Mikael Willgert och Lars Bern om politikernas och mediernas etiska erosion

publicerad 24 mars 2018
- av Jan Norberg
Mikael Wilgert intervjuar Lars Bern mars 2018 - Foto: SwebbTV
Mikael Wilgert intervjuar Lars Bern mars 2018 - Foto: SwebbTV
Mikael Willgert intervjuar Lars Bern mars 2018 - Foto: SwebbTV

"I senaste SwebbTV-intervjun tar Lars Bern till orda om korruptionen och han slår till igen på ett sätt som borde väcka folk om de bara tar del av hans eminenta sammanfattning", skriver Jan Norberg. Mikael Willgert från SwebbTV intervjuade Lars Bern. Debattören Jan Nordberg kommenterar. 

Text: Jan Norberg, #Valet2018 | Videokälla med artikel

Jan Norberg (Portugal, 2018) - privat foto
Jan Norberg (Portugal, 2018) - privat foto

Bern avhandlar hela den korrupta svenska partifinansieringen och vad den innebär för demokratin och dessutom naglar han fast det faktum att vi nu fått en ny yrkeskår av karriärister som låter sina egna personliga utvecklingsmöjligheter gå ut över de ideologiska ideal som varje parti enligt doktrinen bör ha.

Landsförrädaren Fredrik Reinfeldt omnämns särskilt vilket är bra då just hans gärning är ett lysande exempel när politiker medvetet låter sig korrumperas för senare belöningar, tyvärr är inte Reinfeldt ensam på något sätt. Nästan hela den partipolitiska eliten ser ju sina respektive gärningar som ett sätt att få prestigefyllda och välbetalda jobb efter sin tid i ledande ställning.

"Viktiga personer i partiernas ledningar såsom Fredrik Reinfeldt, Anders Borg eller Erik Åsbrink har efter avslutad partikarriär fått högbetalda uppgifter i globalisternas banker eller andra organisationer där dessa styr."

"Även medierna har blivit köpta i och med att deras beroende av konsumenterna till stor del har ersatts med ett beroende av medel från myndigheter som betalar med skattepengar. De utgör också propagandaorgan för ägarna som i de flesta fall har globalistiska intressen."  - Mikael Willgert

Att det sedan ligger globala lobby intressen bakom dessa företeelser är av mer akademiskt intresse, därför är det primärt inte intressant att bena ut vilka som exakt ligger bakom detta. Vi måste bara sätta stopp för allt.


Då jag personligen och på nära håll sett och fortfarande ser detta blir jag personligen mycket illa berörd av denna fullständiga avsaknad av politiska ideal som dessa människor präglas av.


Det verkar som att all politisk verksamhet numera ses som ett jobb som vilket som helst, dvs vad som är bra för den egna vinningens skull kommer före vad som kommer medborgarna till del.

Att 7-klövern redan är djupt korrumperade vet vi ju redan, men tillkomsten av AfS (Alternativ för Sverige) indikerar ju att också SD bör dra åt sig öronen och tydligare än hittills tvätta sin egen byk inför valet, annars tappar de sannolikt den framgång som förväntas av dem.

SD kan och bör aldrig sträva efter att bli ett etablissemangsparti, det är ju just deras respektlösa perspektiv som tagit dem fram till den position de nu har. Fuska inte bort detta nu kort inför valet, för då vinner 7-klövern ännu en mandatperiod. Att söka samförståndslösningar med tex Moderaterna är ingen framgångsrik väg att anträda, se bara på när Donald Trump vann sitt presidentval i USA.

Han vann på att vara oppositionell mot allt och alla, han ställde sig som outsider helt utanför etablissemanget och vann därför väljarnas förtroende. Se och lär SD! Men ta nu plats framför datorn eller telefonen och njut av den klokskap Lars Bern förmedlar, håll tillgodo.

Text: Jan Norberg, #Valet2018

Relaterat

  • Stöd SwebbTV på Swish 070-225 9989 eller bankgiro 147-0558
  • Fler intervjuer från SwebbTV