Mossads exploderande mobiltelefoner och giftiga tandkräm beskrivs i ny bok

publicerad 29 januari 2018
- Torbjörn Sassersson red.
Ronen Bergman - Foto: Dor Malka, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0
Ronen Bergman - Foto: Dor Malka, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0
Ronen Bergman – Foto: Dor Malka, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0

STATSTERRORISM. Den undersökande israeliska journalisten Ronen Bergman från tidningen Yediot Aharonot övertygade ett antal Mossad-agenter, säkerhetspoliser (Shin Bet) och militärer att berätta om Israels sponsrade lönnmördande av 2700 personer i boken “Rise and Kill First…”.

Den israeliska underrättelsetjänstens agenter är experter på lönnmord för att eliminera andra länders vetenskapsmän, nazister, muslimer, araber och spioner. Agenter berättar om hur myndigheten:

 • använt exploderande mobiltelefoner,
 • giftig tandkräm,
 • beväpnade drönare,
 • radioaktiva isotoper,
 • planerat att spränga passagerarplan och att
 • man använt reservhjul med dolda bomber som sprängts med fjärrkontroll.

Kreativiteten har inte haft några gränser. Ronen Bergman uppger att runt 2700 personer mördats av Mossad de senaste 70 åren. Många lönnmordsförsök misslyckades så listan på lik hade kunnat bli mycket längre. Detta påstås i den över 600 sidor långa boken “Rise and Kill First: The Inside Story and Secret Operations of Israel’s Assassination” som sägs vara den mest omfattande dokumentationen över Israels statssponsrade terrorism.

Mossad inspirerade både Bush- och Obama-administrationerna

Ronen Bergman har vart mycket seriös i sin undersökning som löpt över flera år. Han har genomfört över 1000 intervjuer och gått igenom 1000-tals dokument. Brittiska Independent skriver att omfattningen på lönnmord i princip indikerar ett alternativ till öppet krig mot Israels fiender. Han antyder att den palestinska ledaren Arafat kan ha varit ett av offren, men att censuren förhindrat honom från att beskriva hur det ska ha gått till annat än att han tror att Arafat mördades 2004 med en radioaktiv isotop. New York Times beskriver i en artikel hur Arafat lyckades undvika Mossads lönnmordsförsök år efter år.


Boken titel ska härstamma från den gamla judiska uppmaningen i Talmud att om någon kommer för att mörda dig, res dig upp och mörda mördaren först. Bergman säger att många agenter och militärer som han intervjuat använde det uttrycket för att försvara sina handlingar.


Ronen Bergman uppger att president George W Bush och Barack Obama med tillhörande administrationer plockat upp Israels idéer efter attacken mot New York 2001 för att iscensätta sina krig mot terrorister och misstänkta fiender mot USA. Obama har till och med fått smeknamnet drönarpresidenten.

“The command and control systems, the war rooms, the methods of information gathering and the technology of the pilotless aircraft or drones, that now serve the Americans and their allies were all in large part developed in Israel”, skriver Ronen Bergman.


Mossads arbete har varit mycket långsiktigt. Enligt boken startade Mossad 100-tals företag runt om i världen för att kunna användas i framtiden som täckmantel för hemliga uppdrag. Vilka är dessa företag i Sverige, undrar undertecknad.


En av Bergmans huvudsakliga källor är Meir Dagan som var chef för Mossad fram till 2016. The Independent som läst boken skriver att Dagan förordade att sabotera bilar för att enkelt mörda. Han ska ha sagt till Bergman att en bil består av 25,000 delar och om 100 stycken av dem saknas kan det vara det mest effektiva sättet att döda föraren.

Mostafa Ahmadi-Roshan (1979-2012)
Mostafa Ahmadi-Roshan (1979-2012) var en iransk vetenskapsman (nuclear scientist) som dödades av en bilbomb i Tehran. Israel och Mossad har pekats ut för dådet. – Fotograf okänd

Den romerska tänkaren Cicero ska ha sagt att i tider av krig faller lagarna i tysthet när existentiella hot ansätter samhällets ordning och överlevnad. Risken finns att de mest demokratiska stater då kan anse sig ha rätt att använda våld utan restriktioner, men att  detta självförsvar genom mord kan bli så beroendeframkallande att beteendet i sig blir ett hot mot det som från början skulle beskyddas, skriver Washington Post.

NewsVoice kommentar

Bergman tar upp det bekymrande faktum att det finns särskilda undantag i Israels lagar som möjliggör lönnmord för agenter. Detta lagliga tomrum gäller inte bara Israel utan även andra länder, tex Sverige. Om något hotar nationens säkerhet är det under vissa omständigheter fritt fram att antingen lönnmörda eller karaktärsavrätta individer. Det är den realitet som gällt länge, men som sannolikt har ökat i omfattning efter terrorattacken i USA 2001.

NewsVoice har inte läst Ronen Bergmans bok utan har refererat från artiklar inom MSM. Om du läser boken är vi särskilt intresserade om den beskriver flera av de metoder som Mossad använder för att lönnmörda individer. Förekommer det tex att kemiska ämnen eller mikrovågor används för att inducera falsk hjärtinfarkt? Kommentera gärna nedan eller kontakta NewsVoice per mail med dina fynd.

NewsVoice konstaterar att inget svenskt MSM har skrivit något om boken på internet, trots att flera stora amerikanska medier skrivit om bokens innehåll på ett seriöst sätt. Varför?

Text: Torbjörn Sassersson

Källor och relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Glöm inte denna bok. Varför vägrade svenska medier skriva om boken? Finns svaret i boken?

  “In this page-turning, eye-opening book, journalist and military analyst Ronen Bergman–praised by David Remnick as “arguably Israel’s] best investigative reporter”–offers a riveting inside account of the targeted killing programs: their successes, their failures, and the moral and political price exacted on the men and women who approved and carried out the missions.”

  https://www.adlibris.com/se/bok/rise-and-kill-first-the-secret-history-of-israels-targeted-assassinations-9781400069712

 • Grassman var en av de första svenska dissidenterna. Kommer väl ihåg när han tystades. Har dock aldrig sett någon uppgift om vilken sjukdom han avled i. Hittade inget nu heller vid en snabb googling.

 • Jag funderar över en som jag tycker verkligen intressant kritiker av svensk ekonomisk politik, Sven Grassman som dog av någon sjukdom endast 52 år gammal. Finns det något som kan tyda på att han blev mördad? Nu drabbas ju massor av människor varje år av exempelvis cancer så han kan ju säkert ha dött en naturlig död. Men tanken finns hos mig att det var väldigt lägligt för vissa personer att Sven Grassman gick bort tidigt. Böcker av Sven Grassman:
  : Det tysta riket, 1981, Makten över våra tankar, 1983, Det plundrade folkhemmet, 1985, Till en kvinnlig vikarie, 1987, Bokslut, 1988, Krisen. En svensk saga, 1991, och Från det lydiga landet, 1991.

 • @ Janna

  Tomrum i svensk lagstiftning ???
  Lagstiftningen är till för att hålla FOLK på mattan , inte makten!

 • Janna undrade om tomrum i svensk lagstiftning. Mycket av detta är omgärdat av sådan sekretess att vi kanske aldrig får reda på var gränsen går för våra underrättelse- och säkerhetstjänster, men man kan verkligen undra vad exempelvis KSI har varit och är inblandade i. Läs till exempel på:
  https://www.fokus.se/2007/02/sapo-varnar-for-nytt-ib/
  https://www.expressen.se/kvallsposten/spionchef-tog-sitt-liv—allt-hemligstamplades/ kan man läsa att “KSI har rätt att bryta mot lagen för att bedriva spionage och avvärja hot mot svenska intressen, rikets säkerhet och sina egna fiender.”
  Mycket talar också för att svensk militär har medverkat i samband med utomrättsliga avrättningar i Afghanistan, se https://mobile.nytimes.com/2015/09/05/world/asia/afghanistan-kill-decisions-us-sweden-germany.html

 • Annie finns med Tillsammans med en fd. Utrikesminister under Reinfeldts regering. Denna fd. utrikesminister figurerar alltid tillsammans med de påtänkta guldkalvarna.

 • Lugn Janna, Witte är en känd psyops från den kära banksfären, rättare sagt Bankoligarkernas bästa försvarare. Hann finns här för att just du Janna ska få vatten på dig, men du blir väl inte ens blöt? 🙂

 • Sven,

  Om vi gissar på att SD får 30% och de andra gaddar ihop sig i en ny december överenskommelse, så kommer hon in i bilden, annars får hon vänta en mandat till. Hon är med på listan i Rockefellers Triliterala Kommission för Europa också:

  http://trilateral.org/download/files/membership/TC_list_3_23.pdf

  Om SD får ihop det med M och KD (vilket jag tvivlar) kan de köra polisstat skrämsel för att avskaffa all frihet för att bekämpa islamisk terrorism som är skapt av säkerhetstjänsterna. Det är högerns specialitet och SD verkar har profilerat sig på att kämpa Israels krig genom att hetsa europeer mot araber – islamofobi kallas det. En gång i tiden vill SD lämna EU, men nu när Åkersson är bjuden på kungens fester ärcdet inte så viltigt med decentraluserat makt till folket längre.

  Om vänstern och nyliberalerna få styra kan vi räkna med klimatpropaganda och begränsat frihet i frihetens namn, och för att rädda klimat och miljö. Vi får se… men vänster-höger kampen kan sammanfattas med att ”alla vägar leder till Rom”

 • Här är en annan bok. En avslöjande avhandling om vad CIA i USA höll på med fram till 2008. Undertecknad publicerade då ett sammandrag (tyvärr är det sammandraget inte längre tillgängligt på http://www.2000tv.se).
  Just nu är boken på dryga 250 sidor skrivet av CIA-avhopparen Sue Arrigo rykande aktuell igen eftersom FISA Memo handlingarna släpptes fria i USA idag. De som förmodligen till delar avslöjar demokratbluffen med Trumps rysslandsstöd i valet, men tar förmodligen upp trafficking också. Det gör denna boken:
  https://1drv.ms/w/s!Aj07NZ8cGT_SiUGQc-Bd0s_Lf7TP
  Boken förtjänstfullt upplagd av Henning Witte.

  Ingemar Ljungqvist, http://www.almanova.eu

 • Jag har alltid sagt att för att sanningen skall komma fram måste det komma avslöjande från de inre kretsarna. All ära till denna journalist! Boken är under bevakning hos svenska bokhandlare, så jag väntar med spänning. För allas information så finns det flera böcker som handlar om STASI och KGB skrivna av f.d. Agenter under pseydonym. Dock alla på Ryska eller div slavianska språk. Jag blev förvånat att inget var översatt till svenska eller åtminstone engelska. Alla säkerhetstjänster arbetar med samma fula metoder som handlar om att eliminera farliga för makten medborgare. Sedan drunknar ju sådana guldvärda avslöjande i havet av meningslösa däckare.

 • Mycket bra artikel tusen tack! Läste PressTV version (som är lite av en favorit bland MSM) men NewsVoice var minst lika bra, faktiskt snäppet bättre OCH på svenska vilket alltid har ett värde i sig.
  Länkar PressTV oxå
  ”Book reveals Israel has ‘most robust assassination machine in history’ http://ptv.io/2Wtn

 • Ska va intressant se hur de tänker få in Annie Löv till statsminister, hon har ju varit på bilderbergmöte i USA!

 • Underrättelsebranschen är ett typexempel på hur vägen till helvetet kantas av de små och vid tillfället “korrekta” gärningarna. Oförvitliga medborgare fås att medverka till spaning på grannar och bekanta i syfte att hjälpa någon myndighet mot påstådd kriminalitet. Sedan är det kört, hjälpverksamheten har en tendens att accelerera när inte önskat resultat uppnås i form av bevis om illegal verksamhet. Medarbetarna kan aldrig hoppa av. Jag har själv 4 gånger blivit utsatt för övergrepp i form av neddrogning men just för att jag var beredd på risken klarade mej. Lämnade aldrig ett glas obevakat ute, men till slut slutade jag helt att röra mej på offentliga tillställningar och flyttade också från Sverige 2004. Mossad har i sin sfär “frivilliga” i form av sayanim, folk med anknytning till eller släkt i Israel. Samma sorts system finns inom den svenska statsapparaten med externa inofficiella medarbetare där politiker och andra tydligen utsätts för utpressning.

 • Redaktören frågar sig varför inget svenskt MSM har skrivit något om boken på internet. Har det kanske något med att göra att en eller flera aktörer inom MSM tillhör Mossad-sfären? Hur många aktörer inom MSM är svenska per se. Kanske mer riktigt att säga MSM som verkar I Sverige?

 • 1 timme och 30 minuter in i den här intervjun berättar en före detta amerikansk “James Bond”-agent som samarbetat med Mossad i Black Operations om hur droger används för att manipulera människor att till och med begå mord.

  https://www.youtube.com/watch?v=pyEoRck0abA&t=5592s

  Och 6 minuter in i denna intervju med före detta CIA-agenten Robert David Steele berättar han om hur politiker drogas och förmås att delta i vidriga pedofilhandlingar. Detta filmas. Sedan utsätts dessa politiker för utpressning. Och i kombination med vidlyftiga mutor är därefter dessa politiker fullständigt i de onda krafternas klor:

  https://www.youtube.com/watch?v=JJHKeb2P4rE&t=1442s

  Detta ger oss en tänkbar förklaring till varför vårt land vansköts så oerhört.

  Steele ger också en mycket tänkvärd lösning på detta enorma problem.

  Jag rekommenderar er alla att lyssna på detta så oerhört viktiga föredrag!

  (Gör så här för att få svensk textning:

  Starta filmen först. Gå ner med musen till det nedre högra hörnet, Då visas symboler.

  Klicka på första fyrkanten och när den visar ett rödmarkerat understreck så gå vidare till Blomman brevid till höger, klicka och du får upp en undermeny. Välj Engelska (automatiskt)

  Det kommer upp ytterligare en undermeny. Välj * Automatisk översättning

  Nu visas ännu en undermeny med olika språk – scrolla ner till Svenska)

 • Viktor Ostrovskys böcker “By way of deception” och “The other side of deception” ger också en inblick i hur man nästan urskillingslöst låtit “ändamålen helga medlen” i den Israeliska makttoppen. Eftersom man alltid letat efter bättre, osynliga alltså, metoder att ta ut “potentiella hot” bör man säkert ha lyckats med nästan spårlösa kemiska preparat och liknande mikrovågor för att “ta ut” meningsmoståndare. Det som kan stoppa vansinnet som pågår är mer publicitet omkring den totala avsaknaden av etik i vad alltför många betraktar som “nödvändigt”, ibland t.o.m. utan “ont” efter.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *