Janne Josefsson positiv till nya nätmedier – Almedalen 2017 – SVT

publicerad 11 juli 2017
- av NewsVoice
Janne Josefsson på Almedalen 2017 - Foto: SVT

Janne Josefsson, känd från Uppdrag Granskning som en av Sveriges ledande undersökande journalister, säger med bestämd röst att han inte ställer upp på att bara svartmåla nya nätmedier. De behövs, menar han, i tider då media har fått en ledande maktposition i samhället.

Janne Josefsson säger att han varit med om en otrolig resa där den tredje statsmakten blivit den första statsmakten, där politiker och PR-konsulter svassar runt journalisterna eftersom bilden i media är helt avgörande.

“Men nu har vi fått konkurrens. Det är inte bara av ondo. Det är jättebra att folk kan vända sig till alternativa media, kan kolla oss att inte vi kan påstå precis vad som helst. Och det är ju inte bara så att det är fake news på den sidan, herregud det finns väl fake news i gammelmedia var och varannan dag.”

Cecilia Gralde ser bekymrad ut när Jan Josefsson säger det och hon byter omedelbart ämne i intervjun.

Se hela intervjun på SVT Play

Det finns risk för att SVT vill ta ned detta klipp från NewsVoice Youtube-kanal, vilket skett tidigare. NewsVoice anser dock att Josefssons erkännande, att kanalen han arbetar för (SVT) ofta sprider fake news, är av ett mycket stort allmänt intresse som står över SVT:s rättigheter till detta videoklipp.

Text: NewsVoice

Janne Josefsson positiv till nya nätmedier under Almedalen 2017 - Foto: SVT
Janne Josefsson positiv till nya nätmedier under Almedalen 2017 – Foto: SVT