Babylon av Mike Blixt – Chippning för säkerhets skull – Kapitel 23

publicerad 24 februari 2018
- Mike Blixt

Vi har redan sett början på slutet av användning av fysiska pengar. I Sverige finns de nästan inte kvar i vår vardag och då detta skrivs har tågföretaget SJ precis meddelat att de inom kort kommer att acceptera ett inopererat RFID-chip som betalningsmetod på sina tåg.

I Bibeln finns ett kapitel som kallas för Uppenbarelseboken. I detta kapitel, som skrevs för över 2 000 år sedan, hittar man följande:

”Den falske profeten tvingar alla, små och stora, rika och fattiga, fria och slavar, att ta
emot ett märke på högra handen eller på pannan, så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket.”

Även om du inte ser dig som religiös eller troende, måste du ändå medge att det är en väldigt intressant profetia. Är det idag någon som tvivlar på att alla människor inom en snar framtid kommer att få ett inopererat chip redan direkt efter födseln?

Det finns redan idag flertalet amerikanska företag som erbjuder denna tjänst och antalet kommernaturligtvis att öka dramatiskt de kommande åren. Både Handelsbanken och Swedbank presenterar på sina hemsidor chippning som en naturlig del av utvecklingen av utfasning av kontanter och detta är en utveckling som bankerna själva driver.

Anledningen till chippen och det kontantlösa systemet påstås naturligtvis vara för vår säkerhet, som alltid:

“Det blir så osäkert att bära runt kontanter. Ni kan ju bli rånade.”

Och den stora massan har alltid hållit med om och svalt den retoriken och anser att det
är väldigt positivt. “Ingen vill ju bli rånad”, och många tror att detta faktiskt är den egentliga anledningen till att kontanter försvinner. Människor tror alltså på allvar att bankerna bryr sig om huruvida du blir rånad eller inte.


Tittar vi på bankernas aktieportföljer och se var de investerar våra pengar, står det klart att många av dem inte alls bryr sig om något annat än ekonomisk tillväxt. Om vi blir rånade eller inte, bryr de sig naturligtvis inte om.


På samma sätt kommer de inopererade chippen att säljas in, och du som individ kommer kanske då säga något i stil med:

“Jag har rent mjöl i påsen och har inget att dölja. Nog skulle det vara smidigt att alltid ha tillgång till all teknologi i ett chip under huden,” och så är vi framme.


Total och definitiv kontroll av den enskilde individen och nästa steg är naturligtvis att säkerställa att det inte finns några alternativ till detta.


Initialt kommer en del av befolkningen att reagera starkt, men inom loppet av några år har det blivit vardag, precis som alltid. Bankerna själva tror att detta är implementerat någon gång mellan år 2025 och 2035 och det är alltså inte teknikens utveckling som måste utvecklas. Den finns redan.

Medborgarna måste först få vänja sig vid tanken och bankernas lobbygrupper kommer naturligtvis spendera enorma summor på detta de kommande åren för att påskynda processen och människors acceptans. Och de kommer att lyckas…igen.

Valuta är för oss medborgare siffror i våra bankers appar. Vi vet att det idag inte finns ett faktiskt värde bakom siffrorna. Vi vet att den är på låtsas. Vi kan alltså inte gå till banken och ta ut våra pengar fysiskt och för varje år som går blir det lite svårare att sätta in dem.

Bankerna drar ut på processen för att vi medborgare inte ska tycka att förändringen är så stor. Förr i tiden fanns det en guldreserv som backade upp värdet av vår valuta. Idag är siffrorna bara hitte-på-valuta och existerar enbart för att vi medborgare tror på den. Den dagen vi slutar tro på den, finns den inte längre.

En uppsjö olika filosofer och ekonomer spår ett slut på den världsekonomi vi har idag. De menar att vi är framme vid repets ände och att vi nu ser slutet på det kapitalistiska samhället vi lever i. Stora delar av befolkningen förstår inte hur bankerna fungerar. Ett ämne som rimligtvis borde läras ut i skolan, men om detta gjordes, skulle det nuvarande ekonomiska systemet kollapsa eftersom allt för många skulle misstro det samtidigt.

Många vet inte att bankerna är panka. Att banker alltså inte har några pengar som de en gång i tiden hade. Alla stora internationella banker är panka. Bankerna lånar ut pengar som inte finns och som de alltså inte har. När bankerna till slut går i konkurs tack vare sina urusla affärsmodeller och sin egna girighet, är det du och jag som får rädda dessa med våra skattepengar, med riktiga pengar vars värde bygger på arbetad tid. Stöld skulle man kunna välja att kalla det utan att tänja på sanningen.

Applicera denna modell på vilken annan bransch som helst och vi skulle alla skratta högt. Föreställ dig till exempel att din lokala pizzeria går i konkurs och att denne sedan räddas med skattepengar. Otänkbart naturligtvis, men det är så skyddsnätet för det ekonomiska systemet fungerar. Det har till och med ett engelskt begrepp; Too Big To Fail. Systemen har alltså vuxit sig så stora att om de går omkull rasar hela vårt ekonomiska system ihop.

Text: Mike Blixt

Babylon som är skriven av författaren och entreprenören Mike Blixt är en något misantropisk bok och omvärldsanalys av en sinnessjuk värld. Boken släpps som ljudbok och fysisk bok under vintern. NewsVoice publicerar exklusivt alla 50 kapitel från boken som en serie debattartiklar.

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Det “pratas” om valutan NESARA till USA, och valutan GESARA till övriga världen, i samband med detta handlar det om att man kan växla till sig valutan genom “ett så kallat 800 nummer…” Denna information finns på St. Germain bloggsida,en man vid namn Per-Staffan har denna “sait”. Skulle vara intressant att få veta hur seriöst detta är…

 • Det första steget är att vi alla måste inse att de så kallade skulderna som dessa finansmän anser sig äga är ett komplett falsarium som har iscensatts av Riksbanker och affärsbanker i samarbete mot folken med regeringarnas goda minne.

  Grundregeln är att om vi i Sverige har 100 kronor penningmängd och Riksbanken trycker 10 nya kronor och lånar ut dem till vem det än må vara så skall pengarna betalas tillbaka och delas ut till folket och ingen bank! Om fler människor får insikt om denna sj’lvklarhet så skulle alla snabbt inse att alla “falska bankskulder” borde beslagtas på en gång. Banker ägnar sig åt falskmynteri och pyramidspel just för att våra regeringar och Riksbank tillåter det att ske. Dvs alla våra problem sitter hos oss själva beroende på låg moral hos vissa individer.

  En liten artikel på temat bail-in och hur bankerna nu planerar att beslagta folkens sparkonton med våra politikers goda minne: http://www.sanningenomsverige.se/2018/02/11/bail-bankernas-okanda-taktik-att-tomma-svenskarnas-sparkonton-del-1/

 • Det är bara att vägra att bli chippad. Eller blir det kanske som med vaccinering – tvång.

  Vidare tror jag att alla gigantiska “datorhallar” som nu huserar google, facebook m.fl. inom kort kommer att vara övervakningscentraler för alla chippade medborgare. Då blir kontrollen av medborgarna total. Orwells 1984 skulle då te sig som Barnen i Bullerbyn.

  Och tänk alla dörrar som öppnas för kriminella. De har alltid legat i fas med senaste teknologin. Att “byta” eller ta bort chipp blir såklart en skitsak. Redan idag “chippar” man ju bilar för att förbättra diverse prestanda.

  Men var så säker på att våra kriminella politiker kommer att göra allt för att lyckas med detta projektet!

  De kommer dock att misslyckas. Trots ett fortfarande sovande folk så lever vi inte längre på 1800-talet.

 • Chippet är helt klart varje diktators dröm och de nya diktatorerna är i själva verket de fåtalet monopolkapitalister som träffas på Bilderberggruppen och andra hemliga möten där sannolikt bruna kuvert byter ägare. Mobiltelefoner och kontokort med samma teknologi är naturligtvis illa nog.

  [Länkar raderade. Alla inlägg kanske inte bör handla om att länka till egen blog…]

  Det inopererade chippet är ingen trygghet, tvärtom. När folk inte längre har kontanter på sig att råna i monopolkapitalismens “race mot bottnen” kommer naturligtvis människor att kidnappas och kanske t.o.m. få händer avhuggna. Det behöver man inte vara raketingenjör för att förstå.

 • Med ett inopererat chip har “dom” inte bara makten över våra pengar.
  Ingen ska inbilla sig att det kommer att stanna vid att chipet bara används vid pengatransaktioner eller öppna dörrar. Det kommer givetvis också att användas vid andra för “dom” lämpliga tillfällen som tillexempel stänga av chipet så inga transaktioner kan göras, på den som kritiserar makten. Även givetvis också korta ned livet på den som inte är nyttig i systemet. Tänk vad lätt det kommer att bli för “dom” att fixa en liten läglig hjärtinfarkt på den som inte är till belåtenhet. Det kommer att bli lätt att sända litet sjukdomsframkallande energier till innehavaren av chipet och vips så blir det krångel med hjärtats retledningssystem som orsakar hjärtkrångel och trolig död.

 • Det handlar inte om något annat än makt och kontroll. På samma sätt som man kontrollerade handel på medeltiden. För att sälja och köpa var man tvungen att bege sig till staden och då fick man betala tull för att komma in till marknaden. Handel utanför stadens tullar kallades för lantförsäljning och var olaglig. Fördelen med att avskaffa kontanthandel är att det eliminerar möjligheten med svarta affärer, sådant som småfolket håller på med. Wallenberg får sina inkomster från staten och deras intjäningsförmåga minskar om skattebetalarna jobbar svart eller byter tjänster med varandra.

 • Kanske dags att starta ett företag specialiserat på att operera ut chip och tillverka fejkhänder som man kan sträcka ut ur skjortan då tvånget av chipimplantat införs.
  PS
  Berätta inte om den här iden för någon.

 • @Mike Blixt! Bra skrivet men jag undrar om det är verkligen nödvändigt att “rädda bankerna”? Är det inte smidigare att bara låta de falla, gå under och ta de svåra tiderna som kommer. Under tiden måste återskapas en kontrollerad banksystem som under kontrollerad form (att förhindra superinflation) stabiliserar läget…..Alla är överens om att den nuvarande systemet är genomruttet så räddningen av detta är att skriva under vår egen dödsdom……

 • Angående chip är det någon som funderar på hur vi ska komma undan kontroll chipen…
  1. Göra egna, eller köpa egna som inte kan fucka upp kroppen eller övervaka mig.
  2. Använda någon material runt själva chippet så att man kan stänga av sändaren när man vill.
  3. Finns det andra legitima betalsätt?
  4. Bara vägra men vad händer då..
  Jag spekulerar bara just nu. Men upplever detta som en viktig fråga för snar framtid.

 • Det handlar inte om pengar för de största spelarna i finansvärlden. Det handlar om vem som äger skulderna för de största bankägarna. Det är dem som bestämmer vad skuldsatta nationer tvingas till.

 • Framtiden kommer att bli RFID implantat och kryptovalutan Ethereum.
  Bitcoin kan verka långsam nu, men jag har redan sett kryptovaluta 10 gånger snabbare i blockchain.
  Koden för kryptovaluta är öppen kod, så den går att förbättra även mer.
  Sverige är redan ledande när det gäller RFID implantat, kolla BiohaxSweden t.ex.
  Rekommenderar även “RFID, Blockchain, AI, Bitcoin – The Truth Will Shock You!” på YT.
  Vänligst
  //R.

 • Ett intressant alternativ till det nuvarande genomkorrupta banksystemet och chippning för den medvetna medborgaren är att börja studera och använda kryptovaluta. Jag tror personligen inte på Bitocin som ett praktiskt betalningsalternativ pga dess långsamhet, extrema avgifter och mining-processer som inflaterar valutan. Men Bitcoin visar vilken enorm kraft det finns i en alternativ valuta utanför bankernas klor, trots att den är designad på fel sätt utan omtanke om miljö och med extrema avgifter.

  Men om vi föreställer oss en kryptovaluta utan nyproduktion av valuta och med snabba betalningsprocesser och extremt låga avgifter så tror jag att vi verkligen kan hitta ett alternativ till bankernas nuvarande betalningssystem som parasiterar på hela samhället. Naturligtvis måste butiker hitta ett praktiskt sätt att sälja sina varor med denna valutan men om där inte är några avgifter och det är snabbt och enkelt att använda det. Där finns något på gång som heter Flash coin med tankar i samma riktning som ovan. Det viktiga är att alla valutaägare hjälper varandra eftersom fienderna kommer att reagera utan tvekan. Vi såg ju att BIS-chefen för första gången någonsin gjorde ett offentligt uttalande och då uttalade sig emot kryptovalutor…

  Tänk bara hur många billjoner bankerna drar in på kreditkortssystemet varje år för att inte tala om alla triljoner falska pengar som de inflaterar folken med varje år.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *