Sverigebilden – “Maybe it’s finally time to pack our bags and become do-gooder Swedes”

publicerad 14 februari 2018
- av Jan Norberg
Sverigebilden - Skärmdump från Indpendent
Sverigebilden - Skärmdump från Indpendent
Sverigebilden – Skärmdump från Independent

SVERIGEBILDEN DEBATT. “Ja, så kan det låta när publikationen Independent jämför lite statistik för vad man närmast skulle kunna kalla internationellt Godhetsindex (Good Country Index)”. Rubriken säger väl de mesta, ”Sweden does more good for humanity than any other country”, skriver Jan Norberg som kommenterar Sverigebilden.

Nu får väl alla godhetsknarkande vänster och miljösocialister sätta sig i närmaste vrå och hyperventilera, närmare det ultimata erkännandet går det väl knappast att komma när man strör skattebetalarnas goda pengar efter de otaliga hål som finns och som krävs in av socialisternas styrda departement och myndigheter.

Jan Norberg
Jan Norberg, 2017 – Foto: NewsVoice.se

Tar man sig en närmare titt på detta tydliga exempel på fake news så visar det sig att bakom studien står en man vid namn, Simon Anholt. Han kallas enligt the Local “an independent policy advisor and the Index’s creator”. Vad är då the Local för nåt frågar sig kanske någon?

Jo, bakom det ambitiösa namnet döljer sig en viss Paul Rapacioli som nyligen kom ut med boken ”Good Sweden, Bad Sweden”. En bok som litteraturkritikern Per Andersson för SVT:s räkning recenserat med sina PK-glasögon.

Det är så här MSM och de godhetsknarkande vänstermänniskorna vill att omvärlden utanför Sverige skall uppfatta landet, dvs som världsbäst på att med skattebetalarnas surt ihoptjänade slantar skapa en humanitär stormakt för alla andra än de ursprungligt svenska medborgarna.

Här fyller alternativmedia en alldeles solklar uppgift att dra fram dessa befängda försök att intala alla godtroende svenskar att vi är såååå duktiga att vi vid en jämförelse med 162 andra länder minsann ligger i världstopp alla kategorier då det gäller att strö skattemedel på alla andra än de vilka betalar för kalaset.

Man går till och med så långt att man okritiskt hyllar svenska universitet och högskolor som de absolut bästa i världen på research och innovation, vi som sett förfallet inom universitet och högskolor från insidan under många år ställer oss osökt frågan hur det då ser ut i andra länders motsvarigheter?

“The data came from sources like the United Nations and the World Bank, the Local reports.”

Något som bara bekräftar ens värsta farhågor beträffande FN och Världsbankens agenda, Sveriges utträde ur dessa organisationer måste vara nära förestående.

För att i någon mån väga upp denna tendentiösa artikel från the Independent och The Local så får jag väl också för balansens skull ge er ett annat perspektiv.

Den här länken delger ju en något annan sida av myntet, dvs det kostar att ligga på topp i godhetsindex.

Sverige blir tveklöst alltmer fattigt vid en internationell jämförelse.

Text: Jan Norberg, Portugalsvensk


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: Sverigebilden
 • En bortglömd totalitär tendens är alla införda licenser (behörigheter) som sakta smyger sig på olika yrken.
  Licenser kostar naturligtvis och blir som det kontantlösa samhället en utpressningsfaktor. Ett litet odjurets märke. Ytterligare en faktor torde vara avloppsmaffian, som tvingar på fastighetsägare i många fall helt onödiga kommunala anslutningar för stora pengar. En annan faktor är elnätsavgifter som har tagit rygg på pensionshöjningarna.
  Det är som en amerikansk gammeljournalist snokat fram, att det är på ca 2000 angreppspunkter vår civilisation stryps sakta med småsteg.

 • @ Peter Grafström, jag håller i stort med dig betr historiken och dess konsekvenser.

  “Det var Britter och Amerikaner som drev igenom ‘oljekrisen’ 1973 för att rädda dollarn och tvinga oljeshejkerna att investera sina petrodollar i väst.”

  Denna passus från ditt inlägg reserverar jag mig däremot en smula, jag tror inte att vare sig Britter eller USA hade nåt intresse av att driva igenom en oljekris. Möjligen om du utvecklar ditt påstående kan jag överväga att ändra min uppfattning.

  Min devis är och har alltid varit ( i stort som i smått) att om någon ställer till olycka eller annat som drabbar tredje man skall just denna någon hållas personligt ansvarig, medveten om detta ansvar blir människan av naturen lite mer försiktig i sitt agerande.

  Om vi börjar med att återinföra tjänste och ämbetsmanna ansvaret i Sverige så har vi kommit en bra bit på väg, åt andra länders dårar är det dessvärre inte mycket vi i praktiken kan göra.

 • Jan Norberg, du skriver “Vad som irriterar mest är två saker, varför har vi accepterat att den Iranska revolutionen satt agendan för den muslimska världen och för den övriga världen, detta har ju fått shia och sunni att eskalera sina inbördes strider där USA och EU välvilligt tagit parti för båda sidorna pga oljans betydelse.”
  Det var Britter och amerikaner som genomförde en regime change operation mot Iran och puttade in sin allierade Khomeini för att förhindra teknologisk utveckling av Iran och för att förhindra samarbete med Sovjet OCH Europa. Det var Britter och Amerikaner som drev igenom ‘oljekrisen’ 1973 för att rädda dollarn och tvinga oljeshejkerna att investera sina petrodollar i väst. Muslimerna utnyttjas bara och deras interna motsättningar är underblåsta medvetet av angloamerikanerna. Välvilja från deras sida får du leta förgäves efter. Och det är också dom som orsakat det som drabbat Sverige. Bakom sin enormt förljugna fasad hatar dom alla som får sina samhällen att fungera utan att det i huvudsak gynnar angloamerikanerna.

 • @ Öystein Rönne
  Tack också till Dig, för informationen angående “Riksrätt”…Det är som Du sa i någon kommentar, att “här inne på NV lär man sig alltid något nytt,med andra ord, “allmänbildning”…

 • @ Jan Norberg,Stort Tack till Dig för Dina länkar ovan… Mycket intressant läsning…Skrämmande att Du var ensam från svensk press att bevaka denna Estoril konferensen…Detta talar sitt eget tysta språk, att något är sjukt inom svensk media…

 • @ Kerstin Carlsson,

  Tyvärr avskaffades “Riksrätt” 1974, precis som ämbetsmannaansvaret. Idag finns en spillra kvar avseende “krigsrätt” genom Regeringsformen 13 Kap 3§:
  “Åtal med statsråd
  3 § Den som är eller har varit statsråd får dömas för brott i utövningen av
  statsrådstjänsten endast om han eller hon genom brottet grovt har åsidosatt
  sin tjänsteplikt. Åtal beslutas av konstitutionsutskottet och prövas av Högsta
  domstolen.”

  Alltså, konstitutionsutskottet beslutar om det skall bli åtal. Och det vet ju alla vakna Svenskar vart det slutar…

  Men vi har ju Folkdomstolen, och den har en styrka som politiker och övrigt etablissemang nog gör bäst i att inte negligera.

  @ Jan Norberg, informativt och bra inlägg!

 • @ Öystein Rönne
  angående, “Medelgavsunionen” och George Soros
  Vårt folk är totalt lurade och förda bakom ljuset, i mycket…ställa våra i Sverige, inblandade politiker inför riksrätt, går det? Är det inte immunitet då som gäller för dem?

 • Nu med länkar…..
  @ Öystein, kan bara hålla med, detta var nyheter för mig skall erkännas.

  Att Europa efter oljekrisen 1973 tog initiativ för att säkra oljetillförseln var försvarbart ur en rad olika perspektiv, men att det sedan dess accelererat till att bli något helt annat är ju inte ok.

  Jag brukar avfärda en del olika konspirationsteorier här på NV men detta förefaller mycket trovärdigt och bör spridas till en bredare skara medborgare.

  Vad som irriterar mest är två saker, varför har vi accepterat att den Iranska revolutionen satt agendan för den muslimska världen och för den övriga världen, detta har ju fått shia och sunni att eskalera sina inbördes strider där USA och EU välvilligt tagit parti för båda sidorna pga oljans betydelse.

  Den andra saken som irriterar är att EU är så dåliga strateger och förhandlare att man låtit islam och muslimer få fritt tillträde till Europa, ingen Europé skulle ju få samma status om de flyttade till någon av dessa länder. Var är det bilaterala tänkandet?

  När det så gäller de sk NGO:na så kan jag berätta att jag för Newsvoice räkning våren 2017 rapporterade från en migrationskonferens i Estoril, Portugal (se länkar längre ned).

  Jag ställde frågor kring NGO:s roll i skeppningen av migranter från norra Afrika till EU och varför man därmed bröt mot internationella regler.

  När en av NGO representanterna inte kunde avfärda mina frågor då jag pressade honom så var han beredd att tillkalla vaktpersonal, stämningen blev mycket pressad då han räknat med att fritt kunna torgföra sin propaganda oemotsagd.

  Att ca 500 åhörare blev besvärade av vår dialog gjorde honom rasande, då visste jag att jag träffat rätt med mina frågor.

  Vi står nu inför ett viktigt val senare i höst och då gäller det att få klara besked om var de olika partierna står i den här typen av frågor, iofs vet vi väl redan hur de positionerat sig men vi behöver sprida den här typen av information mycket bredare.

  Tack Kerstin Carlsson för bra upplysning!!

  https://newsvoice.se/2017/05/29/estoril-konferensen-usa-massmigrationen/

  https://newsvoice.se/2017/05/31/estoril-massmigration-invasion/

  https://newsvoice.se/2017/06/01/estoril-konferensen-islamistiska-extremismen/

 • @ Öystein, kan bara hålla med, detta var nyheter för mig skall erkännas.

  Att Europa efter oljekrisen 1973 tog initiativ för att säkra oljetillförseln var försvarbart ur en rad olika perspektiv, men att det sedan dess accelererat till att bli något helt annat är ju inte ok.

  Jag brukar avfärda en del olika konspirationsteorier här på NV men detta förefaller mycket trovärdigt och bör spridas till en bredare skara medborgare.

  Vad som irriterar mest är två saker, varför har vi accepterat att den Iranska revolutionen satt agendan för den muslimska världen och för den övriga världen, detta har ju fått shia och sunni att eskalera sina inbördes strider där USA och EU välvilligt tagit parti för båda sidorna pga oljans betydelse.

  Den andra saken som irriterar är att EU är så dåliga strateger och förhandlare att man låtit islam och muslimer få fritt tillträde till Europa, ingen Europé skulle ju få samma status om de flyttade till någon av dessa länder. Var är det bilaterala tänkandet?

  När det så gäller de sk NGO:na så kan jag berätta att jag för Newsvoice räkning våren 2017 rapporterade från en migrationskonferens i Estoril, Portugal (se länkar längre ned).

  Jag ställde frågor kring NGO:s roll i skeppningen av migranter från norra Afrika till EU och varför man därmed bröt mot internationella regler.

  När en av NGO representanterna inte kunde avfärda mina frågor då jag pressade honom så var han beredd att tillkalla vaktpersonal, stämningen blev mycket pressad då han räknat med att fritt kunna torgföra sin propaganda oemotsagd.

  Att ca 500 åhörare blev besvärade av vår dialog gjorde honom rasande, då visste jag att jag träffat rätt med mina frågor.

  Vi står nu inför ett viktigt val senare i höst och då gäller det att få klara besked om var de olika partierna står i den här typen av frågor, iofs vet vi väl redan hur de positionerat sig men vi behöver sprida den här typen av information mycket bredare.

  Tack Kerstin Carlsson för bra upplysning!!

 • @Öysten: Jag har varken påstått mig vara kvinna eller man. Det kanske är dina fördomar som spökar i endera riktning.

 • @ Kerstin Carlsson,

  Tack för denna synnerligen intressanta information! Man blir ju verkligen allmänbildad här på NV! Eh.. kanske detta inte tillhör allmänbildningen, Det är nog t.o.m. så att vi svenskar absolut inte ska känna till detta. Det är därför man kan kalla dagens politiker för bedragare och kriminella! Riksrätt nästa?

 • Ja, Sverige “krymper”, på kapitalt starka personer och företag, kanske ska man “packa och ge sig av”…Det finns många fina platser…Jag har undrat ibland, vart tar Sveriges pengar vägen? Svaren är många…Ett svar kanske kan bidra till att “rökridån, faller” är ett namn,Herr George Soros, med sin stiftelse, “Open Society Foundation, lär han finansiera illegal invandring till EU. Soros lär ha sponsrat en handbok för illegal invandring till EU. George Soros har i en debattartikel föreslagit att varje EU land ska betala 15.000 EUR för varje immigrant årligen och att staterna ska ta lån, (delvis från hans finansinstitut) för att finansiera detta. Non-Governmental Organization, NGO, är aktiva på Medelhavet, där de bistår ekonomiska immigranter att illegalt ta sig från Libyens kust till Sicilien. 2017 läkte en lista ut med de EU-politiker som är “pålitligt allierade” med Soros och hans NGOer, på denna lista finns flera svenska politiker från de flesta riksdagspartier representerade, ( med undantag av Sverigedemokraterna). Den kompletta listan inkluderar följande svenska EU-politiker: Lars Adaktusson (KD), Anna Maria Corazza Bildt (M), Malin Björk (V), Peter Eriksson (MP), Fredrick Federley (C), Christopher Fjellner (M), Gunnar Hökmark (M), Olle Ludvigsson (S), Jens Nilsson (S), Soraya Post (FI), Bodil Seballos (MP), Marita Ulvskog (S),och Cecilia Wikström (L). Allt har sitt pris. Ovanstående som skrivits, har jag hämtat från http://WWW.morpheusblogg.se/2017/10/30, Medelhavsunionen.

 • @ Jan Norberg,

  Ha-ha-ha, ja Janna kan ju faktiskt vara en man…t.o.m. en äldre man… 🙂
  Kanske ska vi börja kalla Janna för Janne i stället?

 • @ Janna, varför skall NV anordna en omröstning?

  För att du med dina trollfabriksresurser skulle kunna styra röstresultatet?

  Sitt nu lugnt på Sveavägen eller var du sitter och kom med sakliga inlägg i debatten istf att påpeka ålder och kön, det känns så sexistiskt för att komma från någon som försöker framstå som kvinna men som kanske inte är det.

 • @Jan Norberg, du skrev “strö skattemedel på alla andra än de vilka betalar för kalaset” detta måste du förtydliga, det du skriver är liktydigt med att sänka skatten och spara in på på alla utgifter till internationellt engagemang det ger samma resultat som att ge tillbaka skattepengar till skattebetalare. Eller varför inte bygga en mur för pengarna?
  Detta är ett typisk SD resonemang som visar en illa dold bild av svensk avundsamhet, här skall inte ges bort något, vi behöver allt själv. Denna grundinställning kommer naturligtvis att drabba äldreomsorgen och allt annat som övermänniskorna i SD kan avfärda som godhet och känslotrams i samhällsbygget, denna politik kommer att få stora problem om den kommer till makten. Men det aktar sig SD för, vis av skadan i grannländerna, det kostar för mycket av väljarstödet om deras politik skulle omsättas i verkligheten och framstå i sin oduglighet.

 • @ Per Larsen, nu är du ute på en rejäl cykeltur Per L. Igen kanske jag får påpeka.

  Per Larsen 15 Feb, 2018 at 00:44
  “Vad menar du? Skulle biståndet gå tillbaka till skattebetalarna?”

  Har jag med ett enda ord nämnt “bistånd” i mitt inlägg??

  Hur vore det om du tvättade ögonen innan du börjar läsa och förvränga vad jag skrivit?

  Bistånd är en helt annan fråga så den tänker jag inte ens bemöta.

  Du skriver vidare: “Dessutom ger de svenska hushållen i snitt 1 300 kronor per år till välgörenhet, det råder en stark vilja att hjälpa andra och det finns en god vilja bland allmänheten att ge pengar till välgörenhet.”

  Det är möjligt att hushållen skänker 1.300:- till välgörenhet för att högt avlönade kändisar och fd politiker skall kunna ha sin försörjning tryggad, behöver jag säga Röda Korset, Cancerfonden, Rädda Barnen, mfl??

  Nu var som sagt inte bistånd frågan här, det tar vi i en annan tråd.

  Du försöker på populisters vis att skifta fokus då du inte vill bemöta själva sakinnehållet, du förstår mycket väl att detta handlar om statsfinansierad immigration “en masse” för att hamna högst upp i denna sk godhetsranking.

  Jag börjar sakta förstå ditt politiska engagemang inom den religiösa sektorn där “bistånd” är the name of the game, tråkigt bara att KD inte verkar bli kvar i Riksdagen.

  Det är inte bistånd när Sveriges politiker och myndighetspersoner dränerar statskassan för att importera människor utan egna förutsättningar att försörja sig de närmaste 10-15 åren, det är ett regelrätt vansinne.

  Ett vansinne som inte har medborgarnas accept, godhetsknarkandet har som sagt en baksida och den lär väl om inte annat visa sig när pengarna tar slut och skatterna överstiger de ca 60 % som alltfler kommer att få betala.

 • Redan 2016 i december satts på pränt följande, citat:

  “Humaniteten i den svenska migrationspolitiken har brutit samman. Den kris vi just nu ser är en följd av händelser bortom vår kontroll – krig, terrorism och sönderfallande stater. Men ansvaret för att situationen blev så allvarlig i Sverige är vårt eget. Flera regeringar, inte minst den som jag arbetade för under åtta år, har begått stora misstag i migrationsfrågorna. Det skriver Mikael Sandström, tidigare statssekreterare i regeringen Reinfeldt.”
  Källa
  https://kvartal.se/artiklar/de-goda-foresatserna

  Ingen av dessa inblandade POLITIKER ELLER TJÄNSTEMÄN, som har säkerställt situationen, som den idag är i Sverige, oavsett politisk färg, kommer ta personligt ansvar för vad dessa ställt till med i deras maktutövning. Har dessa sammantaget säkerställt situation Sverige på svenska folkets uppdrag?

  Har vi svenska medborgare tillfrågats om det är detta som svenska medborgare vill att politikerna, oavsett partifärg, ska verkställa för Sveriges bästa? Har tjänstemän som säkerställt genomförandet protesterat eller har dessa lydigt verkställt och utför ett uppdrag?

  Tjänstemän helt utan personligt ansvar för vad dessa verkställer.

  RIKSREVISIONEN
  “Enligt Riksrevisionen genomfördes under perioden 2004 -2015 heller inte konsekvensanalys av ett stort antal propositioner i migrationsfrågor som överlämnats till Riksdagen för beslut, under vilken tid Sverige fick nära en miljon nya medborgare. Hur kan denna för landet katastrofala underlåtenhet förklaras?”
  Källa
  https://detgodasamhallet.com/2018/02/15/gastskribent-hakan-karlberg-reinfeldts-agenda/

  Vems agenda säkerställer svenska politiker, oavsett partifärg, är frågan som bör besvaras? Är det svenska folkets uttalade vilja, har svenska medborgarna fått i direkt fråga gett politikerna uppdraget att säkerställa vad som Sverige är av idag år 2018?

  Eller är det politikerna, oavsett partifärg, som säkerställer i deras makt en agenda som uppenbart säkerställer enorma kostnader?
  Fråga dig vem/vilka som tjänar ekonomiskt på detta?

  Makt- och myndighetsutövning helt utan personligt ansvar i Sverige, men hur är det i våra nordiska grannländer, sker det under samma förutsättningar där?

  Läs mer i den delen
  https://newsvoice.se/2018/02/12/ulf-bittner-tjanstemannaansvaret/

  FÖLJ PENGARNA! Vem/vilka tjänar ekonomiskt på den agendan som verkställts, oavsett partifärg.

 • Om nu Sverige är så dåligt att folk funderar på att lämna landet och dylika listor där Sverige placerar sig i topp anses genomljugna; Skulle inte Newsvoice kunna anordna en omrösning om vilket som är det bästa landet i världen?

  Utifrån det skulle man faktiskt kunna diskutera och jämföra.

  Det känns just nu som det finns många griniga gubbar här inne som bara ser saker i svart.

 • När man snackar med hemkomna äldre personer från olika hjälpprogram träder mest bilden av en gigantisk pengatvättmaskin fram. Lite slantar måste ju sippra ned till någon ensam skola för TV-propagandans skull.

 • Det är långt ifrån alla svenskar som som tycker att biståndspengar är “att strö skattemedel på alla andra än de vilka betalar för kalaset”. Vad menar du? Skulle biståndet gå tillbaka till skattebetalarna?
  Dessutom ger de svenska hushållen i snitt 1 300 kronor per år till välgörenhet, det råder en stark vilja att hjälpa andra och det finns en god vilja bland allmänheten att ge pengar till välgörenhet.
  Det är lång väg från detta att donera pengar och samla in medel, pengar, tills det att pengarna kommer de hjälpbehövande tillgodo. Detta är en av populismens favoritämnen att skriva om, alltså att skriva om hur mycket pengar som samlades in till de nödlidande och hur mycket värdet är på det som kom den nödlidande tillgodo.
  Statens agenda för bistånd är “bidra till att skapa förutsättningar för fattiga människor att förbättra sina levnadsvillkor” och den skiljer sig från den privata välgörenheten som ofta har en mera snäv inriktning på nödhjälp, hunger eller vatten för ta några exempel.
  Den förstnämnda biståndet vilar på ett demokratisk beslut och den senare är frivillig, vad fan är det för kritik du har att komma med?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *