Under fredagen besökte Nya Dagbladet huvudkontoren för Google, Microsoft, Expressen och DN i syfte att ställa ansvariga till svars för den kraftigt ökade censuren på Google och YouTube och nedstängningen av den medborgarjournalistiska kanalen Granskning Sverige.

Nya Dagbladets reportrar sökte ansvariga chefer på huvudkontoren och redaktionerna i Stockholm under dagen. Bland de ansvariga söktes Google-chefen Anna Wikland, Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och DN:s chefredaktör Peter Wolodarski.

Besöken genomfördes tillsammans med nättidningen NewsVoice som också filmade och dokumenterade de ljusskygga media- och IT-företagen.

Både Expressen och tidningen Medievärlden har skrivit om besöken under dagen där artiklarna innehåller flera felaktigheter. Ett omfattande videomaterial kommer publiceras de närmaste dagarna.

Text: Nya Dagbladet

Relaterat

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

12 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
28 mars 2018 kl 04:32

Högerskribenter är som fixaresorkarna i Bamse. De går Krösus sorks ärenden för småpengar och bor själva i hyresrätter. De är de mest lurade av alla – svansar efter kapitalisterna utan att få något av kakan.”
/Kajsa Ekis Ekman Källa: https://www.fokus.se/2018/03/biologi-avgor-konet-%e2%80%89inte-asikter/

Det är synd om Krösus Sork,anser jag. Han kan inte må bra, för det här kan nog bara sluta på ungefär ett sätt, oavsett hur många bråksorkar den lilla sorken har omkring sig för att känna sig tryggare. Den lilla sorken måste leva i ständig nervositet.

Bengt
Bengt
Gäst
24 mars 2018 kl 20:16

Undrar vad Liberalerna tycker om att deras husorgan DN och Expressen förespråkar censur? SD är också väldigt tysta. NWO – gänget kanske också kontrollerar det s.k svenskvänliga partiet? Kontrollerar man båda sidor så vinner man alltid.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
24 mars 2018 kl 17:55

@ Martin Gustavsson,

Jag håller fullständigt med dig!

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
24 mars 2018 kl 17:40

Klart att de vill ha vakter. När man ljuger, vilseleder och anklagar folk för saker rikstäckande utan att ge folk rätt till dementier så sitter man naturligtvis löst till. Skulle inte bli ett dugg förvånad om dessa “presstituerade” skulle komma under attack inom en snar framtid och jag tror inte att några vakter skulle hjälpa särskilt mycket om attackerna är välplanerade.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
24 mars 2018 kl 17:19

@ Torbjörn Sassersson,

Fotografen trodde att han var tuff. I själva verket gjorde han (iofs också de andra) sin MSM-blaska bara en björntjänst, då han tydligt demonstrerade det förakt de har mot folket och sina egna läsare. Hotet blev väldigt tydligt här. Bra att ni fångade det på film!!!

Bra jobbat!!!

Torbjörn Sassersson red.
Admin
24 mars 2018 kl 17:01

Jan Norberg at 15:56

Jag tänker också – så här efteråt – på Bechir Rabani och hur de hängde ut honom som högerextremist bara för att han var gränsbefriad och kunde tala med vilken sida han ville. Han rörde sig inom olika polariteter (vad jag förstått). Där känner jag samma sak.

Jag kan filma när höger, vänster, opolitiska aktörer eller tom extremister gör insatser. Jag skulle gärna intervjua en gripen terrorist bara för att få chansen att ställa de frågor säkert många har. Jag har intervjuat interner – jag satt mitt ibland dem – på ett afrikanskt fängelse med dold mikrofon bara för att dokumentera deras version av varför de sitter inne (ej publicerat). Med Expressens logik hade jag då varit kriminell bara för att jag intervjuat kriminella.

Jag lovar att besöket i entrén där DN och Expressen har verksamhet verkligen var obehagligt i jämförelse med bland de kriminella i det där afrikanska fängelset. Det är inte retorik från min sida utan min sanna subjektiva upplevelse. I fängelset försökte ingen mördare eller plit demonstrera sin makt.

Egentligen är media extremt politiskt och det visar sig tydligt när representanter från två oberoende medier gör reportage från en offentlig entre med eget offentligt café nära två tidningsdrakars huvudkontor på Gjörwellsgatan 30. Då kallar dessa reptiltidningar det för extremism och de måste attackera. Är inte det avslöjande hur dessa tidningar tycker politik är viktigare än journalistik?

När det gäller fotografen hade jag kunnat välja att inte bry mig, men jag ville veta hur långt han var villig att gå för att lyckas “skjuta” mitt ansikte med sitt teleobjektiv. Han var en av de som demonstrerade makt.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
24 mars 2018 kl 15:56

Tänk om Bechir Rabani levt och fått uppleva detta.

Mina tankar går till denna hjälte vilken som den förste tillämpade samma metoder som MSM själva anser sig ha ensamrätt på.

Nya Dagbladet och Newsvoice för därför Bechir Rabanins arv vidare på ett synnerligen värdigt sätt och jag vill därför framföra mitt uppriktiga tack till detta initiativ.

Bra jobbat och fortsätt på den inslagna vägen.

Till Torbjörn S vill jag bara säga att du liksom andra måste våga stå upp för den fria journalistiken, låt ingen Expressen fotograf få grepp över er.

Jag begriper mycket väl att det känns obehagligt men står man för något så måste man våga göra det också helt offentligt.

Personligen skulle jag gärna ha deltagit om jag bara haft praktiska möjligheter till det.

Emil
Gäst
24 mars 2018 kl 14:15

Jättebra! Skall bli mycket intressant att ta del av de kommande videomaterialen!

Lennart Palm
Lennart Palm
Gäst
24 mars 2018 kl 13:46

Bra gjort vi behöver har fler typ Nya Dagbladet. Skulle vi förlita oss på Aftonbladet Expressen och DN, vilka till stora delar inte vill komma på kant med regeringen, skulle invandringen bara vara till fördelat för Sverige.

Leif Bengtsson
Leif Bengtsson
Gäst
24 mars 2018 kl 12:35

Vackert!!!!

Läste artiklarna i Xpressen och Mediavärlden även om jag motvilligt ger deras siter klick. Att bara häva ur sig och chansa på att inte läsarna synar visar att man lever kvar i en svunnen tid.
Vi ser ju bland annat i anmälningarna av Näthatsgranskaren att även äldre människor vaknat o deltar i offentlig debatt.
Desperation och inte veta hur man skall möta kritiken gör väl att man kör på i gamla spår.
Det verkar ju funka åtminstone gentemot regeringen som villigt lyder.

LeifB

Henning Witte
Gäst
24 mars 2018 kl 00:44

Bravo! Mycket modigt! Fortsätt!

Erik P
Erik P
Gäst
24 mars 2018 kl 00:18

Det är klart de inte vill ha någon oberoende media som avslöjar deras lögner. Man de har ljugit tillräckligt och Pandoras ask går ej att stänga igen. Men försöka duger.