Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Sverigebilden – “Maybe it’s finally time to pack our bags and become do-gooder Swedes”

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 14 februari 2018
- Jan Norberg
Sverigebilden - Skärmdump från Indpendent
Sverigebilden - Skärmdump från Indpendent
Sverigebilden – Skärmdump från Independent

SVERIGEBILDEN DEBATT. “Ja, så kan det låta när publikationen Independent jämför lite statistik för vad man närmast skulle kunna kalla internationellt Godhetsindex (Good Country Index)”. Rubriken säger väl de mesta, ”Sweden does more good for humanity than any other country”, skriver Jan Norberg som kommenterar Sverigebilden.

Nu får väl alla godhetsknarkande vänster och miljösocialister sätta sig i närmaste vrå och hyperventilera, närmare det ultimata erkännandet går det väl knappast att komma när man strör skattebetalarnas goda pengar efter de otaliga hål som finns och som krävs in av socialisternas styrda departement och myndigheter.

Jan Norberg
Jan Norberg, 2017 – Foto: NewsVoice.se

Tar man sig en närmare titt på detta tydliga exempel på fake news så visar det sig att bakom studien står en man vid namn, Simon Anholt. Han kallas enligt the Local “an independent policy advisor and the Index’s creator”. Vad är då the Local för nåt frågar sig kanske någon?

Jo, bakom det ambitiösa namnet döljer sig en viss Paul Rapacioli som nyligen kom ut med boken ”Good Sweden, Bad Sweden”. En bok som litteraturkritikern Per Andersson för SVT:s räkning recenserat med sina PK-glasögon.

Det är så här MSM och de godhetsknarkande vänstermänniskorna vill att omvärlden utanför Sverige skall uppfatta landet, dvs som världsbäst på att med skattebetalarnas surt ihoptjänade slantar skapa en humanitär stormakt för alla andra än de ursprungligt svenska medborgarna.

Här fyller alternativmedia en alldeles solklar uppgift att dra fram dessa befängda försök att intala alla godtroende svenskar att vi är såååå duktiga att vi vid en jämförelse med 162 andra länder minsann ligger i världstopp alla kategorier då det gäller att strö skattemedel på alla andra än de vilka betalar för kalaset.

Man går till och med så långt att man okritiskt hyllar svenska universitet och högskolor som de absolut bästa i världen på research och innovation, vi som sett förfallet inom universitet och högskolor från insidan under många år ställer oss osökt frågan hur det då ser ut i andra länders motsvarigheter?

“The data came from sources like the United Nations and the World Bank, the Local reports.”

Något som bara bekräftar ens värsta farhågor beträffande FN och Världsbankens agenda, Sveriges utträde ur dessa organisationer måste vara nära förestående.

För att i någon mån väga upp denna tendentiösa artikel från the Independent och The Local så får jag väl också för balansens skull ge er ett annat perspektiv.

Den här länken delger ju en något annan sida av myntet, dvs det kostar att ligga på topp i godhetsindex.

Sverige blir tveklöst alltmer fattigt vid en internationell jämförelse.

Text: Jan Norberg, Portugalsvensk


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq