Deep State pressar Trump till krig mot Syrien och utdragen krigföring i Mellanöstern

publicerad 14 april 2018
- Gästskribent
Syrien och Irak - Google Earth Pro

ANALYS & DEBATT. Det kallas sustained warfare, på svenska utdragen krigföring, och det är en anledning till att USA med sina allierade valde att attackera Syrien för andra gången på ett år. Målet är att kontrollera Syrien för att därefter ta kontrollen över Iran. Sedan finns de gigantiska intäkterna som krig innebär för det militärindustriella komplexet. Liz Bryman kommenterar den djupa statens geostrategiska drag på ett globalt schackbräde och hon har sina källor inom the intelligence community (TIC).

Text: Liz Bryman, Florida, USA

Liz Bryman, privat foto
Liz Bryman, privat foto

Donald J. Trump ville inte starta ett krig med Syrien. För bara några veckor sedan deklarerade han att USA:s trupper i Syrien skulle ut därifrån efter att ISIS decimerats så pass mycket att trupperna inte längre behövdes och det är problemet. Ett ISIS stött av CIA hade förlorat sitt grepp om Ghouta och Douma, eftersom Assads styrkor med rysk hjälp hade jagat ut dem.

Befolkningen där var ej på ISIS sida. De var en civilbefolkning belägrad av ISIS. När syriska trupper försökte befria de belägrade städerna ställde ISIS gisslan i burar runt städerna så de skulle dödas först när syriska styrkor anföll. Det blev väldigt svårt att befria de belägrade invånarna utan att de också blev dödade av befrielsestyrkorna.

Assad vill ha ett sekulärt land och tillåter samtidigt alla religioner

Beordrar ett lands ledare angelägen om sitt folks välfärd sina soldater att skjuta på befolkningen? Nej, inte Assad. När det var tydligt att ISIS försökte överta Syrien slog han tillbaka för att driva ut dem.

Syrien är inte ett strikt muslimskt land. Det är sekulärt med trosfrihet. Kyrkor och synagogor fick fritt verka i Syrien innan ISIS fick grepp och började utföra attentat mot dem. Ickemuslimer blev förföljda och dödade. Kyrkor och synagogor brändes ner.

Därför ville Assad ha bort ISIS ur sitt land, men det stämde inte med en viss Deep State-plan att skapa oro och försvagning i Mellanöstern. Destabiliseringsarbetet hade påbörjats i Afghanistan, fortsatt i Irak och nu Syrien. Iran är det stora målet. USA har aldrig kunna smälta att Iran kastade ut USA:s inflytande därifrån. Irans och Syriens oljefält är de stora målen för amerikansk världsdominans. Det är alltid oljan och vem som äger den som bestämmer.

Amnesty: How Islamic State got its weapons
Alarabiya: Iraq: ISIS seizes ex-chemical weapons facility

Utpressning

Varför gick Donald J. Trump med på att starta ett krig? Han ville inte ha det här kriget eller något annat krig. Trump har ofta kritiserats som en besynnerlig ledare av nästan hela världen, men han ville inte gå till krigs. Han sa det själv många gånger före och efter blivit vald till president.

Vad fick honom att ändra sig och göra motsatsen? Svaret är utpressning. När gamla skandaler om otrohet och orgier i Ryssland, rykten om rysk inblandning i valet inte lyckades sänka Trump fortsatte utpressningen med en FBI-razzia mot Trumps personlige advokat, i hans kontor och lägenhet. Det är oerhört även ur amerikansk synpunkt. En advokats handlingar är skyddade i lag. FBI gjorde övertramp på amerikansk lag, men det var inte tillräckligt.

Trump blev påtryckt att byta ut flera av sina närmaste rådgivare. Hans förre Secretary of State, en gång högsta chef på EXXON, Rex Tillerson, fick gå. Varför tror du? För att Tillerson inte “sjöng presidentens sång”? Knappast. Tillerson var emot krig och han gjorde det klart för Trump varje gång det kom på tal. Han sjöng därför inte den sång som Deep State ville. Han skulle få presidenten att verka för krig.

Mike Pompeo är nu en kandidat till efterträdare till Tillerson. Inte ens Council of Foreign Relations vill se Pompeo som Secretary of State, men han kan bli insvuren i alla fall trots att John Bolton är först på den korta listan. Han är en ändå en sämre kandidat, men Deep State är angelägen att få in honom där. Bolton är själv en veteranmedlem av Deep State sedan den första Bush var president, en känd hawk.

Men vad exakt fick Trump att ändra sig och sända in missilerna?

Michael Cohen - Foto: IowaPolitics.com, Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.0
Michael Cohen – Foto: IowaPolitics.com, Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.0

Var det FBI och Senatens granskningar av en eventuell rysk inblandning i valet, skandalerna, FBI-razzian av Michael Cohen, hans advokat eller attacken mot en fd rysk spion med dotter i England? Den handlingen fick åtminstone britterna ombord. Frankrike kom ombord ty attentaten i Marseille, Paris, har ju skyllts på ISIS så varför skulle inte fransmännen också backa en invasion?

CNN: DOJ: Michael Cohen ‘under criminal investigation’

Inte ens eldsvådan i Trump Tower var tillräcklig varning att pressa Trump att spela spelet. Nej, endast den elegant presenterade kemattacken var det som gjorde susen förstås, dessutom på årsdagen av förra årets kemattack. Var inte det särskilt väl uttänkt och planerat?

New York Times (7 april 2018): Fire at Trump Tower Kills One, Police Say

Bashar al-Assad - Foto: Komsomolskaya Pravda
Bashar al-Assad – Foto: Komsomolskaya Pravda

Ologiskt att Assad överhuvudtaget skulle attackera sitt eget folk

Sunt förnuft säger att Assad ej skulle vilja se sin egen oskyldiga befolkning, små barn, lida av en kemisk attack just nu när ISIS hade drivits ut ur Douma och Ghouta och hans seger över ISIS redan var ett faktum. Det fanns ingen anledning att ens överväga att begå ett så grymt dåd.

Assad gjorde det därför inte vad än för “bevis” som kokats ihop av Deep State, att Syrien låg bakom kemattacken. Det säger sunt förnuft att Syrien ej kunde vara skyldigt, men en dylik sanslös och grym handling var exakt vad som behövdes för att få Trump att trycka på missilknapparna.

NewsVoice: Bashar al-Assad förklarar situationen i Syrien ofiltrerat av västmedia

USA är chockat och argt av fel orsaker

Trump är nu ansvarig för invasionen i världens ögon och han blev också ordentligt utpressad på så många vis att han tvingades gå ut på den plankan. Det är inte ofta resten av Europa stöder ryssarna, eller iranierna. Det ser ut som det här onödiga kriget blir början till det.

USA:s invånare är chockade och arga, men av fel orsaker. De tror tyvärr på vad massmedierna slevar ut i nyhetsprogrammen. Jag såg ABC-journalisten David Muir rapportera live från Beirut i förrgår natt kl 22:00 i USA lokal östkusttid, med missiler i bakgrunden och klipp från den groteska attackfilmen där små barn spolas med vatten och vårdas.

Jag har alltid beundrat Muirs fina sätt att skildra händelser världen runt. Det var bara så tragiskt att se hur kolossalt felinformerad han tyvärr är. Tänk om han bara fick rapportera sanningen. Det skulle vara underbart att bevittna. En dag hoppas jag och Amerika att det blir verklighet.

Text: Liz Bryman, Florida, USA


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Jan Norberg 16 Apr, 2018 at 15:23

  Tack för den länken.

  I och med Alex Jones reaktion på Dpnald Trumps Syrien-bombning får man en känsla av att han trots allt vill väl. Jones har kanske verkligen haft väldigt stora förhoppningar på att Trump skall rädda USA och världen. Det är å andra sidan sällan lätt att veta vad på internet som är äkta och vad som är manipulation avsedd att lura massorna åt ett visst håll.

 • Erik Wiklund – Det är dags att Svensken säger ifrån på valdagen med en massprotest – vägra rösta, vägra infoga er till valboskapen och börja agera för ett mänskligare och friare samhälle.

 • @ Birgitta
  Visst är det en härlig kampvilja som de har i Spanien – och du säger att: “Dags att den svenska tigern kommer fram” – men jag säger; Det finns ingen svensk tiger – för svensken tiger.
  Och det faktum att svensken brukar tiga – det anser jag, att det till stor del beror på att svenska politiker och svensk massmedia för länge sedan har lärt det svenska folket vem som vet bäst och var skåpet ska stå. Så, svensken har blivit förminskad och förnedrad av samhällseliten under århundraden och därmed har svensken förminskat sig själv – och den Jantelagen sitter nu fast som berg i svensken. – Ja, svenska folket kommer sannerligen att behöva väckas upp ur sin törnrosasömn innan de vågar ta sig ut på gatorna.

 • @Lasse Anckarman 16 Apr, 2018 at 09:36
  Så var det. Till och med i Svenska SR berättades om förestående undersökning.
  Inkvarteringen gjordes på torsdagen eller fredagen arbetet skulle påbörjas på lördagen.
  Intressant är dock att detta research center var ett ställe där man undersökte olika sakers giftighet.
  Som mediciner, barnleksaker och vardagskemikalier typ färg, tvättmedel och schampoo.
  En av forskarna på centret säger att centret inspekterades senast 17:e mars i år och även i höstas utan anmärkning.
  https://www.opcw.org/fileadmin/OPCW/EC/87/en/ec87dg04_e_.pdf

  Inspektionen utfördes av samma internationella organ (Prohibition of Chemical Weapons OPCW)som nu kommit till Syrien. Man var därför helt övertygad om att dom inte var mål för ev attack.
  Därför säkrades ingenting utan allt arbete och utrustning är förlorat.

  LeifB

 • leif bengtsson@ “Gissar att det kommer tillfällen under året då svenskarna behöver göra på samma sätt.”

  Härlig kampvilja hos den spanska befolkningen. Hoppas att deras gemensamma aktion kan inspirera folk över hela Europa. Dags att den svenska tigern kommer fram.

 • Eva Bartlett skriver om attacken och jämför med “Israel” som 2009 använde vit fosfor mot befolkningen i Gaza men aldrig ställts till svars för dessa brott, men delger också följande information:

  “…the very evening before chemical weapons inspectors of the OPCW were to visit Douma, America and allies launched illegal bombings against Syria.”

  https://ingaza.wordpress.com/2018/04/16/caught-in-a-lie-us-allies-bomb-syria-the-night-before-international-inspectors-arrive/

 • @ Liz,

  Du har inte bara skrivit en väldigt intressant artikel, utan lyckas på ett mycket professionellt sätt få tråden att hålla sig till ämnet. Imponerande!

 • Kära Liz, det som händer i Syrien och Palestina med omnejd är så ”religionsmättat” något kan bli. En debatt i sak utan religion inblandat i detta ämne är som att diskutera meteorologi utan termer som väder och vind!

 • @Liz

  Tack för att du noterade min post. Tyvärr godkänner inte redaktören en debatt fullt ut om oroligheterna i MÖ och då ter sig en respons ganska meningslös. Jag provar ånyo med ett bibelcitat och en länk med lite information i stället:

  The burden of Damascus: “Behold, Damascus is taken away from being a city, and it shall be a ruinous heap.” Isaiah 17:1

  http://archive.is/fdNMq#selection-351.0-357.11

  @Magnus

  Ja, men det är inte första gången yttrandefriheten stoppas på alternativa bloggar, ska du veta. I min förra (egentligen förrförra då min sista aldrig fick se dagens ljus) post här, blev länken raderad med motiveringen: “[Nu skippar vi att diskutera [raderat ord] i denna debatt]” trots att URL:en inte innehåller något av bloggens censurtermer då den gick till The Ugly Truth. Fast används termen politiskt korrekt är den uppenbarligen tillåtet: ”Vore faktiskt intressant om du kunde utveckla detta resonemang utan att som vanligt hemfalla till den globala judiska konspirationen som förklaring på all världens ondska.”

  Ibland blir man fundersam… 😉

 • Åke i Sörmland
  Bra jämförelse! Vårt Svenska Livsfarliga Verk, SLV, kör också med samma metoder och kallar omröstningarna för “konsensus”, ofta med tillägget “av 100-tals forskare”. Och när dom tror att ingen riktigt vet lägger dom gärna till “baserat på evidensbaserad vetenskap”, och refererar till “100-tals studier”, utan att kunna peka på en enda oberoende studie som faktiskt stöder deras beslut, vid tillfrågan.
  Så lätt kan det vara att luras med ord, titlar och begrepp utan att direkt ljuga. Det är väl därför jurister är viktiga och att man är mån om att upphandla professorer som medlöpare, så att få ifrågasätter. Då blir det formellt sällan fråga om ossanningar. “The Empire often protects itself through committees, a safe way to replace missing facts with kind votes”. USAs ny kostråd 1979 ändrade plötligt 30-40% kolhydrater till 55-60% och alla dietiser har sedan blivit itutade att det grinda på evidensbaserad vetenskap, vilket är helt osant. McGovern presenterade och sedan röstade man fram dom. (Egentligen för att bli av med ett veteöverskott och slippa betala arga storfarmare, och därmed säkra Nixons återval.) Samma kostråd lever kvar i EU inkl Sverige idag! Så illa är det. Hur kan vi “ta tillbaka vetenskap och oberoende fakta”?

 • @Magnus Johansson
  Varför frågar du mig vad jag fick veta? Det har inget med artikelämnet att skaffa utan var riktat till Stella Tormanoff som nämnde Hitler.

  Du klagar på att bli raderad. Det är min uppfattning att det inte är uttrycksfrihet som trampas på här utan snarare innehåll som vandrat för långt från debattämnet. Om du håller dig till ämnet i dina kommentarer och inte drar in religionsmättade argument blir nog dina åsikter publicerade.

 • @ Liz Bryman 15 Apr, 2018 at 14:21

  Min tanke var att du som boende i USA på ett betydligt enklare sätt kan sägas komma åt hur den vardaglige genomsnittsamerikanen reagerat på Trumps beslut att bomba Syrien.

  Jag är medveten om att det kan vara svårt att göra sig talesperson för vad den genomsnittlige amerikanen eg tycker, men du bor ju i USA och träffar sannolikt den mer vardagliga reaktionen på Trumps beslut.

  Något jag personligen vore intresserad att höra från någon närmare verkligheten, självklart är jag medveten om att du kanske inte helt kan sägas vara representativ för alla amerikaner men du är i alla fall betydligt närmare verkligheten än vad vi i tex Sverige är.

  Anledningen till min fråga är att svensken har så svårt att förstå den mentala skillnad som finns mellan genomsnittsamerikanen och medel Svensson i Sverige.

 • #sten bjorsell. Detta med att rösta fram en orsak i säkerhetsrådet liknar BigPharmas frontgrupp psykiatrin, där man röstar fram nya “sjukdomar” istället för att fastställa orsaker. Ett psykotiskt mönster??

 • @ Stella Tormanoff

  Du skriver, “.. Liz anser att Rex Tillersson hade goda intentioner visar hur naivt även de intellektuella i USA resonerar. Blir man vd för Rockefellers Exxon så är man genuin ond. Det vet vem som helst som har inblick i hur branchen och hierarkin fungerar..”

  Liz ansåg aldrig att Tillerson hade “goda avsikter” någonstans i artikeln. Liz hävdar endast att Tillerson påpekade riskerna med att starta krig och rådde Trump emot det. Samt att Trump höll med honom efter detaljerad förklaring av domino-effekten. Att mannen är “genuin(sic) ond” får stå som din personliga åsikt baserad på din övertygelse att om någon varit chef för ett stort företag så är det tydligen ett krav att vara en sådan människa. Vilket det kanske finns bevis för här och där men att hävda det i ett påstående är onödigt och säjer mer om dig än om mannen du kritiserar.

 • @ Stella Tormanoff

  Du skriver, “..kan hon (Liz) ändå komma fram till slutsatsen att Trump är oskylig(sic) och god. Det tyder antigen på kunskapsbrist om hans privata kontakter eller om hur den Triliteralla Kommissionen rekryterar USAs politiker.”

  Inte någonstans i artikeln påstår undertecknad att Trump är “oskyldig och god.” Eller hävdar mig vara “Trump dyrkare”. Och hur Trilateral Commission fungerar behövs inte djupanalyseras här. Näter innehåller massor av information om den. Därför finns inget behov för mig att hävda särskild kunskap om den.

  Vad jag personligen tycker om Trump har heller inget med artikelämnet att skaffa. Min erfarenhet av Trump och vad han går för går tillbaka till de år jag bodde i Atlantic City på tidiga 1980-talet och personligen bevittnade byggandet av Trumps casinon där. Även träffade honom och hans dåvarande hustru på ett av dem. Igen, det hör inte till artikelämnet men nämns här eftersom jag anklagats för “kunskapsbrist” om mannen Trump.

  Det finns många “kunskaper” som ej kan eller borde vädras i en artikel som denna. Hur Trump blev mer pressad, och med vad och hur, hör till kunskaper som ej bör ses i tryck–åtminstone inte än.

  Vad Hitler beträffar fick jag nog djupare “kunskap” om honom innan du ens var en glimt i din faders öga. Att min artikel inte härför till honom är oväsentligt; han är inte ämnet här.

  Aropopå illegala immigranter som arbetar svart och utför jobb som betalar dåligt så har min artikel inte med dem att göra heller.

  Känn dig fri att expandera på deras öden i en egen artikel. Ur den synpunkten kan Sverige inte klappa sig på ryggen som oskyldigt heller.

  Utlänningar har inbjudits att arbeta i Sverige sen wallonernas tid när de behövdes i gruvorna. Wallonblod dyker fortfarande upp i svenskar än i dag, fråga mig som har det. Flyktingar som finnar, ungrare, iranier (persier), indier, bulgarer, tjecker, jugoslaver, syrier, turkar, armenier, judar, mfl andra nationaliteter har stadigt släppts in, även du själv och/eller dina anhöriga, i Sverige i århundranden. Samt utnyttjats för billig arbetskraft naturligtvis precis som du anklagar USA för. Och sen då? Skulle du skriva en artikel om dem ser jag fram emot den med stor förväntan.

  @ Lasse Anckarman

  Klyv inte hår här mellan “slag” och “krig”. Det ena leder vanligtvis till det andra, bara vänta en stund.

  @ Jan Norberg

  Du inbjuder mig att utveckla hur genomsnittsamerikanen nu reagerar angående Trump.

  Det är svårartat att göra. Mest för att det finns inga genomsnittsamerikaner att intervjua; alla är ej-genomsnittsliga.

  Amerikaner består av så många olika individer som ej kan dras en genomsnittskam över. Man kan förstås intervjua några amerikaner ur olika samhällsskikt och få deras åsikter. Vanligtvis är de helt under inflytandet av västerns massmedier så hur de tänker avspeglar det.

  Jag skall tänka på saken!

 • @Stella Tormanoff

  Jo. det är märkligt att Trump utmålas som oskyldig. Han är ändå president med en mängd befogenheter. Det är endast han som kan beordra krigshandlingar som dessa för att gå terroristers och ev. Israels ärenden.

  Mindre välkänt är att Trump har höjt militärbudgeten samtidigt som han har sänkt skatten för de allra rikaste allra mest i USA. Trump en man som fått privilegiet att bli boxboll i girigbukarnas fulmedier, om helt irrelevanta privata och ofta osanna saker dessutom, och på så vis givetvis fått folkets sympati. Bernie Sanders och Jill Stein har nästan helt mörkats av dessa fulmedier.

  Att Trump skulle vara helt oskyldig och helt god är naturligtvis en stor överdrift. Han är en affärsman som gjort en hel del skumraskaffärer. Men en sak vill jag ändå ge honom. Trump räddar förmodligen livet på tusentals människor från Latinamerika. Kanske var det inte meningen, men det är förmodligen resultatet.

  Att enbart jämföra Trump med Hitler är också väl magstarkt. USA, Israel, England och Frankrike har varit imperialisterna som marscherat, invaderat och mördat i världen både före och efter Hitler. Massmorden i de invaderade staterna pågick långt innan Trump, men visst är det ett svek mot USA:s folk att skjuta mot en suverän demokratisk stat, när han talat om fred under valrörelsen och efter valet.

  Jo. Visst letar folket godhet i makthierarkin och det kommer av fulmedias illusionistiska spel med deras känslor genom olika former av osanning, presentation av olika psykopater och ständiga repetitioner av deras osanningar, vilket är regelrätt hjärnförsmutsning.

  Men det är också folkets eget fel, eftersom de inte skrotar fulmedierna och väljer bättre kanaler där bättre individer medverkar, samt inte skapar något bättre eller inte stödjer de bättre individerna vare sig passivt eller aktivt, och de två sista sakerna gäller även dig Stella.

 • @ stenbj
  – Nä, jag vet ingenting om detaljerna omkring de här bombningarna, men jag har en länk till en sida som kommer med den här informationen: https://operationdisclosure.blogspot.se/
  Trump o kompani (alltså, De vita Hattarna, Alliansen) tycker väl att det är mer effektivt att så snabbt som möjligt förstöra så många anläggningar som möjligt som ägs av Eliten, Kabalen, Deep State. För Alliansen, den hemliga amerikanska underrättelsetjänsten, har under många veckor nu förstört massor med underjordiska baser i USA och på Irland som tillhört Kabalen. De har även arresterat massor med personal som arbetade i dessa anläggningar.
  Och du undrar om majoriteten av svenskarna har upptäckt att det går att säga att kejsaren är naken utan att bli kallad konspirationsteoretiker ? – Mitt svar är att det inte är särskilt många svenskar som ens har upptäckt att Kejsaren är naken !

 • En del av USAs UN-politik klarnar nu. Vi kunde läsa i Svenskt MSM häromdan att “Ryssland la in sitt veto mot undersökning av gasangreppet”. Stämde inte med den Ryska ståndpunkten “låt OPCW anlända och undersöka den påstådda attacken”, viket alliansen sa nej till. Det senare verkar däremot dåligt rapporterat i Svensk press. Vad är skillnaden? Det sistnämnda är en oboreoende utredning av OPCW som presenterar alla fakta man kan finna medan det tidigare är bildandet av en grupp nationer där man röstar fram vad som hänt! Och just nu förelsår USAs UN rep detta igen! Resultatet blir nytt Ryssveto och att lättlurade MSM journalister, i veckan som nu kommer, sväljer nyhetsbyråernas nästa rapport som blir ungefär “Ryssland lägger veto mot undersökning av gasattacken, igen!”. Sådana rävar består USA politikerna av idag. Hela iden är att visa “folket” att man har rätt genom att blanda bort korten för MSM och i sin tur oss. Suck, vilka banditer!

 • @ Stella Tormanoff

  Du skriver:
  “Jag har hela tiden varnat att Trump-dyrkare kommer att stå i skamvrån till slut, för att projektet Trump är en modern variant av projektet Hitler.”

  Utan att vilja mästra dig eller den liknelse du försöker lansera så bör du nog utveckla ditt påstående betr Hitler.

  Det är ju ingen hemlighet att stora tyska och internationella intressen trodde sig kunna styra Hitler men han lurade ju skjortan av dem visade det sig.

  Här finns det onekligen en intressant jämförelse med hur det sannolikt förhåller sig i dagens USA, dvs det vi dag torgför som the Deep State kan vi ju jämföra med Hitlertidens lobbyintressen.

  Vore faktiskt intressant om du kunde utveckla detta resonemang utan att som vanligt hemfalla till den globala judiska konspirationen som förklaring på all världens ondska.

 • Liz, du som får anses som hyggligt representativ för hur genomsnittsamerikanen tänker kanske skulle kunna ha godheten att försöka redogöra för reaktionerna ibland “vanligt” folk på Trumps nya approach (ny artikel?).

  Jag tror att alla här på detta forum, precis som du skrev, tenderar till att ställa sig på ryssarnas sida i denna konflikt. Vilket för mig ter sig ganska logiskt då USA återigen utan godtagbara bevis tar sig friheten att bomba en stat där USA knappast har några officiella intressen att försvara.

  Jag har varit en Trump fan och fram till detta planlagda övergrepp på en annan stats suveränitet, jag har gillat hans stil även om han inte varit en perfekt president så har han arbetat i linje med vad en majoritet av amerikaner tyckt vara rätt.

  Så frågan som du kanske kan utveckla är hur genomsnittsamerikanen nu reagerar betr Trump. Tidigare har ju den här typen av insatser varit delvis välkomna hos den amerikanska befolkningen.

  Jag skulle vilja veta om amerikanen är lika manipulerad som tex den svenska befolkningen. MSM och propagandamaskinen i USA och Sverige bär ju på en del tydliga likheter.

 • Erik Wiklund, intressant kommentar. Har du länk till några detaljer?
  Om alliansen som hävdats bombat ett lager av kemiska vapen skulle detta skapat ett större, livsfarligt gasmoln. Alltså ett krigsbrott i sig, eftersom man kände till riskerna. Alltså lögn av alliansen.
  Om man iställert som du menar bombade sina egna övergivna tveksamma gasbombstillverkningsfaciliteter etc. förstör man bevis som skulle kunna indikera alltför mycket Amerikansk inblandning i illegal gasvapenframställning.
  Alltså en “tredubbel effekt” av ett kort angrepp. Förstör bevis om egna vapen och om den påstådda gasattacken innan OPCW hinner dit och “vänd opinionen” efter segern, gick ju för Bush? Det verkas som om åtminstone 2/3 misslyckats. May har haft ett mycket krafigt bakslag i England. Endast 22% stödde hennes invasionspolitik, medan dubbelt så många var emot den. Någon som vet hur godtrogna vi Svenskar är till “vårt” MSM? Är det så att när vi tror på DN,SvD etc. publiceras opinionssiffror, annars inte….? Eller har majoriteten nu upptäckt att det går att säga att kejsaren är naken utan att bli kallad konspirationsteoretiker?

 • Magnus,

  Om man tittar närmare på retoriken Trump använder sig av angående de som sköter USAs lågavlönade arbeten – nämnligen de illegala invandrarna, så är det samma pyskologiska metod att ställa folkgrupper emot varandra med ett elitistiskt mål, som Hitler en gång använde. Jag är förvånad att Liz som bor i Florida där Trump vann stort har inte lagt märke till att all trädgårdsarbete sköts av just den typen av invandrare utan rättigheter. Det är en enorm del av den amerikanska gråa ekonomin och ger möjligheter i medelklassen att både känna sig och bete sig som herrar. Lite som att vilja behålla slaveriet men avsky slavarna.

  https://m.journal-neo.org/2016/11/25/the-dangerous-deception-called-the-trump-presidency/

  [Vi skippar att diskutera [raderat ord] i denna debatt även om det finns personer här som IDELIGEN är HELL BENT på att dra diskussionen dit. / red]

  Att Liz anser att Rex Tillersson hade goda intentioner visar hur naivt även de intellektuella i USA resonerar. Blir man vd för Rockefellers Exxon så är man genuin ond. Det vet vem som helst som har inblick i hur branchen och hierarkin fungerar.

  Vore Trump en ny Kennedy skulle han inte vara levande.

 • Tack Liz, för en synnerligen fyllig och förklarande artikel som på ett initierat sätt och med “normalamerikanskt” perspektiv sätter huvudet på spiken.

  Slaget i Syrien verkar nu över för den här gången, men det “slag” som nu ändå återstår är slaget om the Deep State på hemmaplan.

  The Deep State har tagit poäng i den första kraftmätningen och nu har Trump gått ned för räkning, reser han sig inte snabbt och “rensar i träsket” med kraft så är snart uträknad inför omvalskampanjen.

  Det som trots allt är fascinerande är att vi nu alla runt om i världen kan se den förödande kraft som the Deep State komplexet sitter på, att Trump av någon svårförklarad anledning valt att lyssna på the War Hawks är det som förbryllar.

  Å andra sidan sätter det fingret på att ingen kan i längden stå emot denna kraft som the Deep State utgör, kan inte Trump stå emot som ändå i sin valkampanj krigsförklarat denna företeelse så undrar jag vilken som mäktar med att rensa träsket.

  Frågan är om vi därför ändå skall behöva uppleva ett storskaligt globalt krig med kärnvapen som yttersta konsekvens??

 • Ryskt flyg var i luften enligt RK. Troligt scenario, över örlogsfartyg cirklar de med supersonic missiler och kärnvapaen ombord. Vad kan då en befälhavare göra? Skjuta ned = självmord, supersonic inget motvapen! Matt!

 • Jodå, Liz tycks ha både god insikt och vederhäftig information. Hon ställer frågan varför ”Trump gick med på att ’starta krig’”, men något krig har inte startats utan de hela var en attack. En attack som alla inblandade parter blev informerade om så alla kunde vidta åtgärder för att för hindra alltför mycket blodsutgjutelse och anfallet konfigurerades också så att det skulle göra så lite skada som möjligt. Att det blev så här beror sannolikt mest på de påtryckningar Trump utsatts för av krigshökarna. Privat lär Trump ha talat en hel del om tillbakadragande av amerikanska trupper från Irak. Här finns skribenter som är insatta:

  [Nu skippar vi att diskutera [raderat ord] i denna debatt]

 • Jag hade större förhoppningar på Trump jag med….men det var ett bra tag sedan. Jag tror säkert att han var “ärlig” (så ärlig nu en politiker kan bli) då han deklarerade att han ville dra sig ut ur krigen i mellanöstern. Men, antingen var han naiv som trodde att det är hans val eller så var det bara det gamla vanliga ljuget/valfläsket. Självklart står han inte över de som drar i trådarna, skulle han sätta sig emot då finns säkert material de hotar med att dra fram om honom. Frågan är bara om det är så jäkla illa som man befarar? Är “slutmålet” för allt detta ett storkrig med Ryssarna? Drar eliten sig inte för ett fullskaligt och civilisationsutplånande kärnvapenkrig? Det sista kriget?

 • Tack Liz, för en informationsrik artikel !

  Mycket intressanta nyheter om attackerna i Syrien berättar nu (igår) att – Trump, Storbritannien och Frankrike framgångsrikt har förstört en Kabal-MIC-gömma (Military Industrial Complex), en kemisk vapengömma och andra Kabal-anläggningar i Syrien, enligt Alliansens anvisningar. Dessa anläggningar drivs av CIA under Kabalen, fast den officiella berättelsen är att attackerna förstörde Assads anläggningar. Dessa Kabal-anläggningar användes av dem för falsk-flagg-attacker för att skapa nya krig. Så, den kemiska falsk-flagg-attacken i Syrien blev alltså omvänd och slog på Kabalens egna anläggningar ! Alliansen använde således Kabalens egen falsk-flagg-metod för att attackera CIA,s operationsanläggningar !
  Och Assad har inte slagit tillbaka därför att han arbetar för fred.

 • Jag blir förvånat att med tanke på informationen skribenten har, kan hon ändå komma fram till slutsatsen att Trump är oskylig och god. Det tyder antigen på kunskapsbrist om hans privata kontakter eller om hur den Triliteralla Kommissionen rekryterar USAs politiker.
  Jag har hela tiden varnat att Trump-dyrkare kommer att stå i skamvrån till slut, för att projektet Trump är en modern variant av projektet Hitler. Men det är väl desperationen att leta godhet i makthierarkin som gör att folk hoppas på att räddningen kommer därifrån.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *