Jeep Grand Cherokee Trackhawk – Världens snabbaste SUV

0
Jeep Grand Cherokee Trackhawk - Foto: Jeep.com
Jeep Grand Cherokee Trackhawk – Foto: Jeep.com

Steve Fowler på Auto Express har provkört Jeep Grand Cherokee Trackhawk som sätter tre nya rekord för Jeep: snabbast, starkast och dyrast. Fowler stortrivdes bakom ratten på Jeepen och han beskriver den som dödsseriös. 

SUV-monstret är försedd med en Hellcat V8, 6,8-litersmotor på 717 HK och det gör att Jeep kallar bilen för världens snabbaste SUV. Bilen accelererar från 0-96,5 km/tim (0-60mph) på 3,4 sekunder, vilket är snabbare än en Ferrari Portofino, skriver Auto Express. Fowler ger Jeepen betyg 4 av 5.

Pär Brandt skriver för Mestmotor.se att den kritik som Fowler ger om bilen handlar om att suven är okänslig och långsam i styrningen vilket inte ger föraren bra återkoppling. I övrigt är allt toppen, utom då möjligen priset på 692 500 kr.

Text i samarbete med Bilverkstad Bromma


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten

I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.

Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer