Deep State pressar Trump till krig mot Syrien och utdragen krigföring i Mellanöstern

publicerad 14 april 2018
- Gästskribent
Syrien och Irak - Google Earth Pro

ANALYS & DEBATT. Det kallas sustained warfare, på svenska utdragen krigföring, och det är en anledning till att USA med sina allierade valde att attackera Syrien för andra gången på ett år. Målet är att kontrollera Syrien för att därefter ta kontrollen över Iran. Sedan finns de gigantiska intäkterna som krig innebär för det militärindustriella komplexet. Liz Bryman kommenterar den djupa statens geostrategiska drag på ett globalt schackbräde och hon har sina källor inom the intelligence community (TIC).

Text: Liz Bryman, Florida, USA

Liz Bryman, privat foto
Liz Bryman, privat foto

Donald J. Trump ville inte starta ett krig med Syrien. För bara några veckor sedan deklarerade han att USA:s trupper i Syrien skulle ut därifrån efter att ISIS decimerats så pass mycket att trupperna inte längre behövdes och det är problemet. Ett ISIS stött av CIA hade förlorat sitt grepp om Ghouta och Douma, eftersom Assads styrkor med rysk hjälp hade jagat ut dem.

Befolkningen där var ej på ISIS sida. De var en civilbefolkning belägrad av ISIS. När syriska trupper försökte befria de belägrade städerna ställde ISIS gisslan i burar runt städerna så de skulle dödas först när syriska styrkor anföll. Det blev väldigt svårt att befria de belägrade invånarna utan att de också blev dödade av befrielsestyrkorna.

Assad vill ha ett sekulärt land och tillåter samtidigt alla religioner

Beordrar ett lands ledare angelägen om sitt folks välfärd sina soldater att skjuta på befolkningen? Nej, inte Assad. När det var tydligt att ISIS försökte överta Syrien slog han tillbaka för att driva ut dem.

Syrien är inte ett strikt muslimskt land. Det är sekulärt med trosfrihet. Kyrkor och synagogor fick fritt verka i Syrien innan ISIS fick grepp och började utföra attentat mot dem. Ickemuslimer blev förföljda och dödade. Kyrkor och synagogor brändes ner.

Därför ville Assad ha bort ISIS ur sitt land, men det stämde inte med en viss Deep State-plan att skapa oro och försvagning i Mellanöstern. Destabiliseringsarbetet hade påbörjats i Afghanistan, fortsatt i Irak och nu Syrien. Iran är det stora målet. USA har aldrig kunna smälta att Iran kastade ut USA:s inflytande därifrån. Irans och Syriens oljefält är de stora målen för amerikansk världsdominans. Det är alltid oljan och vem som äger den som bestämmer.

Amnesty: How Islamic State got its weapons
Alarabiya: Iraq: ISIS seizes ex-chemical weapons facility

Utpressning

Varför gick Donald J. Trump med på att starta ett krig? Han ville inte ha det här kriget eller något annat krig. Trump har ofta kritiserats som en besynnerlig ledare av nästan hela världen, men han ville inte gå till krigs. Han sa det själv många gånger före och efter blivit vald till president.

Vad fick honom att ändra sig och göra motsatsen? Svaret är utpressning. När gamla skandaler om otrohet och orgier i Ryssland, rykten om rysk inblandning i valet inte lyckades sänka Trump fortsatte utpressningen med en FBI-razzia mot Trumps personlige advokat, i hans kontor och lägenhet. Det är oerhört även ur amerikansk synpunkt. En advokats handlingar är skyddade i lag. FBI gjorde övertramp på amerikansk lag, men det var inte tillräckligt.

Trump blev påtryckt att byta ut flera av sina närmaste rådgivare. Hans förre Secretary of State, en gång högsta chef på EXXON, Rex Tillerson, fick gå. Varför tror du? För att Tillerson inte ”sjöng presidentens sång”? Knappast. Tillerson var emot krig och han gjorde det klart för Trump varje gång det kom på tal. Han sjöng därför inte den sång som Deep State ville. Han skulle få presidenten att verka för krig.

Mike Pompeo är nu en kandidat till efterträdare till Tillerson. Inte ens Council of Foreign Relations vill se Pompeo som Secretary of State, men han kan bli insvuren i alla fall trots att John Bolton är först på den korta listan. Han är en ändå en sämre kandidat, men Deep State är angelägen att få in honom där. Bolton är själv en veteranmedlem av Deep State sedan den första Bush var president, en känd hawk.

Men vad exakt fick Trump att ändra sig och sända in missilerna?

Michael Cohen - Foto: IowaPolitics.com, Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.0
Michael Cohen – Foto: IowaPolitics.com, Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.0

Var det FBI och Senatens granskningar av en eventuell rysk inblandning i valet, skandalerna, FBI-razzian av Michael Cohen, hans advokat eller attacken mot en fd rysk spion med dotter i England? Den handlingen fick åtminstone britterna ombord. Frankrike kom ombord ty attentaten i Marseille, Paris, har ju skyllts på ISIS så varför skulle inte fransmännen också backa en invasion?

CNN: DOJ: Michael Cohen ’under criminal investigation’

Inte ens eldsvådan i Trump Tower var tillräcklig varning att pressa Trump att spela spelet. Nej, endast den elegant presenterade kemattacken var det som gjorde susen förstås, dessutom på årsdagen av förra årets kemattack. Var inte det särskilt väl uttänkt och planerat?

New York Times (7 april 2018): Fire at Trump Tower Kills One, Police Say

Bashar al-Assad - Foto: Komsomolskaya Pravda
Bashar al-Assad – Foto: Komsomolskaya Pravda

Ologiskt att Assad överhuvudtaget skulle attackera sitt eget folk

Sunt förnuft säger att Assad ej skulle vilja se sin egen oskyldiga befolkning, små barn, lida av en kemisk attack just nu när ISIS hade drivits ut ur Douma och Ghouta och hans seger över ISIS redan var ett faktum. Det fanns ingen anledning att ens överväga att begå ett så grymt dåd.

Assad gjorde det därför inte vad än för ”bevis” som kokats ihop av Deep State, att Syrien låg bakom kemattacken. Det säger sunt förnuft att Syrien ej kunde vara skyldigt, men en dylik sanslös och grym handling var exakt vad som behövdes för att få Trump att trycka på missilknapparna.

NewsVoice: Bashar al-Assad förklarar situationen i Syrien ofiltrerat av västmedia

USA är chockat och argt av fel orsaker

Trump är nu ansvarig för invasionen i världens ögon och han blev också ordentligt utpressad på så många vis att han tvingades gå ut på den plankan. Det är inte ofta resten av Europa stöder ryssarna, eller iranierna. Det ser ut som det här onödiga kriget blir början till det.

USA:s invånare är chockade och arga, men av fel orsaker. De tror tyvärr på vad massmedierna slevar ut i nyhetsprogrammen. Jag såg ABC-journalisten David Muir rapportera live från Beirut i förrgår natt kl 22:00 i USA lokal östkusttid, med missiler i bakgrunden och klipp från den groteska attackfilmen där små barn spolas med vatten och vårdas.

Jag har alltid beundrat Muirs fina sätt att skildra händelser världen runt. Det var bara så tragiskt att se hur kolossalt felinformerad han tyvärr är. Tänk om han bara fick rapportera sanningen. Det skulle vara underbart att bevittna. En dag hoppas jag och Amerika att det blir verklighet.

Text: Liz Bryman, Florida, USA


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq