Alternativister gräver sin grav

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 5 november 2017
- Torbjörn Sassersson

Frågan är hur man ska se på en värld där det är uppenbart att hot kan komma från alla möjliga håll och där de som förväntas vara dina vänner eller åtminstone allierade plötslig förvandlas till ett mörker.
Jo bland alternativister, vars existens och rättigheter jag har försvarat visar det sig finnas just den slags flummighet, fördomsfullhet och rent ut sagt dumhet som “skeptikerna” angripit. Man har som inom vilken förvirrade rörelse som helst anammat mantran som leder till tunnelseende. Är man mot dem ja då tillhör man MSM. Vad det är? Jo “mainstream media”. Sedan spelar det ingen roll att din dominerande verksamhet bevisar att du är en fri forskare, fri journalist och fri filmare.
Bland dessa finns det några självpåtagna ledare varav en hävdar kärlek till människan samtidigt som man förklarar mänskligheten som robotar. Jo jo här blir “klar sikt” något av ett sugrörsseende.
Ett annat mantra är globalism som då står för ondska och så hänvisar man till konspiratoriska påståenden om makter, dolda och öppna. I praktiken handlare det om att försvara sin okunnighet, nationalism och sin främlingsfientlighet.
Det har i släptåget av “Fake news” dykt upp ett antal domedagsprofeter som fått läsare bland dessa alternativister.
Det råder ingen tvekan om att det mesta baserar sig på ren rappakalja. Men hos alternativister omvandlas det till sanningar. Ja här har Trump visat vägen när det gäller att förvandla lögn till “alternativ sanning”. Om han uttalar sig så är det i praktiken det motsatta som är sant.
En chock var att inse att denna våldtäktsman, lögnare och bedragare har blivit något av en hjälte hos alternativister.
Nu 2017 när det fanns alla möjligheter för alternativister att gå ihop och medverka till en positiv förändring, visar många att man egentligen inte har vare sig förstånd eller moral för denna förändring. Så vi ser en splittring och egoism som tornar upp likt en varkula. “Fake news” är det som sprids bland alternativister.
Jag betraktar det tillfälligt som tragiskt och kontraproduktivt. Men återigen människor tycks ha behov att uppleva det värsta för att förstå vad de inte vill ha.
För ca 7 år sedan upptäckte jag en rörelse som kallade sig skeptiker men som visade sig vara vara något annat. Okej det kunde jag faktiskt ta mig tid att granska och reda ut. Jag fann robusta belägg bland internationella forskare att denna skeptikerrörelse i praktiken i praktiken mest bestod av pseudoskeptiker, nyateister och antihumanister. De hade kapat begreppet humanism och gav sig ut för att vara humanister. Således ett bedrägeri och en provocerande företeelse som fick mig att gräva djupt i deras tillblivelse, organisationer och olika ledande gestalter.
Med förskräckelse fann jag att rörelsen i Sverige hade sin upprinnelse och stöd inom delar av det Socialdemokratiska partiet där Sven-Ove Hansson spelar en betydande roll. Att det också fanns kopplingar till rigid internationell marxism (Kurtz, Huxley) långt ut på vänsterkanten gjorde inte bilden mindre provocerande.
Denna “skeptikerrörelse” ligger bakom den sk Wikipediaguerillan och man har byggt upp och dominerar utvalda artiklar på Wikipedia och en rad forum. Särskilt mycket guerilla är man  inte då man har stöd av Wikipedias ökända upphovsmakare. 10 chockerande fakta du inte visste om Wikipedia och Jimmy Wales
I Sverige har det visat sig att Kungliga Vetenskapsakademien är perverterad av denna “skeptikerrörelse. “Sveriges farligaste …” mörkrets fursteprofessor Dan Larhammar, tidigare ordförande i VoF är fjärde preses i vetenskapsakademin. Bland hans kompanjoner återfinns Christer Sturmark ordförande i VoFs systerförening som går under det bedrägliga namnet humanisterna. Emedan Larhammar gjort sig känd som kvacksalvare på en rad områden där han utan kompetens uttalar sig i rollen som expert,  så framstår Sturmark som mer av en gycklare som lyckas förvrida huvudet på sina sponsorer och följare.
Den nye ordföranden för VoF, Peter Olaussson har uttalat sig om andra som “stolle, gubbtjyv, bluff, lurendrejare” osv. Han skickade sina följare i Göteborg för att försöka störa filmvisningen av Läkaren som vägrade ge upp. Det är ett angrepp på yttrandefrihet som säkert fick en chockartad spark i ändan då biografen var fullsatt, nästan 300, och deras fåtaliga skara av “Jag är skeptisk” uniformerade fick ge sig därifrån i skammens rodnad.
Vi är många som reagerat på och skrivit om denna för samhället så beklämmande rörelse. Långt ifrån alla har förstått hur utbredd och inträngande den är i samhällskroppen just genom socialdemokratins maktsfär.
Jag tycker mig kunna se att Sturmark har blivit mer civiliserad i sina framträdanden och Larhammar något mer återhållen. Men det är fortsatt ett manipulativt spel. Sturmark har lyckats få med sig personer som sannolikt inte har förstått vad de givit sig in i. Eller så vet de och är en del av bedrägeriet.

Att Larhammar sitter i Sturmarks valberedning är bevis för hur sammanlänkade antihumanisterna är. Detta samband har tidigare förnekats men nu smyger man inte med det längre. Att Bengt Westerberg lierat sig med denna rörelse känns tragiskt. Men genom att det finns ett antal kändisar i detta släptåg är det också enklare att förleda mindre vetande.
Börje Peratt
 

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: antihumanism