syrien tyder på att Trump inte klarar av att hålla emot. En stor besvikelse.


En minst lika stor besvikelse är att notera uttalande från svenska politiker som moderaternas Batra och folkpartiets Björklund till starkt stöd för de ytterst tvivelaktiga bombningarna i Syrien.


Överlag har hela det svenska etablissemanget ställt sig bakom den västliga krigspolitiken och är därför indirekt starkt medansvariga till vågen av flyktingar och migranter som tagit sig in i vårt land.

Att det bland dessa som kommit även finns ett betydande inslag av människor som hatar västvärlden och vår sekulära fria livsstil har sedan utlöst den ena besinningslösa terrorattacken efter den andra över hela Europa. Igår inträffade det i Stockholm.

Alla svenska politiker som gett sitt stöd till korstågen i Mellanöstern är utan tvekan starkt medansvariga till det som nu inträffar. Idag lever tusentals dödliga terrorister mitt ibland oss – personer som hatar våra värderingar och vår livsstil. Så, det besinningslösa dödande är här för att stanna och alla fredliga människor som lever i vårt land kommer att fortsatt få betala ett tungt pris för politisk naivitet och inkompetens.

Text: Lars Bern, Antropocene


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
Prenumerera
Notify of
guest
11 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
per
per
Gäst
28 april 2017 kl 11:24

Svenska Dagbladet skriver att en tysk löjtnant har gripits för att ha planerat terrordåd. Han hade sedan 2015 utgett sig för att vara syrisk flykting och planerade ett brott som hotade rikets säkerhet. “Die Welt rapporterar att 28-åringen troligen ville få det att se ut som om utlänningar utfört den attack som han planerade.”

http://www.sydsvenskan.se/2017-04-27/tysk-militar-planerade-rasistiskt-terrordad?ref=yfp

Misstankar eller direkta påståenden om att det i de flesta fall är så terrordåd skapas har flera alternativmedia framfört länge. Svensken Ole Dammegård redogör om och om igen och mer ihärdigt än någon annan för detta tillvägagångssätt och avsikterna bakom:

https://www.youtube.com/watch?v=tgS1fIk5g90

En liten, ondskefull maktsfär skall vara de skyldiga, somliga anser att det rör sig om cirka 8000 entiteter styrda av en mycket liten, ljusskygg, psykopatisk, självutnämnd elit, vilken vill söndra och härska och ytterligare flytta fram sina maktpositioner i förhållande till mänskligheten, med slutmålet att skapa en global slavstat.

Jämför med vad NewsVoice häromdagen publicerade om och med finansmannen Ronald Bernard:

https://newsvoice.se/2017/04/25/finansmannen-ronald-bernard-ritualiserade-overgrepp/

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
12 april 2017 kl 04:41

Ansvaret för fred i Sverige ligger INTE hos politikerna.

Ansvaret för fred ligger INTE hos de som saknar antingen känsla eller förståelse eller båda delar.

Ansvaret för fred ligger INTE heller hos The Trumps eftersom de inte förstår vad de gör:
http://www.telegraph.co.uk/news/2017/04/10/ivanka-trump-influenced-father-launch-air-strikes-against-assad/

Ansvaret för fred ligger INTE hos medierna:
https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2017/04/09/vad-ar-ett-rimligt-straff-for-mediernas-och-journalisternas-medansvar-for-massmordet-i-syrien/

Ansvaret för fred ligger hos OSS, kanske 70%, som kan nå full känsla och full förståelse.
https://peacecompassionunderstanding.wordpress.com/the-peace-project/

KarlMagnus
KarlMagnus
Gäst
11 april 2017 kl 18:03

skönt att det städas undan efter trollen här.

per
per
Gäst
11 april 2017 kl 14:09

Jayant Bäckström 10 Apr, 2017 at 22:10

Jag visste inte att det bara är de monoteistiska religionerna “som vuxit på judendomens rot och stam” som är köttätare.

per
per
Gäst
11 april 2017 kl 14:06

Bra att Lars Bern kan erkänna att Donald Trump inte håller måttet.

Det vore bra om även vissa andra personer inom alternativmedia äntligen kunde göra samma slutledningen, trots att de så här långt har förhållit sig okritiska till uppenbara galenskaper i hans politiska profil.

.357
.357
Gäst
11 april 2017 kl 12:15

Du är så mycket “fake” sasser. Varför promotar du att folk som inte vet att skilja på fakta och fiction tex ska får föra ut världens grova lögner som förstör för mänskligheten? Du tog bort mina kommentarer, och Jayants “fake comment” är kvar.
Här kan man läsa det som sasser svamlade bort:
https://web.archive.org/web/20170411090159/https://newsvoice.se/2017/04/09/lars-bern-ansvaret-terrordadet-ligger-hos-vara-egna-politiker/

.357
.357
Gäst
11 april 2017 kl 10:59

[Sylthammar är tillbaka. Kommentaren raderades för den var off topic, då den svamlar om allt möjligt annat utom vad artikeln handlar om. E-postadressen som Sylthammar använder denna gång är som vanligt en fake adress. Den studsar.]

Ok Danne… ytterst är det att förgöra människan, hennes godhet, förstöra mänskligheten, få oss bort från vår/himlen/guds natur.
Jayant – du är fel ute. Allt av Djinns är ont, är under vårt plan. Jag har läst alla Castanedaböcker.
Enligt uppgift så säger Castanedas lärare Don Juan att “de ger oss ‘kunskap”, men de kommer att ta en återgäldning eller betalning: vårt hela väsen” (our total being). Där har vi New Age i ett nötskal – att förstöra sina liv genom att luras av det som glänser från underjordsplanen, vilket New Age:are tror är “gudar/änglar/ärkeänglar/skyddsänglar/guider/spacecommanders and you name it all…. [resten är raderat]

Danne
Danne
Gäst
11 april 2017 kl 09:18

Någon vill att Kristendomen och Islam ska förgöra varandra. Qui bono?

En allmänt kallad stella
En allmänt kallad stella
Gäst
10 april 2017 kl 22:53

Nu när allmänheten generellt börjar bli medveten om hur saker förhåller sig (har kanske gjort länge redan?) räcker det inte med att skylla på politikerna bara. ALLA är delaktiga som inte säger nej eller tyst låter svensk inblandning och stöd för krig fortgå. Det är ett gemensamt ansvar. Om politikerna inte kan sluta upp med att följa agendan är det upp till folket att se till att det tar stopp. Men, vem vill erkänna sig delaktig i oändliga antal mord………….

Jayant Bäckström
Jayant Bäckström
Gäst
10 april 2017 kl 22:10

Den som vill veta mer om Muhammed kan läsa f.d. nunnan Karen Armstrongs utmärkta Muhammedbiografi. Muhammed har visst funnits. Men, hur är det med Jesus? Även han kvalificerar till rättspsyk för en del av sina uttalanden. Djinner är inte nödvändigtvis onda andar – en parallel är de “allies” som Carlos Castaneda rapporterar om från Mexico. Alla de köttätande, monoteistiska religionerna som vuxit på judendomens rot och stam har intolerans och våld och i bagaget. Det är inte lika lätt att döda folk i guds namn, när man inte tror på nån gud – som buddhister, jainister, taoister m.fl. Även om en del lyckas med detta intolerans-stycke ändå. Även “demokrati och frihet” duger som paroll att slå ihjäl folk med.

.357
.357
Gäst
10 april 2017 kl 12:11

[Sylthammar är tillbaka. Svammelkommentaren är raderad.]