Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

Tim hade autism men blev symptomfri med bla kost och kosttillskott

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 29 september 2017
- NewsVoice redaktion
Autism och symptomfri med kosttillskott - Foto: TV-Helse
Autism och symptomfri med kosttillskott - Foto: TV-Helse
Autism och symptomfri med bla kosttillskott – Foto: TV Helse

AUTISM. Tim blev som 6-åring diagnostiserad med autism och ADHD vid ett regionalt center för autism i Norge. Idag finns ingen etablerad behandlingsform för autism och Tim blev bara värre och värre. Nu är Tim 12 år och går i sjätte klass. Han lever ett normalt liv som alla andra pojkar i sin ålder. Den positiva utvecklingen är resultatet av förändrad kosthållning, vitamintillskott och  genetisk bypass.

Text: Arnt-Olav Enger, TV Helse Norge

Det fanns inte många erbjudanden när Tim fick diagnosen autism och ADHD. Han blev satt på medicinering med Ritalin (Novartis). Detta förändrade Tims uppträdande på så vis att hans beteende blev lättare för vuxna att hantera. Han blev lugnare, men han blev tunn och undernärd. Det skrämde hans mamma Gro som valde att avsluta behandlingen med Ritalin.

Gåtans lösning på Tims autism fanns bla i tarmar, kosttillskott och i kosthållning

Gro ville att Tims tarm skulle utredas, men eftersom han redan fått diagnosen autism var det svårt att få en undersökning genomförd. Efter mycket om och men lyckades till slut Gro få den uppsättning av nödvändiga prover utförda, något som hon idag vill kalla Tim-modellen.

Läs mer och se kortdokumentär

Text: Arnt-Olav Enger, TV Helse Norge | Översättning: Torbjörn Sassersson

OBS. Detta är inte reklam eller en ”advertorial”. NewsVoice har ett mediasamarbete med TV Helse. Alla artiklar är gratis att läsa och artiklarna på TV Helse innehåller inga reklamlänkar.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq