Läkare: Streptokocker kan orsaka psykiska sjukdomar

publicerad 18 oktober 2017
- av NewsVoice
Geir Flatabø - Foto: Arnt Olav Enger
Geir Flatabø

Den norska läkaren Geir Flatabø misstänker att många psykiska sjukdomar inte orsakas av fel i psyket utan av infektioner i nervsystemet och hjärnan. Det betyder att vården är inne på fel spår som idag nästan enbart fokuserar på läkemedel och samtalsterapi. 

Streptokocker är kända för att kunna angripa nervsystemet (tex de basala ganglierna), hjärtat, njurar och huden (psoriasis). Giktfeber är ett annat exempel på en sjukdom som orsakas av streptokocker.

Flatabø tar upp den neuropsykiatriska funktionsnedsättningen Asperger, alltså personer som är högpresterande autister, men som kan lida av sociala problem, ångest, tvångsbeteenden och psykoser. Asperger kan förväxlas med sjukdomsgruppen som kallas PANDAS (Pediatric Autoimmune Neuropsychiatric Disorders Associated with Streptococcal Infections) som beskriver ett samband mellan autoimmuna sjukdomar hos barn och psykiska samt neurologiska symtom i samband med streptokockinfektioner.

Tourette syndromticsParkinson och även andra sjukdomar och beteendeförändringar kan vara följden av infektioner, misstänker Flatabø. Det verkar som om vissa mikroorganismer har förmågan att styra hjärnan, beteenden och till och med tankeverksamheten, så att den drabbade får tvångsmässiga repetitiva tankar, paranoia eller upplever sig styrd utifrån.

Läs hela artikeln på TV Helse

Text: Torbjörn Sassersson


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Jag lider av precis det här eller iaf nått liknande med bakterier. har ätit antidepressiva i flera år men den enda gången jag känt mig bra är när jag har ätit antibiotika.. nu har dom hittat streptokocker i mina urinvägar så hoppas att jag får hjälp nu för det är ingen som tror mig att jag har vart sjuk för jag har ingen feber och ingen sänka.

 • Jag kan ju tillägga att man nu vet att det måste finnas stora mängder av LUTEIN och Zeaxanthin i hjärnan. Nya stora studier visar detta. Här är två länkar till sådana studier:
  https://www.nutraingredients.com/Article/2017/10/17/Lutein-and-zeaxanthin-supplementation-could-save-EU-6.2-billion-in-healthcare-costs?utm_source=newsletter_daily&utm_medium=email&utm_campaign=17-Oct-2017&c=e4vJDCsUUjlX%2FGz73F%2BYhfOAaViFyzfo&p2=#
  http://www.aktivsyn.se/Lutein.html ( Lutein viktigare än vitamin C )
  Här hittar ni Lutein 20mg – 5 mg Zeaxanthin i rätta proportionerna:
  http://www.aktivsyn.se/bp_klarinperfekt.html

 • Jag är redan sedan tidigare övertygad om att det Geir Flatabø säger i den här artikeln stämmer.

  Bra och viktig artikel.

 • Flera nya studier senaste året visar klart att skadliga bakterier nere i grovtarmen påverkar via Vagusnerven vad som händer i hjärnan. På samma sätt påverkar de goda bakterierna på ett positivt sätt och stärker immunförsvaret.
  Man kan enkelt avgifta och återställa en god mikroflora nere i tarmen, PREBIOTIKA är super favoritföda åt alla de goda Bifidu, Lacto mfl. stammar som genom stark tillväxt tränger ut dem som avger skadliga ämnen .Skyddar även Tarmväggarna och drar ut gammal jäsande mat ur eventuella fickor.
  Topinulin Aktiv gör just detta. Ges inom vården i flera länder som första alternativ. Koncentrat av jordärtskocka, blåstång och krom. Stabiliserar blodsockret. Gavs förr till diabetiker innan insulinet var uppfunnet. Helt naturlig återställning av mikrofloran.
  Användares referenser: http://www.aktivsyn.se/referenser.html
  Bipacksedel:
  http://www.aktivsyn.se/bp_topinulin.html

 • Detta är mycket rimligt resonemang. Jag kommer fram till att mögel i hus kan orsaka dessa symtom och sjukdomar, alternativt förvärra dem. Mögel med dess mögelgift etc. nedsätter immunförsvaret varvid streptokocker etc. kan agera opportunistiskt. Möglet har också egenverkan.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *