Babylon av Mike Blixt – En fysiskt fungerande framtid – Kapitel 11

publicerad 26 december 2017
- Mike Blixt
Atomvinter - Wallpapersafari.com
Babylon av Mike Blixt
Babylon av Mike Blixt

Definitionen av en idiot är en person som upprepar samma sak och förväntar sig andra resultat, hävdar Einstein. Det går uppenbarligen inte att rädda mänskligheten och jorden med vare sig krig eller politik. Politiken styrs genom administrativ detaljstyrning och är idag enbart en fråga om management, samtidigt som den är underställd kapitalismen.

Text: Mike Blixt

Det är idag helt omöjligt att bli en ledande politiker utan att först göra sig beroende av den korporativistiska maktstrukturen, dit den oftast går direkt efter avslutad
mandatperiod. Självklart tar man som politiker plats i ett antal bolagsstyrelser efter avslutad politisk tjänst. Bolag som förmodligen förbrukar jordens resurser på ett eller annat vis.

Om den nuvarande politiska och kapitalistiska ordningen fortsätter, kommer vår planet att vara obeboelig och livlös inom en relativt snar framtid. Det finns naturligtvis en stor skara människor som bestämt hävdar att jorden alltid klarar sig. Så kanske det är, om vi över en natt slutar att förbruka dess resurser och låter den återhämta sig, vilket naturligtvis inte kommer att ske. Det skulle vara en förändring som skulle ta många år. År som vi inte har.

När en människa bestämt hävdar att planeten kommer att leva vidare, måste vi ta reda på vem denna person är och vilka intressen som ligger bakom dessa uttalanden. Inte sällan kommer vi då att förstå varför dessa uttalanden görs. Självklart finns det en eller flera ekonomiska agendor bakom dem. Även om vi en dag med stor sannolikhet har förintat oss själva, kommer vi människor att leva vidare ett bra tag till. Det är inte alls frågan.

Frågan är hur vår jord kommer att se ut om 50 till 100 år. Sannolikt kommer det inte vara en trevlig plats att bo på och det finns egentligen bara en sak som skulle rädda oss. En helt ny världsomspännande tro och övertygelse som drivs av en ambition av en fysiskt fungerande framtid för våra kommande generationer. Helt utan ekonomisk eller kapitalistisk agenda.

Vi måste separera de ekonomiska intressena med vad som faktiskt är viktigt för jordens överlevnad. En bedömning som bör göras av experter och där ekonomiska intressen inte ska släppas in i någon form. Hur stor är sannolikheten att det kommer att ske? Obefintlig, eftersom de ekonomiska intressena styr allt i vår omvärld i kombination med att majoriteten av befolkningen lever i nöd och naturligtvis strävar efter att få en ekonomisk dräglig tillvaro. De vill ha de vi i väst har, vilket skulle leda till att jordens resurser tog slut innan det skedde.

Man skulle, utan att överdriva, kunna jämföra mänskligheten med cancer. Cancer är en sjukdom som attackerar en människa, bryter ner den och ofta orsakar dess död, vilket samtidigt leder till sin egen död.

På vilket sätt skiljer sig mänskligheten från cancer om vi tittar på oss själva? Jorden är avgörande för vår överlevnad. Detta vet vi, men ändå väljer vi att fortsätta att göra vårt allra yttersta för att göra slut på jorden och tillsammans med den oss själva.

Text: Mike Blixt

Kapitel 1 | 2 |  3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Kapitel 12: ”Nöjda moderna slavar”

Babylon som är skriven av författaren och entreprenören Mike Blixt är en något misantropisk bok och omvärldsanalys av en sinnessjuk värld. Boken släpps som ljudbok och fysisk bok under vintern. NewsVoice publicerar exklusivt alla 50 kapitel från boken som en serie debattartiklar.

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: MIke Blixt
Stöd NewsVoice 2024
 • På tal om ekonomiska intressen…
  Domedagsretoriken som här förespråkas är i högsta grad driven av bl.a Rockefeller foundation som förespråkar total kontroll som den enda tänkbara lösningen för vår överlevnad.

  Att samma intressen låg bakom den pseudovetenskapliga rasbiologins uppkomst, och som också förespråkade total kontroll för ”mänsklighetens överlevnad” nu propagerar samma slutsats, men i ny förpackning… är antagligen bara ett (o)lustigt sammanträffande?

  För mer info så rekommenderar jag alla att se ”Why big oil conquered the world” av James Corbett där han fullständigt drar ner byxorna och visar vad som döljer sig bakom fasaden på dessa domedagsprofeter, eller rättare sagt, domedagsprofitörer:

  https://youtu.be/0wlNey9t7hQ

  OBS! Jag återpostar denna kommentar då den raderades strax efter den hade publicerats. Det fungerar endast att posta om jag anger en ny mailadress. Nån som vet vad detta beror på, kommentar från redaktionen?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *