DN-chefen: Ni får inte träffa varken Thomas Mattsson eller Peter Wolodarski

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 26 mars 2018
- NewsVoice redaktion
Christer Ohlsson "Head of Administration" på Dagens Nyheter - Foto: NewsVoice.se

När Markus Andersson med sitt team från Nya Dagbladets i samarbete med NewsVoice sökte Expressens och DN:s chefredaktörer på huvudkontoret i Stockholm  lämnades beskedet av Christer Ohlsson “Head of Administration” från Dagens Nyheter att vi inte kommer att få träffa någon ansvarig.

Nya Dagbladet och NewsVoice lyckades trots att teamen var punktmarkerade av 7-8 civilklädda säkerhetsvakter – som bad oss att inte filma och helst avlägsna oss – få ett samtal med åtminstone en chef. Besöket i receptionen hos DN och Expressen är resultatet av att Nya Dagbladet sedan en tid försökt få kontakt med ansvariga utan resultat trots telefonsamtal och mail.

“På Gjörwellsgatan 30 där redaktionerna huserar har man upprättat “skalskydd” och anlitat privata säkerhetsvakter som patrullerar både i och utanför huset.

Trots det kostsamma skyddet mot medborgarna lyckas Nya Dagbladets reportrar haffa flera medarbetare på tidningarna som dock är föga intresserade av att svara på några frågor”, skriver Alexander Almqvist-Paajanen som filmade händelsen med Torbjörn Sassersson från NewsVoice.

Videon ovan visar chefredaktör Markus Anderssons samtal med DN-chefen den 23 mars 2018.

Text: NewsVoice| Video: Nya Dagbladet och NewsVoice | #SättDig

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq