RT.com stoppas av USA i Washington

4
887
Russia - Today RT.com - Foto: Iliya Pitalev, Sputnik News
Russia – Today RT.com – Foto: Iliya Pitalev, Sputnik News

Sändningar i etern från den ryska TV-kanalen RT (Russia Today) stoppas i Washington DC den 1:a april 2018 som en konsekvens av att de frekvenser som kanalen använder sålts till andra aktörer, skriver Bloomberg. Detta är ett exempel på det eskalerande informationskriget mellan USA och Ryssland.

Anna Belkina - Foto: RT.com
Anna Belkina – Foto: RT.com

Anna Belkina som är RT:s kommunikationschef säger till RT att stängningen av kanalen är en följd av att ”US Department of Justice” under 2017 tvingade RT att registreras som en ”främmande agent” i USA enligt lagen ”Foreign Agents Registration Act” (FARA).

Belkina säger till RT:

“…it is highly disappointing that despite repeated assurances that FARA status would not impact RT’s reporting and broadcasting capabilities, the registration, in fact, has placed undue burden on multiple areas of RT operations, and pressure on our partners as well, thus unequivocally demonstrating that the spirit of the FARA law is discriminatory even if the letter of that law isn’t.”

RT kommer att fortsätta finnas tillgänglig på andra sätt i Washington.

Text: NewsVoice

 

 
  • NewsVoice kräver äkta för- och efternamn för den som vill kommentera efter artiklar. Varför?
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

4 KOMMENTARER

  1. Det här kommer bara att öka RT:s popularitet i USA…Man kan ju fortfarande kolla på RT via nätet men CIA, NSA jobbar säkert på sätt att blockera. Men till dess så fortsätter man att surfa in på RT.com i USA precis som i alla andra länder. Förbjuden frukt….

  2. Hehe, det är ju inte direkt ett tecken på att Washington har kulturellt självförtroende 😀 😀 😀
    Etablissemanget har blivit en parodi på sig sjävla!

  3. Det var väl inte så förbaskat svårt att förstå. Den så kallade superdemokratin kan väl inte tåla konkurens när man är så förbaskat lögnaktig i all sin propaganda. det ät alltid farligt att bli upptäckt och låta folk få välja själva vad man vill tro på. Detta visar enligt min åsikt att amerikansk propaganda är mycket känslig.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här