Rand Health: Inte säkert att barn mår bra av husdjur

12
955
Husdjur hund - Foto: Crestock.com
Husdjur av typen hund – Foto: Crestock.com

Ett större antal mindre studier visar att barn som har umgänge med husdjur erhåller en bättre fysisk och psykisk hälsa, men en ny större studie från Rand Health visar att uppfattningen kan vara fel. Helt andra faktorer kan ha påverkat tidigare resultat.

Den nya studien som baseras på data som behandlats med avancerade statistiska analysverktyg tar hänsyn till helt andra faktorer än de som har att göra med djurens direkta påverkan på barnen. Forskningen visar att det inte bara går att studera effekten av när barn och husdjur interagerar. Det finns andra avgörande omständigheter.

Layla Parast - Pressfoto: Texas A&M University
Layla Parast – Pressfoto: Texas A&M University

Huvudförfattarna till Rand-studien Jeremy N. V. Miles och Layla Parast från Harvard menar att tidigare studier haft svagheter. Det kan ha förekommit selektivitet och att det skett sammanblandningar av orsaksfaktorer.

En lösning som tidigare studier inte tillämpat kallas för ”propensity score matching” som är ett statistiskt analysverktyg som hjälper forskarna att beräkna risken att en försöksperson oavsiktligt blivit påverkad i försökssituationen på ett sådant sätt att utfallet blir missvisande.

Text: Torbjörn Sassersson,  TV-Helse.se

Läs om faktorerna som kan påverka i TV Helse

Relaterat

Förgiftar vi våra husdjur?


Stöd NewsVoice genom att köpa kaffe
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
Prenumerera
Notify of
guest
12 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
27 september 2017 kl 08:54

# Birgitta,
Denna din kommentar om Chisholm stötta jag på på 80-talet i en bok benämnd “The men behind Hitler”.
Som tillägg kan nämnas han var den första sekreteraren i WHO 1953. Rätt namn på organisationen
vore un-WHO.
Eftersom kristna församlingar har allt att förlora på denne figur kan kristna mediekällor vara bra att ta en titt på ibland: http://jesus-is-savior.com/Wolves/chisholm.htm

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
2 september 2017 kl 00:45

”De starkaste argumenten bevisar ingenting så länge konklusionerna inte verifieras av erfarnehet. Erfarenhetsbaserad vetenskap är drottningen av vetenskaper och målet för all spekulation.”
/Roger Bacon

Birgitta
Birgitta
Gäst
1 september 2017 kl 14:20

Rand säger sig ha följande mission “to help improve policy and decision making through research and analysis”. Det säger sig självt att de hittepå:ar saker och ting som den här “forskningen” om vådan för barn att ha husdjur. Rand Corporation är knutna till Pentagon och de är därför inte särskilt intresserade av att forska om vådan av alla krig för barn som pågår, vilka dessutom bara eskalerar pga av Pentagons våldsextremistiska agenda.

Vad blir följderna om Rands undersökning blir till den (enda tillåtna) globala sanningen om barns förhållande till djur? Kommer innehav av husdjur att utmålas som farlig extremism och/eller kopplas till ett klimathot? Är målet att barnen ska “avväpnas” inte bara deras husdjur utan också deras nallar och andra gosedjur för att de inte ska få fel uppfattning/uppfostran? Förmodar att målet med Rands “forskning” är att hus- eller gosedjur ska ersättas av svårt lemlästade monsterdjur/aliens iförda full krigsmundering för att bättre harmoniera med en allt mer våld- och krigstörstig maktelits degenererade psyken.

Att skilja barn från sina älskade djur är ett led i en djävulsk plan som kan sägas ingå i FN:s plan om världsdominans. Här får vi inte lov att hålla något kärt. Att hålla sig med husdjur kan ses som förfärligt traditionellt. För att fucka upp barnen måste de med alla medel förstöras i tid för att bli ideala världsmedborgare, berövade alla sina naturliga mänskliga rättigheter.

“While Chisholm was Director of the UN from 1948–53, he was quoted as saying “To achieve world government, it is necessary to remove from the minds of men their individualism, loyalty to family traditions, national patriotism, and religious dogmas.”

http://www.globalresearch.ca/rand-corporations-plan-for-dicing-up-syria/5577009
http://en.wikipedia.org/wiki/Brock_Chisholm

Danne
Danne
Gäst
1 september 2017 kl 00:49

Addendum: The RAND Corporation Exposed, av James Corbett.
http://www.corbettreport.com/episode-175-the-rand-corporation-exposed

Kalabrien
Kalabrien
Gäst
1 september 2017 kl 00:21

Ale, det var inte ett snällt epitet du satte på någon du verkar ha fått för dig att du ska verka som stödstrumpa (omskrivet som “advokat”) för. Lägg av det beteendet.
Du nämner olika djur, och jag utgår från att du du haft dom själv. Alla djur bajsar.
“… KAN… bita barnen”… – men jag tror du bara skojar med oss, annars är du värre än MSM och storebrorssamhället. Vad har du annars med det att göra – det är upp till familjerna själva om de tex ska ha djur – eller varför inte skriva om de farliga föräldrarna “de KAN ju tänkas sätta en TV i hemmet för allmän hjärntvätts skull”. “De KAN ju tänkas dra hem mat från Mac Donalds för att sprida ohälsa till familjen”. De KAN ju tänkas än det ena än det andra. Men om jag tänker efter lite, så måste du skoja… – eller kan det vara en manisk drift – där några ständigt tror sig behöva agera som att man skulle ingå i ett broderskap? Om inte NV kan stå på egna ben utan en stödpatrull som poppar ut trams, så…

Danne
Danne
Gäst
1 september 2017 kl 00:05

Som sig bör diskuteras här sakfrågan och det är givetvis helt rätt. Det är allmänt vedertaget att umgänge med djur under uppväxten starkt bidrar till ett bättre immunförsvar för individen. Detta eftersom man då aktivt tränar immunförsvaret. Djuren bär ju på floror av organismer andra än våra egna. Vissa har också päls osv. osv.

http://www.allergia.se/husdjur-tidigt-i-livet-minskar-allergirisk

Bör väl även tilläggas att företaget, ‘Rand health’ är en del av ‘Rand corporation’.

Ale
Ale
31 augusti 2017 kl 22:09

Om jag skall vara djävulens advokat, så: Husdjur ökar mängden fekalier i inomhusmiljön. Det vet alla som haft hundar, kaniner och marsvin osv. Husdjur kan sprida sjukdomar och parasiter. Hund och katt kan bita barnen. Katten släpar in gnagare i hushållet. Äter dem inte upp dem ligger dem och ruttnar under sängen. Osv, osv. Nej, separera barn och djur. Djur kan man se på Skansen. .

Inez
Inez
Gäst
31 augusti 2017 kl 21:44

hur tänker ni då? Att ens publicera detta är ju helt absurt…

Ruth Säveholm
Gäst
31 augusti 2017 kl 21:07

Behövs det ens forskas om husdjur är bra för oss och för barnen? ‘Det enda som behövs är väl lite sunt förnuft!
Ett barn har fördel av att lära sig ta hänsyn till andra varelser och den kärlek som t.ex en hund, katt eller kanin kan ge tillbaka. Att klappa ett djur ger oxytocin och är dämpande på stressen. För barn med autism, ångest och andra problem kan ett djur vara helt avgörande för kommunikationen. Personligen hade jag inte överlevt mobbningen i skolan om jag inte hade vetat att det fanns hundar som gladdes åt att jag kom på besök och rastade dem. Och inte hade jag kommit i kontakt med naturmedicinen heller på samma sätt (är nu naturläkare) eller blivit hunduppfödare. För mig är mina pudlar en livsnödvändighet, mina friskvårdare, mina förelöpare till nya sociala kontakter, mina promenadkompisar, min livsglädje!

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
31 augusti 2017 kl 18:33

Instämmer med Kalabriens “Vilket trams.” ..!!
Dagens ‘science’ handlar mer om ‘religion’ än något annat ..suck. Fast något måste de ju pyssla med ..’forskarna’.
Så urbota dumt ..ren bullsh*t!!

Kalabrien
Kalabrien
Gäst
31 augusti 2017 kl 13:06

Vilket trams. “Forskarna”… det är väl då man inte bryr sig. Det är bara en agenda, de är inte ute efter att sprida sanning, utan en agenda.

“Det kan ha förekommit selektivitet och att det skett sammanblandningar av orsaksfaktorer.”
“… behandlats med avancerade statistiska analysverktyg…” – hehe.

Vad är vitsen att publicera vidare sjukligheter från pseudo science och fake news? Det där var bland det dummaste jag läst, och jag har då läst väldigt MYCKET dumt genom åren. Tex från SVT, NASA, + 10000 andra grenar från den vidriga agendans utförselk-anal-er.