Mercedes-Benz Guard är bilen för presidenter och mafiabossar

1
603

Den tyska lyxbilen och även säkerhetsbilen Mercedes-Benz S600 Guard sägs vara den säkraste bilen som finns mot ballistiska attacker. Bilen klarar till exempel av att två handgranater exploderar samtidigt under chassit, en superbil som är tillägnad presidenter och maffiabossar.

Text i samarbete med Dieseltrim Bilverkstad Bromma

Markus Rubenbauer som är “Head of Guard Sales” på Mercedes säger att Mercedes-Benz Guard, som tar 3-4 månader att bygga, säljs i 91 stater runt om i världen. Bilen är därmed etablerad och känd som säkerhetsbil. Mercedes-Benz S600 Guard är bepansrad från topp till tå, men ser ändå ut som en vanlig lyxsedan på utsidan.

Det som röjer att Mercedes-Benz Guard är bepansrad är de tjocka rutorna, tjockleken och tyngden på bildörrarna. Bilen väger hela 4,5 ton. Hur tjocka rutorna är hålls hemligt, men det är känt att den Cadillac som den amerikanska presidenten Barack Obama använde har ungefär 10 cm tjockt pansarglas.

Mercedes-Benz S600 Guard klarar av:

  • att beskjutas med pistoler, revolvrar, gevär och en Ak47 automatkarbin, från flera håll och vinklar samtidigt,
  • landminor,
  • att två handgranater exploderar samtidigt under bilen,
  • brand under bilen och brand i hjulhusen (bränder släcks automatiskt med inbyggda pulversläckare),
  • giftgaser (kupén är försluten med egen syretillförsel) och
  • att däcken punkteras och bilen kan vid punktering köras i upp till 80 km/tim i 30 km

Motorn är en 6 liter V12:a med 500 hästkrafter och det ger bilen en maxhastighet på 210 km/tim, att jämföra med Obamas säkerhetsbil “The Beast” som endast kan köra i 97 km/tim. Den väger mellan 6,8 till 9,1 ton.

Läs mer om Mercedes-Benz S600 Guard

Text i samarbete med Dieseltrim Bilverkstad Bromma

Mercedes-Benz S600 Guard
Mercedes-Benz S600 Guard

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer