Diskutera Sverigedemokraternas valfilm för valet 2018

58
9069

Jimmie Åkesson går till kraftfullt angrepp mot Socialdemokraterna, Moderaterna och medierna i denna valvideo. Det är mindre än ett år kvar till valet och flera opinionsinstitut beräknar att väljarstödet för partiet är på tillbakagång. Det vill SD ändra på med denna valfilm.

”Vårt land mår inte bra. Socialdemokraterna och Moderaterna gör allt vad de kan för att släta över de problem som deras egna politik skapat för vårt samhälle. Deras ansvarslösa agerande, deras ovilja att utvärdera resultaten av deras politik, och framförallt deras lögner, har skapat det samhälle som vi alla tvingas leva i idag.” – Sverigedemokraterna

Valvideon målar upp ett dystopiskt Sverige som förfaller i moral och ordning. Bilar brinner och poliser attackeras. Vanliga människor lider. Vården är i kris. Vad anser du? Överdriver Jimmie Åkesson? Kommentarsfältet är öppet för debatt.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Texten är uppdaterad.

 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

58 KOMMENTARER

 1. @Jan,

  jag håller inte med dig Jan. Jag anser inte att SD upplyser återhållsamt. Inget av de andra partierna kommer ens i närheten av SD´s valfilm. Men visst hade Trump en ännu mer aggressiv stil. Dock behövdes det nog där, då det amerikanska folket är av annan karaktär än det svenska. Jag tror att de i Sverige som attraheras av en vassare retorik redan tillhör SD. Det återstår att övertyga alla som är livrädda för ”rasistkortet”, och då tror jag inte att man kan vara alltför aggressiv.

 2. Fantastisk bra skildring på hur det faktiskt ser ut. Han har återigen min röst och hoppas att fler vågar ta det steget för att få en förändring. Men det är ingen lätt båt att vända, i mina ögon är en mandattid i detta fall alldeles för kort, det går betydligt snabbare att rasera än att reparera, men det är en bra början.

 3. Jag var sex år när andra världskriget bröt ut.Jag såg hur alla i Sverige var eniga- landet skulle försvaras till varje pris och inkräktare hållas ute. Jag var besjälad av denna tanke och lade tre år av mitt liv på det militära,mycket på frivillig bas,när jag blev inkallad,med officersutbildning etc. Aldrig kunde jag föreställa mig då vilket oerhört brott dessa senare generationer skulle begå. Allt som vi kämpade för trampades under fötterna och resultatet ser vi nu,ett land som håller på att falla sönder i snabb takt. Jimmy Åkesson-: jag önskar att du lyckas, men jag är tyvärr pessimist. Nog hade det varit lättare att som du ville- stämma i bäcken. Att stämma i ån som det nu blir,är verkligen ingen lätt sak!

 4. Det krävs en hel del ödmjukhet för att våga erkänna att man själv haft fel och att byta åsikt är inte en enkel sak.

  Att våga byta uppfattning är något som svensken i gemen drar sig i det längsta för, nesan av att strunta i den stigmatisering som MSM och politikerna varje dag basunerar ut över dem vilka skulle ha fräckheten att verkligen själva komma till insikt om att det nu räcker med godhetsknarkandet kräver verkligen mod.

  Vissa människor är sk följare och har därför som vana att ansluta sig till den etablerade uppfattning som torgförs av MSM och politiker, andra vilka törs tänka själva och stå ut med stigmatisering såsom att bli kallade rasister, nazister osv är i minoritet, än så länge.

  När SD:s politik nu alltmer i praktiken övertas av den etablerade 7-klövern så finns det anledning för SD:s partistrateger att fundera över hur man skall agera inför valet.

  Vi väljare vet ju att 7-klövern i sin iver att vinna val och gynna sina korrupta karriärpolitiska mål på individnivå är förmögna att säga och lova i princip vad som helst inför val, för att sedan efter val svika dessa löften fullständigt.

  Att då använda samma retorik som 7-klövern för att göra det enklare för en majoritet av mesiga svenskar att våga ta steget till SD är inte rätt strategi för SD, kolla på hur Trump tog sig till presidentmakten.

  Inte var det gm att på ett försiktigt sätt slåss om mittenväljarna och krama mittpålen, tydlig och vass retorik appellerar till den svenska folksjälen likaväl som den gjorde till den amerikanska.

  SD:s största problem är den socialistiska hjärntvätt som pågått i Sverige under så många årtionden, historiskt har de stora samhällsförändringarna runt om i världen alltid skett med hjälp av argument om påtagliga behov av förändringar framförda av sk sanningssägare typ Lenin, Mao, Branting, mfl.

  Dessa agitatorer kunde med vass retorik och propagandistisk skicklighet förföra de breda folkmassorna och med hyggligt legala medel tillskansa sig den politiska makten.

  Förvisso använde Hitler också samma knep och det var därför inte en tillfällighet att han använde ordet socialist i sin partibeteckning, dock en helt annan typ av socialism visade det sig senare.

  Det krävs ofta att man tar ett steg tillbaka för att senare komma två steg framåt.

 5. Är det sanningen som ska förtryckas eller ska sanningen och verkligheten tillåtas komma svenska medborgare till del?

  Får svenska medborgare ha en egen åsikt?

  Får svenska medborgare yttra sig fritt i Sverige?

  Är det MSM som sätter agendan/normen om vad som är sanning i verkligheten?

  Förföljs och förtrycks dessa svenska medborgare som uppenbart ser sanningen i verkligheten?

  Se t.ex. Katerina Janouch och Julia Cescar

  https://newsvoice.se/2017/12/30/janouch-sa-hetsar-jagarhar-mot-journalister-och-forfattare/

  https://juliacaesar.blog/2017/12/29/thomas-mattsson-och-renhallningen/#more-3029

  Är det sanningar som är viktigt, eller är det viktiga är att lyda och följa PK strömmen? Alltså att blunda för orättvisor och lögner och att vara den verkliga makten till lags!

  Valåret och sanningarna/verkligheten närmar sig med stormsteg, var och en av oss svenska medborgare kommer säkerligen vara på ”tå” just detta valår.

  Gott Nytt Bättre År 2018, särskilt då till Julia Caesar och Katerina Janouch

 6. Ansvar, vad är det för något?

  Ämbetsmanna/tjänstemanna ansvaret togs bort 1975 av då sittande regering och riksdag.

  Likabehandling sker således inte i staten Sverige, makt- och myndighetsutövarna(politiker och tjänstemän/kvinnor) äger inte personligt ansvar för vad dessa ställer till med i deras makt- och myndighetsutövning.

  Professor i förvaltningsrätt Olle Lundin har för flera år sedan delgett offentligt om detta enorma problem;

  ”– Återinför det tjänstefels ansvar med sanktionsmöjligheter som rådde innan 1975, föreslår Olle Lundin.”

  Etablissemanget, i samma artikel;

  ”– Det blir inte lättare att rekrytera politiker om de riskerar fängelse för beslut de varit med att fatta, sa Anna Skarhed.”

  Läs hela artikeln
  http://kvalitet.org/kf/2015/04/kommuner-som-trotsar-lagen.html

  Valåret 2018 närmar sig med stormsteg, den förmodligen viktigaste frågan är om personligt ansvar för politiker och tjänstemän/kvinnor ska återföras till vad det var innan 1975, för uppenbart är att dessa sammantaget inte alls har och tar personligt ansvar för vad dessa ställer till med i deras makt- och myndighetsutövning under lagarna!

  Därmed har förmodligen fötts i Sverige en makt- och myndighetskorruption som tidigare aldrig skådats i svensk historia. Det är uppenbart ett rättssäkerhets- och demokrati problem!

  Läs ESO rapporten Maktutövning under lagarna?
  http://eso.expertgrupp.se/wp-content/uploads/2013/10/ESO-2015_2.pdf

  Kanske NewsVoice kan säkerställa en intervju med förvaltningsrätts professor Olle Lundin och presentera denna intervju här för NewsVoice läsarna, för uppenbart står valåret 2018 för dörren!

  Gott Nytt Bättre År 2018, särskilt då till alla svenska medborgare som värnar demokratin och rättssäkerheten

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här