Svenska banker vill chippa dig – Tidigare hemliga projekt nu offentliga

31
Future of shopping - Bild: Crestock.com
Future of shopping – Bild: Crestock.com

DEBATT. Swedbank Labs och Handelsbanken Din Ekonomi skriver att tiden är inne för att låta dig chippas. Bankerna utger sig för att de trendspanar, men skapar egentligen chip-trenden själva. Labs meddelar att avdelningens projekt tidigare var hemliga, men att de valt att glänta på dörren.

MEDDELANDE (kl 20:43 , 4 sep): Swedbank raderade de tre sidorna som denna artikel hämtade sina referenser ifrån efter att artiklen publicerats. Dessa lades därför till nedan under referenser.

Text: Torbjörn Sassersson

I mitten på 00-talet spreds konspirationsteorin i USA att det fanns långt gångna planer på att bankerna ville chippa alla. Aktivisten och opinonsbildaren Mark Dice skrev att chippet kunde liknas vid odjurets märke, en idé baserad på texter i Bibeln. Bortsett från det senare bekräftas nu spekulationerna på flera sätt.

Både Handelsbanken och Swedbank presenterar chippning som en naturlig del av utvecklingen av den allt mer utbredda kontantlösheten, en trend som bankerna driver. Swedbank Labs skriver på sin hemsida att tidigare var arbetet hemligt [PDF] ända fram till lansering av färdig tjänst, men att avdelningen nu tror på en öppnare inställning för att få feedback från kunder tidigt i processen. Swedbank behöver veta vad som kan vara en framgångsrik implementering.

Bankerna vill bortom alla tvivel skapa det kontantlösa samhället, trådlös identifiering och betalning. Bankerna verkar dock inte nämnvärt driva processen så att allmänheten eller politiker får vara med i besluten trots att samhället påverkas i stort. Vanligt folk ska endast haka på trenden, som om människor bara är passiva följare av fantastiska trender skapade av affärsbanker.

Swedbank och Handelsbanken förklarar vad de vill realisera. Några exempel:

  • Trådlös identifiering.  Ögon-, röst-, handflats- eller ansiktsigenkänning. Swedbank Labs skriver om aktivitetsarmband som använder din unika hjärtrytm som ID när du ska betala något.
  • Contextual payments. Gå in på matbutiken och plocka allt du vill handla. När du passerar utgången identifieras du och de varor du plockat på dig. Pengarna dras automatiskt från ditt konto. Du ska alltså kunna shoppa utan att behöva passera en manuell betaltjänst.
  • VR-glasögon. Med Handelsbankens egna ord: “Så snart kanske du inte behöver tänka på betalningen alls, utan bara sätta på dig dina VR-glasögon och säga vad det är du vill ha. Snacka om science fiction!”Handelsbanken* [PDF]

Det ledande företaget för 10 år sedan var VeriChip Corporation som dock inte lyckades få fart på försäljningen i USA trots att myndigheten FDA godkände bolagets chip för implantering 2004. Chippet såldes vidare till PositiveID, VeriTeQ och senast JAMM Technologies.

Tillbaka till Sverige 2017. Swedbank Labs presenterar i sitt nyhetsbrev att du som läsaren får följa med bakom kulisserna och vara först med det senaste. Labs presenterar trender och tendenser som påverkar det mesta som händer i samhället. Ambitionen är tydlig. Swedbank har en agenda och är en trendledare i denna chippningsutveckling.

Ska affärsbankerna ha rätt att stänga av ditt chip?

Swedbank Labs medger riskerna:

“Ett kort som blir stulet kan man spärra. Det går att byta lösenord och pinkoder. I en värld där du själv är din identifieringsmetod kommer säkert mycket att gå fortare och smidigare, men om något går fel finns risken att det blir svårare att bevisa din oskuld. Kommer du kunna ringa och spärra ditt fingeravtryck?”

Andra frågor:

  • Hur skyddar du dig från biohackers som tar din chip-identitet och sedan begår ett brott i ditt namn?
  • Vilka hälsorisker finns?
  • Var sker de etiska och kritiska diskussionerna? Nu sker de i skymundan långt bortom bästa TV-tid.
  • Kommer bankerna att stänga av ditt chip om du inte betalt dina lån? Hur ska du då kunna handla mat till din familj? Är tanken orimlig? Vi vet att telekombolagen och internetleverantörerna stänger av din möjlighet att ringa och surfa om du inte betalt räkningen.
  • Bör inte rättigheten att stänga av ett chip fritas från bankvärlden och istället överföras till en myndighet, förutsatt att det är en mer etisk och rättvis lösning?

Chip med GPS

Vi kan även föreställa oss problemen om GPS-inkluderas i chippet. Visserligen finns fördelarna med att ett GPS-utrustat chip kan geolokalisera försvunna personer, lokalisera smitare från trafikolyckor och polisen kan jaga de få brottslingar som har kvar sina egna chip i kroppen.

Kritiker menar att i vissa länder –  eller alla – kan GPS-chip innebära att politiska dissidenter och aktivister kan spåras och lokaliseras av myndigheter som vill förtrycka dessa.

Swisha Sassersson valfri summaEtt annat allvarligt problem är att kriminella kan använda GPS-chippen för att lokalisera tex barn för att kunna kidnappa eller föra bort dessa.

Det råder ingen tvekan om att  om bankerna och marknaden får fritt spelrum kommer chippning vara implementerat brett i samhället inom förslagsvis 10-20 år. Vi kan även vara säkra på att de morötter som nu delas ut för att folk ska chippa sig med tiden kompletteras med bestraffningar om man inte gör det i form av högre försäkringspremier, skolledningar som ifrågasätter föräldrar som har o-chippade barn, problem med att handla och resa med mera.

Idag finns det 1500-2000 personer i Sverige som är chippade, uppger SJ.

Text: Torbjörn Sassersson

*Sajten anpdm.com ägs av Apsis International AB (www.apsis.se) som hjälper företag att marknadsföra sig med tex nyhetsbrev per mail. Därav URL:n ovan gällande meddelandet från Handelsbanken.

Referenser

MEDDELANDE (kl 20:43 , 4 sep): Swedbank raderade de tre sidorna som denna artikel hämtade sina referenser ifrån. Dessa har i efterhand lagts till nedan.

Sidan på Handelsbanken kunde inte sparas ned på Web Archive pga kodningen. Den sparades istället enbart som PDF.

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

31 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
A.M
A.M
Gäst
30 januari 2018 kl 01:16

Två vägar: Att ta chippet och förlora din själ eller inte ta chippet och förlora ditt jobb,bostad,mat och ditt liv.
Vad göra. Självklart dö som martyr människor har i alla tider stått emot tyranni och betalat med sitt liv.
Dietrich Bonhoeffer, Martin Niemöller stod emot Adolf Hitler och betalade med sitt liv.Vi får veta att chippet är bra att spåra kriminella,valuta fuskare,mm sedan blir det gps för att spåra barn,gamlingar,kriminella och vi tycker fint jag är ingen av dom. Youtube: Martin Niemöller First they came for the communists .
Se även: youtube: dr Katherine Albrecht micrichip och även dagens och framtiden vacciner är extremt farliga. youtube: Pentagon Briefing vaccine to kill God Gene. Frukta inte, ta inte chippet, sök vägledning hos Gud och Jesus. Bibel uppenbarelse boken kapiten 13: 16,17 står det om chippet. Kapitel 13:17 Så att ingen får vare sig köpa eller sälja, utom den som är märkt med vilddjuret namn eller dess namns tal och uppenbarelse boken 14:11 stå skrivet om vad som händer när du låter dig märkas. Att gå den smala vägen få alla emot dig och mista ditt liv eller gå den breda vägen och förlora din själ .Vi har inte lärt oss av Nazi Tyskland om vad som händer när en Nation glömmer Gud och tyranni tar makten över oss. Tro inte att Heliga skriften Bibel är en föråldrad gammal bok den är mer aktuell än någonsin. Våra politiker är svaga och kan inte stå emot starkare makter/länders press på vårat land.

Bo Sonnsjö
Bo Sonnsjö
Gäst
21 december 2017 kl 09:14

Hur kan man veta att inte vaccinsprutans innehåll inkluderar ett mikrochip, som sedan via något blodkärl hamnar uppe i hjärnan? Det finns bara ett alternativ! Svenska folket vägrar att rösta år 2018, så finns väl ingen riksdag eller regering som an ta något beslut … Fråga Mikael Zazzio – han kan nog svara på hur det ser ut idag i vår regering, riksdag och alla olika myndigheter – för där tycks alla redan i NU-läget vara chippade oavsett parti!

Michael
Michael
Gäst
12 september 2017 kl 16:56

Horbanker.
Kriminella jävla skitmänniskor som bör avrättas så fort som möjligt.

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
9 september 2017 kl 12:31

@ Faithbringer

En väldigt enkel åtgärd och faktiskt HELT utan ansträngning för att långsiktigt hindra dessa demokratiskt valda från att göra oss besvikna är att bara ge fan i att rösta på dem.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
7 september 2017 kl 03:56

Chipp å hej och välkomna till Hajk!
https://www.youtube.com/watch?v=w-O-fgXnVps

David Icke explains the NWO and the Microchip:
https://www.youtube.com/watch?v=mi6GP8w3KRs

Faithbringer
Gäst
6 september 2017 kl 15:17

Michel,

Enligt svenskt lag är alla banker tvungna att hantera och acceptera kontanter. Detta uttalade även riksbankschefen förra året.
Men vem skall straffa eller inleda en rättsprocess emot bankerna när 99% av svenska politiker (en symbolisk siffra) är karriärister och lobbyister? Visst är det märkligt att inte en ända av dessa demokratiskt valda av oss och handplockade av eliten professionella snackare tar ALDRIG innitiativ eller öppnar munnen i frågor om deras väljares ekonomiska frihet…

Michel Zazzio
Gäst
6 september 2017 kl 13:48

Chippning är ett brott mot den svenska grundlagen och strider dessutom emot flera internationella konventioner som skyddar de mänskliga rättigheterna.

Regeringsformen (grundlag)
2 kap. Grundläggande fri- och rättigheter
Kroppslig integritet och rörelsefrihet
6 § Var och en är gentemot det allmänna skyddad mot påtvingat kroppsligt ingrepp.

Fighter
Fighter
Gäst
5 september 2017 kl 23:01

Tack Torbjörn och Newsvoice för att ni finns och sprider sanningen, det vore outhärdligt annars iom alla lögner som strömmar ut från köpta eller hjärntvättade journalister och statskontrollerad media. Folk i Sverige måste vakna ur sin Tornrosessömn.

Kjell Holmsten
Gäst
5 september 2017 kl 09:34

Skatteslavar, skuldslavar, konsumentslav och snart 100 % chipslav. Och folk diskuterar fortfarande “Vad är det för folkvalda vi Har?”. Den hjärntvättade människan såg dagens ljus 1945.

Knight
Knight
Gäst
5 september 2017 kl 07:28

Tack för länkarna!
Newsvoice är en väldigt intressant hemsida med objektiva och propaganda-fria artiklar! Vissa har helt förändrat min syn på samhället och olika aktörer.

Eiwa
Eiwa
Gäst
5 september 2017 kl 00:48

Det finns bara en lösning , att vi alla vägrar chippa oss , tillsammans är vi starka.

Börja redan nu med att vägra betala med kort eller med mobil , använd kontanter så långt det är möjligt , sprid budskapet till era vänner och de i sin tur till sina vänner , var vakna på nyheter för det går fort nu

Eiwa
Eiwa
Gäst
5 september 2017 kl 00:44

Torbjörn , det är jag som ska tacka dig för att du är en fantastisk whistleblower

Danne
Gäst
4 september 2017 kl 23:02

@Roger “Det är bara att välja: svälta och dö eller bli chippad.”

Sträcker sig inte fantasin längre än så? Man kan ju faktiskt odla egen mat och hålla med djur som man gjort i alla världens tider. Passar det inte så får man ta skeden i vacker hand och söka anställning istället. Det har också alltid funnits folk som arbetat för enbart mat och uppehälle. Sen kan man ju faktiskt skapa och använda annat som betalningsmedel. Ett exempel är komplementära valutor. Dessa har fungerat som en förenkling av att byta till sig saker och tjänster. Precis som med pengar. Finns det ett behov så finns det en marknad. Guld, silver m.m. kommer också alltid att fungera. Strävan efter frihet kommer med önskan att lyckas bli en självstående, självförsörjande individ vilken är fri från andra människors nycker, infall och bojor dvs. skuld.

men ditt inlägg kanske var sarkastiskt menad ^^

Torbjörn Sassersson red.
Admin
4 september 2017 kl 20:42

Knight. Alla referenser fanns länkat i artikeln. Nu har Swedbank tagit bort alla tre.
Jag sparade dem dock på Web Archive eftersom jag misstänkte att de skulle radera sidorna.

Sidan från Handelsbanken via tjänsten Apsis International (anpdm.com) finns fortfarande kvar:
http://www.anpdm.com/article/424459457242425B4B754144514A71/19170080/4285462

Här kommer de sparade sidorna som Swedbank raderade:

https://web.archive.org/web/20170904064007/https://www.swedbank.se/privat/digitala-tjanster/labs/?contentid=CID_1842053

https://web.archive.org/web/20170904063931/https://www.swedbank.se/privat/digitala-tjanster/labs/

https://web.archive.org/web/20170903185305/https://www.swedbank.se/privat/digitala-tjanster/labs/?contentid=CID_2014074

Jag uppdaterar artikeln med de räddade sidorna.

Roger
Roger
Gäst
4 september 2017 kl 20:33

Det är bara att välja: svälta och dö eller bli chippad.

Knight
Knight
Gäst
4 september 2017 kl 20:24

Hej! Väldigt intressant och aktuell artikel! Jag är dock lite fundersam över var du hämtat informationen som du använder dig av i artikeln. (Jag bortser från informationen som är hämtad newsvoice.)

JPnorlin
JPnorlin
Gäst
4 september 2017 kl 20:17

Instämmer också med Eiwa att med chippet förlorar vi definitivt våra mänskliga rättigheter enligt lag. Men.. har vi inte redan gjort det eftersom vårt organisations nummer dvs. personnummer sannolikt redan brukas av staten som juridisk person och ekonomiskt instrument utan vårt aktiva medgivande.
Men vi, folket, har ju makten om vi vill. Hur kan vi stoppa detta eller göra det ointressant?? Det är ju den konstruktiva frågan. Vilka alternativa vägar finns mot ett mänskligare samhälle!? Önskar vi kunde diskutera konkreta lösningar på något sätt… att sätta i handling.

Bo Sonnsjö
Bo Sonnsjö
Gäst
4 september 2017 kl 19:11

Vägra att bli chippad! Protestera högljutt mot att Detta måste ALLA göra – annars finns ingen frihet längre kvar för medborgarna! Världen av idag är på väg att bli fullständigt upp-och-ner!

Tänk själv att med “fel” typ av chip så blir Du endast en bricka i ett spel, vilket kommer att leda till fullständig diktatur och kaos …. Man blir sorterad till något man inte själv har valt eller inte har förutsättningar för …

Undras just om Soros, Trump, Clintons skulle acceptera att själva tvingas att bli chippade? – För det är väl inta bara “valboskapen” som skall utsättas för att bli chippade!

Faithbringer
Gäst
4 september 2017 kl 18:49

Jan Rosbäck, bankerna vill inte göra ett skit om bedrägerierna eller samarbeta med polisen. Jag har tyvärr fått uppleva det. De säger: ok, ett bedrägeri registrerat, kontakta polisen. Polisen lägger ner utredningen innan den har påbörjat. De försöker inte ens även om du har gjort halva jobbet åt dem.

Vi kommer att tvingas indirek att ta emot chippet – “frivilligt”. Om du vill använda kommunal eller länstrafik, ta emot din lön respektive ha ett arbete, handla på de stora kedjorna som innefattar 99% av marknaden, så kan du välja – svält eller chipp. Fritt val minsann. Och så välkommen till ett samhälle bestående av folk som inte bryr sig. Reaktionerna jag fick på min spridning av information om chippet var:
-Blockerad och ignorerad (av gamla bekanta)
-Vad är det för konstigt?
-Men lilla du, terrorism och brottslighet (div. Kostnaderna för invandringen) är mycket större problem an det där lilla chippet.

JHL
JHL
Gäst
4 september 2017 kl 18:29

Ett 10-minuters utdrag ur intervjun med Aaron Russo (som Henke länkade till) finns med svensk text, där han berättar om idéerna bakom mikrochipning av alla människor.

https://www.youtube.com/watch?v=h091kMDXvDA&t

Torbjörn Sassersson red.
Admin
4 september 2017 kl 16:44

Instämmer Eiwa [4 Sep, 2017, 13:20]. Så kan vara fallet. Det var för övrigt Eiwa som tipsade NV om dessa nyhetsbrev om chippning. Tack för det.

Öystein
Öystein
Gäst
4 september 2017 kl 16:23

Världen är nu väldigt illa ute. Varje dag kommer något nytt som bekräftar att vi medborgare bara är brickor i ett spel som diverse makthavare vill spela för att tillfredsställa sitt eget narcissistiska ego.

Kanske kommer snart ett nytt “Monopol” (spel) som går ut på att på bästa sätt lura och kontrollera diverse olika medborgargrupper att följa en “idiotidé”, som med effektiv reklam givetvis framstår som en genial idé/plan. Det är såklart bara i en snäv krets som detta spel fortgår. Vinnaren blir den som har lyckats föra tillräckligt många individer bakom ljuset och som t.o.m. är stolta att tillhöra den spelare som man tror kan vinna detta spel. Med mördande reklam är nog detta inget problem. Ni vet – “konserverad gröt”.

Hm, är det inte dags att vakna kära medborgare?

Hasse
Hasse
Gäst
4 september 2017 kl 16:23

Förr i tiden satte vi in saker i banken till vår fördel. Nu vill banken sätta in saker i oss till sin egen fördel.

Birgit
Birgit
Gäst
4 september 2017 kl 16:00

Bästa sättet är att göra sig oberoende av pengar och börjar igen med byteshandel som tidigare generationer.

Eiwa
Eiwa
Gäst
4 september 2017 kl 15:12

När man har inopererat chippet blir man av med sina mänskliga rättigheter för att man faller under kategorin Humanoid Robot , detta har jag hört av en person som är väldigt insatt i detta .
Någon som vet vad som gäller .

Vill även påpeka att med Cjppet så kommer de att mindcontrol.se oss

Perra J
Perra J
Gäst
4 september 2017 kl 14:39

Detta är den slutliga lösningen på problemet att pengar ur luft inte har någon back-up i form av reellt värde.
Nu får pengar back-up, i form av det värdefullaste som finns: våra egna kroppar!!

Öystein
Öystein
Gäst
4 september 2017 kl 14:37

Otroligt!! Vi medborgare skall vara lydiga konsumenter så att företag och myndigheter tjänar pengar på att ta bort ännu fler jobb, såsom kassapersonal, konduktörer, spärrvakter, inpasseringspersonal, receptionister, tullkontrollanter, handläggare på kreditföretag och banker m.fl.
Vad händer när ett chipp plötsligt blir obrukbart… på en resa…. när du ska betala?
Vem kan i.o.m.detta komma över alla dina transaktioner, personuppgifter, rörelsemönster? Så sker redan idag! Vad kommer de som kommer över dessa uppgifter att kunna göra?….. där du troligen inte har mycket att sätta emot.

Nä, låt er inte, ni medborgare, föra er bakom ljuset här. Talesättet “Storebror ser dig” har väl aldrig varit mer aktuellt än här.

Ska vi gå hela vägen på en gång så kan vi lika gärna tvångsoperera in ett chip i alla medborgares pannor. Fast det skulle i.o.f.s. innebära en enorm kontrollapparat för att motverka att ingen medborgare opererar ut chipet….och opererar in ett annat….
Kanske månatliga “kontrollbesiktningar” kan vara en lösning på detta. Fast hur ska man veta om en person har ett falskt chip? Kanske med en kombination av fingeravtrycksscanning och irisscanning kan vara en lösning???

Henke
Henke
Gäst
4 september 2017 kl 13:35

Här är en intervju med filmskaparen Aron Russo ( avliden) som spelades in för ca 10 år sedan. Han var nära vän med Nick Rockefeller och fick genom honom en inblick i hur eliten styr och manipulerar oss “dumma får”. Här får vi också höra hur eliten planerar att chippa hela jordens befolkning.
Sevärt!

https://youtu.be/YGAaPjqdbgQ

EIWA
EIWA
Gäst
4 september 2017 kl 13:20

Jag har information om att Alla Riksbanker som ingår i BIS Bank of International Settlement har fått order att förbereda systemen för Microchippet , i Sverige har vi redan nått väldigt långt .
1. Första boardingen med Microchip har redan skett på Arlanda
2. SJ gör nu reklam för chippet
3: SL har förberett systemet för chip
4. Bankerna har skickat ut mail till sina kunder om att Chippet är på gång , det är coolt och lätt att använda
JAG ÄR HUNDRA PÅ ATT DET KOMMER EN LAG SOM KOMMER ATT GÖRA CHIPPET OBLIGATORISKT OCH DET ÄR HÄR VI HAR PROBLEMET , DET KOMMER INTE ATT VARA VALBART I FRAMTIDEN

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
4 september 2017 kl 13:12

Banker spelar på samma hack som för 10 år sedan då de första försöken med att chippa folk gjordes. Men nu har väl utvecklingen dragit ifrån dem rejält med blockchaintekniken där man kan spåra och registrera hela transaktionen på ett ögonblick. Eventuell penningtvätt och bedrägerier verkar mest vara ett internt problem i banker så det ska man inte belasta kunder för.

Sigge Johansson
Sigge Johansson
Gäst
4 september 2017 kl 11:52

ALDRIG I LIVET!!!

Den som går med på ngt sådan måste ju vara extremt lågbegåvad och eller hjärntvättad bortom räddning!
Vilket antagligen är samma sak…… ☺