Lars Bern: Fiasko för USA, UK och Frankrike i sina försök att härska över Syrien

publicerad 17 april 2018
- Lars Bern
Lars Bern - Foto: Torbjörn Sassersson

Bild: Lars BernGEOPOLITISK KRÖNIKA. “Fiaskot för USA, Storbritannien och Frankrike är åter ett bevis för västs snabbt sönderfallande hegemoni. Jag fruktar för den dag när resten av världen gör upp räkningen med oss västerlänningar. Den dagen kommer snabbt närmare.” Lars Bern sammanfattar bakgrunden och orsakerna till koalitionens angrepp mot Syrien.

Text: Lars Bern

Den moderna historieskrivning som präglat den bild som vi har av världen, har mer än någon annan skrivits av britterna och den angloamerikanska makteliten. Den historia jag fick mig till livs i skolan var ett typexempel på regeln; att det är segrarna som skriver historien, inte historikerna som vi blivit lurade att tro. Följaktligen fick vi aldrig läsa att det var Röda Armén som besegrade nazisterna och inte britter och amerikaner. Deras roll var underordnad.


Allt om britternas och de övriga europeiska kolonialmakternas totalt hänsynslösa och upprepade folkmord i kolonierna, var likaså utelämnat i mina historieböcker. Detsamma gäller britters och amerikaners folkmord på tyska civila i slutet av kriget via sanslösa terrorbombningar, sedan nazisterna i praktiken var slagna.


Deplorables  – Eländiga människor

Det är som om fattiga människor i väst och det som tidigare kallades tredje världen saknar betydelse och människovärde. De som Hillary Clinton rubricerade som “deplorables” i valrörelsen 2016 och den halva miljon barn som dog i Irak och som förra utrikesministern i USA Madeleine Albright tyckte var värt priset för störtandet av regimen där. Dessvärre är nedvärderandet av icke västlänningar en grundvärdering som fortfarande präglar den angloamerikanska propagandaapparat som kallas MSM (main stream media).

Vår västliga värld som pratar en massa om bekämpandet av rasism, är kanske det mest rasistiska systemet under världshistorien. Vi hittar då och då uppräkningar i media av den moderna tidens folkmord där Stalin, Mao, Hitler, Pol Pot och Idi Amin brukar radas upp, men aldrig en stavelse om britternas folkmord i kolonierna och de 20 miljoner människor som fallit offer för USA:s alla krig mot svagare människogrupper de senaste 70 åren.

Imperier kommer och går

Det imperium som en gång var Storbritannien har försvunnit och kvar är en beklagansvärd spillra som försöker leva på drömmar från fornstora dagar. Landet är nu inne i ett plågsamt sönderfall som bl.a. tagit sig uttryck i Brexit, ett Skottland som frigör sig och en ständig konflikt med Irland. Ett så fint imperium kan ju inte heller vara underordnat ett annat sönderfallande imperium som heter EU.

Desperationen hos vissa kretsar inom den brittiska politiken över att försvinna ut i skuggan i dagens värld, har nu tagit sig uttryck som hotar hela världsfreden. Det verkar som om man tänker att, går Storbritannien under så skall hela världen följa med. En exit ur världshistorien med bomber och granater med andra ord.

Mordförsök på avhoppad rysk agent

Planen man av allt att döma hade, var att iscensätta ett nervgiftsmord på en avhoppad rysk agent för att kunna utmåla regimen i Moskva och den populäre president Putin som totalt hänsynslösa mördare. Självklart utan tillstymmelse till bevis, sådana behöver aldrig den angloamerikanska eliten, det är ju de själva som skriver historien.

Därefter skulle man åter ordna en False Flag i Syrien där ryssarnas allierade, den hos sitt folk populäre president Assad skulle utmålas som en som bombade sitt eget folk med kemiska vapen. För vilken gång i ordningen kommer jag inte ihåg. På så sätt skulle man kunna mobilisera en ny militär attack på brittiskt initiativ mot ytterligare ett land befolkat av “deplorables”. Det sönderfallande Britannien skulle framstå som stort igen, genom att leda attacken hoppades man.

Ryssarna tog brittisk lastbil med kemiska vapen

Nu gick det inte som de brittiska politikerna drömde om. Dels lyckades ryssarna i Syrien lägga beslag på en lastbil med kemiska vapen på väg till terroristerna från britterna och man kom den planerad False Flag på spåret en månad i förväg.

Den ryska militären gick ut och varnade för vad som var på gång. Tyvärr har britternas moral blivit så avtrubbad att man trots avslöjandet fortsatte sin plan. På något sätt har False Flag-operationer blivit så vanliga inom västs utrikespolitik att man inte längre skäms för att iscensätta dem inför öppen ridå. Alla har vi de bevisat falska anklagelserna mot Irak inför anfallet 2003 i färskt minne.


Med sitt agerande pressade britterna USA:s president med sin vacklande ställning på hemmaplan till att stödja planerna på en straffexpedition i Syrien.


Frankrike med sin nya president med Napoleonkomplex som i likhet med britterna ser Frankrikes roll i världen snabbt krympa ihop, hoppade givetvis på det vansinniga projektet.

Tyskland vars roll i världen växer uttryckte pliktskyldigt ett muntligt stöd men vägrade att stödja aktionen militärt.

Britterna hade även en biavsikt att tvinga Ryssland, världens största kärnvapenmakt, ut från sin permanenta plats i FN:s säkerhetsråd.

 • Frågan man istället borde ställa sig är, vad har krympande gamla kolonialmakter som den brittiska och franska där att göra i dagens värld?
 • Varför sitter t.ex. inte istället Indien med sin dryga miljard medborgare och växande ekonomi där?
 • Och varför håller man betydligt inflytelserikare länder som Tyskland och Japan utanför?

Tanken hos britternas Teresa May var givetvis att bomba Damaskus sönder och samman, vilket garanterat hade utlöst direkta strider mellan ryska och amerikanska/brittiska förband. Hon kom även med ett löjeväckande hot om brittisk atombombning mot Ryssland.

Amerikanska militärledningen som vet vilka vapensystem ryssarna förfogar över, varnade Trump för att ta en militär konfrontation med dem. Resultatet blev därför en begränsad straffexpedition som förhandlades fram med ryssarnas militär för att dessa skulle hålla sig på avstånd och inte ingripa.

Detta är bakgrunden till att britter, amerikaner och fransmän fredag den 13 april inledde ett begränsat angrep mot 8 förvarnade och utrymda mål i Syrien med 103 kryssningsmissiler.

Angreppet mot Syrien

Enligt rysk militär eliminerades två tredjedelar av missilerna av syriska luftförsvaret, och kanske rysk elektronisk störning, varför bara 3 av målen träffades.

De tre allierade förklarade att inga missiler gått förlorade, men att hela 70 st hade använts för att slå ut tre tomma byggnader i utkanten av Damaskus, vilket låter helt osannolikt. Britterna menade att man slagit ut produktionsanläggningar och lager av kemiska vapen, vilket är en uppenbar lögn eftersom inga kemiska gifter läckt ut och i stort sett inga liv gått till spillo.

Arrogansen hos västliga politiker har nått en sådan bottennivå att man inte längre bryr sig om att komma med för alla iakttagare uppenbara lögner. Som brukligt numer är dessa politiker uppbackade av västvärldens MSM som okritiskt sprider sin Fake News propaganda på beställning.

Den här skändliga aktionen har fått stöd från lilla lydriket Sveriges regering och opposition. Däremot har den socialdemokratiska brittiska oppositionsledaren Jeremy Corbyn kraftfullt kritiserat och motsatt sig operationen.

Fiaskot för USA, Britannien och Frankrike är åter ett bevis för västs snabbt sönderfallande hegemoni. Jag fruktar för den dag när resten av världen gör upp räkningen med oss västerlänningar. Den dagen kommer snabbt närmare.

Text: Lars Bern


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Syrien
Stöd NewsVoice 2024
 • @Jan Norberg
  Håller verkligen med dig om Tucker Carlsons förtjänster. Jag tror INTE han skulle få anställning på TV4 Nyheter i Sverige! 😉

 • Per Larsen: Vore trevligt om alla dom här belackarna som så frejdigt lögnförklarar allt dom inte själva tror på också ville vara så vänliga att inte bara säga att det och det är lögn, utan också tala om vad som är sanning och varför! Att kräva dokumentation, länkar och goda argument är lätt sålänge man inte själv behöver göra det! Det har blivit så att det som PK står för och det som är framhållet av etablissemanget tas för att vara den enkla och verkliga sanningen utan att behöva dokumenteras. Medan den som har en annan uppfattning alltid avkrävs bevis! Allmänheten i stort agerar precis så, utan att själva märka det så har dom själva inga bra argument för den ståndpunkt dom intagit!

 • @ Jan Norberg 18 Apr, 2018 at 07:55,

  Ja visst försöker han vara rolig. Men han verkar inte förstå att den stora komiken ligger i att han inte förstår att han egentligen inte är rolig. På så vis är han ju jätterolig!

 • @ Öystein, Per Larsen påminner mycket om “killen i klassen” vilken alltid försökte vara rolig och som alla andra tyckte var “rolig”, men som ingen tog på allvar. Låt honom för all del få fortsätta “vara rolig” på andras bekostnad, vi vill ju trots allt ha någon att skratta åt. Man får ju trots allt ge honom att han lägger ned en viss tankemöda på att försöka “vara rolig”, personligen ler jag åt alla hans tillkortakommanden. Keep it up Per Larsen!!

 • @ Per Larsen 17 Apr, 2018 at 20:36,

  Tack Per Larsen för ytterligare ett intelligent och väl genomtänkt inlägg! Det känns verkligen tryggt att ha individer som dig i detta forum, som garant för ett bibehållande av en hög kvalitet på kommentarerna.

 • FI snacket ovan är bara larv.

  Vad har USA, UK och Frankrike för rätt att bomba Syrien baserat på falska anklagelser?

 • Hans Eriksson, Öystein Rönne, Jan Norberg, Lars Bern och andra, ni skall rösta på FI! Jag vet att det inte är särskilt manligt men just därför gör er röst stor nytta där. Ni är helt enkelt oförlösta feminister, så ut ur garderoben flickor och känn på den nya samvaron. Ur partiprogrammet eller åtminstone deras hemsidor läser vi:
  “Feministiskt initiativ fördömer attackerna som USA, Storbritannien och Frankrike nu gjort. För att de strider mot folkrätten. Alla kommer ihåg när USA tillsammans med sina allierade, bl.a. Frankrike och Storbritannien, attackerade Irak för några år sedan. ”
  Nu är ni inte missförstådda längre, lägg er mjukt tillrätta i FIs famnen och gotta er, det finns någon som äntligen förstår er.
  Jag lämnar länken för den källkontroll ni alla eftersträvar så varmt; https://feministisktinitiativ.se/vi-fordomer-den-militara-attacken-mot-syrien/

 • Lysande artikel.
  “Den ryska militären gick ut och varnade för vad som var på gång. Tyvärr har britternas moral blivit så avtrubbad att man trots avslöjandet fortsatte sin plan.”

  Detta är i sanning egendomligt. Varför fortsatte man, egentligen?

  Min teori är att ordern kom mycket högt uppifrån, från någon vars order man bara blålyder utan frågor. Ingen tordes yppa att de hade blivit avslöjade, utan det hela gick till sin verkställan!

 • @ Jan Norberg 17 Apr, 2018 at 14:10,

  Ja Jan, du har så rätt. Att rösta på 7-klövern måste ju definitivt vara en bortkastad röst. Har något av dessa partier ifrågasatt exempelvis bombningarna i Syrien? Nej är svaret! M.a.o. är de korrupta, och anstränger sig att få sveriges befolkning att “köpa” detta det senaste “bedrägeriet”.

  Frågan är hur många fler kommande avslöjade “händelser” som behövs för att väcka befolkningen?

 • Brexit har inte med sönderfall att göra, men det faktum att alltför många britter, höga som låga vill stoppa den vettlösa massmigrationen, som drivs på genom George Soros, som understöds av Rothchilds monopolkapitalister.

  Soros har försökt vända på Brexit, d.v.s. försöker undergräva britternas demokrati, på samma vis som “mångkulturen” undergräver alla nationalstater och förstör folkens sammanhållning, en konflikt som håller folk upptagna medan monopolkapitalet skor sig, först på krigen, sen på tillväxten av asylbaronverksamhet och den överbelåning av landets medborgare den innebär.

  Betrakta ex. noga hur inget svenskt Riksdagsparti går aktivt till val på ett Ut ur EU, trots att globaliseringen och frihandeln är elefanten i vardagsrumssoffan. Det är makabert.

  Den f.d. Rothschild-bankiren Macron, som trollats fram likt gubben i lådan, är sannolikt understödd av exakt samma herrar. Deras gemensamma intresse ligger sannolikt i Israels expansion. Rothschilds är med stor sannolikhet extrema rasistiska sekterister och de kontrollerar den Israel-lobby som kontrollerar USA:s kongress och förmodligen har de också haft Donald Trump under kontroll hela tiden, eftersom de gav honom extremt media-fokus som boxboll åt Hillary Clinton, samt att han stödjer Israel och återigen börjar diskutera globala frihandelsavtal.

  Alla de stater i Mellanöstern som har haft starkt stöd hos sitt folk mot Israels brott mot FN:s resolution 242, har attackerats. Syriens demokrati kräver tillbaka Golanhöjderna som stulits av Israel.

  Israel är ett Rothschild-sionistiskt projekt. Även världskrigen kan ha varit sådana projekt. Hatet mot Stalin i våra fulmedier passar väl in i den bilden, men i Ryssland firas Stalin av väldigt många människor. Någon som frågat sig varför, om han nu verkligen var lika hemsk som Assad eller Putin? Svaret går att finna om man söker medvetet och kritiskt.

  Själv hittade jag några intressanta citat:
  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2016/12/17/demokratiska-citat-av-den-kommunistiske-josef-stalin-glorifierande-hitlervideo-fran-nmr/

  Samt ett Youtubeklipp från Stalins livvakt.

  David Icke – What Others dare not say

 • Fritt fabulerad påstår LB att vår “moderna historieskrivning … skrivits av britterna och den angloamerikanska makteliten.”. Vår moderna historieskrivning har växt fram på våra universitets historiefakulteter, det vet LB men han skapar hellre en låtsasmakt i Orwelsk anda som styr oss. På dessa universitet har inte minst Karl Marx med sina banbrytande teorier om Materialismen påverkat vad vi alla har för historiesyn. Vänsterintellektuella har ofta framhållit Röda Arméns segrar, det kan knappast ha gått LB förbi eller någon annan med eftergymnasial bildning.
  Vem som vann ett världskrig i dåtidens och dagens politiska virrvarr är inte alltid så enkelt. Moderna krig avgörs sällan på slagfältet, produktionskapacitet, teknologi, politik och ekonomi framförallt avgör vem som avgår med segern. Inte minst skall all krigsmateriel och förnödenheter som de Allierade stöttade Sovjet med beaktas. Det var Sovjet som begärde en andra front av sina allierade, då är det naturligtvis en smaksak om vem som skall utses till segerherre, oavsett vad man tycker så var det de Allierade som tog hem spelet från Axelmakterna.
  På sikt kan den tyska förlusten närmast ses som en seger, Tysklands delning och problem dryga decenniet efter kriget blev till en ekonomisk framgångssaga, omvänt gick det för Sovjet och England. Min åsikt är att England inte har ekonomi, infrastruktur och politisk kompetens att följa med på EU tåget hur mycket de än helgar sina forna segrar, herraväldet på de sju haven och Imperiet där solen aldrig går ned.
  Sedan blandas gammalt och nytt i en osammanhängande röra där LB poserar som totalt motvalls, britternas moral blivit så avtrubbad, Napoleonkomplex, Britterna hade även en biavsikt att tvinga Ryssland, begränsad straffexpedition som förhandlades fram med ryssarnas militär och slutligen en förhoppning om att “Fiaskot för USA, Britannien och Frankrike” en fras som inte har någon som helst substans.

 • Här finns en rak artikel som handlar om fakta signerad Lars Bern – en man påläst man med mestadels vettiga synpunkter och en lika rak kommentar som dock lämnar ett stort frågetecken. Vilket parti skall vi rösta på i September ?

 • Ja Lars, vad mer kan man tillägga??

  Din analys är så träffande och rätt att man tar sig för pannan och frågar hur länge detta vansinne kan få fortgå, nånstans måste ju förnuftet och logiken åter ta plats i dagens av MSM styrda narrativ.

  Det som bekymrar mest är att Deep State i USA har lyckats lura Trump att ställa sig bakom dessa vansinnesåtgärder.

  Väst måste en gång för alla i demokratiska val återställa en världsordning präglad av försiktighetsprincipen, oavsett om denna återställning innebär en uppgång för tydligt nationella åsikter eller ej.

  Den globala världsordning som vi nu ser i sina sista dödsryckningar har ingen framtid, frågan blir hur lång tid det tar för västvärldens alla röstberättigade att vakna ur sin slummer och rösta bort dessa globalisters försåtliga världsordning?

  I Sverige kan vi definitivt ta adjö av den rådande ordningen gm att i September lägga våra röster på partier som tydligt klart tar avstånd från detta vansinne.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *