Jan Norberg om valet 2018: Ska svenskarna välja Stefan Löfven den nakna kejsaren igen?

publicerad 28 mars 2018
- av Jan Norberg
Stefan Löfven - Foto: Michael Erhardsson
Stefan Löfven - Foto: Michael Erhardsson
Stefan Löfven, 2016 – Foto: Michael Erhardsson, Licens: redaktionell, Mostphotos.com

Jan Norberg om valet 2018 - privat fotoDEBATT. “Stefan Löfven har vid några tillfällen den senaste tiden i migrationsdebatten, mycket modstulet, kunnat höras yttra orden: –Vi har nog varit naiva. Stefan Löfven, S, M, C, KD, MP, V och L har under olika perioder och lång tid innehaft den formella makten för landet Sverige.” Det skriver debattören Jan Norberg som hoppas på en ny vinnare i valet 2018.

Text: Jan Norberg | #Valet2018

Med väljarnas förlänande följer även privilegiet för politiker att formulera en konkret politik för de samhällsfrågor vilka skall prioriteras samt att bilda opinion för dessa frågor.

Därför måste frågan ställas, dvs om den förda migrationspolitiken faktiskt varit naiv, eller om det bara är en efterhandskonstruktion från någon med oinskränkt formell makt och en skyldighet att bilda opinion för olika samhällsfrågor. För ordningens skull måste sägas att Stefan Löfven i migrationsfrågan haft gott sällskap av samtliga övriga sex partier när dessa växelvis i olika konstellationer innehaft regeringsmakten.


Vad en majoritet av väljarna tyckt i migrationsfrågan kan näppeligen ha undgått någon politiker, och med en alltmer växande frustration har väljarna tvingats se hur politiker av dunkla skäl valt att förneka en verklighet som varit uppenbar väldigt många år.


Liknelsen med HC Andersens saga om ”Kejsarens nya kläder” känns relevant och det lilla barnets (läs SD:s) naiva yttrande att Kejsaren faktiskt inte har några kläder på kroppen har avfärdats med argumenten att barnet är alltför ung, naiv och därför inte förstår bättre.

När barnet nu vuxit upp, blivit tonåring och visat sig förmögen att i sällskap med andra lyckas bilda opinion för faktum att Kejsaren faktiskt saknar kläder på kroppen, ja då går det inte längre att avfärda som naivt. Istället försöker då Stefan Löfven steg för steg och mycket försiktigt att retirera från sina och sjuklöverns tidigare ståndpunkter. Fegt eller smart kan väl diskuteras, men trovärdigheten har under alla omständigheter fått sig en allvarlig knäck.

Vad alla 7-klöverns representanter dock gemensamt gör fel är att de underskattar den besvikelse som nu fått sådant fäste i den tysta breda majoritetens djupaste inre, istället för att uppriktigt och med ärliga avsikter be om ursäkt så vill politikerkåren nu låtsas som att Kejsaren ändå varit påklädd och att nakenheten bara var ett spel för att testa vakenheten ibland väljarna. Vad en besviken väljarkår gör när de, trots påpekande om nakenhet och annat blivit svikna tillräckligt många gånger, ja det är att till slut avsätta Kejsaren och hans entourage.

Valet 2018

När besvikelsens vågor till slut når kajkanten vid Riksdagsbyggnaden så är det inte enbart med barnens bästa för ögonen, det är med hela svenska folkets väl och ve som Kejsaren och hans anhang kastas i Strömmens kalla vatten.

I september får vi svaret om svenska väljare i likhet med de amerikanska proteströstar fram en ny Kejsare eller om de väljer att behålla sin numera nakne dito valet 2018.

Text: Jan Norberg | #Valet2018


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Pat Condells Youtube inlägg är så osvensk som det kan bli, han uttalar det som är utan förbehåll eller avvägande som är så vanligt i Sverige. Och han har rätt, om inte svenskarna slutar skönmåla sin verklighet resp. stoppar huvuden i sanden och hoppas att stormen går över, eller som någon skrev hoppas på ett mirakel, kommer den verkligheten ifatt dem. Islam är som alla andra religioner uppdelat i flera grenar, en fredlig och en våldsbejakande, fanatisk missionerande. Den sistnämnda är den som är farlig då den kommer att härjar som alla fundamentalistiska religioner har gjort i historien. Att inte veta skillnaden är ödesdigert och inte värdig ett modernt samhälle, men historieundervisning har inte varit heltäckande i svenska skolor. En svensk sa till mig en gång på fråga var de fria svenskar finns, att den sista fria svensken dog ut på 800 hundra talet.Är det så att svenskar är van att lyder obrighet? Då kommer övergången till Islam inte vara så smärtsam, för där bestraffas olydighet med stening eller annan död. Synd om de moderata muslimer som lever sin religion utan den våldsbejakande sidan, vart skall de fly när den våldsbejakande Islam har tagit över i Sverige?

 • Stefan Löfven sade tidigare: ”lagt kort ligger”. Att arbetslösa och sjukskrivna ska betala och finansiera jobbskatte avdraget, för dem med fast arbete och högre löner. Hur kan socialdemokraterna försvara att de mest utsatta ska betala mest skatt. Då är de borgerliga partierna ärligare än Stefan Löfven. Dem säger ärligt, varje fall vad dem ska göra.
  Socialdemokratins grundtanke har varit att värna om de sjuka, och de arbetslösa. Vem hade kunnat tro att socialdemokraterna skulle bli ett höger parti och fiska efter högerväljare. Det finns andra bogerliga partierna, de har redan inkasserat ”poker markerna” för dessa väljares stöd. ”Varför skälla och jaga efter månen”. Bättre att vinna de över givna väljarna, arbetslösa och övriga ”vanliga människor” utsatta i marginalen. Socialdemokraterna har fortsatt den politiska borgerliga linjen, att kupera A- och B-laget i det svenska samhället. Många av dessa har bara ett alternativ, att rösta på Jokern i det icke ”lagda kortet” ifrån kortleken. Kan Stefan Löfven räkna ut att det finns en Joker, i kortleken? Men borgarna har lagt sedan tidigare ”två svarta ess och två svarta åttor”. Får Löven syna sin hand efter valet. Finns där inte en Joker utan, ”död mans hand”. Efter valet kommer Stefan Löfven försent att inse. Att falsk spelare inte vinner i längden.

 • @Jan Norberg 5 Apr, 2018 at 22:01
  Det är så vi bygger hjältar. Ett ärligt förlåt är värt mer än tusen rader eftertanke!
  Man kan vara ovänner trakassera kasta glåpord osv.
  Men gör man det med eftertanke och positiv attityd mår alla bra o gemenskapen o respekt skapas.
  Ursäkta men jag kan vara riktigt korkad o dum. Men min sambo lär mej varje dag trots många år tillsammans. Jag kan vara rätt dryg…..

  Kram alla på NV

  LeifB

 • @ Leif Bengstsson

  Jag är inte sämre karl än att jag kan be om ursäkt, hoppas att den accepteras.

 • @Jan Norberg 31 Mar, 2018 at 10:06
  Detta Jan “Fortfarande vill jag oavsett ditt ursprung eller skolbakgrund påpeka att du bör läsa och korrigera din svenska innan du postar inlägg här på Newsvoice.”

  För människor med språkbekymmer typ min sambo är det stort att överhuvudtaget skriva offentligt.
  Förstår man inte kan man artigt fråga upp på det man inte förstått.
  Vad jag ser förstod du vad som skrivits men irriterade dej på hur det var skrivit.
  Skit i sådant och värdera det du fattade.
  I all välmening och respekt för dom som vågar.

  LeifB

 • Trots att det är fem månader kvar till valet har den rödgröna röran med bestämda steg startat marschen ut ur regeringsställningen, och för flera av partierna också ut ur riksdagen. Vem är förvånad??

  https://www.expressen.se/nyheter/lofvens-small-samsta-valjarstodet-sedan-2016/

  Som de nog själva borde förstå finns ingen väg tillbaka. Svenska folket har börjat vakna och fått klart för sig bedrägeriet. Åratal av svikna vallöften och förtryck av folket börjar nu mynna ut i total avsaknad av förtroende och ett stopp för en aldrig sinande partilojalitet.

  Min prognos av valutgången:
  Vänsterpartiet, 4,2% (dessa kommer knappast att vakna)
  Socialdemokraterna, 15% (fler “obehagliga avslöjanden/affärer” är på gång)
  Miljöpartiet, åker ur.
  Centerpartiet, åker ur. (ni vet, sharialagarna)
  Liberalerna, åker ur.
  Kristdemokraterna, åker ur.
  Moderaterna, 20%
  Sverigedemokraterna, 38% (största partiet)
  Alkternativ för Sverige, 15%
  Övriga, 7,8%

  Sålunda upphör de rödgröna att existera. Det blir ett litet “rött” block på 19,2 %. Moderaterna, Sverigedemokraterna och Alternativ för Sverige får tillsammans 73%. Dock svårt att se hur regeringsbildningen kommer att se ut. Men som alla kan se så blir det en rejäl kursändring. Kanske inte kontrakurs, men näst intill.

 • @Julius, låt mig först som sist säga att jag faktiskt instämmer med din uppfattning att de 9 länder som inte utvisat ryska diplomater gjort helt rätt. Det saknas framlagda bevis för den anklagelseakt som Theresia May gått i bräschen för, innan dessa bevis finns gör dessa stater (bla Portugal) helt rätt som avvaktar.

  Att i det svenska valet rösta blankt eller att inte rösta alls innebär en semantisk skillnad i mina ögon. Det är en bortkastad röst!!!

  Betr din länk om att Julia K från SD skulle sitta och ta emot order från israelisk lobby klargör ju att du inte riktigt förstår hur lobbyverksamheten i Sverige fungerar. SD liksom alla andra partier har en ständig ström av olika intresseorganisationer som vill framföra sina uppfattningar och råd för hur de olika partierna skall ta ställning i olika frågor.

  Att israeliska intressen uppvaktar tex SD skall därför ses som en motvikt mot svenska vänsterns tydliga ställningstagande till fördel för palestiniernas sak. Jag ser inget större problem med att israelerna gör sina framstötar mot svenska politiker i denna fråga.

  Däremot skulle det vara uppåt väggarna om SD formulerar sin politik endast baserat på vad israeliska intressen gör gällande. Det som gör att jag inte är jätteorolig att SD skulle vara totalt infiltrerade av israeliska påtryckargrupper är ju att man nu gjort sig av med Kent Ekeroth som har judiskt påbrå. Du går ju för långt när du hävdar att judiska intressen skulle ha SD i sin egen ficka och att SD är en marionett teater i regi av israeliska intressen.

  Fortfarande vill jag oavsett ditt ursprung eller skolbakgrund påpeka att du bör läsa och korrigera din svenska innan du postar inlägg här på Newsvoice.

 • Jan Norberg, hoppas att Torbjörn tar inte bort min klipp så du kan titta och lyssna på vad jag skrev om SD och israeliterna,här kommer det:

  http://blueshift.nu/breaking-news-riksdagskvinna-julia-kronlid-sd-filmad-pa-bar-garning-med-att-salja-ut-sverige-till-frammande-makt/

  Jag har inte skrivit att man ska inte rösta, jag bara skrev att det finns inga partier idag att rösta på. Självklart man ska rösta men man kan rösta blankt också för att vissa missnöjet mot alla partier.
  Jag bryr mig inte om man tar på allvar eller inte min syn, jag bara skriver om MIN synsätt och inget annat.
  Att jag skulle vara rysk det är också fel, eller du påstår att alla svenskar skriver helt felfritt det är bara en utläning (rysk) som skriver med gramatiska fel.
  Vilken fakta pratar du om ? Storbritanien har inte lagt fram några bevis hittills om förgiftningen av den ryska agenten och endå utvisar bl.a. Sverige rysk diplomat. Jag tycker att alla länder som har utvisat de ryska diplomater har gjort fel eftersom det finns inga bevis en så länge och då har dessa länder följt blind denna Fake News utan att väntar på undersöknings resultaten. Vad är detta om inte dumhet och fel.
  Att visa länder har inte utvisat diplomater beror förmodligen att de länderna har inte stor betydelse i leken.
  Som jag skrev tidigare jag läser andra utländska allternativ medier också på flera språk (inget Google översättning som du tror att jag skriver mina inlägg) för jag vill se belysning av objektet från flera hål för att kunna se mer klarsynhet i fallet men även så här det är inte lätt att se helt klart.

 • @ Samuel af Ugglas 30 Mar, 2018 at 06:44

  Din avslutande kommentar om att det kanske ändå blir muslimerna vilka slutligen ändrar på det svenska systemet är en obetalbar underdrift, dvs om inget görs så kommer det alternativet att bli mer och mer sannolikt.

  Jag delar helt din uppfattning att det är den socialistiska alliansen med rätt att orättfärdigt beskatta svenskarna som är ett av de absolut största problemen idag.

 • @ Julius 29 Mar, 2018 at 07:51

  Bäste Julius, kan du förklara för mig hur och på vilket sätt SD är styrda av “israelisterna” som du hävdar?

  SD gör sig nu av med Kent Ekeroth, vilken har judiskt påbrå, det talar ju inte direkt för att SD skulle vara styrda av dessa intressen.

  Av de 8 riksdagspartierna så förefaller SD vara de vilka är minst styrda av “israeliterna”, de är till och med beredda att göra sig av med Kent Ekeroth.

  Förvisso delar jag din uppfattning att “israeliterna” har ett starkt inflytande på politiker världen över, framför allt i USA.

  Men valet i år handlar mest om att lägga sin röst på det minst dåliga alternativet, som jag ser det i nuläget är detta en röst på SD.

  Att inte rösta är att lämna walk over på demokratin och det tycker jag är sämre än att rösta på det minst dåliga alternativet.

  Att du är en vanlig “knägare” betyder på inget sätt att din syn är värd att ta på allvar mer än någon annans synpunkt.

  Jag misstänker att “rysofobin” du pratar om emanerar från det faktum att du själv är fd ryss.

  Förvisso finns det i Sverige en “rysofobi” men låt fakta prata och inte enbart subjektiva åsikter.

  I dagsläget har “Nio EU-länder har inte tagit något sådant beslut. Dessa är Bulgarien, Cypern, Grekland, Luxemburg, Malta, Portugal, Slovakien, Slovenien och Österrike.”

  Dessa 9 länder har samfällt krävt konkreta bevis i den sk Scripol affären, vilket jag själv tycker är ett minimikrav för att dra utvisa diplomater.

  https://www.europaportalen.se/2018/03/nio-eu-lander-utvisade-inga-ryska-diplomater

  Notera att jag därmed inte säger att de övriga EU-länderna har gjort fel som utvisar ett antal diplomater.

  Men man följer inte den agenda som finns betr utvisning av diplomater och det gör tex Portugal på ett föredömligt sätt.

  Jag hoppas med detta inlägg ha balanserat diskussionen en aning.

 • Kan svensken avsäga sig rätten att plundra sin granne med hjälp av det socialistiska systemet att beskatta medborgarna? Knappast! Ängslan att man ändrar på de möjligheterna får Löfvensocialisterna att tryggt sitta kvar.
  Långsiktigt blir det kanske muslimerna som ändrar på det systemet.

 • Jan Norberg, jag försäkrar dig att jag är ingen utländskt trollfabrik, jag är en vanlig svensk knägare som jobbar hårt. Om du menar att jag läser andra alternativ sida också från utlandet, ja det gör jag men detta gör inte mig till utländskt troll, eller tycker du att bara svenska allternativ media är den rätta platsen att läsa allt. OK föreslå du då vilket parti skulle man kunna rösta idag i Sverige ? Vänster ? alltså kommunisterna. Sossar ? alltså mjuka förre detta kommunister Liberaler ? som vill avskaffa svenska riksdagen och skapa Förenta Europeiska Unionen istället MP ? det vill jag inte ens uttala mig om de SD ? som styrs av israeliterna KD ? var har de konkret Ställer frågan igen Vilket parti ska man rösta idag med dessa bakgrund ?Vad jag ser är bara en massa retorik, tomma löfte utan konkreta svar hur de vill nå visa mål. Nej du Jan, jag ser inga partier som skulle representera den svenska folket helhjärtat istället följer de dumheterna som USA driver på med den stora rysofobin världen över.

 • @ Julius, endera har du en dålig maskinell översättning där du sitter vid någon av de utländska trollfabrikerna eller så är din svenska så kass att du borde ta dig an grundskolans svenska.

  Detta är inte första gången dina inlägg innehåller dessa spår av utländsk trollfabrik.

 • @ Birgitta, jag tog mig tid att läsa den länk du bifogat. Det var något av det bästa jag läst på länge ur ett idéhistoriskt perspektiv, jag kan bara uppmana Newsvoice läsare att ta sig tid att läsa denna länk.

  https://www.svensktidskrift.se/socialism-fascismens-kalla/

  Det mest intressanta är att vänster/höger diskussionen med detta ställs under ett helt annat ljus, något jag tycker att Birgitta gott kan skriva en mer djuplodande artikel om här på Newsvoice.

  Den senaste tiden har diskussionens vågor gått höga betr höger och vänster så uppmaningen måste bli att Birgitta tar sig tid att författa ett debattinlägg som vi sedan kan kommentera.

  Personligen blev jag mest fascinerad av detta:

  ” Grundlagen stadgar att alla har ”rätt till arbete”, men säger inte att alla har rätt till att behålla inkomsten av arbetet.

  Det svenska skattesystemet har ingen övre gräns för skatteuttaget. Och det säger därmed att staten i princip äger all inkomst; medborgarna får behålla något av sin inkomst endast i de fall staten medger detta. ”Fri- och rättighetskommittén SOU 1993:40” hade i uppdrag att formulera en övre gräns för skatteuttaget, men underkände direktivet med argumentet att en sådan gräns skulle begränsa riksdagens makt över medborgarna. (Sid 102 ff.).”

  Tänkvärt och alldeles säkert något som inte många av oss visste förut, tankarna svindlar när man läser detta.

  Vi väntar på din artikel Birgitta!!

 • RÖSTA PÅ VEM ? VILKEN PARTI ? Tyvärr det finns inget parti att rösta på just nu. Alla är lika landsförredare och kolsypare. Alla kör bara med en massa retorik, tumma ord men jag hör inget konkret och det är det som räcknas. Alla säger bara Mea Culpa nu efterhand men även Reinfeldt pratade om att vi ska öppna våra hjärta. Gott folk låt inte dessa politiker på höger och vänster förvirra er ha fokus istället på FAKTA.

 • Ha, ha. Bra beskrivning av Löfven som “kejsare utan kläder”. Vem vill ledas av en sån uppblåst och naiv person?

  Såg på ett program om “Hitlers folk” på Svtplay igår. Fick flera associationer till socialdemokraterna och deras propaganda om än ditten och än datten. Det finns alltså fler likheter än olikheter mellan ideologierna än vad gängse politikerpatrask vill göra gällande. S “språkspelar” och säger sig vara emot fascism och nazism men om man granskar deras politiska gärningar blir det alltmer uppenbart, dag för dag, att de har mycket illvilliga, antidemokratiska och auktoritära drag där (djupa) statens behov går före folkets.

  I en artikel om “Socialism – fascismens källa” säger författaren att “Fascism, nazism och kommunism är de tre ideologier som mest bestämt har prioriterat en stark stat med makt över medborgarna”.

  Hade skattetrycket varit lägre så hade vi inte behövt ställa oss frågan om “vad fan får vi för våra pengar? Vi hade i högre grad kunnat styra mer över marknaden. Vi hade således mangrant haft möjlighet att kunna välja bort politikernas omhuldande av massinvandring, islamisering och ökad kriminalisering av samhället. Politiker handskas ovarsamt med andras pengar och inte minst alla pensionärers liv och leverne, vilket tyder på en väldig ovärdig människosyn.

  https://www.svensktidskrift.se/socialism-fascismens-kalla/

 • SD har sagt att de ska bli det största partiet i valet 2018. Så blir det säkert också. Vidare är det inte en särskilt djärv gissning att och också AfS kommer in. Troligen åker fyra partier i 7-klövern ut. Vem skulle bli förvånad?

 • Jan Norberg verkar antyda att vi ska rösta på SD eller AfS, men betänk följande!

  Visserligen har den här extrema högerpolitiken, som förts för att gynna asylbaroner inte enbart skuldsatt Sveriges kommuner upp över öronen, men även skapat ohållbara kulturkonflikter. Där har AfS och SD rätt.

  Men jag kan faktiskt inte föreställa mig att ytterligare ett girigt extremt högerparti som SD eller AfS, som vill placera sig vid köttgrytorna, är någon varaktig lösning på folkets problem. SD verkar redan ha förberett för samverkan med Alliansen genom att inte kräva Ut ur EU som ett krav för samverkan efter valet.

  Inte heller Vänsterpartiet driver frågan om Ut ur EU aktivt i valet, förmodligen för att förbereda att få sitta vid köttgrytorna med de extrema högerpartierna MP och S, som är lika goda “marknadsliberaler” som Alliansen. Det är ingen ryggrad i vänstern längre.

  EU-medlemskapet är grundproblemet, d.v.s. elefanten i vardagsrumssoffan, både vad gäller massinvandringen av icke-flyktingar och icke-barn, denna sociala dumpning, som sänker Sverige i välfärdsracet mot bottnen.

  Det är inte ens människovänligt mot de här människorna eller våra egna medborgare, men en piss-“godhet” som inte alls är god när dessa pengar hade spenderats bättre på att lösa grundproblemen av svält, krig, överbefolkning, lokalt genom UNHCR.

  Utan att nya tydliga Ut ur EU-alternativ tar makten, ex. genom Valsamverkanspartiet, så går det inte att reparera Sveriges välfärd, enhet eller vår demokrati och den pissgodheten kommer vara delaktig i konfliktskapandet som hotar att rasera Sverige i ett utdraget kriminellt och sekteristiskt inbördeskrig.

 • En mycket välskriven tänkt kalldusch som hela regeringen bör tänka igenonom, i detalj.

  “När besvikelsens vågor till slut når kajkanten vid Riksdagsbyggnaden så är det inte enbart med barnens bästa för ögonen, det är med hela svenska folkets väl och ve som Kejsaren och hans anhang kastas i Strömmens kalla vatten.”
  Dom borde börja med att återkalla det enfaldiga besultet att utvisa en rysk ambassadör baserat på sympati för britter som hoppas på att stöd kan ersätta bevis för att dom tror rätt. Tro är religion och idag kan inte politik baseras på sådan grund om man vill undvika den kalla strömmen

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *