Bern: Fallet Harvey Weinstein vittnar om maktelitens dekadens

publicerad 15 oktober 2017
- av Lars Bern
Gwyneth . Paltrow, Harvey Weinstein, Cameron Diaz - Foto: Rex Features
Gwyneth . Paltrow,   Harvey Weinstein, Cameron Diaz - Foto: Rex Features
Gwyneth Paltrow, Harvey Weinstein, Cameron Diaz - Foto: Rex Features

Bild: Lars BernFilmindustrins Mecka Hollywood är skakat av en skandal av världspolitisk dignitet. Filmvärldens kanske mäktigaste producent och hela det liberala amerikanska etablissemangets gunstling Harvey Weinstein står anklagad för decennier av våldtäkter och andra sexuella övergrepp mot kvinnor.

Text: Lars Bern, Antropocene

Han har utnyttjat sin enorma makt inom industrin genom löften till unga flickor att han kan göra dem till filmstjärnor, om de bara tillfredställer hans omättliga sexuella njutningsbehov. Det hela vore inget annat än en trist historia om en dekadent snuskgubbe om inte sagde Harvey Weinstein hade haft så nära band till hela det Demokratiska partiets toppskikt. Men nu är han en del av detta etablissemang och avslöjandena blottar ett moraliskt förfall utan like i denna krets. Hans relationer till paren Obama och Clinton är väl dokumenterade som bl.a. denna film visar.

Rykten som visar sig vara vardagshändelser inom toppskiktet

Antony Weiner - New York Post
Anthony Weiner - New York Post

Under mycket lång tid har nätet surrat av rykten om ett omfattande moraliskt förfall inom det demokratiska toppskiktet, med anklagelser om våldtäkter och pedofilinätverk. Bl.a. har Hillary Clintons kampanjchef i presidentvalet John Podesta pekats ut, vilket Main Stream Media påstår är falska rykten. Maken till Clintons tidigare närmaste medarbetare Huma Abedin, den tidigare demokratiska kongressledamoten Anthony Weiner, har nyligen dömts till fängelse för sexförbrytelser mot en femtonåring.

Vi känner alla till Bill Clintons sexuella eskapader i självaste ovala rummet i Vita Huset, där han bl.a. lät sig bli tillfredsställd av en ung kvinnlig medarbetare. Tecknen på att detta inte var en enstaka händelse, utan snarast en del i ett perverst mönster och moraliskt förfall inom det demokratiska ledarskiktet blir allt starkare. Den falska Hillary Clinton vispar undan detta med att det var något i det förflutna, vilket det ju uppenbarligen inte är.

En lång rad kända manliga Hillary Clinton-supportrar har blivit avslöjade för exploatering av kvinnor och ett högst omoraliskt beteende. George Clooney har t.o.m. hjälpt till att svartlista en kvinna som angivit Weinstein. Alla har de kritiserat Donald Trump för hans påstådda dåliga behandling av kvinnor för en förflugen kommentar i ett omklädningsrum för många år sedan.

Läs mer: George Clooney Accused of Helping Blacklist Actress Who Complained of Sexual Harassment - Breitbart

Hela skandalen blir så mycket pinsammare och politiskt allvarligare, när den nu blottar att New York Times, NBC News m.fl. ledande liberala MSM i spetsen känt till Weinsteins uppträdande i minst femton år utan att ge publicitet åt det.

New York Times har länge varit engagerat i mörkläggning av Weinsteins brottsliga förehavanden medan man gladeligen spridit förflugna oskyldiga, om än, plumpa kvinnoskämt från Trump.

Läs mer: NYT engaged in massive cover up to bury the truth about Harvey Weinstein, but gladly fabricated fake sources to try to destroy Donald Trump with lies


MSM har sopat skandalen under mattan och dementerat alla rykten för att försäkra sig om att Weinsteins stora donationer till vänsterrörelser inte skulle störas. Oskyldiga kvinnor har i åratal fått betala priset medan MSM:s Fake News maskin enträget mörkat Weinsteins förehavanden.


NBC News har efter att skandalen börjat läcka ut, försökt mörklägga den under flera veckor. Därmed har oligarkins stora liberala press blivit medbrottslingar till de brott som begåtts mot en massa kvinnor. Detta att ta sig rätten att spoliera unga oskyldiga människors liv och självaktning för att tillfredsställa sina egna perversa njutningsbehov, är ett av de värsta brott man kan begå.

Daily News - Bill Clinton, liar

På samma sätt som MSM försökt mörklägga historier om Harvey Weinstein har man mörkat alla historier om hur Bill Clinton blivit anklagad av en rad kvinnor för sexuella trakasserier. Samma medier har censurerat, förödmjukat och skandaliserat dessa kvinnor. Allt är en stor sjuk falsk mörkläggning iscensatt av mäktiga oligarker som äger MSM, samma medier som under hela presidentvalskampanjen gjorde sitt yttersta för att stoppa Trump och istället få Clinton vald.

Läs mer: Did the media help Harvey Weinstein lure his prey and smear his accusers?  - Washington Post

Weinstein-skandalen är utan tvekan något av en perfekt storm för Donald Trump. Två av de mest tongivande krafterna – Hollywood och MSM – som försökt stoppa honom i valet och sedan gjort sitt yttersta för att sabotera hans presidentutövning, har nu avslöjats i hela sitt moraliska förfall.

Det moraliska förfallet i den svenska vänstern

Det moraliska förfall som avslöjas inom den amerikanska vänstern och inom deras agendasättande MSM är tyvärr inget avskilt fenomen. Vi ser samma tendenser inom vårt eget samhälle. Våra vänsterpolitiker och flertalet medier har gjort sitt yttersta under de senaste åren att mörklägga den kraftigt ökande förekomsten av våldtäkter, kvinnoförtryck och sexuella trakasserier.

När detta ändå nått ut till offentligheten via nätet, har man inom vänsterrörelsen med feministerna i spetsen börjat förminska och relativisera betydelsen av dessa brott begångna av invandrade män från kulturer med en kvinnosyn som hittills bekämpats i Sverige.

I en ledare i Folkbladet tar Widar Andersson upp ett fall där Svenska Kyrkan tagit in en muslimsk afghansk 18 årig man som hjälpledare på ett kristet konfirmationsläger och lagt honom i samma rum som en 14-årig kvinnlig konfirmand. Mannen har förgripit sig sexuellt mot flickan och har senare blivit dömd för detta.

Att Svenska Kyrkan dyker upp i ett sådant här sammanhang förvånar mig inte, med tanke på hur den organisationen drivit iväg från sitt budskap och syfte under nuvarande ledning.

Läs mer: Vilse bland flickor och asylsökanden - Folkbladet, 

Widar Andersson skriver:

"Saken är mycket underlig. Två saker sticker ut. Dels har Svenska kyrkan en hel del att fundera på när det gäller värderingar och klarsyn.  Mycket tycks ha gått fel på en och samma gång. Kyrkan förefaller ha gått vilse bland konfirmander och asylsökanden. …

Mamman till flickan säger i polisförhöret att församlingspedagogen tagit 18-åringen i försvar …

Det andra som sticker ut på ett oroande sätt är alla ”likes” och kommentarer som långt över hundra – mestadels kvinnor – lämnat på den dömdes Facebook-sida där han i ett långt inlägg – strax efter Folkbladets publicering – bedyrade sin oskuld och förklarade sig oskyldigt dömd."

Historien med afghanen är dessvärre inget enstaka snedtramp utan snarast regel inom den svenska vänstern av idag (dit man numer måste räkna organisationen Svenska Kyrkan). Vi kan även bevittna i pressen hur landets statsminister ler och skakar hand i all vänskaplighet med en man som är dömd för sexualbrott.

Polygami har i alla tider som vi haft en fungerande rättsstat, varit olagligt i Sverige. När vi nu fått in en massa flyktingar och migranter där polygami förekommer, har vänstern plötsligt kommit fram till att denna lagstiftning inte längre behöver respekteras. Den relativiserande och förlåtande attityden mot män med flera fruar (för det handlar bara om det) och attityden till hedersvåld mot unga invandrade kvinnor, är idag tydlig inom vänstern.


När politiker och opinionsbildare ur andra läger tar upp dessa missförhållanden och vänsterns förlåtande och relativiserande attityd mot sexualbrottslingar och kvinnoförtryckare, blir de nästan undantagslöst uthängda i vänsterns MSM och av vänsterdebattörer som rasister.


Det moraliska förfallet som vi ser inom den amerikanska vänstern, sprider sig nu snabbt även i vårt lands vänsterkretsar, med skillnaden att i Sverige så verkar Svenska Kyrkan ha tagit en ledande roll. Och kom ihåg, du är inte rasist för att du kräver att svensk lag skall följas och behandla alla som bryter mot den exakt lika. Gillar man inte lagen får man rösta fram en riksdagsmajoritet som ändrar den, till dess gäller den i sin nuvarande lydelse.

Text: Lars Bern, Antropocene

Relaterat