AlmaNova: Frågorna som Stefan Löfven inte besvarade om alternativvården

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 mars 2018
- NewsVoice redaktion
Stefan Löfven intervjuas av SVT - Foto: Ingemar Ljungqvist
Stefan Löfven intervjuas av SVT - Foto: Ingemar Ljungqvist
Stefan Löfven intervjuas av SVT – Foto: Ingemar Ljungqvist

ALTERNATIVVÅRDEN. Socialdemokraterna kom nyligen ut med sitt valmanifest. Först ut lanserar man vårdfrågorna. Stefan Löfvén åkte land och rike runt för att delta i det propagandanummer som tog sin början på Akademiska Sjukhuset i Uppsala, fortsatte i Gällivare och avrundades i Kalmar. Hälsotidningen AlmaNova försökte ställa frågor om alternativvården.

Text och ljud: Ingemar Ljungqvist, AlmaNova | #Valet2018

En fråga tilläts vi ställa efter att Expressen, TV1 och TV4 fått sitt tillgodosett. En välregisserad propagandaföreställning där grindvakter effektivt uteslöt våra djupare frågor. Stefan Löfvens tal gick i korthet ut gick på att 13 miljarder kronor per år slussas in i de vårdsektorer där mest pengar behövs. Man sätter upp målsättningen 14,000 fler anställda och förbättrade arbetsvillkor där de värsta effekterna av New Public Management (NPM) ska bort.

Alternativvården får inget utrymme i en S-regering

Däremot ger inte Socialdemokraten ens ett lillfinger till den armé av välutbildade alternativterapeuter, som förutom att de är inriktade på att målet för patienten ska vara hälsa för patienten, dessutom tillhandahåller nästintill ett biverkningsfritt koncept.

Stefan Löfven lämnar ingen plats för alternativvården
Stefan Löfven samtalar med representant från Barncancerkliniken – Foto: Ingmar Ljungqvist

Den enda fråga AlmaNova fick ställa:

Dessa frågor ville vi ha svar på om bla alternativvården

Övriga mainstream media hade inte en enda fråga i dessa riktningar. De uppehöll sig mest kring ofruktbar sifferexercis och den bagatellartade bilkrock Löfvén varit med om på väg till Uppsala.

 • Den 26/5, 2016 levererade Riksrevisionsverket i sin rapport nr 9 en svidande kritik mot de öppna svängdörrarna, som tillåter en öppen korruption, mellan läkemedelsindustrin och svenska myndigheter, främst Läkemedelsverket. Vad vill Regeringen göra för att förhindra möjligheterna till den korruptionen?
 • Erik Enby är en svensk läkare som likt Semmelwieiss är vanhedrad av MSM och dömd av svenska myndigheter – men också som Semmelweiss kommer att bli hedrad för sin pionjärgärning av sin eftertid. Har Socialdemokraterna någon plan för att ge honom upprättelse under hans livstid?
 • Kommer Stefan Löfven då att diskutera det som Donald Trump dömt ut som ”fake news” dvs den media som i USA ställt sig i sjukfrågor helt på vaccin- och läkemedelsindustrins sida? Och vill då Löfven vara kritisk mot det i Sverige Bonniers/Schibstedts-dominerade media som förtiger skandalerna på medicinens område?
 • Stefan Löfven får ett ex av tidningen AlmaNova - Foto: AlmaNova
  Stefan Löfven får ett ex av tidningen AlmaNova – Foto: AlmaNova

  I Florens (här avbröts min intervju) finns två sjukhus som drivs med statlig finansiering där man med mycket gott resultat behandlar med akupunktur, örtmedicin och homeopati efter sedvanligt vetenskaplig godkännande. Här lämnar patienterna sjukhusen när de blivit friska – inte efter det de blivit färdigbehandlade. Vill Socialdemokraterna ta del dels av den bakomliggande godkännande process som ligger till grund för det italienska försöket, dels utvärderingen av behandlingen för att genast förstärka svensk vård med liknande sjukhus?

 • Löfven var nyss hemkommen från Pyeongchang i Korea där han fick bevis för att Norge ifråga om topphälsa har något vi saknar. En helt annan jordbrukspolitik som gör att den maten man enklare får fatt i norska butiker är tillverkade som riktiga livsmedel. Sverige är inte världsbäst i det avseendet. Vilka lärdomar drar Socialdemokraterna?
 • I Schweiz, som jämte Island och Andorra ligger före Sverige i sjukvårdstal (Löfven och Lancet), har man jämte Norge en faktor som är betydelsefull. Schweiz är inte med i EU och behöver därför inte helt ut pådyvlas den kemibaserade jordbruksproduktion som påtvingas oss. Dessutom har man i Schweiz via folkomröstning införlivat delar av de naturnära, holistiska alternativen i den schweiziska behandlingmodellen. Varför tar man inte upp detta goda exempel i den ”svenska modellen”?
 • Jan Björklund (Liberalerna) tog häromsistens upp förslaget om att förbjuda mobiltelefoner i skolan, hänvisande till fransk lagstiftning. I Frankrike hänvisar man i sin tur till mobilstrålningens negativa hälsoeffekter. Vill SAP innan det är alldeles för sent också minska cancerepidemin och utbrändheten åtminstone för den uppväxande generationen genom att gå Björklund tillmötes och dessutom förbjuda wifi strålning i svenska skolor?
 • I Sverige som har en tystnadskultur och även en dubbel blåögdhet har man legat bland de första i spåret att utveckla Artificiell Intelligens (AI). Det är för de som gräver uppenbart att man i Sverige har använt sig av försökspersoner att utprova denna teknik utan att personerna ifråga vare sig varit tillfrågade, än mindre givit sitt godkännande. Detta är ett brott mot Nürnberg-koden för medicinska försök. Vad ämnar regeringen göra? Låta försöken pågå i tysthet och avväpna sanningsvittnena eller se till att de ansvariga straffas?
 • Regeringen säger sig vilja satsa på psykiatrin. Vad innebär detta? Att stärka den grenen av medicinen som enligt Peter Gøtzsche med fler anser som en kriminell verksamhet, med våldsamma samhälleliga biverkningar eller vill man att psykiatrin ska vara ett sätt att tysta de alltfler människor som protesterar mot samhällsutvecklingar där de som hamnar där blir fråntagna sina medborgerliga rättigheter – eller vill man förebygga det hela genom att återupprätta ett samhälle där färre människor över huvud taget behöver hamna i den sitsen att man behöver gå dit?

Men dessa frågor fick vi inte svar på. Här kan du som läsare göra din insats genom att ringa Löfvens pressekreterare Jonatan Holst och sedan gärna vidarebefordra de svar du får till NewsVoice. Hans telefonnummer är 072-227 85 35 (växeln 08 405 10 00).

Text och ljud: Ingemar Ljungqvist, AlmaNova

Stefan Löfven möter facklig personal Akademiska Uppsala - Foto: Ingmar Ljungqvist
Stefan Löfven möter facklig personal på Akademiska i Uppsala – Foto: Ingmar Ljungqvist


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Torbjörn Sassersson red: “Jag var inne på ett apotek i Frankrike 2016 där de sålde kolloidalt silver 20 ppm att jämföra med Sverige där de säljs i koncentration 10 ppm”.

  När jag “kokar” mitt eget låter jag det alltid gå till just 20 ppm. Tycker det fungerar bättre. Vet inte varför just 10 ppm rekommenderas? Har aldrig köpt kolloidalt silver kommer nog aldrig att göra det heller, då det är så enkelt och billigare att tillverka det själv. Enda problemet är att rengöra stavarna efter varje batch. Har prövat alla hemsnickrade metoder med salt och stanniol osv, snabbast och effektivast är dock Svinto. Bara några drag och silvret skiner igen.

 • Torbjörn Sassersson red. 21 Jul, 2018 at 10:31

  Jag misstänker att detta löser sig i Sverige. Alltför många har anammat alternativ till läkemedelsindustrin, för att det skall kunna stoppas. Nu blir till och med Apoteken angripna av SR P1 för att de säljer alltmer örter med mera. Man försöker bromsa och vrida klockan tillbaks, men sannolikt kommer det istället att gå åt rätt håll.

 • Ett exempel: Jag var inne på ett apotek i Frankrike 2016 där de sålde kolloidalt silver 20 ppm att jämföra med Sverige där de säljs i koncentration 10 ppm. Minns dock ej om det såldes som kosttillskott/medicin eller vattenrening.

 • I Frankrike går man in på apoteket och kommer ut med homeopati medel 🙂 Sverige ligger pinsamt långt efter på så många sätt…

 • När vågar/får våra medier ta upp ovan presterade problemställningar? Vilka politiker – förutom möjligen SD skulle väl våga ta upp dessa frågeställningar? Kortsiktig ekonomi och snart inträffat val lägger väl påtaglig hämsko på att våga ta upp ovanstående frågeställningar?

 • Om socialisterna förlorar valet den 9 september kommer de att fly det sjunkande skeppet som råttor och ur kulisserna håna de som blir satta att reda ut eländet, våldet och laglösheten. Endast deras snaskiga fantasi kommer att garantera ordflödet med de mest fantastiska invektiv. Bara tanken kan ge väljarna “Mixed Emotions”!

 • Det blir allt tydligare att dagens politiker, rättsvårdande representanter (domare, advokater, jurister, poliser etc.) och politiskt tillsatta tjänster (generaldirektörer, nämndemän etc.) inte är medvetna om att deras primära uppgift är att uppfylla “Samhällskontraktet” — alltså att deras gärning i FÖRSTA hand skall gynna landets EGEN befolkning!

  Idag är det ju precis tvärtom — astronomiska resurser spenderas istället på “konton” vilka på intet sätt gagnar Sveriges SKATTE-genererande medborgare medförande att allt det våra föräldrar och tidigare generationer byggt upp med blod, svett och tårar nu är förverkat och lagt i ruiner och ersatt med en gigantisk växande utlandsskuld!
  Och de som med all RÄTT protesterar mot det rådande VANSINNET bemöts då av pk-floskler och nedsättande tillmälen, ja många förlorar faktiskt sina arbeten!! Oftast triggat av landets vidriga oligark-kontrollerade Fake-News-producerande media.

  När personligen en förhoppning om att få uppleva den dag då dagens politiker, “rättsvårdande” representanter och politiskt tillsatta yrkesutövare blir ställda inför en Folkdomstol — eller Räfst- och rättarting som det hette förr — med hårdast tänkbara påföljder för sina respektive hänsynslösa oförlåtliga brott mot Nationen och dess hårt drabbade Medborgare!

 • #Åke i Sörmland

  “Det sorgeliga i kråksången är att det politiska förnuftet och modet försvann med Reinfeldt och att vi nästan alla måste erfara smärta för att tvingas återställa förnuftet.”

  Kul med lite humor så här på morgonkvisten !

 • Ett socialistiskt mantra är att “vi tillsätter resurser”, alltså andras pengar, i tron att nyttigheter skall hoppa fram ur en hög pengar eller så är det hela en operation att bestjäla folket medelst en fördröjningsmekanism som folkets förhoppningar för med sig.
  Sedan skall dessa resurser distribueras till politiskt tillsatta individer för att förverkliga de så propagerade intentionerna. Nu är det inte särskilt många av dessa individer på politisk ledarnivå som är kapabla att producera en nyttighet eftersom de sällan besitter kunskap i att skapa just nyttigheter för andra. En viss Danielsson är en rikslikare i omvänt nyttighetsskapande.
  Det sorgeliga i kråksången är att det politiska förnuftet och modet försvann med Reinfeldt och att vi nästan alla måste erfara smärta för att tvingas återställa förnuftet.

 • Väldigt bra och avslöjande artikel. Men verkligheten är långsamt men bestämt på väg ikapp. Det nog är dags att börja skriva på den antologi som ska hänga ut alla kriminella beslutsfattare, som kommer att placeras vid den skampåle där de hör hemma.

  Hade vi haft en folkdomstol här i landet hade de blivit utvisade för länge sedan.

 • Jag undrar var den svenska smärtgränsen går för politiska dumheter? Dom verkar tåla hur mycket skit som helst! Men bara i den takt dom blivit matade för skulle allt komma samtidigt så skulle det vara för uppenbart för att ignorera.

  Svenskarna är ganska lika grodorna som inte hoppar ur ett bad som långsamt värmts upp till kokpunkten. Hoppas svenskarna snart inser att det är dom som själva sitter i kastrullen!

 • Helt suveräna frågor! Varje parti bör nu få samma frågor!
  Tror någoan att Löfven ens kände till vem Semmelweiss var?
  (Läkaren som föreslog “alternativet” att tvätta sig noga mellan operationer och framförallt efter obduktioner.)
  Alternativet var alldeles för magstarkt för den rådande professorseliten på 1800-talet. Semmelweis lurades senare in på metnatlsjukhus och avled där snart av okända orsaker.
  Man bör fråga sig om obenägenheten att svara på de viktiga frågorna beror på köpta politiker eller om sossarna bara är våldsamt imponerade av att bli utbjudna med professorer och/eller mutad medicinboskap.
  Annars lär man visst lova dom verkliga topparna välavlönade positioner efter välförrättade värv.

  Beträffande Schweiz slipper man där att deras livsmedelsverkspersonal genom EU “fortbildas” av ILSI, den internationella sockerberoende skräpmatsindustrine “egna” forskningsinstitut. Ett institut där 100% av forskningen kan avskrivas direkt eftersom den inte är oberoende, bara industrijobb, betalda av sponsorerena som vill ha “bättre reklam” för sina produkter. Men gå gärna in på ILSIs hemsida och se att dom där skriver om ‘evidensbaserad vetenskap’ och ‘bästa praxis för vetenskaplig integritet’ och inget om sin koppling till skräpmatsindustrin, och tidigare tobaksindustrin i ingressen.
  EU lät sig köpas och “vi” betalade ILSI via EU 100-tals(?) miljoner för “framtidens kostråd” !
  Liknar att betala ett gäng kaniner för att vakta sina grönsakerna.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *