Afghanistan har sin egen Bruce Lee – Han heter Abbas Alizada

0
681

Abbas Alizada är från Afghanistan och han är nästan identiskt lik sin förebild Bruce Lee. Alizada har lyckats imitera Lee så nära en människa kan. Han har samma kroppbyggnad, ansikte, frisyr och är dessutom skicklig i samma kampsport.

Trots att Abbas Alizada är praktiserande muslim uppskattas inte hans bedrifter av alla muslimer. Vissa anser att han förhärligar amerikanska och västerländska ideal. Han har därför tvingats träna och röra sig på stan med beskydd.

Den afghanska olympiska kommittén har gett honom ett pris för sina framgångar som atlet. Han efterfrågas för att delta i afghanska och utländska filmproduktioner föreställande Bruce Lee. Vissa anser att Lee återuppstått och förutspår att han till och med kan bli mer framgångsrik än Lee inom filmens värld.

Bruce Lee blev 33 år gammal (1940-1973). Abbas Alizada (född 1994) fyller 24 år den 5:e september 2018.

Relaterat

Bruce Lee och Abbas Alizada
Bruce Lee och Abbas Alizada
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här