Jan Norberg: Varför är svenskar så rädda för MSM-journalister?

18
MSM-journalisterna - reporter på Sveriges Radio - Foto: Mosthphotos.com
MSM-journalisterna – reporter på Sveriges Radio – Foto: Mosthphotos.com
Jan Norberg

”Rädslan är en förrädisk rådgivare. Den kan få oss att fatta irrationella, kortsiktiga beslut som bara syftar till att döva ångesten. Men rädsla kan också ge upphov till mod – ty modig behöver enbart den som är rädd vara”, skriver Alice Teodorescu i sin ledarartikel “Vad är vi så rädda för i Sverige?” i lördagens GP. Jan Norberg kommenterar och pekar på rädslan för MSM-journalister. 

Text: Jan Norberg, Estoril, Portugal

 

När Alice Teodorescu försöker förklara den omvändelse under galgen som våra politiker gjort i en för Sverige helt avgörande fråga så måste man ju givetvis reflektera lite över vem/vilka dessa politiker varit rädda för, vad som fått dem att bli så räddhågsna och inte minst varför de uppträtt så räddhågset?

När soldaterna i andra världskrigets slutskede korsade Engelska kanalen och visste att de skulle möta en kanonad av nazistisk eldkraft så behövdes en rejäl portion mod för att tordas landstiga på Frankrikes utsatta stränder, men man landsteg trots sin rädsla, väl medveten om att många med stor sannolikhet skulle dö på stranden. Det kallar jag riktigt mod!

När svenska politiker likt proselyter under galgen gör en helomvändning i asylfrågan så bär detta förvisso en del drag av flockmentalitet men det saknas ju framförallt ryggrad, något som de allierades landstigningssoldater inte saknade även om de också var en del av ett flockbeteende.

Vilka 7-klöverns politiker är/har varit rädda för är ju en enkel fråga att besvara, dvs Ny Demokrati och Sverigedemokraterna, men vad de varit rädda för leder till slutsatsen att det saknats såväl rationella skäl, inre moralisk resning samt en stor portion självbevarelsedrift (man vill inte sticka ut). Att ett av åtta riksdagspartier stått fast vid sin grundtes i en för Sverige avgörande fråga (asylpolitiken) har genom de övrigas istadiga vägran att ens vilja diskutera frågan tvingat upp 7-klöverns politiker till ytan då grundet man annars gått på från sitt undervattensläge blivit en än värre katastrof än vad den redan är.

Försöker man dessutom besvara frågan varför dessa politiker (främst riksdagspolitiker) agerat så räddhågset så bör man ha i minnet att de helt har missat sin roll, de sitter i Riksdagen på personliga mandat från sina respektive hemmavalkretsar och skall därmed främst agera för sina väljare och först därefter ta hänsyn till vad resp partiledning försöker tvinga dem till via sina piskor.

Sätt MSM-journalister i Riksdagen istället

Palme regeringen flyttade ju på 70-talet den egentliga makten från Riksdagen till utskotten och där kan i princip allt förhandlas, så att ett beslut i kammaren innebär att respektive riksdagsledamot känner sig tvingad att följa partilinjen och därmed helt strunta i vad valkretsens väljare tycker i varje fråga.


Anne-Marie Pålssons bok “Knapptryckarkompaniet” har aldrig känts så aktuell som när 349 riksdagsledamöter lydigt följer partiledningarnas linje och trycker på ”rätt” knapp.


Teoderscos kollegor inom MSM utgör ju i sin helhet ett veritabelt hot demokratin då de medelst brännmärkning och stigmatisering skrämmer våra politiker till underkastelse, kanske är det lika bra att sätta MSM-journalisterna i Riksdagen för de är ju ändå de som sätter agendan för vilken politik som skall föras.

Dagens politiker är ju ändå bara ett antal nyttiga idioter som när verkligheten tränger sig på bara borrar sina huvuden ännu djupare i sanden. Att vi som väljare skall tvingas se detta spel för gallerierna gör mig illamående.

Text: Jan Norberg


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelObama: Hur kan vi förhindra alternativa medier?
Nästa artikelEU-länder får bomba i Sverige redan 2017
Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör.
Prenumerera
Notify of
guest
18 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
stanb
stanb
6 november 2017 kl 16:43

Tål att repeteras, många gånger!
“Dagens politiker är ju ändå bara ett antal nyttiga idioter som när verkligheten tränger sig på bara borrar sina huvuden ännu djupare i sanden.”
Men det ägarstyrda, massmedia, MSM, är som sagt piskan de alla tror att de måste följa för att bli återvalda.
Och när MSM nu kämpar hårt för att vi ska tro att “fake news” är något som kommer från alternativmedia, inser fler av oss gräsrötter att “den som sat, han vat”.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
6 november 2017 kl 17:00

Diskutera gärna Jans och Alice artikel här i NewsVoice eftersom GP inte tillåter kommentarer efter Alice artikel.

Erik
6 november 2017 kl 17:48

Är det lite lite ytligt att analysen landar i MSM, som orsak till riksdagspolitikernas ängslighet? I själva verket är det dels deras politiska framtid de värnar om i första hand (med dess mycket lukrativa födkrok) Får man ingen plats vid utskotten, kan man inte påverka alls. MSM agerar bara här som stratcom, NWO osv vill att de ska agera och således styr agendan i medierna. Tror någon nu för tiden att en politiker kan vältas till partiledare utan att först ha blivit godkänd av bilderberggruppen först? Fallet Juholt bör väl belysa frågan tämligen klart.

Den intressant frågan är om politikerna själva är medvetna om detta? Vissa är väl det men jag tror långt ifrån alla. Tidigare hade vi betydligt modigare och intelligentare politiker, men då var vi dels inte med i dåvarande EU samt ej stratcom. Tror det skett ett utrensningsarbete i hela samhället. Ta bara en sådan politiker som f.d. moderatledaren Ulf Adelsohn. Han skrädde inte orden om var orsaken var till tågkaoset – Avregleringen! Vilken riksdagsledamot skulle våga säga något liknande i dag?

Jag arbetade en tid på en viss Stadsdelsförvaltning och hade en intressant diskussion med en av de högre cheferna (i samband med att jag fick sparken …) och han uttrycket att just de lite mer yviga och frispråkiga medarbetare hade försvunnit ur organisationen. Jag replikerade då att vi går mot ett allt mer intolerant samhälle. Det ville han inte skriva under på. När jag frågade chefen vad han i så fall trodde orsaken var, ryckte han bara på axlarna.

I dag har vi betydligt mer obildade politiker. Med den bristande bildningen kommer också bristande analysförmåga. Förstår man inte hur samhället är organiserat (utan skyddslappar) tappar man också då styrfarten i det vi kallar för mod? Har läst Anne-Marie Pålssons bok ”Knapptryckarkompaniet” (en utmärkt bok) och hon anser att riksdagsledamöter bör har en tredelad kompetens nämligen kunskap och erfarenhet i: statskunskap, Juridik samt ekonomi. En utmärkt kombination.

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
6 november 2017 kl 18:55

Botemedlet för hela det nuvarande elände skulle vara att ta bort det ekonomiska incitament för politiker både i landstinget,kommunalt och på riksnivå. Då deras uppdrag skall vara att tjäna folket.
Som Indianerna en gång sa: att hövdingen är till för indianerna ;och inte som idag; indianerna är till för hövdingen.De skall givetvis har lön under tiden de arbeta, menas som alla andra en timlön och inte en pauschal lön. Största otyg och katastrof för medborgare är den pensionen som alla får livslång när de har suttit 4 år på sina poster. Detta var en gång endast ett medel för dom som jobbade i industrin och bytte jobb till konkurrensen, så att man inte kunde överföra sin kunskap och detta gällde bara max 3 år. Om man åter får politiker som vill tjäna folket och brinner för det, försvinner också rädslan och undergivenhet till en riktning som skadar folket. Tjäna man folket blir man återvald, men givetvis bara i en vaken och aktiv befolkning. Historien har visat att bara när människan mår dålig, då blir den aktiv. Sverige har under långt tid lullats in i en bedräglig flegma och övergett sina rättigheter till staten utan att förstå att staten inte är en anonym entitet. Staten är medborgarna, för det är deras skatt som betala alla i landsting, kommun och riksdagen.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
6 november 2017 kl 20:09

Jan Norberg skriver: “Dagens politiker är ju ändå bara ett antal nyttiga idioter som när verkligheten tränger sig på bara borrar sina huvuden ännu djupare i sanden.”

Jag tycker att vi ska utlysa en konstnärstävling för att uppföra en jättelik struts framför Riksdagshuset som har huvudet långt långt nerborrat i sanden.

Och gärna ytterligare en sådan struts framför Karolinska Institutet.

Sigge Johansson
Sigge Johansson
6 november 2017 kl 20:30

“Erik 6 Nov, 2017 at 17:48
I dag har vi betydligt mer obildade politiker. Med den bristande bildningen kommer också bristande analysförmåga. ”
=============

Ja, där träffade du nästan mitt-i-prick, Erik…
En fullträff uppenbarar sig genom att ställa frågan:
• VARFÖR har mer eller mindre samtliga landets politiker en “bristande utbildning” och/eller VARFÖR är de “obildade” och/eller saknar adekvat kompetens relaterat ålagd uppgift?
Svaret är lika enkelt som självklart:
>>De är helt enkelt lågbegåvade!

Den som är lågbegåvad ids för det första inte lägga ner några år extra på en ordentlig utbildning. För det andra klara en lågbegåvad inte av det, trots den Svenska skolans år efter år sänkta krav. Ytterst få — om ens någon — kan ju idag inte ens multiplikationstabellerna efter 9-10 år på skolbänken….
Att kunna häva ur sig en massa floskler, upprepa samma mening 10 ggr efter varandra som svar på en fråga och svamlande lova guld och gröna skogar är INGET kvitto på Begåvning — det kan vem som helst göra….

Nej, många av dagens politiker har nått sina positioner via t.ex. fackföreningar och/eller ett korrupt kontaktnät där tjänster och gentjänster gäller — eller på ren svenska; “ren utpressning”:
“Gör som du blir tillsagd eller du blir avslöjad, förlorar samhällsställningen och/eller en närstående råkar mkt illa ut”!
Vår statsminister klarade ju inte ens av att slutföra sin utbildning till svetsare — ett yrke som knappt kräver några studier alls…..

Nej, mitt gamla Astrid-Lindgren-Sverige har blivit en “banan-stat” där snart ingenting fungerar längre! Se bara på vårt i princip totalhavererade “rättssystem” där flera politiker t.o.m. talar om att sätta in MILITÄR för att få ngn form av ordning på resultatet av våra lågbegåvade politikers okontrollerade massimport av kriminella!

Finns det ngn som helst räddning för Gamla Svea — eller befinner vi oss redan i fritt fall mot total katastrof?!?

Erik
7 november 2017 kl 09:49

@Birgit Sjölander Sjölander: “Största otyg och katastrof för medborgare är den pensionen som alla får livslång när de har suttit 4 år på sina poster”.

Birgit, jag håller med dig, med undantag från ditt citat: just en livslång generös pension, borde borga för att våga ifrågasätta då denne inte riskerar utkomsten. Just detta faktum bevisar att politiker är fegare än andra. Jag menar vanliga dödliga anställda som ställer obekväma frågor på sin arbetsplats och blir avpolitiserad garanteras inte samma livslånga generösa pension.

@Sigge Johansson: “kan ju idag inte ens multiplikationstabellerna efter 9-10 år på skolbänken”….

He he … Nej det är skrämmande. Om man bara fick välja mellan två enkla matematiska färdigheter, av alla, skulle jag rekommendera just multiplikationstabell samt tiokamraterna. Ty med dessa två enkla verktyg klarar sig gemene man snabbt räkna ut säkerligen cirka 80 % av alla vardagliga kalkyleringar: hur man tjänar på något, och än viktigare, hur undviker att förlorar på en affär. Andra nyttiga färdigheter är kunskap i: negativa tal, ekvationer samt subtrahering.

Erik
7 november 2017 kl 10:00

@Sigge Johansson: “Finns det ngn som helst räddning för Gamla Svea — eller befinner vi oss redan i fritt fall mot total katastrof”?!?

Sigge, jag har sagt det förut och säger det igen: det är en statsupplösning som sker – på alla fronter. Helt enligt Bilderberggruppens NWO-agenda. När allt rasar samma; när polisen inte längre kan upprätthålla lag och ordning kommer vi övrig att till sist ropa efter hårdare tag. När militarisering av hela samhället väl ett faktum. Det är då de totala, totalitära NWO-samhället kommer. Klagar vi vår nöd sedan, kommer dem bara att säga: “Ni fick som ni ville. Det här var ju vad ni ville ha”!

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
7 november 2017 kl 20:56

Det börjar skymtas flera kristna grepp om att nedmontera Bushmaffian etc. Här en video av en modig kvinna som i tron vågar träda fram och visselblåsa om the deep state i UScorp.
https://www.youtube.com/watch?v=rguBWwgZffY
Även rörelser som inPowermovement använder bibeln emot domare i domstolar. Mycket spännande läsning eftersom domare inte representar republiken USA utan UScorp.

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
7 november 2017 kl 21:04

Jag har lyssnat på 8-timmar intervju med K. Griggs – rekommenderas!
Hon är helt trovärdig säger jag som kristen.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
7 november 2017 kl 22:34

Rädsla? Jag är skeptisk. Att gå emot fulmedierna eller bli drev-offer för dem idag är en ära och gillas helt tydligt av folket.

Fulmedierna är nämligen på väg att förlora all sin makt, eftersom lögnerna och de ensidiga dreven, mot de som går emot agendan, är så genomskinliga att fulmedierna helt självmant gjort sig fullkomligt irrelevanta. De har börjat svettas inför de nya alternativa medierna som faktiskt är relevanta och informativa.

Människor har dessutom börjat inse fulmediernas ägarförhållanden och även börjat uppmärksamma Ulfkottes vittnesmål om vilka som ligger bakom denna idioti som vi bevittnar i vanliga medier, nämligen CIA, således Washington, som vi vet styrs av israel-lobbyns (Rothchild-sionismens) olika monopolkapitalister.

Människor ser tydligt hur fulmedierna likt papegojor försöker repetera olika lögner utan minsta opartiska diskussion, utan minsta evidens. Människor ser ju hur de aldrig får kommentera, dementera i fulmedierna, eller så ser människor hur de refuseras till oigenkännlighet så fort något går emot den monopolkapitalistiska galna agendan.

Varför ska man ens betrakta en sådan lögnaktig respektlös hjärntvättande fulmedia? Ge mig en enda anledning! Jag finner ingen.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
8 november 2017 kl 09:19

Håller med dig Martin. Samtidigt som jag delar de flestas uppfattningar, insikter och analyser här. Detta gläder mig mycket och visar att det trots allt finns hopp om framtiden.

Vad jag dock skulle vilja lyfta fram lite mer är ordet MAKT. Det har ovan nämnts en hel del olika sanningar, förklaringar och analyser till att det är som det är idag.

Jag tror att drivkraften för de flesta som missbrukar sina positioner, vare sig det är i politiken, företagsvärlden, fackföreningsrörelsen, MSM eller underhållningsbranschen är MAKT.

Man brukar säga att makt berusar, och jag tror verkligen att det stämmer. MAKT gör människor till narcissister, empatilösa robotar som successivt utvecklar ett beroende av just MAKT. Makt att bestämma över andra. Ett beroende precis lika stort som det som finns hos exempelvis narkomaner, alkoholister och sexmissbrukare. Ett beroende som förvränger huvudet!

Dessa makthavare anser till slut att de står över allt annat. En fullblodsnarcissist är född!
Detta ser jag som grundorsaken till den senaste tidens olika accelererande “affärer”.

Motmedicin: Låt ej människor med maktposition sitta för länge, och ge dem inte sockrade villkor!

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
8 november 2017 kl 11:35

I svt:s morronprogram satt fyra papegojor och tjattrade kring det faktum att Trump så totalt dominerar nyhetsflödet utan minsta tecken på reflektion över att de själva är med och bidrar till det.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
8 november 2017 kl 14:03

Kenneth Thorberg: Smart reflektion!

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
8 november 2017 kl 14:33

USA´s president har alltid haft stor plats i alla länders nyhetsflöden.

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
8 november 2017 kl 16:10

@ Kim Lundgren

Om jag dristar mig till att säga att bevakningen av amerikansk politik i allmänhet har eskalerat till helt orimliga proportioner den senaste tio-femtonårsperioden så är jag nog i hyfsad fas med verkligheten. Så att säga att så alltid varit fallet är en sanning med stor modifikation.

Samuel af Ugglas
Samuel af Ugglas
Gäst
10 november 2017 kl 10:30

Birgit Sjölander 6 Nov, 2017 at 18:55
“Botemedlet för hela det nuvarande elände skulle vara att ta bort det ekonomiska incitament för politiker både i landstinget,kommunalt och på riksnivå. Då deras uppdrag skall vara att tjäna folket”.
Äntligen någon som fattar vad det gäller, tack för det!
Svenska folket äger rätten att sig själv beskatta, skryter socialisterna med.
Det är inte svenska folket som plundrar sig själva till döds utan politikerna starkt påhejade av journalister.
“Kill the Tax code before it kills you”, som man säger i USA!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
10 november 2017 kl 11:41

Birgit Sjölander: Jag håller med dig till 100%. Härligt att läsa ditt inlägg!