Janne Josefsson positiv till nya nätmedier – Almedalen 2017 – SVT

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 11 juli 2017
- NewsVoice redaktion
Janne Josefsson på Almedalen 2017 - Foto: SVT

Janne Josefsson, känd från Uppdrag Granskning som en av Sveriges ledande undersökande journalister, säger med bestämd röst att han inte ställer upp på att bara svartmåla nya nätmedier. De behövs, menar han, i tider då media har fått en ledande maktposition i samhället.

Janne Josefsson säger att han varit med om en otrolig resa där den tredje statsmakten blivit den första statsmakten, där politiker och PR-konsulter svassar runt journalisterna eftersom bilden i media är helt avgörande.

“Men nu har vi fått konkurrens. Det är inte bara av ondo. Det är jättebra att folk kan vända sig till alternativa media, kan kolla oss att inte vi kan påstå precis vad som helst. Och det är ju inte bara så att det är fake news på den sidan, herregud det finns väl fake news i gammelmedia var och varannan dag.”

Cecilia Gralde ser bekymrad ut när Jan Josefsson säger det och hon byter omedelbart ämne i intervjun.

Se hela intervjun på SVT Play

Det finns risk för att SVT vill ta ned detta klipp från NewsVoice Youtube-kanal, vilket skett tidigare. NewsVoice anser dock att Josefssons erkännande, att kanalen han arbetar för (SVT) ofta sprider fake news, är av ett mycket stort allmänt intresse som står över SVT:s rättigheter till detta videoklipp.

Text: NewsVoice

Janne Josefsson positiv till nya nätmedier under Almedalen 2017 - Foto: SVT
Janne Josefsson positiv till nya nätmedier under Almedalen 2017 – Foto: SVT

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Riktiga journalister kommer verkligen att behövas! Hur ska man annars sprida kunskap om det pågående landsförräderiet där landet sålts ut till Nato via kontrakt i Transportstyrelsen. Vem ska dra dessa femtekolonnare till stupstocken? DN har nu utvecklats till ett regelrätt sovjetiskt organ där man måste läsa mellan raderna. Läckan i Transportstyrelsen till varken Serbien eller Tjeckien har haft någon avgörande betydelse, däremot har outsourcing till IBM gjort att Nato har till gång till det mesta av den svenska infrastrukturen. IBM har hand om Natos strategiska upplägg och organisation i molnet. http://www.computerweekly.com/news/1280094698/IBM-takes-NATO-command-and-control-to-the-cloud Sverige är samtidigt en bas för information till Pentagon genom att servrar kunnat placeras ut i landet. De ansvariga tror att de ska komma undan genom att mörka och dra ut på utredningen i vanlig stil, därför är man mest rädd för negativ kritik och inte för fakta. Törnrosa snarkar ju gott och är mest rädd för ryssen.

 • Botkyrkas bibliotek har därmed begått ett utomordentligt allvarligt kardinal- & majestätsbrott!
  Astrid Lindgren är ngt av det Svenskaste som finns och ligger alla normalbegåvade mkt varmt om hjärtat.
  Astrid Lindgren är en av Sveriges frontfigurer som de flesta av världens nu levande barn och vuxna har växt upp med.
  Att bränna/censurera/kasta hennes böcker pga av ngn politistk korrekt extremt LÅG-begåvad grupps tyckande är en HELT oförlåtlig handling.

  Skulle inte bli särskilt ledsen om hela Botkyrkas bibliotek tillsammans med ansvariga och chefer brann ner till grunden….
  OBServera att detta inte är en “uppmaning till kriminell handling” — det är bara vad jag TYCKER…..

 • Janne Josefsson: Botkyrkas Bibliotek bränner Astrid Lindgrens böcker

  “Janne Josefsson berättar i programmet Sommar i P1 att Botkyrka kommun bränner böcker av Astrid Lindgren som innehåller ett rasistiskt språkbruk. Botkyrka kommun har gått ut med ett pressmeddelande där de erkänner att de gallrar ut böcker som folk kan uppleva som kränkande.”

  https://nyheteridag.se/janne-josefsson-botkyrkas-bibliotek-branner-astrid-lindgrens-bocker/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *