Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

Jan Norberg om valet 2018: Ska svenskarna välja Stefan Löfven den nakna kejsaren igen?

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 28 mars 2018
- Jan Norberg
Stefan Löfven - Foto: Michael Erhardsson
Stefan Löfven - Foto: Michael Erhardsson
Stefan Löfven, 2016 – Foto: Michael Erhardsson, Licens: redaktionell, Mostphotos.com

Jan Norberg om valet 2018 - privat fotoDEBATT. “Stefan Löfven har vid några tillfällen den senaste tiden i migrationsdebatten, mycket modstulet, kunnat höras yttra orden: –Vi har nog varit naiva. Stefan Löfven, S, M, C, KD, MP, V och L har under olika perioder och lång tid innehaft den formella makten för landet Sverige.” Det skriver debattören Jan Norberg som hoppas på en ny vinnare i valet 2018.

Text: Jan Norberg | #Valet2018

Med väljarnas förlänande följer även privilegiet för politiker att formulera en konkret politik för de samhällsfrågor vilka skall prioriteras samt att bilda opinion för dessa frågor.

Därför måste frågan ställas, dvs om den förda migrationspolitiken faktiskt varit naiv, eller om det bara är en efterhandskonstruktion från någon med oinskränkt formell makt och en skyldighet att bilda opinion för olika samhällsfrågor. För ordningens skull måste sägas att Stefan Löfven i migrationsfrågan haft gott sällskap av samtliga övriga sex partier när dessa växelvis i olika konstellationer innehaft regeringsmakten.


Vad en majoritet av väljarna tyckt i migrationsfrågan kan näppeligen ha undgått någon politiker, och med en alltmer växande frustration har väljarna tvingats se hur politiker av dunkla skäl valt att förneka en verklighet som varit uppenbar väldigt många år.


Liknelsen med HC Andersens saga om ”Kejsarens nya kläder” känns relevant och det lilla barnets (läs SD:s) naiva yttrande att Kejsaren faktiskt inte har några kläder på kroppen har avfärdats med argumenten att barnet är alltför ung, naiv och därför inte förstår bättre.

När barnet nu vuxit upp, blivit tonåring och visat sig förmögen att i sällskap med andra lyckas bilda opinion för faktum att Kejsaren faktiskt saknar kläder på kroppen, ja då går det inte längre att avfärda som naivt. Istället försöker då Stefan Löfven steg för steg och mycket försiktigt att retirera från sina och sjuklöverns tidigare ståndpunkter. Fegt eller smart kan väl diskuteras, men trovärdigheten har under alla omständigheter fått sig en allvarlig knäck.

Vad alla 7-klöverns representanter dock gemensamt gör fel är att de underskattar den besvikelse som nu fått sådant fäste i den tysta breda majoritetens djupaste inre, istället för att uppriktigt och med ärliga avsikter be om ursäkt så vill politikerkåren nu låtsas som att Kejsaren ändå varit påklädd och att nakenheten bara var ett spel för att testa vakenheten ibland väljarna. Vad en besviken väljarkår gör när de, trots påpekande om nakenhet och annat blivit svikna tillräckligt många gånger, ja det är att till slut avsätta Kejsaren och hans entourage.

Valet 2018

När besvikelsens vågor till slut når kajkanten vid Riksdagsbyggnaden så är det inte enbart med barnens bästa för ögonen, det är med hela svenska folkets väl och ve som Kejsaren och hans anhang kastas i Strömmens kalla vatten.

I september får vi svaret om svenska väljare i likhet med de amerikanska proteströstar fram en ny Kejsare eller om de väljer att behålla sin numera nakne dito valet 2018.

Text: Jan Norberg | #Valet2018


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq