Afghanistan har sin egen Bruce Lee – Han heter Abbas Alizada

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 24 maj 2018
- NewsVoice redaktion
Bruce Lee och Abbas Alizada

Abbas Alizada är från Afghanistan och han är nästan identiskt lik sin förebild Bruce Lee. Alizada har lyckats imitera Lee så nära en människa kan. Han har samma kroppbyggnad, ansikte, frisyr och är dessutom skicklig i samma kampsport.

Trots att Abbas Alizada är praktiserande muslim uppskattas inte hans bedrifter av alla muslimer. Vissa anser att han förhärligar amerikanska och västerländska ideal. Han har därför tvingats träna och röra sig på stan med beskydd.

Den afghanska olympiska kommittén har gett honom ett pris för sina framgångar som atlet. Han efterfrågas för att delta i afghanska och utländska filmproduktioner föreställande Bruce Lee. Vissa anser att Lee återuppstått och förutspår att han till och med kan bli mer framgångsrik än Lee inom filmens värld.

Bruce Lee blev 33 år gammal (1940-1973). Abbas Alizada (född 1994) fyller 24 år den 5:e september 2018.

Relaterat

ArcanumSkolan 2024
Bruce Lee och Abbas Alizada
Bruce Lee och Abbas Alizada

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq