DN-skrapan tom på DN-journalister sedan 1990-talet

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 24 mars 2018
- NewsVoice redaktion
DN-skrapan januari 2018 - Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

Ett myt om att DN-skrapan är fylld med DN- och Expressen-journalister är seglivad. Nya Dagbladet och NewsVoice besökte därför DN-skrapan för att undersöka om det kanske finns kvar några journalister i den berömda tidningsskrapan försedd med båda tidningarnas roterande loggor, men det fanns verkligen inga kvar.

DN-skrapan - tavla med alla våningsplan - Foto: NewsVoice.se
DN-skrapan – tavla med alla våningsplan – Foto: NewsVoice.se

DN hade sin redaktion i höghuset fram till mitten på 1990-talet och så även Expressens redaktion. Sedan dess ligger båda tidningarnas redaktionslokaler i den betydligt mindre märkvärdiga lågdelen, där tidningarnas tryckeri och distribution tidigare fanns. Ombyggnaden genomfördes åren 1994-1996 efter ritningar från de två arkitektbyråerna Tengbom och Thelaus.

Själva DN-skrapan är ett kontorshotell med totalt 26 våningsplan varav 23 hyrs ut till olika företag.

Det finns fortfarande många som tror att DN och Expressen sitter kvar i höghuset, men det är alltså fel. Redaktionerna flyttade ut för över 20 år sedan. Därmed är myten definitivt avlivad. 

Text: NewsVoice

Notering 29 mars: På våning 24 i DN-skrapan finns all ventilationsteknik till hela höghuset. Våning 25, vilket är en halv våning, används av Pontus Group/Atelier 23/Pontus Catering. Den våningen är långtidsuthyrd till ett ekonomiföretag. Våning 26 är taket.

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: DN-skrapan