Skulle sätta in 50,000 kr i kontanter på Handelsbanken – Behandlades som kriminell

publicerad 3 juni 2017
- av NewsVoice
Stella Tormanoff, 2017- eget verk
Handelsbanken i Stockholm - Foto: Wikimedia Commons
Handelsbanken i Stockholm – Foto: Wikimedia Commons
Stella Tormanoff,   2017- eget verk
Stella Tormanoff, 2017- eget verk

Den globala banklobbyn eliminerar det sista av individens pengafrihet genom att kraftigt begränsa kontanterna och genom en snart total kontroll av de digitala finanserna. Stella Tormanoff berättar om hur hon skulle sätta in 50,000 kr i kontanter på Handelsbanken och blev behandlad som en kriminell. “Vi kan inte utredas för brott för att vi sparar”, skriver Tormanoff.

Det började med att folk runt omkring mig blev upprörda av att bankerna inte vill hantera kontanter längre. En bekant till mig skulle sätta 20,000 kr på sitt bankkonto i Swedbank, men fick inte det. Han är långt ifrån ensam. Svenska pensionärer som har byggt upp landet med sitt hårda arbete granskas som potentiella brottslingar.

Handelsbanken startade en egen “polisutredning”

Jag skulle sätta in 50,000 kr av mina sparade och skattade pengar som kommer från förvärvsarbete på mitt konto i Handelsbanken, som är den mest konservativa och kundvänliga av alla. Medan jag grillades som journalister brukar grilla politiker i TV-debatter och som polisen pressar sina arresterade för att får dem att erkänna ett brott, fick ett ungt par som mest troligen inte hade något sparkapital alls, komma in i ett enskilt rum för att med respekt och ”kärlek” luras in i ett bolån. Jag gissar bara, men med åren har jag lärt mig läsa av inte bara individer, men även hela situationer. Bankpersonalen fick panik av att jag kom med 50,000 kr i kontant.

Vartenda kassörska och arbetare inom handeln är medveten om att denna summa är inte alls ovanlig. Så kändes det att vara kund med kapital hos bankerna. Jag fick fylla i papper, skanna och kopiera kvitton, ringa till Tavex AB (Sveriges största guld- och valutahandlare) och be dem bekräfta att jag är inte en kriminell då jag hade växlat kontanterna hos dem.

Att jag redan hade fyllt i en liknande blankett hos Tavex för varje transaktion och att alla dessa skickats till Skatteverket och Finansinspektionen, det brydde sig inte Handelsbanken om. De skulle göra en egen ”polisutredning”.

Som den psykiska pressen under kommunisttiden

Jag kände till den psykiska pressen från kommunisttiden i Bulgarien som jag är uppvuxen med, men rädslan fick dock inte grepp om mig. Jag stod på mig. Jag tänker inte ge upp kampen om kontanterna. Det är vår skyldighet som fria medborgare att kämpa för vår rätt att vara fria. Jag skall inte behöva redovisa till någon vad jag gör med mina pengar, inte i detalj och inte till banken. Jag har alltså fått mycket större krav på redovisning som privatperson från bankerna än från Skatteverket själv.


Vi föds fria oavsett färg, potential och ursprung. Vi kan inte utredas för brott för att vi sparar. Vad hände med vårt samhälle? Och denna panik för terrorism… Att ursäkta sig med det är något så löjligt.


Kolla på varje terrorattack som skett i västvärlden. Vad kostar en sådan? Det kostar människoliv och stulna fordon. Det handlar inte om att terroristerna handlar med stora mängder kontanter som Bloomberg påstår i den statliga utredningen från USA som media hänvisar till.

På länken nedan kan du läsa lagen som bankpersonalen alltid hänvisar till. Källan är Sveriges riksdag, men i dokumentet som jag fick från banken står det att det är en lag som EU har röstat fram och det är finansinspektionen tillsammans med lobbygruppen Svenska Bankföreningen som pressar sina anställda att bete sig som poliser mot kunderna.

Frågan är vilka andra lobbygrupper och finansfamiljer som är inbladade. Vilka har intresse för att dessa förändringar drivs? Nedan hänvisar jag till information som tyder på att en global finansdiktatur är på gång och det lobbas för fullt i Europa, USA, Indien och Kina – som är ju redan en diktatur utan dess like – att eliminera kontanterna.

Högt uppsatta politiker (tex Barack Obamas rådgivare) beställer utredningar med ett förutsett resultat – nämligen att bevisa att kontanter är inget annat än de kriminella nätverkens livlina.

  • Kan man inte kan få grepp på kriminaliteten utan att begränsa miljarder människors finansiella frihet?
  • Vem har intresse att vi inte skall kunna göra snabba klassresor genom att spara och investera utanför bankeliten kontrollerade nätverk?
  • Vem vill ha en global feodalism, för det är ditåt det lutar när man lägger ihop trenderna?

Och ja, låt vänsterns skällande hundar som Jan Guillou (rätt förmögen han med) hetsa folket genom att avslöja en och en annan moraliskt tveksam affär utan att detta leder varken till undersökningar eller straff.

Vi vet att det finns skatteparadis. Vi vet att vissa familjer aldrig utreds. De arga frustrerade arbetarna blir däremot lättmanipulerade av vänsterpressen att ge ifrån sig och godkänna den sista stölden av deras egna frihet.

Smarta bankirer

Jag fick se statistik på att de medvetna om den finansiella och globala Babels Torn (Bank of International Settlements) och dess avancerade manipulationer och infiltrationer av politik och finansmarknad inte utgör mer än något procent av samhället. Den slutsatsen kom jag fram till, baserat på diverse investeringar som man medvetet gör för att marknaden inte är fri.

Läs mer om bankerna i NewsVoice

Med den statistiken försvann hoppet om att folk skall slå näven i bordet på bankkontoret och säga – den ene efter den andre: ”Jag tar ut mina pengar i kontant NU”… Hur skulle de kunna göra det och utöva sin makt? Alla är ju skuldsatta… Där dog demokratin med kontanterna och skulderna.

Den som är satt i skuld är icke fri. Bankirerna är smarta. Det verkar utan att synas i de politiska korridorerna medan bröd och skådespel generöst delas ut till folkmassorna. Vägen till helvetet är kantad av goda föresatser.

Text: Stella Tormanoff, författare och debattör

Relaterat och referenser