Diskutera Sverigedemokraternas valfilm för valet 2018

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 november 2017
- NewsVoice redaktion
Jimmie Åkesson - Pressfoto: SD

Jimmie Åkesson går till kraftfullt angrepp mot Socialdemokraterna, Moderaterna och medierna i denna valvideo. Det är mindre än ett år kvar till valet och flera opinionsinstitut beräknar att väljarstödet för partiet är på tillbakagång. Det vill SD ändra på med denna valfilm.

“Vårt land mår inte bra. Socialdemokraterna och Moderaterna gör allt vad de kan för att släta över de problem som deras egna politik skapat för vårt samhälle. Deras ansvarslösa agerande, deras ovilja att utvärdera resultaten av deras politik, och framförallt deras lögner, har skapat det samhälle som vi alla tvingas leva i idag.” – Sverigedemokraterna

Valvideon målar upp ett dystopiskt Sverige som förfaller i moral och ordning. Bilar brinner och poliser attackeras. Vanliga människor lider. Vården är i kris. Vad anser du? Överdriver Jimmie Åkesson? Kommentarsfältet är öppet för debatt.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Texten är uppdaterad.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Ansvar, vad är det för något?

  Ämbetsmanna/tjänstemanna ansvaret togs bort 1975 av då sittande regering och riksdag.

  Likabehandling sker således inte i staten Sverige, makt- och myndighetsutövarna(politiker och tjänstemän/kvinnor) äger inte personligt ansvar för vad dessa ställer till med i deras makt- och myndighetsutövning.

  Professor i förvaltningsrätt Olle Lundin har för flera år sedan delgett offentligt om detta enorma problem;

  “– Återinför det tjänstefels ansvar med sanktionsmöjligheter som rådde innan 1975, föreslår Olle Lundin.”

  Etablissemanget, i samma artikel;

  “– Det blir inte lättare att rekrytera politiker om de riskerar fängelse för beslut de varit med att fatta, sa Anna Skarhed.”

  Läs hela artikeln
  http://kvalitet.org/kf/2015/04/kommuner-som-trotsar-lagen.html

  Valåret 2018 närmar sig med stormsteg, den förmodligen viktigaste frågan är om personligt ansvar för politiker och tjänstemän/kvinnor ska återföras till vad det var innan 1975, för uppenbart är att dessa sammantaget inte alls har och tar personligt ansvar för vad dessa ställer till med i deras makt- och myndighetsutövning under lagarna!

  Därmed har förmodligen fötts i Sverige en makt- och myndighetskorruption som tidigare aldrig skådats i svensk historia. Det är uppenbart ett rättssäkerhets- och demokrati problem!

  Läs ESO rapporten Maktutövning under lagarna?
  http://eso.expertgrupp.se/wp-content/uploads/2013/10/ESO-2015_2.pdf

  Kanske NewsVoice kan säkerställa en intervju med förvaltningsrätts professor Olle Lundin och presentera denna intervju här för NewsVoice läsarna, för uppenbart står valåret 2018 för dörren!

  Gott Nytt Bättre År 2018, särskilt då till alla svenska medborgare som värnar demokratin och rättssäkerheten

 • Är det sanningen som ska förtryckas eller ska sanningen och verkligheten tillåtas komma svenska medborgare till del?

  Får svenska medborgare ha en egen åsikt?

  Får svenska medborgare yttra sig fritt i Sverige?

  Är det MSM som sätter agendan/normen om vad som är sanning i verkligheten?

  Förföljs och förtrycks dessa svenska medborgare som uppenbart ser sanningen i verkligheten?

  Se t.ex. Katerina Janouch och Julia Cescar

  https://newsvoice.se/2017/12/30/janouch-sa-hetsar-jagarhar-mot-journalister-och-forfattare/

  https://juliacaesar.blog/2017/12/29/thomas-mattsson-och-renhallningen/#more-3029

  Är det sanningar som är viktigt, eller är det viktiga är att lyda och följa PK strömmen? Alltså att blunda för orättvisor och lögner och att vara den verkliga makten till lags!

  Valåret och sanningarna/verkligheten närmar sig med stormsteg, var och en av oss svenska medborgare kommer säkerligen vara på “tå” just detta valår.

  Gott Nytt Bättre År 2018, särskilt då till Julia Caesar och Katerina Janouch

 • Det krävs en hel del ödmjukhet för att våga erkänna att man själv haft fel och att byta åsikt är inte en enkel sak.

  Att våga byta uppfattning är något som svensken i gemen drar sig i det längsta för, nesan av att strunta i den stigmatisering som MSM och politikerna varje dag basunerar ut över dem vilka skulle ha fräckheten att verkligen själva komma till insikt om att det nu räcker med godhetsknarkandet kräver verkligen mod.

  Vissa människor är sk följare och har därför som vana att ansluta sig till den etablerade uppfattning som torgförs av MSM och politiker, andra vilka törs tänka själva och stå ut med stigmatisering såsom att bli kallade rasister, nazister osv är i minoritet, än så länge.

  När SD:s politik nu alltmer i praktiken övertas av den etablerade 7-klövern så finns det anledning för SD:s partistrateger att fundera över hur man skall agera inför valet.

  Vi väljare vet ju att 7-klövern i sin iver att vinna val och gynna sina korrupta karriärpolitiska mål på individnivå är förmögna att säga och lova i princip vad som helst inför val, för att sedan efter val svika dessa löften fullständigt.

  Att då använda samma retorik som 7-klövern för att göra det enklare för en majoritet av mesiga svenskar att våga ta steget till SD är inte rätt strategi för SD, kolla på hur Trump tog sig till presidentmakten.

  Inte var det gm att på ett försiktigt sätt slåss om mittenväljarna och krama mittpålen, tydlig och vass retorik appellerar till den svenska folksjälen likaväl som den gjorde till den amerikanska.

  SD:s största problem är den socialistiska hjärntvätt som pågått i Sverige under så många årtionden, historiskt har de stora samhällsförändringarna runt om i världen alltid skett med hjälp av argument om påtagliga behov av förändringar framförda av sk sanningssägare typ Lenin, Mao, Branting, mfl.

  Dessa agitatorer kunde med vass retorik och propagandistisk skicklighet förföra de breda folkmassorna och med hyggligt legala medel tillskansa sig den politiska makten.

  Förvisso använde Hitler också samma knep och det var därför inte en tillfällighet att han använde ordet socialist i sin partibeteckning, dock en helt annan typ av socialism visade det sig senare.

  Det krävs ofta att man tar ett steg tillbaka för att senare komma två steg framåt.

 • Jag var sex år när andra världskriget bröt ut.Jag såg hur alla i Sverige var eniga- landet skulle försvaras till varje pris och inkräktare hållas ute. Jag var besjälad av denna tanke och lade tre år av mitt liv på det militära,mycket på frivillig bas,när jag blev inkallad,med officersutbildning etc. Aldrig kunde jag föreställa mig då vilket oerhört brott dessa senare generationer skulle begå. Allt som vi kämpade för trampades under fötterna och resultatet ser vi nu,ett land som håller på att falla sönder i snabb takt. Jimmy Åkesson-: jag önskar att du lyckas, men jag är tyvärr pessimist. Nog hade det varit lättare att som du ville- stämma i bäcken. Att stämma i ån som det nu blir,är verkligen ingen lätt sak!

 • Fantastisk bra skildring på hur det faktiskt ser ut. Han har återigen min röst och hoppas att fler vågar ta det steget för att få en förändring. Men det är ingen lätt båt att vända, i mina ögon är en mandattid i detta fall alldeles för kort, det går betydligt snabbare att rasera än att reparera, men det är en bra början.

 • @Jan,

  jag håller inte med dig Jan. Jag anser inte att SD upplyser återhållsamt. Inget av de andra partierna kommer ens i närheten av SD´s valfilm. Men visst hade Trump en ännu mer aggressiv stil. Dock behövdes det nog där, då det amerikanska folket är av annan karaktär än det svenska. Jag tror att de i Sverige som attraheras av en vassare retorik redan tillhör SD. Det återstår att övertyga alla som är livrädda för “rasistkortet”, och då tror jag inte att man kan vara alltför aggressiv.

 • Öystein skrev: “Ja, Sveriges väljare är nog tyvärr så hjärntvättade. Därför måste de nog upplysas på ett inte alltför aggressivt sätt vad som är felet i Sverige.”

  Vi delar nog i grunden uppfattning men varför skall man upplysa återhållsamt??

  En betydligt vassare retorik a la Trump betalade ju sig bra i USA med facit i handen, så varför skall man inte skärpa retoriken och profilera sig tuffare även i Sverige??

  Utan att provocera dig Öystein, men det är just denna försiktighet som gör att SD inte slår igenom på allvar, ett rakare budskap och mer profilerad framtoning kommer att appellera till många väljares dolda vrede. Dvs man vinner anhängare på samma sätt som Trump gjorde då han vann presidentvalet år 2016 i USA.

  Den svenska mesigheten utnyttjas ju hårt av 7 klövern och när nu SD sällar sig till denna illustra skara så blir man bara ytterligare ett parti i raden av tillrättalagda partier kring mittenpålen.

  Det gäller att sticka ut och öka konfrontationen gentemot de andra partierna, jag tror att svenska väljare kommer att uppskatta detta, om SD vågar förstås.

 • Så länge inget parti i riksdagen gör något åt bankernas rätt att ge ut digitala betalningsmedel och skuldförslava oss alla har det ingen som helst betydelse vilken eller vilka som sitter i riksdagen. Det är nämligen ekonomin, ekonomerna och framförallt bankoligarkerna som styr Sverige och de kommer aldrig låta någon annan styra över dem. Fixa denna superviktiga fråga först innan ni sällar er till fårskocken eller röstboskapen.

 • snälla per hur kan du vara så (ursäkta mitt utryck) dum i huvudet? Dom nämner visst problemet och de är den massiva invandringen som skapat alla dessa problem? Alla våltäkter som ökat, välfärden som är överbelastad, pensionssystemet som kommer fallera om några år., alla arbetslösa, allt har en gemensam nämnare. Jag önskaf att man kunde hjälpa ala människor men tyvärr har vi inte resurser för de och gör på helt fel sätt. Man måste ställa krav på folk som kommer hit. Man är inte rasist för man nämner fakta.

 • Några citat av Moderaternas nye partiledare: I Sverige arbetar man. I Sverige talar man Svenska. I Sverige gäller Svenska lagar. Är det någon som pratar om populistiskt uppvaknade ????
  Det är ju någonting som SD och Jimmie Åkesson har pratat om i åratal. Nu när vi har välkomnat så många, som egentligen inte tycker om Sverige som det är, så börjar de som inte har några ögon eller öron att vakna till. Jag har bott i Tensta i 15 år och arbetat där och i Rinkeby och Husby. Jag har arbetat som “fastighetstekniker”, så jag har varit hemma hos väldigt många personer boende i dessa områden. Det jag har blivit bemött som är “en räddare i nöden” av de flesta. De flesta som bor i dessa områden är också förskräckta, av de kriminella som lever i samma områden som de gör.

  Men när Imamer inte förstår vad deras ord ställer till med och om vad Koranens bud om sharialagar ställer till med, om ” Paradiset” och vad som väntar de som offrar sitt liv för “saken” s.k. “Martyrer” så finns det inget att välja på: Det måste bli SD som ser vad som inget annat parti har sett eller har blundat för. Varför det undrar jag. Jo det har gynnat deras egna karriärer.

  De som är valda är valda av det Svenska folket. Som väljer vart 4- e år. Och det är den ENDA chans som vi får. Och om dessa folkvalda INTE ser som sin FRÄMSTA uppgift att VÄRNA om sitt SVENSKA FOLK så ska de avgå.

  Vi ger bort en procent av vår bruttonationalprodukt varje år och det är en enorm summa.Varje person som bara får bidrag och inte tillåts att bidraga med något kommer att bli en belastning för oss alla. Varje person som har deltagit i IS Islamiska Staten och som vill komma tillbaka måste göra något som gör att vi vill ha denna person här igen.

  Läs gärna “Min Jihad” jakten på liberalism av Hanna Gadban.

 • @Jan Norberg,

  Ja, Sveriges väljare är nog tyvärr så hjärntvättade. Därför måste de nog upplysas på ett inte alltför aggressivt sätt vad som är felet i Sverige. Detta förhoppningsvis uppvaknande tror jag inte kan ske utan att de upplysta delar med sig av sina insikter utan att för den skull kränka de medborgare som saknar insikt.

  De flesta tycker nog att allt fungerar i huvudsak bra, och att det därför inte behövs ett skifte. Tyvärr kommer det att vara för sent att reagera när samhället har havererat. Därför gäller det att få till en upplysning som är trovärdig och sann och att den får spridning. Här måste jag nog säga att SD har lyckats i sin film. Det gäller bara att sprida denna så att så många som möjligt får se den.

 • Per Larsen skrev: “Naturligtvis är en röst på SD helt vansinnigt, ett parti som förtalar staten Sverige och säljer ut vårt förtroendekapital som röstfiske, dess politiker demoniseras och därefter förnedras olika utsatta grupper i landet utan att ens nämna något alternativ annat än att en spelberoende partiledare som knapprar psykofarmaka skall gör sitt bästa.”

  PL:s SD-hat var inte annat än väntat, tråkigt att han måste ta till så låga argument som att att Jimmie Åkesson skulle vara spelberoende och en veritabel pillerknarkare.

  Det är ju lika enkelt att vid tangentbordet avfärda Åkesson som otillräknelig som och hävda att Trump är demenssjuk och despotisk, vilket en del på vänsterkanten (läs Per Larsen mfl) torgför titt som tätt.

  Frågan Torbjörn S ställde var ju om SD överdriver eller ej.

  Personligen anser jag inte att SD överdriver i sin valfilm, det är en korrekt beskrivning av ett Sverige i förfall. Frågan är varför inte en bedövande majoritet av svenska väljare törs rösta på SD trots att de sannolikt delar SD:s verklighetsbeskrivning??

  Med lansbärare av Per Larsens typ så finns det dock fog för att människor i allmänhet känner sig stigmatiserade av det tilltal som PL använder sig av, ett tilltal som i mångt och mycket är en blåkopia av vad MSM, etablerade politiker och etablissemanget i övrigt anser.

  På sätt och vis är en tilltagande polarisering välkommen då det tack vare denna ur den svenska folksjälens djup kommer att stiga en vrede över att inget av de 7 etablissemangspartierna lyssnar till den tysta majoritetens uppfattning.

  När Sveriges problem (som SD pekar på i sin valfilm) nått alla och envar så kommer dock hela situationen till ett avgörande, en situation som liknar den som USA:s väljare fick chans att visa i presidentvalet 2016.

  Därför är det viktigt att SD:s partistrateger sneglar lite på vad som hände i USA:s presidentvalskampanj 2016, en betydligt tuffare attityd och en större uppriktighet kommer att betala sig bra för SD. Om de överger den tillrättalagda och mjäkiga approach de slagit in på för att vara alla till lags, så kan de sannolikt upprepa vad som hände i USA.

  Att sticka ut och våga stå för sina åsikter är vad Sverige behöver för att kunna bryta den så förhatliga blockpolitiken där alla slåss om att hålla stenhårt fast vid mittenpålen.

  Är Sveriges väljare så hjärntvättade av den sedan årtionden etablerade socialistiska åsiktsdoktrinen eller kommer de att resa sig och protestera ??

 • Mitt svar på frågorna: Nej, Jimmie överdriver inte. Visst är det svårsmält för de som fortfarande lever i illusionen att msm förmedlar någon form av objektiv sanning, men att han överdriver? Nej. svar på nästa fråga: publicera gärma valfilmer från vilket annat parti som helst utom något av de övriga riksdagspartierna. De har redan sina forum i hela msm och “gammelmedia”. Det finns ju många intressanta småpartier som Populisterna, Trygghetspartiet, Vetenskapliga partiet, Medborgerlig samling m.fl. Vet dock ej om något av dem har någon film ännu.

 • Jag håller nog med dig Conny, utom att de är för försiktiga. Om de blir för aggressiva lockar de nog fler men risken är att de skrämmer bort ännu fler. Jag tycker att denna valfilm är suveränt bra med lagom balans och ett tydligt budskap. Min röst kommer att gå till SD.

 • Med tanke på vad som händer världspolitiskt så kan inte en röst på den s k 7-klövern vara en framtidssatsning utan vad de flesta som är på väg att vakna upp förmodligen vill ha är någonting nytt som kan inge hopp om framtiden istället för MSMs dystra framtidsprofetior där de framför lösningar som t ex bekämpa rasism och s k högerextrema rörelser och det “hemska” vita patriarkatet trots att de själva har skapat detta dystra framtidsscenario.
  SD är en frisk fläkt och det enda parti som kan rädda Sverige från totalt invandringskaos. Det enda jag kan invända mot är att de är alltför försiktiga i sin framtoning.

 • Naturligtvis är en röst på SD helt vansinnigt, ett parti som förtalar staten Sverige och säljer ut vårt förtroendekapital som röstfiske, dess politiker demoniseras och därefter förnedras olika utsatta grupper i landet utan att ens nämna något alternativ annat än att en spelberoende partiledare som knapprar psykofarmaka skall gör sitt bästa.

 • SD:s valfilm pekar på Sveriges problem och analysen är klockren, men om inte Sveriges valmanskår ändå tycker sig kunna rösta på SD så blir ju frågan varför svenska väljare inte anser SD som ett parti att rösta på??

  Här spelar MSM och de andra politiska partierna en stor roll, precis som i USA så styr MSM åsiktsbildningen.

  Genom en agenda driven journalistik driver MSM ren partipolitik och en våldsam stigmatisering av oliktänkande, dvs MSM och de 7 andra partierna lever i symbios.

  Media skall ju granska den politiska makten, inte vara dess förlängda arm gentemot väljarna. Men med alla dessa sk kommentatorer som i tex TV sitter och försöker analysera politikernas budskap påverkas ju väljarna så att alla slutar tänka och analysera själva.

  Just detta tror jag förr eller senare kommer att slå tillbaka på politiker och MSM, vi ser ju att allt färre läser MSM och att politikerföraktet ständigt ökar.

  Jag har sagt det förut och jag säger det igen, i USA var väljarna inför förra årets val så trötta på de korrupta och etablerade politikerna att de proteströstade fram Trump.

  Trump som själv verkligen tillhör etablissemanget lyckades, trots MSM:s våldsamma attacker, framställa sig som en outsider och han sluggade sig till en valseger.

  Själv är jag väl ingen 100 % fan av Trump men jag tycker verkligen att han vid en jämförelse med övriga politiker framstår som en frisk fläkt och han manar till eftertanke hur det kan gå när korrupta och etablerade partipolitiker tillsammans med MSM försöker styra valmanskåren i en given riktning.

  Vad kan vi då lära av Trumps framgångar i valet 2016?

  Om SD skall nå framgångar så måste de välja en betydligt mer konfrontativ linje och framställa sig som det enda parti vilket kan åstadkomma förändring.

  SD måste likaså utmana MSM gm att inte försöka vara till lags, föreställ er att Jimmie Åkesson i en TV debatt går till vildsint attack mot tex SVT och TV4 samt MSM i övrigt. Då uppstår samma situation som när Trump attackerade alla övriga presidentkandidater och MSM i de direktsända TV-debatterna.

  De amerikanska väljarna kände uppenbarligen ett behov av att visa de tillrättalagda och etablerade politikerna sitt förakt och proteströstade därför på Trump, jag tror inte att de i själva verket gillade allt vad Trump sade men han vågade utmana slätstrukenheten hos de andra.

  När de andra politikerna och MSM då försökte smutskasta honom så reagerade de amerikanska väljarna mer på instinkt, dvs som människa tar man ofta det sk underdog syndromet i handen och vill med sin röst visa vilka de tycker mest illa om.

  Tyvärr visar SD upp en alltmer tillrättalagd och försiktig attityd i sin iver att vinna mittenväljare från alla andra partier, man borde ist profilera sig mycket tuffare.

 • @Helen,

  Det är vi medborgare som får betala, och det är inte bara kvinnor och gamla utan ALLA som kan få sina liv förstörda. Politikerna som beslutar har själva feta löner och bor på betryggande avstånd från alla invandrare.

 • Den som motsäger sig det som tas upp i filmen, borde inte ha rösträtt. Är man så verklighetsfrånvänd och har huvudet i sanden – har man förverkat sin rätt.
  Vansinnet fortsätter i full fart, prognosen är 370.000 fram till 2019. Var skall dessa bo? Vem ska betala? Hur många fler kvinnor & gamla ska få sina liv förstörda?

 • IS utrotade i Syrien och Irak ja visst. Men vart tror ni dem tagit vägen? De som inte dött har flytt. De är nu någon annanstanns….

 • Evert Larsson: Rikspolitiska och medias spel handlar om ridåer. Det finns ingen mening med att lyssna på dravlet. Partipolitisk gruff nån vecka innan valdagen om någon % hit eller dit i skattesänkning alternativ skattehöjning annars bizniz as usual rent sakpolitiskt.

  Öystein Rönne: Tja med medias hjälp piskas stämningen upp till kokpunkten medels världskrig som följd (konventionellt) sedan kan kapitalisterna börja om från början att bygga upp och allt från början igen. Ett annat alternativ som spås är att decimeterna antalet människor på jorden? Slutligen uppstår väl kannibalism, mellan kapitalisterna till slutligen en härskare sitter ensam på tronen medan resten av den plågande befolkning sliter i sitt anletes svett.

 • De som påstår att SD är rasister saknar trovärdighet. Saknar förmåga till analys. Påståenden om rasism blir allt mindre trovärdiga. För regeringens broms 2015 var SD rasister för att de var för reglerad invandring. Är regeringen också rasister numer? Före sommaren 2016 så sade vänstern att nationalism var en slags nyfascism, och att SD därför var fascister. Efter almedalstalen 2016 då alla partier tävlade i att tala om vikten att försvara Sverige, om hur de älskade Sverige, blev de då samtliga fascister?

  Ni som påstår att SD är rasister måste visa det i deras program eller handlingar. Ni som fortsätter att brunkleta SD drar bara vanära över er själva och er barn.

 • Jag brukar tänka så här: Alla kapitalister, vad ska de använda alla sina pengar till? Tänk om de “erövrar” alla pengar/allt kapital i hela världen, vad ska de då använda alla dessa pengar till?
  Jag menar, för de flesta “kapitalister” handlar det ju om att tjäna så mycket som möjligt. Mer än alla “kompisar” i samma klubb. Men sedan, om man når dit, vad ska man göra med alla pengarna??
  Vad är dessa individers mening med livet? Och vad är meningen med att ha så mycket pengar??

  Hallå! – är det någon framgångsrik kapitalist därute som kan svara på det?

  Detta låter kanske som en åsikt från en “rödstrumpa”. Men denna terminologi finns inte i min värld, jag är sakpolitiker.

 • Politik borde inte handla om partier och personer utan om gemensamma problem som behöver lösas. Partier tänker nämligen inte, men alla deras medlemmar inklusive politikerna försöker tänka som de tror att partiet tänker. Blir inte mycket tänkt på det viset, alltså föses hela den förvirrade massan med lätthet in i de partifållor som verkar passa. Massmedia driver på, men för att de mycket få ska behålla sitt monopol på allting inklusive “sanningen” – speciellt sen internet kom till – krävs det starkare medicin, och då är en fascistisk monoteism som wahabismen ett perfekt vapen för att maximera den allmänna ignoransen och förtrycket. Att sen all teknisk och andlig utveckling stagnerar … tja, shit happens and then you die. Men jag tror bankirpacket börjar fatta att med internet släppte de ut anden ur flaskan och det blir fan så svårt att stoppa in den igen …

 • Erik: det är iafs sant, men skulle det bli så, så får man ta det då. Alternativet att fega ur, tiga och låta sig förtryckas som idag finns inte på min karta. Jag anser att man måste börja någonstans, och då vill jag spela i det laget som har den rätta insikten och åsikten.

 • Öystein Rönne: angående det skulle kunna bli än värre? Visst kan det bli det! Vilket politisk majoritet som helst som inte slaviskt följer: Bilderberg, EU, NATO, stay-behind osv, osv, så skulle ett scenario vara att: EU och makteliten straffar nya sittande regering med allt från sanktioner, beväpning av vänster militanta grupper. Bonnier/Schibsteds skulle går all in för krossa (som fallet med Trump i USA). Svensken är naiv, Vi kan inte föreställa oss militära interventioner från främmande makt för att “rädda demokratin”. Detta vet SD, och alla andra också. Så frågan är vilket manöver utrymme SD skulle få ens med en 51 % valseger?

 • Öystein Rönne: Igen säger emot. Ofta hörs tongångar i samhällsdebatten om vilken katastrof som skulle drabba landet om SD kom till makten. Men det är ju något vi inte vet något om. Lås oss därför stanna vid vad vi vet har skett, när den rödblåa röran har rattat spakarna. Det är vad filmen gott illustrerar.

 • Kenneth Thorberg: Ha-ha-ha, tänkte just också på det. Vidare säger AS: “Jag är ganska säker – om det Åkesson säger är sant så hade jag hört det” Han inser tydligen inte att:
  – Den som är blind ser ingenting.
  – Den som är döv hör ingenting.
  Och när det nu tycks vara så, så borda han tiga. Annars är ju risken stor att han förlöjligar sig själv. Och sådant brukar inte bli så kul.

 • @ Öystein Rönne

  Dessutom missar inte fjanten Kjolman att påpeka att han minsann är uppväxt i “förorten Farsta”.

  Ska det möjligtvis uppfattas som att han är en man av folket ?

  Undrar hur ofta han sätter sin fot därute nu för tiden ?

 • Återvändsgränden i Riksdagen ?
  Det enda som påvisats av västvärlden är att man slänger resurser direkt i papperskorgen. Vem blir imponerad av det vägvalet, en kronisk hybris med konstant hjärnsläpp, det är allt som är fallet.
  Till Kjell Holmsten, instämmer i din slutpoäng. Vi behöver ett parti som vågar ta ut svängen lite till i frågan om NATO, globaliseringens tänkta väg, eller dess rimliga begränsningar. Liksom Ryssland-frågan, vi kan inte fortsätta att gå i ledband under USA och NATO (EU), det är ingen “globalism” som gynnar vare sig demokrati (den är i vägen), eller nationer och individens självbestämmande. Rysslands framtid är en viktig del för vår framtida utveckling likaså, det hjälper inte att blunda eller vända ryggen till där också, måste det vara typ monokultur i ekonomi och handel, är det inte nu möjligheten till mångfald även där kan finna plats. Det måste till en utveckling som kräver tid, duger inte att köra på ett odugligt, naivt, narrativ som nu. Vi har en riksdag som är uppslukade av en propaganda-modell som hör hemma i Flinta-tider, NATO har inget annat än hänsynslös rå sprängkraft att erbjuda, det håller inte hela vägen, om man vill ha ett hem att gå till. Dynamit-harry är hopplöst Passé !

 • I dagens Expressen.se bekräfta/blottar Alex Schulman tydligt vad Jimmie Åkesson menar i SD´s valfilm. Han tycks anse att allt är som det ska vara i Sverige. Inte en enda kommentar om förfallet.
  Tack Alex för att du bekräftar det Jimmie säger!! Stackars dig att du inte inser det själv. Fast du har ju din position som skribent i MSM säkrad en stund till…
  https://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/hur-ska-jimmie-losa-oss-ur-detta-helvete/

 • Hans Sternlycke 25 Nov, 2017 at 17:22

  Vad är det specifikt som, enligt dig, Hans, får SD att nu framstå mer oförblommerat som rasister?

 • Hans Sternlycke: Jag förstår inte riktigt vad du menar. Ska vi fortsätta politiken med att fösa in flyktingar i samma takt som hittills? Är det vad du försöker säga?

 • Partistämman i TV, jag hör hur SD-talarna börjar sina anförande med det något bombastiska ordet “Sverigevänner”, det är en anakronism i samtiden.
  Det är svårt för en människa i dagens Sverige att välja och rösta på ett av de åtta möjliga paketen av värderingar och åtaganden som partierna står för.
  Vi borde välja riktning i sakfrågorna, storlek, antal och kostnad. På ett formulär med flervalsfrågor bestäms inriktningen i en första omgång och i en andra omgång vid valurnorna bestäms vilka politiker skall/kan klara den uppgiften.

 • Nu har jag tittat på SD-filmen en gång till, och jag måste än en gång säga….den är lysande!

  Vem säger emot??? kom igen nu!!

 • Jag har ända ifrån början misstrott SD eftersom de inte adresserar de grundläggande orsakerna till problemen, utan endast symptomen. Det finns inget parti i Riksdagen idag som berättar sanningen, alla ljuger eller är okunniga.

 • För ett år sedan såg jag SD som en gammalt nazistiskt parti med starka hatpropaganda och sa aldrig att jag röstar på SD. Jag brukar skryta med att jag har bara röstat i 2 val, och bägge gångerna har jag röstat vänster men bara en gång på S och det var 1973. Det finns inga alternativ, varför? Enhet är tyvärr för pjåskit och kommer aldrig in i riksdagen och det är väl meningen att vara en distraktion likt de andra småpartierna. Riksdagen av idag är en socialistisk samling från vänster till höger. Jodå M är för en stark socialistisk stat med en svart företagsagenda, liksom övriga från vänster V,S,MP,C,L,KD! Och var hamnar då SD? Partiet stöder ett NATO medlemskap, Globalisering, Folkomröstning om EU? Hatar Ryssland och Putin ja de följer de övriga partierna inom den Svenska regimen. Så det blir nog tyvärr en blank röst liksom sist från mig.

 • Ett större SD medför att de andra partierna måste skärpa sig. Ju större desto mer skärpning. Då räcker inte skrämselpropagandan.
  Och nu när IS är i stort sett utrotat både i Syrein och Irak, vilka steg tar de styrande i Sverige för att hjälpa åtminstone de som vill tillbaka att återvända hem?
  Man bör åtminstone göra sina egna efterforskningar på plats, inte bara läsa DN ocg Svds dystopiska skildringar av de bägge länderna som faktiskt nu befrias från de sista IS styrkorna.

 • “Skräckpropaganda” är precis vad alla oförberedda säger om saken, nu med Ygeman “sleepwalker” i spetsen.

  Att befinna sig i Limbo med våldsamma diarréer utan tillgång till varken vatten eller papper är nog precis det han menar med “Skräckpropaganda”…

 • Bra av SD!

  @Lasse
  Partiet Enhet kommer inte att komma över den vedervärdiga 4%-spärren så de är för mig ointressanta i dagsläget. Och, jo, SD är det närmaste en lösning vi kommer i dagsläget. De har sina brister men jämfört med de andra partierna som skapat problemen är de fantastiskt bra.

 • Mycket bra film tycker jag..och sann! Bra sammanfattat på så kort tid, inget svammel…bara fakta.
  Att Ygeman kallar det för “skräckpropaganda” förstår jag, – skräck för socialdemokraterna. Kan inte vara kul att få brallorna neddragna och sedan inte kunna få upp dem igen….

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *