Stökig nyårsafton 2017 – Raketförbud from 2019

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 1 januari 2018
- NewsVoice redaktion
Möllevångstorget Malmö 2017 - privat video
Möllevångstorget Malmö 2017 - privat video
Möllevångstorget Malmö 2017 – privat video

Det blev en stökig nyårsafton 2017 i landet. I Husby attackerades polisen med raketer. Ungdomar avfyrade raketer mot bostäder, balkonger och poliser. På Möllevångstorget drabbade gäng samman och raketer sköts mot folkmassorna rapporterar Expressen.

Räddningstjänsten och polisen kallades till Husby med anledning av en brand på en lägenhetsbalkong. Under släckningsarbetet blev poliser beskjutna med raketer av maskerade ungdomar, enligt Stockholmspolisen.

“I samband med släckningarbetet dök ett gäng maskerade ungdomar upp på platsen och det avfyrades raketer mot poliser. Inga uppgifter om att någon ska ha skadats fysiskt men flertalet poliser kallades till platsen.” – Polisen

På tunnelbanestationen i Hjulsta avfyrade ungdomar raketer inne på tunnelbanestationen.

“Polisen ryckte ut på flera orter efter raketkaoset på nyårskvällen. Ungdomar har avfyrat fyrverkerier mot polis och bostäder, i trapphus, inuti tunnelbanan och mot tåg och bussar på olika håll i landet. Zahra Shah, 34, i Lund fick raketer skjutna mot både sig själv och sin lägenhet.” – Expressen

I Hovsjö i Södertälje skadades en person efter att en nödraket skjutits in i en lägenhet. Två personer har blivit omhändertagna och tre personer blev avvisade från platsen, skriver Nya Dagbladet. I Östergötland och Jönköping präglades nyårsnatten “har präglats av bråk och fylleri.”.

Från och med 2019 (inte 2018) är det förbjudet att avfyra raketer utan tillstånd från MSB.

“Efter ständiga skador och problem med fyrverkerier under nyårsfirandet, har Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB, beslutat att det ska krävas tillstånd för att skjuta raketer.” – SVT

Källor: Nya Dagbladet, Expressen, SVT och Aftonbladet

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Conny Lundberg, vad har du för bra förslag till hur problemet ska lösas?
  Enligt min åsikt så ska inte allmänheten få hantera detta utan tillstånd och helt utan omdöme, det har ju visat sig gång på gång att alltför många personer inte är kapabla att hantera fyrverkerier på ett ansvarsfullt sätt. Polisen kan omöjligt plocka alla som skjuter i tid och otid då skulle vi behöva poliser överallt i en månads tid minst.

 • @bob,

  Den personliga resan måste nog var och en göra själv genom sig eget lidnde och finna balansen. All materiell överflöd yttrar sig till andlig fattigdom. Jag håller med dig att vi programmeras, men att bryta sig ur en social konstruktion är inte bara. Man får Först majoritet emot sig. Får man flera med sig, får man makten också som motarbetar.

  Hur fick du till det att folk måste sluta äta kolhydrater? Det är något kränkande att lägga sig i vad folk äter. Brödet är en helig tradition i många kulturer och en grundföda. Om du inte vill äta – ok, men att börja moralisera något så basalt känns inte rätt. Samma gäller all annan mat. Om en människa kryddar sitt liv med något glass vin eller dessert, och låter kroppen njuta en stund kan vi väl inte ha hälsopoliser som skall få oss att ha dåligt samvete. Samma gäller den hysteriska veganismen och alla andra panikdrivna rörelser.

  Ett exempel:Min morfars far dog 92 år gammal i sömnen. Han var självförsörjande, brände sin egen brännvin och rökte cigaretter utan filter. Han åt det hans förfäder hade ätit i hundratals år. Han har ett enda läkarbesök under sitt liv och jag kommer ihåg honom LYCKLIG. Den typen av äldre träffar jag fortfarande och dess existens är något jobbigt för alla alarmister och moralpredikanter.

  I övrigt är ditt budskap mycket klok anser jag. 🙂

 • @BJ Lindgren 2 Jan, 2018 at 12:27
  “Att inte manskligheten kan finna lycka, gladje och karlek utan sant skit ar ju sorgligt. Manniskan fortsatter att vara den mest sjuka arten boende och levande pa denna planeten.”

  Människan är inte den sjuka arten. Vi lever som vi bli upplärda. Vi är som biologiska robotar som programmeras från dag 1 när vi kommit till denna världen med allt kring oss. Och den omgivningen vi växer upp speglar sedan våra handlingar. Tyvärr är det även vi, som börjar öppna ögonen, upplärda på fel sätt, men vi har nu möjlighet att förändra andra och då är det framförallt våra handlingar som måste visa den rätta vägen. Som tex att sluta köpa och uppmuntra andra att köpa fyrverkerier, sluta röka, sluta dricka alkohol, sluta använda mobilen, sluta äta kolhydrater, sluta titta på TV och lysna på radio, sluta använda betalkort och betala med kontanter osv…. och i stället börja bry sig om varandra och alla levande varelser på jorden. Vem av oss är det som klarar av att sluta med allt det nämnda??? Vi måste förändra oss själva i grunden först om vi vill att världen ska förändras.
  Sedan är det tyvärr länge sedan kärleken, lycka, glädje, respekt förlorade sina kärnvärden, eftersom “några” med makt och möjlighet att påverka den stora massan visste hur människan kan manipuleras för att förslavas med hjälp av pengar, som är det nya kärnvärden.

 • @Bj Lindgren,

  Jag håller med dig, visst är fyrverkerier ofta vackra, vilket säkert också en atombombsexplosion är, men förutom att man betalar dryga kostnader för själva fyrverkerierna så spyr de ut föroreningar i atmosfären. Dessutom blir djuren (inklusive hundarna) ofta livrädda.
  jag slutade köpa fyrverkerier för typ 30 år sedan, vilket jag inte ångrar en dag.

  De som gillar fyrverkerier kan väl skicka sådana till varandra över internet i stället. Med dagens teknik med superteveapparater och bioljud borde det inte vara så svårt att fixa.

  PS. Detta nyår såg jag från min balkong faktiskt ett gäng stå med tomtebloss och fira nyår med dem. Kul och ansvarsfullt.

 • Haller med dig Conny. Det ar for javligt att alla politikers tycks vara helt intelligens befriade. Men sa styrs de ju med jarnhand av den psykopatiska varlds eliten fullkomligt. Dock borde helt klart alla typ av fyrverkeri, raketer och annan “jul, nyar och pask smallare” total forbjudas. Att den psykopatiska hjarn tvattade folk massan finner gladje i att skjuta sadant over huvud taget ar helt vansinnigt vid sidan om all natur forstorelse, storande och elende den skapar. Att inte manskligheten kan finna lycka, gladje och karlek utan sant skit ar ju sorgligt. Manniskan fortsatter att vara den mest sjuka arten boende och levande pa denna planeten. SUCK.

 • 1. Någon beordrar polisen (för dessa är biologiska robotar utan frivilja) att inte ingripa. ->
  2. De kriminella, som är någon enstaka % i samhället, får fria händer. ->
  3. Folk lever i skräck och förvirring där misantropisk syn driver allas handlingar ->
  4. Folk ser ingen lösning. ->
  5. Oligarkerna med sina politiska marionetter erbjuder en lösning ->
  6. Att alla chippas och total övervakning av AI införs ->
  7. Illusionen om trygghet är sålt. Priset blir ens frihet.

 • Se där ja, samma lösning som vanligt, dvs att alla skall få sin frihet begränsad för att inte regeringen klarar av att utföra det uppdrag vi genom våra skatter betalar dem för; att hålla ordning på de som förstör och skapar oro och förödelse!
  Kanske vore det på sin plats med lite originellt tänkande vilket torde innebära att regeringen genom de medel vi betalar dem för, faktiskt gör sitt jobb istället!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *