Bern: Vi ser just nu ett västligt ledarskap i totalt moraliskt förfall

28

Bild: Lars BernDEBATT. Information som kommit fram om den påstådda förgiftningen av dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter och den därpå följande västliga attacken på Syrien med kryssningsmissiler, visar upp ett lögnaktigt västligt ledarskap i totalt moraliskt förfall och exempellös inkompetens.

Text: Lars Bern

I fallet Skripal har Theresa May utan en strimma av bevis anklagat Ryssland och dess president för att ha förgiftat honom med en enormt dödlig nervgas några dagar före hans eget presidentval. Det märkliga i händelsen är att varken Skripal eller dottern dött och att inga oberoende medier har haft möjlighet att träffa dem. När Aleksandr Litvinenko förgiftades med polonium hade media tillgång till honom nästan tills han dog.

May och hennes excentriske utrikesminister Boris Johnsson gick inom något dygn ut med tvärsäkra påståenden om att man hade bevis som kunde knyta det som hände Skripal till ett nervgift som man hävdade spårats till Ryssland. Britternas egna specialister har senare klart förnekat existensen av några sådana bevis och regeringen har försökt sopa igen spåren efter den flagranta lögnen som man förmedlat till världsopinionen om ett ryskt angrepp på UK:s suveränitet.

Mycket starka indicier pekar på att den förmenta nervgasförgiftningen var ytterligare en i raden av alla dessa False Flags som britterna genom åren ägnat sig åt. Vad som hänt Skripals kan man bara spekulera om, det kan vara allt från en allvarlig matförgiftning  eller en misslyckad förgiftning som någon okänd orsakat som man utnyttjat, till ren teater iscensatt av britternas deep state ihop med sin dubbelagent. Allt i avsikt att kunna skada Ryssland i det pågående kalla kriget. Några som helst bevis har man inte ansett sig behöva för att slå till diplomatiskt mot Ryssland.

I samma veva gick även Theresa May desperat ut och hotade Ryssland (som är världens ledande kärnvapenmakt) med en brittisk kärnvapenattack mot landet. Ett i mina ögon djupt oansvarigt agerande.

En månad före denna incident hade rysk militär i Syrien kommit över information om transporter av just kemvapen från UK till deras proxykrigare där. Man gick då ut och förvarnade om att en ny False Flag i form av en förment syrisk kemvapenattack var nära förestående. Att dessa händelser ingår i en samlad klumpigt ihoprafsad plan mot Ryssland och Syren från brittisk sida, verkar uppenbart.

Hassan Diab - Foto AlJazeera.com
Hassan Diab – Foto AlJazeera.com

När så ett antal syrier tas in på sjukhus efter ett bombanfall med rök och damskador, sänder man in rebellernas propagandaapparat i form av rebeller med vita hjälmar och ett filmteam på sjukhuset. Där börjar man filma när man häller vatten över barn som andats in rök och dam samtidigt som man ropar att de utsatts för kemvapen. Den bluffen avslöjas bl.a. av ett vittnesmål från en syrisk 11-åring som var ett av barnen och av de läkare som fanns på plats.

Dessa två ytterst klumpigt iscensatta False Flags läggs sedan till grund för att utvisa en massa ryska diplomater från ett antal russofobiska länder (bl.a. lydriket Sverige) plus att de tre västländerna USA, UK och Frankrike iscensätter ett bombanfall på mål i Syrien med kryssningsmissiler, varav syrierna skjuter ner minst två tredjedelar och bara två av ett dussintal mål träffas. De tre västledarna går ut och skryter om ett mycket framgångsrikt anfall som de påstår skulle varit riktad mot en fabrik och en depå för kemiska vapen.

Det anmärkningsvärda är att anfallet var ett totalt fiasko militärt med tanke på en vapeninsats värd två miljarder kr. Man lyckades bara spränga ett halvdussin tomma byggnader som representerade en bråkdel av missilernas värde.

Theresa May som var den som iscensatte hela denna historia, skröt även med att man oskadliggjort förmenta kemgasanläggningar, vilket avslöjar henne som en fullfjädrad lögnare eller livsfarligt oansvarig. Om det man bombat varit en fabrik och en depå för kemvapen hade bombanfallet spridit dödliga kemikalier i omgivningen och orsakat en massa oskyldigas död. Men enligt rapporter blev ingen människa dödad.

Den amerikanska politikern och bloggaren Ron Paul ställer frågan till Theresa May om hon verkligen bombat en kemisk vapenfabrik och depå? Han pekar på att antingen har de tre västmakterna agerat djup oansvarigt eller så ljuger man.

Han skriver:

“If we take her statement at face value, then it appears that she authorised a cruise missile strike on a number of depots that she believed contained chemical weapons, thus risking the dispersion of toxic chemicals into the atmosphere. It hardly needs to be spelled out what this could have led to, especially as some of these sites were close to residential areas.

On the other hand, if she authorised the bombing of these facilities knowing full well that they did not contain chemical weapons, then her public statement made after the bombing was false.

There really are no other options. Either she believed that these facilities contained chemical weapons, in which case her authorisation of the bombing of them was a deeply reckless and irresponsible act, which could have had horrendous consequences for the people near those locations. Or she knew that they did not in fact contain chemical weapons, in which case her statement was deliberately misleading.”

Hela den här historien avslöjar ett västligt ledarskap i totalt moraliskt förfall, vari vi tyvärr måste räkna in det svenska ledarskapet som antingen låtit sig luras eller varit införstådda med att skada Rysslands och Syrens regimer med falska operationer. Det sorgliga är att dessa svaga ledare även avslöjat att västs militära förmåga är långt mindre än det man försöker ge sken av. En minst sagt farlig kombination.

Text: Lars Bern

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

28 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Peter Bohman
Peter Bohman
Gäst
2 maj 2018 kl 15:17

Vid en eventuell attack med kemiska vapen så koncentrerar sig inte vårdpersonal på att såsom i den film som spridit sig hälla vatten i nacken på folk.
Kemiska stridsmedel angriper ögonen och andningsvägarna i första hand och det är till föga hjälp att vattnet hälls i nacken. När sedan vårdarna börjar att “smeta” ut vattnet de nyss hällt över “de drabbades” nacke i ansikten faller all trovärdighet ihop som ett korthus då detta enbart hade förvärrat de drabbades tillstånd.

Den gängse propagandan köps dock av en allmänhet som inte ids att kolla upp fakta och är så urbota lobotomerad av annan skit de tittar på typ Farmen och dylikt att de baxnar inför nyheten och köper allt som sägs.
En tänkande människa frågar sig om det är plausibelt att Syrien använder kemvapen när de nästan har vunnit kriget. Den andra frågan är om Assad verkligen är så dum i huvudet att han använder dessa vapen emot sitt eget folk som inget annat vill än att få fred i sitt land? Den tredje är om det inte verkar märkligt att bara 3-4 dagar efter att President Trump sagt att Syrientrupperna skall återkallas så händer detta?
4 de frågan blir var finns bevisen för att detta verkligen ägt rum?
Frågorna är många. Vem tjänar på att kriget i Syrien fortgår? Är det krigsindustrin, bankerna som finansierar dessa eller det syriska folket?
Som “Deep Throat” påpekade: Just follow the money.

leif bengtsson
leif bengtsson
Gäst
2 maj 2018 kl 12:35

@Per Nordgren Larsen 29 Apr, 2018 at 14:05
@Per Nordgren Larsen 2 Maj, 2018 at 09:54

Hade en stund över… och funderade på dina rader nedan
“Varför denna ensidiga sympati för Syriens diktator?”
Visst är väl Assad vald av folket även om hans far var förre ledaren.
Inget ovanligt i väst. Kolla svenska politiker och varför inte klanen Bush.
Att leda klansamhällen kräver rätt tufft handlag.
Har via Skype pratat med slumpmässigt utvalda syrier och dom verkar nöjda.
Dom jämför säkert med hur det ser ut i andra jämförbara länder och inte med väst.

“Varför denna ensidiga sympati för Ryssland i Mellanöstern?”
Vari ligger frågan?
Ryssarna bjöds in tror att Norge eller Finland kommer att hjälpa oss om ett par år.

“Vad vet ni om Theresa May och Boris Johnssons moral?”
Dom bombade Syrien och skyllade giftskandalen ,om den hänt, på Ryssland redan innan man visste vad som hänt dvs om det hänt. Dom flesta vakna politiker och fotfolk tror inte längre på att det är på riktigt.
Tänk Putins pass.
Vari ligger det moraliska att bomba terrorisera länder som inte utgör något hot mot sig?

“Vad kvalificerar Boris Johnsson till epitetet excentrisk?”
Han själv verifierar dagligen, Google is your friend!

LeifB

Per Larsen
Per Larsen
Gäst
2 maj 2018 kl 09:54

@Jan Norén 2 Maj, 2018 at 08:34
LB förhäver sig, därav min text 29 Apr, 2018 at 14:05. Hyckleriet skall få vad det förtjänar.
Du får ställa vilka frågor du vill, men ge inte andra människor nedsättande omdömen för händelser du inte känner till!
Dystopiska äldre män borde ha ett eget forum!

Jan Norén
Jan Norén
Gäst
2 maj 2018 kl 08:34

Per Larsen. Dina kommentarer är rent ut sagt naiva. Här handlar det om trovärdighet och du menar att det är okej att angripa andra länder utan att ha bevis för i det här fallet gasattacker. Det finns många diktaturer i världen men dit hör inte vare sig Ryssland eller Syrien. Frågan man borde ställa sig är, vem har tjänat mest på lögnerna.

Per Larsen
Per Larsen
Gäst
1 maj 2018 kl 12:13

@redaktören, här kommenteras att det gjorts en översättning.
Den andra kommentaren handlar om den skribentens partiskhet.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
1 maj 2018 kl 11:09

Per Larsen at 09:24

Herr Larsen, som är hell bent på att sabotera ryktet för NV och samtidigt är en jobbig och nyttig nemesis för NV, varför postar du din kritik både här OCH efter artikeln av Craig Roberts? Försök att sprida din gödsel bara där det kan växa något. Nu är Öysteins översättning förbättrad. Tack för din insats Öystein. Tack för påpekandet att översättningen behövde förbättringar, Larsen. Tack Martin för din översättning (som jag skrev hoppas jag att Nya Dagbladet vill ta in den texten).

Här är Craig Roberts klockrena artikel:
https://newsvoice.se/2018/04/30/paul-craig-roberts/

Per Larsen
Per Larsen
Gäst
1 maj 2018 kl 09:24

Google-översättningen av Roberts artikel har vare sig redaktören eller “översättaren” läst, NV framstår som ett centrum för illitterata. Varför inte byta namn tlll IllitteratNews?

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
1 maj 2018 kl 05:26

För mig är det helt egalt vilken text som används. Mitt syfte var bara att hjälpa till. Jag såg faktiskt inte din kommentar om att du tänkte översätta. Sorry.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
30 april 2018 kl 22:37

@Öystein
Du har slösat bort min tid idag, helt i onödan. Jag kunde ha översatt en annan text av Roberts istället, eller något annat nyttigt, om du hade tagit dig två sekunders hövlighet att meddela att du utför jobbet.

@Torbjörn
Av rättsskäl och hövlighetsskäl är min rekommendation att du använder min text och stryker Öysteins text. Min text anger dessutom Roberts bakgrund, samt hans önskningar om hövlighet, vad gäller typen av kommentarer som får göras i kommentarsfältet, utan att du begår brott mot upphovsrätten.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
30 april 2018 kl 22:11

Martin Gustavsson at 16:39
Öystein Rönne at 16:43

STORT tack. Av någon anledning kom Rönnes översättning först. Se mitt mail till er båda om hur båda era översättningar kan komma till användning.

Öysteins översättning nu online:
https://newsvoice.se/2018/04/30/paul-craig-roberts/

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
30 april 2018 kl 18:51

Per Larsen, du är verkligen en desperat underhållande joker här på NV. Jag börjar t.o.m. tycka att det kan finnas ett utrymme för dig här, i underhållningssyfte…..

Per Larsen
Per Larsen
Gäst
30 april 2018 kl 17:03

@Martin, frågan var; Varför detta stöd för….
Assad har tagit över Syrien efter sin far, Englands utrikes- och dess premiärminister har båda verkat i ett demokratiskt parti och land, under en mångårig period har de blivit föreslagen av valberedningar framröstade av hundra kanske tusentals partikamrater som känner dom väl. De har visat sin duglighet i politiken under lång tid på många olika poster.
Förstår man inte skillnaden mellan demokrati- och regeringsalternativen i England respektive Syrien är fortsatt resonemang helt värdelöst, därav frågan; Varför detta stöd…?

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
30 april 2018 kl 16:43

@ Torbjörn Sassersson red. 30 Apr, 2018 at 01:19,

Översättning skickad.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
30 april 2018 kl 16:39

@Torbjörn
Har skickat den översatta texten till redaktionen via e-post.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
30 april 2018 kl 14:58

@Torbjörn
Jag kan översätta texten. Den var utmärkt. Skickar den strax till dig via e-post.

@Lars Gustafsson Bern
Den moral som redan ligger i botten kan nog inte falla så mycket djupare.
Minns följande osanningar som fulmedier och politikeradel villigt repeterade för det vilseledda folket!

* Nordvietnamesiska patrullbåtar angriper amerikansk jagare i Tonkinbukten (Vietnamkriget 1964)
* Saddam har massförstörelsevapen (Irakkriget 2003)
* Gadaffi bombar sitt eget folk (Libyenkriget 2011).
* Till de lögnerna hör nu också: Al Assad dödar spädbarn med giftgas (Syrienkriget 2018).
Källa: http://jinge.se/allmant/usa-bombade-lakemedelsfabrik-i-syrien.htm

@Torbjörn Christer Johansson
Det är lönt att rösta, särskilt om många publicerar sina röster offentligt så att vi kan undvika valfusk, men folket behöver i min mening fler nya valsamverkande partier som kan ersätta de korrumperade p.g.a. 4%-spärren som de korrumperade partierna skapat. Tag ditt ansvar som medborgare!

@Erik Wiklund
Det mest oförklarliga är väl varför inte folket skapar och röstar fram bättre partier som inte är korrumperade.

@Per Nordgren Larsen
Är Syriens folkvalde ledare verkligen “diktator”? https://sv.wikipedia.org/wiki/Syrien#Politik_och_styre … Märklig “diktator”.
Ryssland följer folkrätten i Syrien. Syrien har bett om Rysslands hjälp. Andra stater som vistas i Syrien eller beskjuter Syrien bryter mot folkrätten enl. FN.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
30 april 2018 kl 13:44

@ Ulf Lagerstrom 29 Apr, 2018 at 22:31,

Klockren liknelse! Den ska jag komma ihåg!

sync99
sync99
Gäst
30 april 2018 kl 11:33

Varför kallar du Syriens och Rysslands regeringar för regimer? Skulle nog kalla de västliga regeringar för regimer…i brunt. Inkl den svenska.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
30 april 2018 kl 07:17

@ Öystein Rönne
– Nä, det har jag inte, jag tror jag hittade denna info. på just den här sidan för några år sedan, men nu går det tydligen inte att komma fram där förutom lite ifo. här:

https://newsvoice.se/2013/11/06/dansk-forskare-hemligt-natverk-har-paverkat-varlden-i-40-ar/

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
30 april 2018 kl 07:08

– Så, vad krävs – hur ska sanningen komma fram till folket (när eliten äger massmedia) – vad måste ske – en ny bluff från eliten – när folk ändå inte vill se, inte vill förstå eller inte kan förstå ? Men även om en ny falsk händelse, en övertydlig lögn skulle ske, så är det ändå långt ifrån säkert att detta skulle väcka det sovande folket. Och här måste vi ju ändå ge en eloge till eliten som visste vad folket behövde för sömnpiller – för denna elit, dessa intelligenta människor, har gjort ett gediget arbete genom att släcka ner medvetenheten hos ett helt folk – ja, till den grad att folket nästan aldrig ifrågasätter vem som styr världen/samhället, trots att den här frågan har dykt upp i många diskussioner under de senare åren !

Den kinesiska antikens mästare Konfucius förespråkade ett rättssamhälle där sanning och ärlighet var ledorden. Konfucius säger – för att en förändring till det bättre ska kunna ske i samhället så krävs det att förändringen startar hos den lilla människan. Genom att den enskilda individen vaknar upp och börjar söka sanningen om livet och skaffar sig insikt om sakernas rätta natur så kan först därefter förändringen få spridning till samhällets övre skikt – för förändringen kommer aldrig att ske i omvänd ordning, säger Konfucius !

Det här med elitens lögner liknar lite grand den svenska massinvandringspolitiken där även om SD skulle få många fler röster än vad de fick i det senaste valet så skulle de övriga partierna ändå köra över dem och fortsätta med sin destruktiva massinvandring ! Det krävs alltså någonting mer – även här – för att folket ska vakna upp – att någonting mycket stort sker – och det enda, tror jag, som skulle kunna göra detta det är att det sker ett över-över-tydligt avslöjande av elitens mörka hemligheter och deras ondskefulla konspiration mot folket. Och kanske är det Donald Trump som kommer att bli vår räddare i nöden, som ger oss en underbar överraskning ! Snart – snälla !

Torbjörn Sassersson red.
Admin
30 april 2018 kl 01:19

Ulf Lagerstrom at 22:31

Klockrent av Paul Craig Roberts. Bör översättas till svenska…någon?

Ulf Lagerstrom
Ulf Lagerstrom
Gäst
29 april 2018 kl 22:31

Jag frågar mig såsom Paul Craig, varför vi inte ser fler reaktioner världen över på dessa två så uppenbara false flags.
https://www.paulcraigroberts.org/2018/04/24/where-is-the-shame/
Jag frågar mig också såsom Erik Wiklund “Hur övertydlig måste nästa lögn vara för att folk ska vakna upp…”
Det sägs att en groda inte kommer att försöka hoppa ur en kastrull vatten som man sakta hettar upp till kokning. Liknelsen är att befolkningen successivt utsätts för allt dåraktigare lögner från media och politiker utan att tillåtas att ifrågasätta orimligheten och det ologiska i dem.

Kim Lundgren
Kim Lundgren
Gäst
29 april 2018 kl 18:15

EU-parlamentets översitteri motsäges av Ungerns representant:

http://www.bitchute.com/video/xFQ879XnRo6h/

Torsten Johansson
Gäst
29 april 2018 kl 16:05

.Erik Wiklund slutar med, qt- Frågan är – Hur övertydlig måste nästa lögn vara för att folk ska vakna upp och förstå att en ond elit styr världspolitiken ? Min kommentar- Var i helgen på en middag med många familjer. Ingen av dem, med tillgång till Lars Berns webb eller annan med motsvarande tankar. Syrien, Korea och Afghanistan ingick i samtalen. Noterade ännu en totalseger för PK.media och en dumstrut på eget huvud. Vi behöver en publik konkurrerande TV-kanal för att stoppa fördumningen. Det känns som vi förlorar det land 5 partier en gång formade

Per Larsen
Per Larsen
Gäst
29 april 2018 kl 14:05

Tack detsamma Lars Bern, skribenterna på NewsVoice sjunker längre och längre ner i den ensidiga propagandans träsk, snacka om låg moral.
Nej LB och ni andra, ni vet inget om det ni skriver och påstår. Men, för all del, fortsätt och sprid era valda lögner, då kan det behövas lite mer av ert ljug till att svara på några frågor:
Varför denna ensidiga sympati för Syriens diktator?
Varför denna ensidiga sympati för Ryssland i Mellanöstern?
Vad vet ni om Theresa May och Boris Johnssons moral?
Vad kvalificerar Boris Johnsson till epitetet excentrisk?
Vad kvalificerar Lars Bern att uttala sig i politiska frågor? Inget i Lars Berns CV tyder på någon som helst erfarenhet av just politik, stormaktspolitik i synnerhet kräver lite mer än vad ett Chalmersspex kan åstadkomma.
Tänk på det gamla talesättet; “Verkligheten överträffar dikten” och “Den som är utan synd må kasta första stenen..”.
Lars Bern underpresterar helt klart i verklighetsförankring med sin ensidiga tolkning av propagandan, men kommer starkt och tar täten i det moraliska förfallet med sina kränkningar av verklighetens stora ledare.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
29 april 2018 kl 11:38

@ Torbjörn
– Ja, och dessa lögner från eliten har pågått länge nog – redan 1969 fanns det tydligen många vakna människor som förstod att det som skrivs i massmedia bara är lögner – och att det bara är eliten som vill ha krig. Tim Hardin sjöng då sången ”Simple song of freedom” – ”Most of what we read is made of lies”.
https://www.youtube.com/watch?v=NP1tePzPxEg&index=122&list=PLjVuLssuHyW-0y7KiUMPcEzIKccWt5Vwp

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
29 april 2018 kl 11:13

@ Erik Wiklund 29 Apr, 2018 at 09:53,

Mycket intressant! Har du möjligen någon länk?

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
29 april 2018 kl 09:53

– Ja, tyvärr måste man nog räkna in även det svenska ledarskapet här, som antingen har låtit sig luras eller har varit införstådda med att skada Rysslands och Syrens regimer med falska operationer.

Jag tror att våra svenska toppolitiker och även EU,s toppolitiker är intelligenta och medvetna människor som mycket väl förstår att de är styrda av en ond världselit som ger direktiv till dessa politiker vilka inte vågar gå emot elitens direktiv.

Den danske historikern och forskaren Dino Knudsen vid Köpenhamns Universitet har publicerat bevis på att en elit styr Europas politiker och menar att elitklubbar som Council on Foreign Relations, Bilderberggruppen och Trilaterala Kommissionen faktiskt styr de västerländska regeringarnas politik.
Dino Knudsen säger att medlemmar av den internationella eliten träffas i slutna rum och i hemlighet fattar beslut som rör internationella relationer och världsekonomin. Kommissionen möts utanför offentlighetens ljus eftersom den inte vill låta sig styras av den offentliga opinionen, säger Dino Knudsen till danska P1 Morgen 2013. Dino Knudsen säger vidare: Min forskning visar att kommissionen på sina möten sätter dagordningar som regeringarna sedan genomför.

Det som vi, folket, nu har att hoppas på är att elitens onda agenda kommer att uppdagas för allmänheten t.ex. genom såna här uppenbara lögner från eliten, som Lars Bern här tar upp. Frågan är – Hur övertydlig måste nästa lögn vara för att folk ska vakna upp och förstå att en ond elit styr världspolitiken ?

Torbjörn Christer Johansson
Torbjörn Christer Johansson
Gäst
29 april 2018 kl 09:42

Man undrar hur länge denna dagisnivå får fortgå, och samtidigt; hur kunde dessa omogna dagisungar hamna på så viktiga positioner?
När pösmätta byråkrater(samt även politiker) får sitta och bestämma, ta ödesdigra beslut, personer som aldrig själva kommer att befinna sig i skyttegravarna, då vet man att klyftan mellan deras verklighet och resten av folket är total.
Det behövs inga politiker!
Politiker skapar medvetet lager av byråkrati för byråkratins egen skull.
Detta för att skapa jobb till släkt och vänner. En uppsamlingsplats av oduglingar som inte klarar eller orkar utföra riktiga jobb.
På toppen av detta ger de varandra fantasilöner som inte står i proportion till vad de utför.

Byt ut dessa oduglingar till ett ‘Council’ som har och tar ansvar för sina beslut!
Ansvarsfrihet är en galenskap, det har vi verkligen sett resultaten av de senaste åren.

Men, människor vaknar upp(som tur är), fler och fler läser igenom lögnerna. Om de nu också begriper att det är lönlöst att rösta så brakar hela illusionen ihop…