Mika Brzezinski hävdar att det är MSM:s roll att kontrollera vad folk tänker

12

NOTERAT. I ett klipp från 2017 råkar ett MSNBC-ankare försäga sig i samband med att hon kritiserar Donald Trump. Hon beklagar sig över att Trump försöker styra media och hur allmänheten tänker och tillägger att det är “vårt jobb” och syftar då på mainstream media.

Uttalandet är anmärkningsvärt av flera skäl, dels för att det kommer från ett ankare inom ett större mainstream media (MSNBC) i direktsändning (det kunde inte redigeras bort) och dels att den som säger det är ingen mindre än Mika Brzezinski dotter till den geostrategiska säkerhetsrådgivaren Zbigniew Brzezinski.

Brzezinski-familjens geostrategiska karriärer

Mika Brzezinski (1967-) är journalist och ankare på MSNBC:s Morning Joe. Hon förekommer även i andra sammanhang av “högre” politisk betydelse. Hon blev allmänt känd som “ground zero-reporter” under attacken mot World Trade Center 2001. Mika Brzezinski är gästforskare vid “Harvard Institute of Politics”.

Zbigniew Brzezinski
Zbigniew Brzezinski (2014) – Foto: Klaus-Kleinschmidt

Zbigniew Brzezinski (1928-2017) var en amerikansk geostrateg, diplomat och politisk säkerhetsrådgivare för Washington. Han var var rådgivare åt presidenterna Lyndon B. Johnson och Jimmy Carter, men hade inflytande över amerikans utrikespolitik många år därefter fram till sin död.

“He had considerable influence in global affairs, both before and long after his official tour of duty in the White House.” – New York Times

I sin bok “The Grand Chessboard: American Primacy and Its Geostrategic Imperatives” (1997) uppger han att Ukraina bör inkluderas i NATO och EU.

“Regarding the landmass of Eurasia as the center of global power, Brzezinski sets out to formulate a Eurasian geostrategy for the United States.” – Wikipedia

Zbigniew Brzezinskis son heter Mark Brzezinski (1965-) som var USA:s ambassadör i Sverige åren 2011-2015. Han var policyrådgivare för Obama och fick uppdraget som ambassadör i Stockholm av Barack Obama. Han arbetade för Clinton som chef för avdelningen som skötte affärer med Ryssland och Eurasien. Mark Brzezinski är även känd för sin medverkan som zombie i två zombie-filmer från 2011, enligt IMDB.

Mika Brzezinskis andra bror heter Ian Brzezinski (1963-) som är en expert inom amerikansk policy och internationella militära affärer. Han var kansliråd för USA:s försvarsminister i Europa och NATO-policy åren 2001-2005 under ledning av George Bush. Idag är Ian Brzezinski chef för Brzezinski Group, som arbetar med: “to navigate geopolitical developments, develop and execute market entry and opportunity capture strategies, and manage relationships with government entities.”.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

12 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
29 november 2017 kl 09:45

Över tid syns det hur denna mediakontroll verkar, eftersom implementeringen av NWO måste gå långsamt. För stora steg i maktöverföringen avslöjas lätt. Små steg och “åldringsvård” gör att traditions- och historieöverföringen försvinner i allt underhållningsbrus. Det nya “normaltillståndet” plus inkrement flyter långsamt genom generationsflödet. Fram till ca år 2000 fanns knappast internet i denna fråga och vad som gällde innan var stenciler och böcker och då var MSM i totalkontroll av läget. Så kom internet och sanningar började dyka upp lite överallt och nu ser man tämligen desperata info-hanteranden med osanningar och twitterstormar. Bara till för något år sedan kunde man höra på folk vilka media de tog del av, men numera blir det alltmer nyanserat bland männen över sextio. Kvinnor hänger inte med alls. Min avlyssningsstation är pensionärskollektivet. Ungdomar under trettio verkar helt förlorade, de hälsar inte ens på varandra i det fysiska rummet. “Sinnski” har helt rätt i detta med kontroll av tanken. Data styr tanke och sedan handling och inga data resulterar i rädsla och flockbeteenden.

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
29 november 2017 kl 00:10

Samuel – det beror på vad man menar med polsk – efternamnet är nog taget i en tid då det för den familjen var gynnsamt att bära ett polskt efternamn.

((Världshärskarna)) har bytt efternamn efter landet de verkat i.

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
Gäst
28 november 2017 kl 17:08

Hur har man lyckats skaka liv i Sovjet propagandisterna i en polsk familj?
Ofattbart!

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
28 november 2017 kl 07:17

@ Bo Sonnsjö

Du har så rätt. För mig är det inget annat än en gåta att folk kan ta det här med valet på allvar.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
28 november 2017 kl 03:24

Känner på mig att det inte är en felsägning, men att hon är lite bakom flötet eftersom hon avslöjar det som pappa sagt till henne i förtroende. Likväl är anden ute ur flaskan. Vi vet att det är precis som hon säger. Vi har vetat det länge. Det är ingen hemlighet vad som pågår.

Den som fortfarande äter svinfodret likt en dum gris, när det finns bättre alternativ, är ändå snart borta ur bilden, tror jag, men man ska aldrig säga aldrig. Pisa-testera antyder att vi kan vara på väg ner i dum-träsket igen och sluta som en banan-republik.

Lyckade Pisa-tester är dock inte allt man behöver för att öka intelligensen. Hoppet, finns enligt min mening i att lära alla elever att känna till olika former av osanning som används mot dem via medierna.

Bo Sonnsjö
Gäst
28 november 2017 kl 01:02

Har man följt upp hur myndigheter och politiker agerar och jämfört med vad som tidigare utlovats till “sina väljare” – upplever man strax hur mycket det är som inte alls stämmer! Efter möten med skilda myndigheter inser man hur illa systemen egentligen fungerar – med alla de löften våra ledande politiker (oberoende vilket parti de än tillhör) avgivit i enda syftet att få tillräckligt många röster för att få livets alla fördelar så länge det bara någonsin är möjligt! Som riksdagsman kanske livstidspensionen tryggad tills dess det är dags att bli begravd …
Det kan liknas med allt, vilket utlovas precis som när man köper en försäkring! När något trots allt händer finns alltid förklaringar till varför inte någon ersättning kan bli utbetald, varefter den drabbade står där med “lång näsa …” – Bortförklaringar saknas då aldrig ….

Mayne Sundewall Hopkins
Gäst
27 november 2017 kl 16:40

Så uttrycket ‘it runs in the family’ stämmer även här!!

Hasse
Hasse
Gäst
27 november 2017 kl 15:05

Det blir så roligt när MSM misslyckas med att vara fake news.

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
27 november 2017 kl 12:40

Om man är lite insatt i beteendeförståelse och kroppsspråk så framgår det tydligt att hon inte “råkade försäga sig” , det här var menat. Hennes bläddrande bland pappren just innan hon uttalar detta visar att hon inte är helt bekväm med situationen. Även maktfullkomliga psykopater har konsekvenstänkande.

Jan Rosbäck
Jan Rosbäck
Gäst
27 november 2017 kl 11:55

Man kommer långt med att tänka stort och uttala sej därefter, speciellt inom politik. Det är ju en pytteliten grupp som säger sej ha företräde till att styra och ställa. Klart är att denna grupp idag har all elektronik till sitt förfogande med storbilds-tv, smarttelefonteknik och andra metoder som folk tror är till för att underlätta tillvaron. Det mesta går dock ut på kontroll av konsumtionsmönster och därmed makt i den nuvarande konsumismen. Lite om tekniken som man kör över oss med på https://esamawuta.wordpress.com/2017/11/26/den-elektroniska-jarnridan-fran-insidan/

sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
27 november 2017 kl 11:55

Intressant att man råkar erkänna att nyheternas presentation anses så viktigt att det påverkar hur lyssnarna tänker.
Deras “nyhetsvinkling” är så central att damen t.o.m. tänker högt om det om någon annan (Trump) tagit vikeln genom att hans syn på saken nått ut så långt att tittarna “tänker fel”.
Verkar som hon har sitt eget tysta syfte klart.

En karta över hur resten av “ankare” och kommentatorer/rådgivare är knutna till de som håller i trådarna vore också intressant.
Kan ju börja med Svedala!