Bolivia och Venezuela oroas av amerikansk intervention

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 14 maj 2018
- NewsVoice redaktion
Evo Morales - Foto: Ministerio de Relaciones Exteriores, Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.0
Evo Morales - Foto: Ministerio de Relaciones Exteriores, Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.0
Evo Morales – Foto: Ministerio de Relaciones Exteriores, Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.0

Bolivias president Evo Morales varnar att USA kan planera att invadera Venezuela efter valet i landet den 20 maj. Det rapporterar den sydamerikanska kanalen TeleSUR.

“Before the elections they will carry out violent actions supported by the media and after the elections they will try a military invasion with Armed Forces from neighboring countries,” skriver president Morales på sitt officiella Twitter-konto.

Tidigare i veckan uppmanade USA:s vicepresident att Venezuela utesluts från medlemskap i Organization of American States (OAS), skriver Reuters. Pence vill ställa in valet i Venezuela den 20 maj med hänvisning till att valet där kommer att vara riggat.

Juan Evo Morales Ayma (1959-) är Bolivias president sedan 2005 (landets 80:e president). Han är även ledare för det socialistiska partiet MAS (Movimiento al socialismo). Han har under lång tid försökt befria Bolivia från imperialistisk kontroll från USA.

USA har under decennier försökt och lyckats både påverka och styra suveräna stater i Syd- och Mellanamerika så att länderna följer amerikanska intressen. NewsVoice har skrivit om hur det går till genom bland annat vittnesmål från John Perkins (Confessions of an Economic Hit Man).

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Venezuela
 • Jag skulle inte bli förvånad om det stämmer. Återigen ska säkerligen de skamlösa kriminella krigsförbrytare-regimerna ge sig på och försöka krossa en mycket legitim demokrati, helt i strid med gemensamt internationellt fattade konventioner.

  Venezuela fick mycket högt betyg av internationella valobservatörer, helt i linje med iakttagelsen från USA:s förre president Jimmy Carter, som menade att Venezuelas valsystem verkligen är ”det bästa i världen.”. (Källa: http://jinge.se/allmant/vad-hander-i-venezuela-protester.htm)

  Precis såsom Syriens demokratiskt valde president inte kunde tolereras av Washington-regimen, i maskopi med terrorister och andra krigsförbrytare, och s.a.s. “måste bort”, helt i strid med FN:s regler och all rimlighet, så kan nog inte heller demokratin i Venezuela tolereras av den skamliga regimen i Washington, som Trump så fegt (eller korrupt) verkar underkasta sig, helt i strid med sina vallöften om att avsluta krigen och rensa upp bland Washingtons träskkrokodiler, vilka helt tydligt sålt sig till det militärindustriella komplexet, vilket önskar sig konstanta krig och slöseri med USA:s skattebetalares pengar. Trump höjde den summan trots en extrem statsskuld.

  Economic Hitmen Cartoon [HD] – YouTube

  Men varför välja ut och mobba just Venezuelas demokrati den här gången? Venezuelas folk underkastar sig förmodligen inte Washington-regien, vilken beter sig likt kalifen av Islamiska staten, d.v.s. beordrar att massmörda alla “otrogna”, d.v.s. de som inte tror på USA:s överhöghet i världen.

  Istället ser förmodligen Venezuelas folk till att landets rikedomar tillfaller det egna folket genom sin välfungerande demokrati. Möjligtvis fördömer de krigsförbrytelser i FN, såsom sig bör? Det gör förmodligen majoriteten av världens alla folk, eller så borde de göra det i eget intresse, alla tillsammans.

  Jag kan enbart rekommendera att de latinska folken går samman och befriar sig från de här svinen, i hela Latinamerika, samt återupprättar sina nationers välstånd, sida vid sida. Jag tror att även Bolivia kan komma att ställa sig på demokratins sida den här gången, istället för att förråda de som vill hjälpa dem att kasta av sig oket. Även USA:S stater kan behöva befria sig från idiotin, för de är givetvis med och betalar för kalaset.

  Det är min uppfattning att vi snabbt behöver ett nytt demokratiskt starkt FN utan vetorätt! varje stat i USA kan ha en röst och Sverige kan ha en röst, men vi kan inte längre tillåta den här idiotin i världen! Stöd den tanken och rösta för det i valet 2018!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *