Skulle sätta in 50,000 kr i kontanter på Handelsbanken – Behandlades som kriminell

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 juni 2017
- NewsVoice redaktion
Stella Tormanoff, 2017- eget verk
Handelsbanken i Stockholm - Foto: Wikimedia Commons
Handelsbanken i Stockholm – Foto: Wikimedia Commons
Stella Tormanoff,  2017- eget verk
Stella Tormanoff, 2017- eget verk

Den globala banklobbyn eliminerar det sista av individens pengafrihet genom att kraftigt begränsa kontanterna och genom en snart total kontroll av de digitala finanserna. Stella Tormanoff berättar om hur hon skulle sätta in 50,000 kr i kontanter på Handelsbanken och blev behandlad som en kriminell. “Vi kan inte utredas för brott för att vi sparar”, skriver Tormanoff.

Det började med att folk runt omkring mig blev upprörda av att bankerna inte vill hantera kontanter längre. En bekant till mig skulle sätta 20,000 kr på sitt bankkonto i Swedbank, men fick inte det. Han är långt ifrån ensam. Svenska pensionärer som har byggt upp landet med sitt hårda arbete granskas som potentiella brottslingar.

Handelsbanken startade en egen “polisutredning”

Jag skulle sätta in 50,000 kr av mina sparade och skattade pengar som kommer från förvärvsarbete på mitt konto i Handelsbanken, som är den mest konservativa och kundvänliga av alla. Medan jag grillades som journalister brukar grilla politiker i TV-debatter och som polisen pressar sina arresterade för att får dem att erkänna ett brott, fick ett ungt par som mest troligen inte hade något sparkapital alls, komma in i ett enskilt rum för att med respekt och ”kärlek” luras in i ett bolån. Jag gissar bara, men med åren har jag lärt mig läsa av inte bara individer, men även hela situationer. Bankpersonalen fick panik av att jag kom med 50,000 kr i kontant.

Vartenda kassörska och arbetare inom handeln är medveten om att denna summa är inte alls ovanlig. Så kändes det att vara kund med kapital hos bankerna. Jag fick fylla i papper, skanna och kopiera kvitton, ringa till Tavex AB (Sveriges största guld- och valutahandlare) och be dem bekräfta att jag är inte en kriminell då jag hade växlat kontanterna hos dem.

Att jag redan hade fyllt i en liknande blankett hos Tavex för varje transaktion och att alla dessa skickats till Skatteverket och Finansinspektionen, det brydde sig inte Handelsbanken om. De skulle göra en egen ”polisutredning”.

Som den psykiska pressen under kommunisttiden

Jag kände till den psykiska pressen från kommunisttiden i Bulgarien som jag är uppvuxen med, men rädslan fick dock inte grepp om mig. Jag stod på mig. Jag tänker inte ge upp kampen om kontanterna. Det är vår skyldighet som fria medborgare att kämpa för vår rätt att vara fria. Jag skall inte behöva redovisa till någon vad jag gör med mina pengar, inte i detalj och inte till banken. Jag har alltså fått mycket större krav på redovisning som privatperson från bankerna än från Skatteverket själv.


Vi föds fria oavsett färg, potential och ursprung. Vi kan inte utredas för brott för att vi sparar. Vad hände med vårt samhälle? Och denna panik för terrorism… Att ursäkta sig med det är något så löjligt.


Kolla på varje terrorattack som skett i västvärlden. Vad kostar en sådan? Det kostar människoliv och stulna fordon. Det handlar inte om att terroristerna handlar med stora mängder kontanter som Bloomberg påstår i den statliga utredningen från USA som media hänvisar till.

På länken nedan kan du läsa lagen som bankpersonalen alltid hänvisar till. Källan är Sveriges riksdag, men i dokumentet som jag fick från banken står det att det är en lag som EU har röstat fram och det är finansinspektionen tillsammans med lobbygruppen Svenska Bankföreningen som pressar sina anställda att bete sig som poliser mot kunderna.

Frågan är vilka andra lobbygrupper och finansfamiljer som är inbladade. Vilka har intresse för att dessa förändringar drivs? Nedan hänvisar jag till information som tyder på att en global finansdiktatur är på gång och det lobbas för fullt i Europa, USA, Indien och Kina – som är ju redan en diktatur utan dess like – att eliminera kontanterna.

Högt uppsatta politiker (tex Barack Obamas rådgivare) beställer utredningar med ett förutsett resultat – nämligen att bevisa att kontanter är inget annat än de kriminella nätverkens livlina.

 • Kan man inte kan få grepp på kriminaliteten utan att begränsa miljarder människors finansiella frihet?
 • Vem har intresse att vi inte skall kunna göra snabba klassresor genom att spara och investera utanför bankeliten kontrollerade nätverk?
 • Vem vill ha en global feodalism, för det är ditåt det lutar när man lägger ihop trenderna?

Och ja, låt vänsterns skällande hundar som Jan Guillou (rätt förmögen han med) hetsa folket genom att avslöja en och en annan moraliskt tveksam affär utan att detta leder varken till undersökningar eller straff.

Vi vet att det finns skatteparadis. Vi vet att vissa familjer aldrig utreds. De arga frustrerade arbetarna blir däremot lättmanipulerade av vänsterpressen att ge ifrån sig och godkänna den sista stölden av deras egna frihet.

Smarta bankirer

Jag fick se statistik på att de medvetna om den finansiella och globala Babels Torn (Bank of International Settlements) och dess avancerade manipulationer och infiltrationer av politik och finansmarknad inte utgör mer än något procent av samhället. Den slutsatsen kom jag fram till, baserat på diverse investeringar som man medvetet gör för att marknaden inte är fri.

Läs mer om bankerna i NewsVoice

Med den statistiken försvann hoppet om att folk skall slå näven i bordet på bankkontoret och säga – den ene efter den andre: ”Jag tar ut mina pengar i kontant NU”… Hur skulle de kunna göra det och utöva sin makt? Alla är ju skuldsatta… Där dog demokratin med kontanterna och skulderna.

Den som är satt i skuld är icke fri. Bankirerna är smarta. Det verkar utan att synas i de politiska korridorerna medan bröd och skådespel generöst delas ut till folkmassorna. Vägen till helvetet är kantad av goda föresatser.

Text: Stella Tormanoff, författare och debattör

Relaterat och referenser


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Vårt samhälle blir så sjukt sårbart när det inte finns några kontanter längre. Bara släcka ner elnätet sen står alla utan pengar och det blir kaos efter några timmar bara. Läskig tanke faktiskt!

 • Kontantlöst samhälle betyder brist på demokrati, slaveri, ofrihet och brott mot mänskliga rättigheter. De som äger bankerna är kriminella, inte vanliga folk som vill spara pengar eller äga sina ägodelar såsom pengar.
  Stig

 • Kan man inte kan få grepp på kriminaliteten utan att begränsa miljarder människors finansiella frihet?
  – kriminalitet lever på kontanter, vare sig du vill tro det eller inte. Och jag förstår inte riktigt varför du fått för dig att kontanter är mer frihet än pengar på ett bankkonto? Vad är det med ett bankkonto som gör dig ofri?

  Vem har intresse att vi inte skall kunna göra snabba klassresor genom att spara och investera utanför bankeliten kontrollerade nätverk?
  – hur sparar och investerar du bättre “utanför bankelitens nätverk”. Vad är det för magisk investering som man kan göra med kontanter?

  Vem vill ha en global feodalism, för det är ditåt det lutar när man lägger ihop trenderna?
  – ??? Skaffa kryptovaluta och var tyst

  • Frihet innebär att man äger det själv. Själv bestämmer om sina ägodelar. Jag är ägare till mina pengar. Jag måste bestämma om jag vill ha dem i banken med 0 ränta eller hemma. Jag vill kontrollera mina pengar, inte banken.

   Vi svenskar är så hjärntvättade att vi inte förstår längre denna frihet. Vi protesterar inte längre.

 • Alla vet att huvudparten av de kriminella transaktionerna sker via de etablerade elektroniska systemen.
  Via bulvaner etc i många led.
  Per Larsen må vara munvig och bre ut sig över en stor yta men faktum kvarstår.

 • Banker en stat i staten, de förolämpar sina kunder när du står där med mössan i handen o skrapar med foten i kön med endast 1 kassa öppen till dina besparingar. Den osminkade sanningen är att genom att kontrollera flödet av dina fiktiva pengar i cyberrymden gör att de kan låna ut (enl.uppgift) mellan 12-34 ggr sitt eget kapital vilket genererar groteska vinster. Man kan lätt få intrycket att demokraturen Sverige är nån form av ett perfekt globalistiskt experiment land med årtionden av socialistiskt manipulerande förtryck med vetskapen att dessa sk. EU direktiv inte till närmelsevis tillämpas inom hela EU. Det sinnessjuka är att våra rövhål till politiker är högst delaktiga till allt vansinne i landet. Sista man tar med sig flaggan hälsningar.

 • Per Larsson:
  Vi är bara ett datavirus ifrån stenåldersekonomi. Ditt tankesätt med elektroniskt bla bla bla håller inte. Den dag internet ligger nere helt, kan du smita ut till grannens hage och ta ett fett grepp om spenarna på kossan o fixa frukost drickat själv….
  Mvh
  Robert

 • det verkar som om det gäller alla stora banker, där även Armstrong har en artikel om det, är inbegripna i att bromsa uttag och transaktioner. Kan det vara så att bankerna nu försöker hålla sparares konton stängda i väntan på en bail-in? Banco popular i Spanien har det lite knepigt just nu. Är det Cypern.2 på ingång?

 • Den nuvarande illusionsekonomin där basen är ett uppgjort hasardspel med derivat håller på att gå i graven. Det som ersätter detta pengaskapande ur intet blir ett nytt system av kryptovalutor som blir svårare att manipulera. Riksbankssystemet styrs i toppen av ett antal gangsters som ägnar sej år krig och elände men håller nu på att sparka sej trötta med hot, slag och sparkar. Folk lär sej under tiden var alternativen finns och hur de fungerar i fri konkurrens och inte i ett toppstyrt skojerisystem. Alternativen finns redan, detta är innovationernas tidevarv.

 • Silver är sannolikt folkets hopp. Förr innehöll alla mynt silver. Silver är ganska lätt att känna igen på myntens ytfinish även om det finns förfalskningar. Äkta silver har dock en hög och klar klang. Mynt är den form vi lärt oss att använda men det finns andra former. I Laos träffade jag på en form av silver som utgjordes av en stång med två klotsar i ändarna. Fördelen var att man kunde släppa silverstången i marken och höra en hög distinkt ton. Ett direkt och enkelt bevis på äkthet.

  Om ett lokalsamhälle/silversmed ger ut sådana silverstänger med angivet gram och halt silver är det ett utmärkt sätt att kringgå de kriminella bankernas förehavanden. De kan säljas som smycken dessutom om det finns någon form av hål.

  Silver är dessutom svårhanterligt för bankirer och andra skojare eftersom det väger för mycket i förhållande till värdet. Det är därför har skurkarna själva valt guldet. Utvinning av guld är dessutom ofta miljöförstörande.

 • Den dag kontanterna är borta, då är du slav under bankerna.
  Banken kan på 1 sek stänga av alla dina konton och kort.
  Av misstag eller av illvilja. På politiks order, eller annat.
  VAD gör du då??

  Kontanter är en mänsklig rättighet och samhället måste skydda dessa.

 • Kontanterna är de enda lagliga pengar:
  http//whitetv.se/sv/fractional-reserve-banking/419-kontanter-aer-lagliga-betalningsmedel-bankernas-fiat-pengar-inte.html
  Lagstiftaren måste tvinga bankerna att hantera kontanter och Stockholms stad skall bötfällas att de blockerar kontantin- matningen för parkeringsautomaterna.

 • “Vårt första konkreta tecken på en urbaniseringsprocess stammar från 1285, då ett moneta (mynt- eller växlingshus) existerade på platsen”, skrevs det om Örebro som då hette Horebro. Det moderna samhällets viktigaste grund är pengar, pengar är en del av infrastrukturen.
  Genom att förädla något skapas mervärde och denna behållning kan mätas i pengar som används i handeln. Riksbanken håller ordning på penningmängderna och politikerna lagstadgar om penninghanteringen.
  Banker, kreditinstitut och andra är de företag som sköter den dagliga hanteringen av pengar, deras verksamhet är noga reglerad precis som länksamlingen under artikeln hänvisar till.
  Finansmarknaden reformeras hela tiden med lagar och ny teknik, exempelvis är det trettio procent dyrare att hantera kontanter än deras elektroniska motsvarighet. Kontanterna skall bort så fort det är möjligt, de är bara en onödig utgift. Jag vill inte subventionera svartarbete och kriminella som inte kan använda de billigare men spårbara elektroniska betalningsmedlen utan använder de gamla och dyra anonyma kontanterna.
  En medelväg kan bli framkomlig om kontanthanteringen får bära sina egna kostnader, det blir påslag för att betala, växla eller begära ut kontanter. Med krav på legitimation vid dessa tillfällen skulle den kriminella sidan av myntet blekna något.
  Även de elektroniska transaktionerna monitoreras av bankerna och transaktionernas upphovsmän får ibland redogöra för hur mervärdet har uppstått för summorna de vill överföra. Det föranleder knappast att människor känner sig misstänkliggjorda, monitoreringen syftar också till att upptäcka bedrägerier mot kunden. Långt de flesta kunder är tacksamma för att banken har kontroll, precis som affärerna har butikskontrollanter som ser till att snattare inte springer iväg med varorna utan att betala.
  Sammanfattningsvis gäller att rådande situation för betalningar är ett framgångsrikt resultat av den ekonomiska utvecklingen och det sköts mycket väl av de inblandade aktörerna, de kritiska rösterna som höjs har vanligtvis ett intresse av att hantera betalningar på i svarta sektorn. De är parasiter som stjäl lika mycket som när kleptomanen låter en bit oxfilé glida ner obemärkt i sin väska, de tjuter också om personlig integritet och mänskliga rättigheter när de åker fast.
  Pengar utan ett bakomliggande mervärde är stöldgods och innehavaren skall bestraffas.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *