Börje Peratt: Trump – fiendens fiende

publicerad 1 maj 2017
- Börje Peratt
Donald Trump - Foto: Gage Skidmore - Wikimedia
Donald Trump - Foto: Gage Skidmore - Wikimedia
Bild: Donald Trump – Foto: Gage Skidmore – Wikimedia

Uppvaknandet då man långsamt inser vad Trump representerar och vad han är för slags karaktär kan nog kännas magstarkt för dem som så benhårt fått för sig att han skulle vara frälsaren.

Och helt säkert finns det de som fortfarande inte ser fläckarna eller snarare solförmörkelsen av den självbild han prånglat ut. Han som säger sig förvandla allt till guld och som påstår sig göra allt bättre och vackrare än alla andra.

Ja, nu verkar ju den vackraste muren i världen falla på obestämd tid, för ingen är ju så flexibel som Trump. Nä där kan jag faktiskt hålla med. Vinden hinner inte ens med i kappsvängningarna.

Men Trump är en krämare av värsta sort beredd att säga och göra det som han tror går hem eller som underminerar fienden eller som gör att han tjänar på det. Twitterkriget lär aldrig ta slut men nu startar förstörelsen på allvar.

När kommer Trumpfansen att upptäcka att han med sina ageranden hotar vår jord?

Där Obama stoppade en oljeledning som utvinner olja på ett miljömässigt förkastlig sätt gav Trump klartecken vilket inte är inte konstigt då det gynnar hans business. Han fick också med sig klimatskeptikerna på en gigantisk blåsning som gynnar hans intressen att utvinna fossila bränslen. Man kan naturligtvis diskutera orsaker till miljöförstöring men med Trumps ignoranta hållning så trappas kriget mot människor, miljö och moder jord upp på ett synnerligen obehagligt sätt. Vad är denna galning i stånd till?

Och så släppte han den största icke nukleära bomben vilket skedde i Afghanistan. “Varför ska man inte utnyttja kärnvapen då man har dem”. Ja när kommer den smällen?

Eftertankens bortförklaringar

Nu ägnar sig uppvaknande trumpfans åt eftertankens kranka blekhet med klassiska bortförklaringar. Och även här får man det till att fienden bär skulden.

Att Trumphatet i världsmedia skulle ha lagt sig pga att han nu gör ”rätt sak” dvs bombar och satsar på vapen och krigsinsatser. Detta är en urgammal taktik. När maktmänniskan kritiseras och hotas så startar denne ett krig, helst utomlands, för att fästa blicken på annat än sig själv.

Nåväl bortförklaringarna omständliga harranger är lika trista som Trumps lögner och batterier av korruption, övergrepp, sexskandaler och förlöjligande av demokratin.

Lärdomen

Det jag lärt mig av detta är att några som jag trodde var demokratins och humanismens förkämpar väldigt snabbt och lätt kan förvandlas till samma ”förbannade idioter” som fick Palme och även Bild för den delen, att slåss för rättvisan och mot förtryck. Inte kunde jag väl för mitt liv tro att det fanns så mycken dumhet på annat håll än där jag fördomsfullt förpassat den.

Jo, jag vet att jag vid en tidpunkt skrev att valet mellan Hillary och Trump var som mellan pest och kolera. Men när jag började inse var den stora faran låg tog jag tillbaka det omdömet. Att Trumpfans har fått det till att jag vurmar för Hillary är naturligtvis ett kännetecken på den förenkling som från början fick dem att följa råttfångaren ned i kanalen.

Man har dessutom spridit falska lögner om Obama (på väg tillbaka) som om han skulle ha startat krigen i Irak och Mellanöstern när dessa är iscensatta av republikanska presidenter som Bush den äldre och den yngre också ansvariga för att inledningsvis ha finansierat ISIS. Obama har tvärtom gjort vad han kan för att inte hetsa till krig och inte skickat stridande trupp till Mellanöstern. Och absolut inte missiler mot en suverän stat.

Trump följer troget i Bush krigsstig och är en vattendelare på samma sätt som Hitler och förintelseförnekare.

Flykten från framtiden

Jag förstår nu hur det kommer sig att några av våra mest geniala samhällstecknare drog sig undan världen, blev vansinniga eller tog sina liv. Ibland är människan neslig, ovärdig och fegare än en ynkrygg. En sak är säker, i blinda alternativ och enögd rigiditet finns inte framtiden.

Inte bara antihumanister utan även förvirrade alternativister har en lång väg att vandra för att återupprätta någon slags insikt men också en inre karaktär och trovärdighet. Någon kanske rättmätigt ställer sig från ”hur kunde jag vara så dum?”. Andra kanske får sura uppstötningar för att ha gått på Trumps valser men då är man möjligen på rätt väg.

Tron på människan

Det handlar om moral och och den goda viljan. Så fort jag reser i världen så finner jag den. Och jag återkommer till slutsatsen från min forskning om medvetandets uppkomst:

Människan behöver uppleva det värsta för att se vad hon inte vill ha.

Text: Börje Peratt, Borjeperattdebate.wordpress.com

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Trump
 • @Börje, på vilket sätt har rubriken “Fiendens fiende” koppling till din utläggning i övrigt?

 • “Börje Peratt 3 Maj, 2017 at 12:19
  Ivan Björn och Sigge Johansson. Ni har båda missat innehållet i artikeln.”

  Nej, det är inte JAG som missat ngt i din artikel.
  DU skrev t.ex:
  “Där Obama stoppade en oljeledning som utvinner olja på ett miljömässigt förkastlig sätt gav Trump klartecken….”
  och
  “Och så släppte han [Trump] den största icke nukleära bomben vilket skedde i Afghanistan.”

  Jag hävdar fortfarande:
  En amerikansk president har INGENTING att säga till om utan är enbart en trådkontrollerad kasperdocka med ett ENDA uppdrag:
  • Att utföra givna order och följa en agenda vilken aldrig kommer till allmänhetens kännedom!

  Att använda “personangrepp” och hävda att “Obama/Trump/Bush bestämde/gjorde si eller så…” visar att debattören inte är i kontakt med verkligheten.
  Formulering av typ “Obama-/Trump-/Bush-administrationen bestämde/gjorde si eller så…” återger en betydligt bättre version av verkligheten och visar samtidigt att skribenten VET att PERSONEN Obama/Trump/Bush inte är konstruktören av det som åsyftas, utan DET ansvaret ligger på en liten ondsint ljusskygg “utvald” grupp i bakgrunden….

  Med meningen “När kommer Trumpfansen att upptäcka att han [Trump] med sina ageranden hotar vår jord?” visas tydligt att du inte har förstått Vem/Vilka som EGENTLIGEN kontrollerar och styr USA — det är nämligen INTE presidenten!

 • https://borjeperattdebate.wordpress.com/2016/01/27/fortsatt-hoppa-trump/
  Skriver Börje:
  “USA ligger inte särskilt högt i rating som demokrati, med Trump skulle man nog närma sig Nordkorea.”
  Här ovan skriver Börje, 2 Maj, 2017 at 10:24, och refererar till den meningen med följande:
  I Januari 2016 skrev jag att en Trump vid makten skulle närma sig Nordkorea. Det tog lite drygt 100 dagar som president att komma ut med hur hedrad han skulle vara att möta denna diktator som svälter sitt eget folk och hotar omvärlden med kärnvapen.
  Vad syftar du på?
  Att USA närmar sig Nord Korea diplomatiskt eller att det amerikanska statsskicket är på väg att förlora delar av sin demokratiska värdegrund och få drag av diktatur?

 • @Börje Peratt…Har ni också fått ”Hata Trump” viruset som hela vänstern fått?, fattas nu bara att ni får ett ”Islam Vurmande” virus med. Det är en blindhet det här med Trump som vissa får och ser inte verkligheten och lyssnar endast på hat vänsterns mantra om Trump utan fakta eller källa. Ni har inte kommit med ett enda konkret fakta om Trump, endast lögner och förvanskande av verkligheten. Hillary sa att hon vill starta kärnvapen krig mot Ryssland om det skulle behövas samt att hon skulle placera missiler mot Kina och Ryssland etc. ”Defcon” var väldigt högt under hennes valkampanj. När Trump vann blev den väldigt väldigt låg.
  Huruvida er uppfattningsförmåga är eller annat som ni kan lida av så kvarstår det faktum att förnekare som ni antingen ljuger, lobbar för NWO etc. eller är gravt manipulerade av något ”hata Trump” virus likt vänstern som skriker sig hesa och gå bärsärkagång när terrorister blir nekade asyl i Sverige samt gråter när terrorister inte får sina rättigheter i fängelset och skall daltas med. Det här kallas grav sinnessjukdom när man inte ser verkligheten för vad den är. Jag har sett upp till era tidigare artiklar men nu när ni visar färg och utan förankring i verkligheten så tappar jag förtroendet för er och läser era artiklar med skepticism i fortsättningen.
  P.S. Jag gillar vare sig Trump eller Hillary.

 • “Börje Peratt! Måste vara skönt att veta bäst, att veta vad som är “fakta och sanning”, att kunna spå framtiden och klappa sig själv på axeln.

 • Ivan Björn och Sigge Johansson. Ni har båda missat innehållet i artikeln. Den handlar om svenska medborgares reaktioner på Trump. Således blir era kommentarer Off Topic. Avsiktligt eller oavsiktligt så blir de således för just denna debatt vilseförande som om ämnet jag tar upp är för besvärligt att ta itu med.

 • Per Larsen, du tycks ha missat vad min artikel handlar om vilket är just svenskarnas reaktioner på Trump. Och din verklighet rymmer uppenbarligen inte att Trump fått ett stort antal följare i Sverige naturligtvis bland SD men också bland alternativister som man kan tycka inte skulle dra åt samma håll. Om du läser några av kommentarerna från Pål och Sandis så utgör de exempel på alternativismens trumpifiering. Och den beror bl a på att Trump gjort negativa uttalanden om vaccin och mot läkemedelsindustrins vinster.

  Dina spekulationer om framtiden faller redan på “spådomen”, “åtta år”. Det är mer sannolikt att han inte sitter denna mandattiden ut.

 • Ivan Björn 3 Maj, 2017 at 07:45
  “Börje Peratt. Du missar det viktigaste….”
  ==============
  Tack IB — äntligen en klarsynt medborgare som förstår hur den amerikanska slipstenen dras….

  En amerikansk president har nämligen INGENTING att säga till om utan är enbart en trådkontrollerad kasperdocka med ett ENDA uppdrag:
  • Att utföra givna order och följa en agenda vilken aldrig kommer till allmänhetens kännedom!

  Den senaste presidenten som FÖRSÖKTE köra efter en egen agenda var den hedervärde JFK — han blev dock “avskedad” i Dallas en novemberdag 1963 för kardinalbrottet att inte lyda order från den ljusskygga skara som VERKLIGEN styr den ganska ovetande amerikanska befolkningen.
  Det är precis samma upplägg idag, bara lite tydligare Vem/Vilka som drar i trådarna…..

  Den/de som inte har förstått detta scenario kan heller inte göra en korrekt trolkning av allt annat som sker i vår samtid — det mesta hänger nämligen ihop på ett eller annat sätt!

 • @ Börje

  Du låter arg och tar till lite väl starka ord om mig vilket inte känns bra eller är rättvist. Jag respekterar din syn och delar den i vissa stycken. Har dock en annan helhetsbild som bygger på fakta från olika håll men är öppen för att ha fel.

  http://www.strategic-culture.org/news/2016/04/28/seymour-hersh-hillary-approved-sending-libya-sarin-syrian-rebels.html

  https://medium.com/@TulsiGabbard/my-country-was-destroyed-b0aecb445478#.uqagdjhf8

  http://www.palbergstrom.com/syrien

 • Det är en amerikansk president och det är i USA valet av Trump har skett. Väldigt få svenskar är intresserade av den amerikanska politiken, däremot är svensk media väldigt intresserade och deras pågående nedgång och fall personifieras av Trump och dennes förakt för den svenska pressen. Genomsnittssvensken ser inte Trump som ett hot eller en bot, tänk bara på hur stort intresset är för svensk politik och partiernas fallande medlemsskaror. Vilket i sin tur beror på att just medierna inte har haft förmåga att väcka intresse och efterfrågan hos allmänheten.
  Oavsett hur det är med Sverige och Trump så är det alltid spännande med spådomar, lite braskande att föra fram jordens undergång, men för de nästa åtta åren bör vi kunna ställa in några både gamla och nya spelpjäser på vårt stora brädspel.
  Vi ställer dit några av de mest skrämmande som kärnvapen, Syrien, oljeexploatering, Nord Korea, muren mot Mexiko, ekonomisk kollaps i USA och väst, mord på ledande politiker, största terrorattentatet hittills, pandemi och en uppsättning naturkatastrofer från skyfall till kometer.
  Speciellt för vår tid och Trump är just finanserna, därför provar vi några nya pjäser, attraktiva men farliga, vi börjar med en ny låneboom, alla har råd på avgrundens kant, många rika och lyckliga singlar befolkar väst, medellivslängden ökar till 120 år och kommande multimedia underhållning tillfredställer alla behov av förlustelse och social samvaro.
  Lägg gärna till fler pjäser men framförallt spela spelet, dina barn, pensionen och livsval är beroende av hur bra du spelar.

 • Pål Bergström, ditt försvar för blindhet ger jag inget för. Trump “rensa upp i korruption” … Que. Den enda president som inte redovisat sin deklaration, som ger nepotismen ett bauta-ansikte. Som gjort politiken till en familjesak. Som behåller sina företag styrda av familjemedlemmar och påstår att han ska följa vad som händer i dessa sina företag genom media, som han för övrigt föraktar för att han inte tål sanningarna där. Som väljer ministrar bland VD för oljeborrningsföretag, vapenlobbyister och högerextrema rasister. Jo Pål du förnekar dig inte eller det kanske just det du gör förnekar verkligheten.

  Ditt påstående om att du skulle vara mer insatt i orsakerna till Syrienkrisen och anklagar mig för mainstream. Ja ja. ISIS västs legosoldater. Då har du missat tavlan och skjuter åt fel håll. Och du hämtar ditt stöd för angrep på Obama och Clinton från Wikileaks som gjort Demokraterna till sina villebråd i hämnden för Assanges självvalda ambassadflykt. Knappas trovärdigt.

 • Per Larsen, du svänger med siffror som en som gör allt för att sudda över sakernas tillstånd. Angående uppvaknande rör det trumpfans i Sverige. Och jag har således inte angett ett uppvaknande i USA för därom saknar jag fakta. Besvikelsen bland trumpföljare i Sverige som sett konsekvenser av “fredsmäklaren” går inte att ta miste på. Obegripligt dock att man missat Trumps önskemål om att använda kärnvapen. Men när du nu ändå tar upp USA så är opinionssiffrorna för Trump historisk rekordlåga. Ingen annan president har haft så svagt stöd. Om dessa siffror skulle ha förändrats någon decimal åt ena eller andra hållet saknar betydelse. Du får det till en opinionssvängning. Herre-min-je! Om gropen är en kilometer djup spelar en meter åt ena eller andra hållet inte så stor roll. Och i denna grupp ägnar sig etablissemanget Trump med följare åt att planera oljeborrning i Antarktis.

 • @ Börje

  “Så Pål du väljer hellre en lögnare, som begår övergrepp mot kvinnor och barn, och som enbart ser till egen vinning än en som har ambitioner om att göra världen bättre för alla.”

  Nu förstår jag dig inte. Vem syftar du på?

  Jag väljer för övrigt ingen utan ser politiska strömningar med ledare som har starka och svaga sidor som alla andra. Mycket av det Trump sa under valet stämmer och ingav förhoppningar. Annat håller jag inte med om. Han bör rensa upp i korruptionen och sedan kliva åt sidan för att lämna plats till någon som talar fredens budskap t ex Tulsi Gabbard.

  Vad gäller Syrien är bilden mer komplex än den den du ger uttryck för som låter mainstream. Min bild är att det handlar om ett regimskifteskrig med stöd av väst och ISIS som legosoldater. Obama är knappast oskyldig. Inte heller vad gäller Libyen. Hillary Clinton är det sannerligen inte om man ska tro WikiLeaks och Seymour Hersh.

 • Det vanligaste scenariot när ett opportunistiskt parti kommer till makten är en minskning bland sympatisörerna. Norge och Danmark har exempel på det, så är inte fallet i USA där Trumpadministration snarare har ökat sitt stöd bland den amerikanska allmänheten samtidigt som pressfolket har tappat än mer i förtroende.
  Det finns en liten opinionssvängning till Trumps fördel vilket motsäger Peratts teser om ett uppvaknande bland Trumpfansen, det är nog mer missnöje med etablissemanget som orsakade framgången.
  Diskrepansen är tydlig och hänvisningarna till alla “fake news” sajter bekräftar än mer.

 • Börje Peratt. Du missar det viktigaste. Varken Trump, eller den tilltänkta Clinton styr och bestämmer. Båda är bara ett redskap åt den verkliga makten som drar i trådarna bakom kulisserna.
  Fast det är en hel annan historia. Att tro att det finns att välja är bara en illusion.

 • Sandis, tack för ditt inlägg som ger “tortt på fötterna”. Det du kallar “skattereform” är mer pengar till de redan rika och att fattiga blir ännu fattigare. “Donald Trump’s Big ‘Tax Reform’ Plan—the Rich Get Richer, You Get Screwed” http://www.thedailybeast.com/articles/2017/05/01/donald-trump-s-big-tax-reform-plan-the-rich-get-richer-you-get-screwed

  Du gillar också Trumps invandringsfientliga politik som strider mot FNs konventioner om mänskliga rättigheter och USA´s egen grundlag. http://www.politico.com/magazine/story/2017/02/why-trumps-immigration-rules-are-unconstitutional-214722

  Så “Jump to Conclusions” innebär att du står i dessa frågor på extremhögerns sida och uppvisar brist i basal medmänsklighet. Och då förstår jag att du gillar Trump fast du försöker ge sken av att inte vara en “direkt förespråkare”. Det kallas för vingelpetter. När det gäller moraliska ställningstaganden och nödvändig förändring krävs det att människor vänder sig inåt och tar sig en rejäl funderare.

 • Pål Bergström ditt inlägg vittnar om bristande koll på fakta och förståelse för såväl Clinton som Obamas som Bush den yngres insatser. USA:s president Barack Obama erkänner att den amerikanska interventionen i inbördeskriget i Libyen 2011 var hans största misstag som president. Trump skulle aldrig erkänna minsta misstag. Allt han gör är störst bäst och vackrast. Trots Trumps alla lögner och katastrofala ageranden fortsätter vissa Trumpfantaster hylla honom och mena att Clinton skulle vara värre. Det säger kanske något om enögdheten och blindheten som tycks spegla rigida Trumpföljare.

  När det gäller Syrien är du Pål helt fel ute och kör med “alternativa fakta”. Det var Bush som var ansvarig för koalitionen som intervenerade Irak 2003 och som försatte hela Mellanöstern i den kris som idag ligger till grund för ISIS och Syriens sönderfall. Bush har i efterhand i likhet med Obama tagit på sig ansvaret för den katastrofen. Jag var en av få i Sverige om att direkt och öppet opponera mig mot detta intåg i Irak: https://borjeperattdebate.wordpress.com/2003/06/23/de-nya-axelmakternas-angreppskrig-mot-irak/

  Green Zone en film med Matt Damon –gestaltar den USAledda (med Bush i spetsen) koalitionens krigsbrott i Irak och födelsen av ISIS: https://borjeperattmedia.wordpress.com/2016/07/17/green-zone-film-om-den-usaledda-koalitionens-krigsbrott-i-irak/

  Synen på Obama skiljer oss åt och det vittnar sannolikt om avgörande skillnader på flera områden. Frågan gäller om man anstränger sig om att granska fakta och leverera sanning. Trumps uttalanden har noga granskats och kontrollerats sedan 2015 och det visar sig att han talar sant i 4 till 16% av fallen 84-95% är allt från blålögner till förvanskningar av sanningen. http://www.politifact.com/personalities/donald-trump/

  H Clinton klarar i alla fall av att hålla sig till sanningen i dryga 50 % av fallen. http://www.politifact.com/personalities/hillary-clinton/

  Så Pål du väljer hellre en lögnare, som begår övergrepp mot kvinnor och barn, och som enbart ser till egen vinning än en som har ambitioner om att göra världen bättre för alla. Ja mörkret skiljer oss.

 • Att NewsVoice publicerar olika synsätt är en verklig styrka som ska hyllas. Jag delar inte Peratts syn men uppskattar och respekterar hans åsikt. För tidigt att döma Trump men kan känna oro över hans omsvängningar i vissa frågor t ex Syrien. Är åtminstone glad över att Clinton inte vann. Tror man något annat förstår man inte vem hon är och har dålig koll på fakta. Hade varit en katastrof. Därmed inte sagt att katastrofen är oundviklig. Grundproblemen finns kvar. Ekonomin kommer rasa vad Trump än gör. Obama har allvarligt fördjupat problemen från föregångare, för att uttrycka det milt, och är en av de sämsta presidenterna genom tiderna. Hans tal om “change” blev något helt annat med en ekonomi i spillror, fortsatt nedmontering av demokratin och världen som en söndrad skådeplats för amerikaners hjältekomplex med Obama som ytterst ansvarig för krigen i Libyen och Syrien.

 • Kul Chris att du fick din kommentar publicerad. Och tack för den. Du vet “på klar sikt”, “2 opinion” och redaktören har ju fått för sig att du måste vara jag. Detta är också något ytterst märkligt bland alternativister. Alla klarar inte fakta och klartext om det bryter mot deras verklighet. Så vi ser motsvarande snedvridna pseudoskepticism här som hos voffare. Och samtidigt får ju antihumanisterna åtminstone till en del “rätt” i sin kritik av alternativister. Ett bekymmersamt uppvaknande. Så nu har jag temporärt hamnat i ett ingenmansland. Di Leva “Vem ska jag tro på …” högaktuell. https://www.youtube.com/watch?v=9-JCbcsskYs

 • Sandis, vem eller vad du nu är. Ett anonymt troll som har uppgiften att lobba för Trump, en alternativist som förnekar verkligheten, eller helt enkelt den som uppmanar folk att stanna kvar då tsunamin kommer. Alldeles oavsett är du av den art som ger kalla kårar.

  • Troll är den vill tyda mitt inlägg till detta,—jag är inte någon direkt förespråkare för Trump, förutom hans ideer om Skattereformen samt invandringsfrågan,detta liten del av hans program hans utrikes politik däremot ingen bra start, ,—- däremot verkar du vara en sådan typ, jump to conclusions, som är att snabb att etikettera folk utan att ha tortt på fötterna.

 • Knivskarpt av Börje Peratt i vanlig ordning. Märkligt att vissa inte kan ta till sig dina texter och tankar förrän det är försent. Skandalöst med den kritik du fått utstå.

 • Just nu från Instagram
  realdonaldtrump: “The Democrats, without a leader, have become the party of obstruction. They are only interested in themselves and not in what’s best for U.S.”
  Trump kommer att härska, söndra och plåga Demokrater och pressfolk i åtta år!
  Hur kommer världen att se ut efter det?

 • I Januari 2016 skrev jag att en Trump vid makten skulle närma sig Nordkorea. Det tog lite drygt 100 dagar som president att komma ut med hur hedrad han skulle vara att möta denna diktator som svälter sitt eget folk och hotar omvärlden med kärnvapen. Jo det finns likheter i vansinnet som tycks attrahera diktatorer. https://borjeperattdebate.wordpress.com/2016/01/27/fortsatt-hoppa-trump/

  Men att alternativister gått på detta är ett otäckt uppvaknande. Det går kalla kårar efter ryggraden. Och att jag med min tidiga kritik av Trump beskylldes för MSM är samma usla fasoner som präglar auktoritära krav på lydnad. “Är du inte med mig är du mot mig”. Jag finner här det blinda försvaret för Trump näst intill makabert. Hur kan man ha missat alla röda larmlampor. De överträffar reklamskyltarna i Las Vegas.

  När det gäller Hillary Clinton så vet alla som läst något om min anti-GMO kampanj att jag fann ett val av henne mer än diskutabelt men så här i efterhand så hade jag hellre sett henne. I samma veva är jag övertygad om att Trump med sina konster tog fram alla bisarra anklagelser och hittade på inte bara pizzagate utan maildebaklet som anledning till att kalla henne förbrytare som skulle kastas i fängelset. Hans tanksmetoder har gått igen under hela kampanjen. Också här förundras jag över hur Trumpfansen har låtit sig luras av detta. Förr i tiden fanns skammpålar utanför kyrkorna. Dags för flera att ta den rundan och reflektera över sin blindhet.

  • Med clinton kan vi se bakåt och analysera, terrible warhog——Trump fortfarande ett ganska öppet kort,—–lugna ner känslorna, ha tålamod så får vi se om något år.

 • Newsvoice har blivit övertagna av vänstern??

  Falska profeter finnes överallt…

  “Lyssna inte på de falska profeterna” Sa Jesus.

 • Kritisk granskning av dagens politiker är nödvändig, efter Trump har den annars så objektiva journalistkåren bytt ut sina bombastiska konstateranden mot tabloidernas mer spekulativa “peka finger gnäll”. Pressens inflytande fortsätter att minska efter Trumps seger och någon vändning finns inte i sikte.
  Man kan vrida och vända på allt, men det amerikanska valresultatet blev att Hillary och pressen förlorade för att båda var impopulära och illa omtyckta av många amerikaner. För journalisterna var hon deras politiker en politruk av gamla skolan som pressfolket kunde hantera och till och samspela med, under täcket förstås, den hårt prövade pressen skulle med hjälp av Clinton åter öka sitt inflytande och vända den nedåtgående trenden. Det finns massor att skriva om Hillary, säkert skulle hon hjälpa pressen med än mer material och pressen skulle bli hennes främsta PR maskin. Hon skulle ha blivit en garant för att pressens skulle återfå sin forna glans och naturligtvis även ökade inkomster, de nästa åtta åren. Trodde och hoppades man, ingen i murvelbranchen hade förberedd sig på att Trump och pressfientligheten skulle segra. Trump är bättre på media än de flesta i branschen, han är en produkt av den skickligheten. Trump grejar sin egen PR och kommer inte i beroendeställning till pressen.
  Man kan kalla Trump för krämare, vår egen Lövén är svetsare, Obama var socialarbetare och då är Putin KGB agent, förklenande bisatser visserligen men i det politiska rummet finns inte dessa civila yrken där omhandlas de politiska uppdragen i respektives politikers CV. Hillarys CV hade en del fläckar plus en rejäl portion förtal, Trumps CV i politiken var tomt men han hade en stark medieprofil. Även om pressen satsade allt dom hade så förlorade Hillary, pressen förlorade nu dubbelt, trovärdigheten är mindre nu än före valet och framtiden för de stora drakarna har skiftat från dyster till rent mörker.

 • Tycker det är väl tidigt att göra en sådan uttömmande negativ analys av Trumps presidentskap, han har faktiskt bara 3 månader i ryggen. När det gäller Obama och hans drone disaster samt fördubbling av statsskuld så skall man inte tror jag placera för många stjärnor där när det gäller speciellt Usas ekonomi. Fortfarande förvånande att någon kan hålla Hillary högt i kurs , hon har stått bakom och förespråkat de flesta av de hopplösa krig USA fört i Petrodollarns tecken de senaste decennierna. Kan Trump genomföra en del av sina högtflygande planer angående ekonomi och emigration så tror jag det vore positivt. En total reformering av främst ekonomin samt flyktingproblematiken är nödvändig både i USA och EU.

 • Per, det kan jag iofs hålla med om och det beror på att Hilary Clinton var mer känd som politisk ledare. Det var känt vad hon var förmögen att göra bla tack vare Wikileaks. Trump var samtidigt relativt okänd på den politiska arenan, han mest sa saker och ingen visste vad han skulle göra som president. Trump ingav också enormt mycket hopp genom sin valkampanj att nu skulle USA tex satsa på inrikespolitik och inte längre vara den stora faran ute i världen. Nu med mer facit i hand vet vi bättre.

  Men återigen, hur ska NV med minimala resurser hinna med att täcka både sidorna fullt ut? Jag valde att spegla Trump/Clinton-farsen genom att lyfta fram något av det möjliga med Trump och något av det kända om Clinton. Genom att göra det försökte jag få NV att kompensera för den polaritet som MSM skapade, att allt Trump var dåligt och att allt Clinton var toppen.

 • NewsVoice 2 Maj, 2017 at 01:50

  Det är ändå intressant att NewsVoice hann med att kommentera många negativa saker om Hillary Clinton men inte en enda negativ sak om Donald Trump, detta trots att han sa en del som var klart illavarslande.

  Till exempel hetsade han mot Iran; tyckte att USA skulle ha tagit Iraks olja; ljög när han sa att han började bygga sitt imperium med två tomma händer; och talade väl om tortyr. Detta har inte diskuterats i någon enda artikel från NewsVoice och heller inte bemötts när det påtalats i kommentarsdelen.

  När det gäller det amerikanska presidentvalet har NewsVoice enligt min mening inte känts som en mediekanal som vill ge en så nyanserad bild som möjligt av de två kandidaterna, mitt intryck är snarare att man har varit vidöppen för Hillarys fel och brister men negligerat Trumps.

 • Per, jag anser inte det är möjligt att utläsa speciellt mycket av förväntade svar eller ej förväntade uteblivna svar från mig efter särskilda artiklar eller händelser i tex världspolitiken, vilka har eller inte har speglats i NV. Det handlar mest om att det måste finnas tid att överhuvudtaget hinna publicera något och därefter hinna kommentera därefter. När jag väl hittar tid att publicera något betyder inte just den publiceringen att den nödvändigtvis är politisk lika lite som en viss kommentar är riktad till den person som skrev en kommentar strax innan min. Det finns alltså sällan mycket att utläsa mellan varken gjorda eller uteblivna publiceringar eller kommentarer.

 • Precis som Obama lovade Trump “Hope and Change” och levererade “more of the same”. Trump lovade gränsskydd, stopp för illegal invandring och vistelse, riva upp de destruktiva handelsavtalen, ut ur Syrien och fred med Ryssland. Bra löften men inget värda om de ej genomförs. Förhoppningarna gick upp i rök, Trump är också en marionett president, precis som Obama, Bush med fler.

 • Torbjörn Sassersson texter och uteblivna svar på skeptiska Trump- kommentarer före och efter valutgången förmedlade en helt okritisk inställning till Donald Trump. Märkligt. Sånt kan få en att börja spekulera.

  Detsamma gällde för de flesta av kommentatorerna här på NewsVoice.

  Du var själv inte alls lika övertygad i dina analyser, men dukade till sist ändå under för trycket från dikotomin och tog parti för ett av de två onda alternativen i den amerikanska valkampanjens slutskede. Detta såpass mycket att du föll för den politiskt korrekta nonsensfrasen “Jag stöder att USA kan få en kvinnlig president” och till och med plötsligt fann det för gott att ta Hillary Clintons sponsor GMO-industrin i försvar.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *