Tim hade autism men blev symptomfri med bla kost och kosttillskott

3
Autism och symptomfri med kosttillskott - Foto: TV-Helse
Autism och symptomfri med bla kosttillskott – Foto: TV Helse

AUTISM. Tim blev som 6-åring diagnostiserad med autism och ADHD vid ett regionalt center för autism i Norge. Idag finns ingen etablerad behandlingsform för autism och Tim blev bara värre och värre. Nu är Tim 12 år och går i sjätte klass. Han lever ett normalt liv som alla andra pojkar i sin ålder. Den positiva utvecklingen är resultatet av förändrad kosthållning, vitamintillskott och  genetisk bypass.

Text: Arnt-Olav Enger, TV Helse Norge

Det fanns inte många erbjudanden när Tim fick diagnosen autism och ADHD. Han blev satt på medicinering med Ritalin (Novartis). Detta förändrade Tims uppträdande på så vis att hans beteende blev lättare för vuxna att hantera. Han blev lugnare, men han blev tunn och undernärd. Det skrämde hans mamma Gro som valde att avsluta behandlingen med Ritalin.

Gåtans lösning på Tims autism fanns bla i tarmar, kosttillskott och i kosthållning

Gro ville att Tims tarm skulle utredas, men eftersom han redan fått diagnosen autism var det svårt att få en undersökning genomförd. Efter mycket om och men lyckades till slut Gro få den uppsättning av nödvändiga prover utförda, något som hon idag vill kalla Tim-modellen.

Läs mer och se kortdokumentär

Text: Arnt-Olav Enger, TV Helse Norge | Översättning: Torbjörn Sassersson

OBS. Detta är inte reklam eller en ”advertorial”. NewsVoice har ett mediasamarbete med TV Helse. Alla artiklar är gratis att läsa och artiklarna på TV Helse innehåller inga reklamlänkar.

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

3 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
1 oktober 2017 kl 08:25

Vad är genetic bypass?

Genetic Bypass: Using Nutrition to Bypass Genetic Mutations
Copyright 2005 by Dr. Amy Yasko

“The beauty of nutrigenomic testing is that it focuses on weaknesses in known, characterized nutritional pathways. Knowledge of these pathways lends itself to providing nutritional “bypasses” for genetic mutations.”

“These nutritional pathways can be viewed as complex roadways. Any mutations in the pathways can be visualized as road blocks. If we are familiar enough with the roadways and the maps we can design detours to get around the road blocks.”

http://traditionalhealthclinic.com/clients/6709/documents/Genetic_Bypass_Part_1_The_Basics.pdf

BJ Lindgren
BJ Lindgren
Gäst
30 september 2017 kl 18:47

Go vegan and stop using/eating all ”processesed food ingredients” such as all flours, sugars, table salts, butters etc and you will have even better results which will stay with you for good and lead to 100% recover = ULTIMATE HEALTH in MIND, SPIRIT and BODY. Autism, ADHD, Alzeimers and most other (if not ALL other) illnesses are all “created” by the same psychopat maffia that are behind Agenda 21 and their Depopulation programs since long before WW1. They are (have been for centuries) creating illnesses and suffering to remain in full control over our worlds economy and the people (98% of rest population – all of us they see as their slaves).

Göte Larsson
Göte Larsson
Gäst
29 september 2017 kl 22:28

Man vet numera allt mer om bakterieflorans betydelse för hjärnans funktioner. Att avgfita från bakterier som avger skadliga ämnen är otroligt viktigt. Det styr så många processer i kroppen. Bästa och mest naturliga vägen är att inta tabletter med PREBIOTIKA som skapar en enorm tillväxt av de goda stammarna nere i tarmen. Efterhand så trängs de som avger skadliga ämnen ut. Fruktooligosackarider är favoritfödan för de goda bakterierna. Bästa sortens finns i den inulin som heter Topinulin Aktiv
Ni kan läsa referenser här om den: http://www.aktivsyn.se/referenser.html
Bipacksedel: http://www.aktivsyn.se/men_prod.html
Har man omfattande problem kan man komplettera med Klarin Perfekt som är antiinflammatoriskt och innehåller alla viktiga näringsämnen.