RT.com stoppas av USA i Washington

publicerad 31 mars 2018
- av NewsVoice
Russia - Today RT.com - Foto: Iliya Pitalev, Sputnik News
Russia - Today RT.com - Foto: Iliya Pitalev, Sputnik News
Russia – Today RT.com – Foto: Iliya Pitalev, Sputnik News

Sändningar i etern från den ryska TV-kanalen RT (Russia Today) stoppas i Washington DC den 1:a april 2018 som en konsekvens av att de frekvenser som kanalen använder sålts till andra aktörer, skriver Bloomberg. Detta är ett exempel på det eskalerande informationskriget mellan USA och Ryssland.

Anna Belkina - Foto: RT.com
Anna Belkina – Foto: RT.com

Anna Belkina som är RT:s kommunikationschef säger till RT att stängningen av kanalen är en följd av att “US Department of Justice” under 2017 tvingade RT att registreras som en “främmande agent” i USA enligt lagen “Foreign Agents Registration Act” (FARA).

Belkina säger till RT:

“…it is highly disappointing that despite repeated assurances that FARA status would not impact RT’s reporting and broadcasting capabilities, the registration, in fact, has placed undue burden on multiple areas of RT operations, and pressure on our partners as well, thus unequivocally demonstrating that the spirit of the FARA law is discriminatory even if the letter of that law isn’t.”

RT kommer att fortsätta finnas tillgänglig på andra sätt i Washington.

Text: NewsVoice