Kampen om Hälsoparadigmet – Låt vårdfrihet prägla svensk sjukvård

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 6 maj 2017
- Torbjörn Sassersson
Kampen om Hälsoparadigmet

Det känns hedrande att få vara med i en dokumentär om kampen om framtidens hälsoparadigm där medborgarnas rätt till sina egna kroppar är självklar och där en mer naturlig, mer biverkningsfri, evidensbaserad och funktionell vård finns tillgänglig för alla.

Vårdetablissemanget gör dock hårdnackat motstånd och vill vidmakthålla kontrollen över varje individ från vaggan till graven. Vi betraktas som kunder som ska tillhöra en industri med ensamrätt till valet av vilka metoder som ska användas.

Läkarna, läkemedelsbolagen, de anlitade PR-byråerna och ekonomerna i maskineriet tror att ett förbättrat bemötande ska skyla över att metoderna som vården använder ofta är ineffektiva, ovetenskapliga och alltför radikala enligt principen “one size fits all”.

Resultaten blir ofta ett urdraget lidande och en förtidig död. Kvällspressen har i decennier larmat för hur illa det är ställt i den svenska sjukvården, för att inte tala om äldreomsorgen.

Vapendragaren till vårdetablissemanget är en väloljad skeptikerrörelse som denna dokumentär fokuserar på. Filmproducenten förklarar:

ArcanumSkolan 2024

“För den som inte vet, så finns det en specifik organiserad opinionsbildande rörelse i samhället. Den finns över hela världen faktiskt. En rörelse som kallas skeptikerrörelsen.” …

“Det stora problemet med denna rörelse idag är att den är starkt och fanatiskt inriktad på att motarbeta all alternativmedicin, komplementärmedicin och en mer holistisk syn på hälsa.”

Varför frågar sig ingen inom etablissemanget varför tex patienterna på Vidarkliniken är så nöjda? Varför vågar ingen sätta fokus på det? Istället försöker skeptiker, vissa politiker och journalister krossa alternativmedicinen.

Vi vet samtidigt att vetenskapen är infiltrerad av ekonomiska intressen och att det finns mycket bluff och båg inom forskningen.

Dokumentären visar hur komplementär och alternativmedicin i samhället av vissa krafter stämplas med en humbugstämpel, trots att den komplementärmedicinska synen och modern hälsokunskap räddar liv, botar sjukdomar och håller oss friska.

Kampen om Hälsoparadigmet

Hur ska det sluta? Se trailern ovan till filmen om kampen om hälsoparadigmet. Sprid kännedom om filmen med hjälp av den. Om du vill, bidra gärna till filmproducenten som filmat med en stor portion ideellt arbete.

Sist men inte minst, stå upp du själv för att skolmedicinen ska utvecklas och integreras med fungerande alternativmedicin och att vårdfrihet blir mottot för svensk sjukvård.

Filmens hemsida

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Kar777lek 8 Maj, 2017 at 09:26

  Precis, ordet bota får inte finnas, detta skrev NewsVoice om i höstas:

  https://newsvoice.se/2016/10/09/vaccin-mot-forkylningar-ordet-bota/

  Inte heller jag gillar de tillgängliga betalningsalternativen till Kampen om Hälsoparadigmet. De som gör filmen borde ha ett större helhetstänk, försöken att ta ifrån oss kontanterna hänger i grunden ihop med försöken att ta ifrån oss rätten till den vård som vi själva föredrar.

 • Politikern Anna Starbrink intervjuas i ett av utdragen från den kommande filmen Hälsoparadigmet om varför hon motarbetar Vidarkliniken och alternativ till skolmedicinen. Hennes förnumstiga och kunskapsbefriade förklaring, framförd med kvittrande naivitet, avslöjar på fyra minuter att hon är emot människors självklara rätt att välja den vård som gör dem friska.

  Starbrink är en av många nyttiga dumskallar till politiker som genom sina oförtjänta maktpositioner förstör för mänskligheten. Vem vill ha såna inkompetenta, alternativt illvilliga politiker? Inte jag. Bort med dem, bara:

  https://www.youtube.com/watch?v=EBXLRcX_Gss

  Urslula Flatters beskriver, i ett utdrag från samma kommande film, perfekt de som kämpar frenetiskt in i det sista, med varje till buds stående medel, för att kväsa de sjukdomsförebyggande och -botande metoder, som går emot läkemedelsindustrins intressen:

  “Jag upplever en väldig fruktan i grunden för ett paradigmskifte som redan håller på att äga rum”.

  https://www.youtube.com/watch?v=kKxRRtSR5TU

  Filmsnuttarna ovan tydliggör att ingen välvilja och omtanke med människorna ligger bakom förföljelsen av fungerande, alternativa medicinska sätt att bota sjukdom, utan endast en hänsynslöst vilja att försvara en kemisk industri som dels gör många inblandade rika, dels används som ett verktyg för att manipulera våra kroppar och hjärnor och på så sätt styra mänskligheten.

 • Att fråga om patienterna om de är nöjda med den alternativa behandlingen på Vidarkliniken är lika intressant som att fråga söndagens kyrkbesökare om de är kristna.
  Vad är all alternativmedicin, komplementärmedicin och en mer holistisk syn på hälsa? Vilka av alla de olika olika vårdformerna inom alternativmedicin och komplementärmedicin är är accepterade av alla de andra utövarna?
  Anser ansvariga på till exempel Vidarkliniken att det är fullt tillåtet att använda auraläsning, pendlar, smycken med kristaller och pentagram, rosenkvartsstenar, lymfdränage, osteopati, polaritetsterapi, seanser och alla andra alternativa metoder i sina behandlingar?
  Svaret är nej och alla de metoder som nämns här under under alternativmedicinens gemensamma flaga kan inte ens verka jämsides. En alternativ behandlingsform måste vara definierad som just alternativ behandlingsform, erkänd av andra behandlingsmetoder, det finns ingen sådan kvalitetsverifiering och troligtvis är det inte möjligt att skapa en sådan klassificering.
  Alternativbehandlingarna kan inte verka ens sida vid sida med varandra, de kan inte verka tillsammans med den vedertagna skolmedicinen. Alternativ- och komplementärmedicinen kan inte verka i något annat sammanhang än i sina egna intressen!
  Därför är det troligt att denna artikel är ett bondfångeri, ett knep för att lura av folk pengar under förespeglingen att de stöder en ideell sak. Det är andra gången vi ser den här typen av insamlingsskojeri i NewsVoice.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *