Dokumentär om elefanten i det svenska debattrummet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 7 maj 2018
- NewsVoice redaktion
Jessica Stegrud, frilansjournalist och ekonom - Foto: "A Swedish Elephant"

A Swedish Elephant är en dokumentär om dagens svenska samhälle. Filmen består av ett antal intervjuer med kända svenska personer inom media, ekonomi och forskning som uttrycker sina åsikter om de svenska neuroserna.

Text: NewsVoice, uppdaterad kl 14:45, 7 maj

Jessica Stegrud, frilansjournalist och ekonom - Foto: "A Swedish Elephant"
Jessica Stegrud diskuterar det svenska debattrummet – Foto: “A Swedish Elephant”

I klippet ovan ger Jessica Stegrud, som är frilansjournalist och ekonom, sin syn på debattklimatet i Sverige. Hon säger att mellan den yttersta högern och yttersta vänstern finns ett helt spektra av åsikter som inte får utrymme i debatten. Det är som om alla som inte håller med vänsterkanten skjuts ut av vänstern mot den yttersta högern.

Filmen kommer att premiärvisas utomhus under Almedalsveckan i Visby 3-4 juli 2018. För att lyckas behöver filmen och filmpremiären stöd genom crowdfunding. Besök filmens hemsida på Indigogo. Det finns tex en sponsorplats för att bli gudfader till filmen när detta skrivs.

Normalkurva population medier - NewsVoice Grafik
Normalkurva population och medier – NewsVoice Grafik


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Hur Newsvoice kommer fram till att Samhällsnytt skulle vara mera högerradikalt/högerextremt än Fria Tider förstår jag dock inte?

  Samhällsnytt tar ju INTE upp kopplingen mellan den styrande eliten / bankklanerna / mediaklanerna, och den judiska eliten. Fria Tider tar ju faktiskt upp den judiska kopplingen regelbundet, även om det inte är “in your face” och varje dag.

 • Apropå kommentarer ovan om Nationalencyklopedin.

  Nationalencyklopedin (NE) är ingen statlig eller offentligt ägd produkt utan produceras och ägs av ett bolag som i sin tur ägs av Cydonia Development som ägs av en av Skånes rikaste affärsmän; direktmarknadsföringsexperten Alf Tönnesson. Härav kan man ju fråga sig vad är det NE marknadsför?

  NE har högt anseende som källa och används ofta inom utbildning för hämtning av referenser. På sikt kan NE:s som kunskapskälla komma att överseglas av BIBB som syftar till att erbjuda en bred och aktuell kunskapskälla med direktlänkar till andra samtida källor.

  Trots att bolaget NE säger sig utgå från vetenskaplighet och värdeneutralitet visar BIBB i en utvärdering att endast ”35% av uppslagsorden i NE är skrivna av de cirka 4.000 experter NE anger som grund för uppslagsverkets vetenskapliga principer.” 65% av övriga artiklar i NE har skrivits av bolagets anställda.

  NE har låg transparens och tillförlitlighet då verket inte anger när artiklarna skrevs (ej peer reviewade) och när de ev uppdaterades. Därutöver finns det få eller inga referenser. Intressant att notera i det här sammanhanget är att ca 1.000 av artikelförfattarna har avlidit.

  http://www.wikiwand.com/sv/Cydonia_Development
  https://www.dagensmedia.se/medier/direktmarknadsforing/jag-ar-fodd-nyfiken-6214999
  http://www.bibb.se/utvardering-av-ne/

 • Jag delar Pål´s uppfattning. Man behöver inte vara “extrem” åt något håll för att inse att det är på detta viset. Det räcker att hålla sig hyfsat uppdaterad i några nyhetsmedier för att man ska inse den tragiska verkligheten.

  Såklart gäller det bara de individer som har kastat skygglapparna.

 • @Torbjörn

  Stämmer nog ganska bra. Vi lever i en monokrati. En “demokrati” definierad av en grupp människor i väst med en extremrationell människosyn, ofta på vänsterkanten men inte enbart, som fått ensamrätt på att forma vårt medvetande genom mainstream media. Allt som inte passar in stängs ute från debatten. Precis som Jessica Stegrud säger. Som tur var har vi Newsvoice.

 • [Kommentaren raderad eftersom texten om filmen inte alls handlar om judar. Det finns massor med forum ute på nätet där du kan diskutera ditt perspektiv, men här på NV skippar vi det helt.]

 • Jag la in följande kurva i artikeln ovan för att spinna vidare på Jessica Stegruds resonemang. Hon beskriver mycket bra hur vänstern försöker radikalisera alla åsikter som inte överensstämmer med deras egna och på det viset representerar inte vänstermedierna inte populationens hela spektra av åsikter ute i samhället.

  Normalkurva population medier - NewsVoice Grafik

  Reservation: Jag har snabbt slängt ihop denna normalkurva över populationen i Sverige och där placerat in tidningarna utan att kolla med en enda om de håller med om placeringarna i spektrat. Kurvan och placeringarna representerar inte ens min egen bedömning, utan kanske snarare speglar en allmän uppfattning som jag tror är vanlig. Kommentera gärna grafiken.

 • Utbildningsväsendet i Sverige och andra länder har infiltrerat av marxister som predikar mångkultur, feminism, genus, unga, etc. Media är fullt av marxister och inga konservativa Sverigedemokrater.

  [Raderat. Detta är INTE en artikel med plats för att diskutera förintelsen. Det finns redan många andra artiklar ute på webben som gör det. Diskutera där istället]

  Kommer det snart bli förbjudet att ha en annan version av 9/11 än den officiella?

 • @ Erik Wiklund 7 Maj, 2018 at 09:41,

  Precis som du säger!

  Vidare tror jag iofs inte att NE styrs av vänsterkrafter, utan det jag ville illustrera var att “vänsterextrem” inte finns med i bedragarnas narrativ. Därmed är de flesta offer, som omedvetet bidrar till spridningen och acceptansen av den cementerade PK-uppfattningen som den allenarådande. Detta omfattar även de 4500 ämnesexperterna på NE.

 • @ Öystein Rönne
  – Jo, det är klart att jag samtidigt förstår att PK-eliten är både hjärntvättad och toppstyrd av en dold elit och därmed också har de sitt beskydd där, men just det att man aldrig hör att någon modig person bland auktoriteterna i det svenska samhället opponerar sig emot detta ljug och spektakel – det väntar jag på ?

  – Ja, det kan säkert vara så att Nationalencyklopedin styrs av vänsterkrafter och att de därmed inte har någon lust att säga något negativt om vänsterrörelsen. Detta påminner mig om ett symposium som jag såg på STV för ett par månader sedan, som bl.a. handlade om hur samhället ska hantera extremismen i Sverige. Och på scenen stod en man som hade forskat mycket i detta ämne, jag tror han var från SÄPO. Han talade länge och väl om muslimska fanatiker och om högerextremism. Så fick han en fråga från en person; – Vad säger din forskning om vänsterextremismen ? Varpå forskaren svarade; – Det har vi inte forskat i !!!

  Jag säger bara – här har vi det falska PK-Sverige i ett nötskal !

 • Ursäkta att jag byter ämne men.
  AVAAZ vann mot kemikaliejättarna för att rädda våra kära bin.

  Klotter och POESI Erik G.

 • @ Erik Wiklund 7 Maj, 2018 at 06:45,

  Du vet det också, de är hjärntvättade, och tycker sig säkert känna en trevlig gruppgemenskap med alla andra hjärntvättade. Dessutom har de i de västerassocierade partierna (och en del andra också) en stark beskyddare av detta bedrägliga system. För dem själva är det dock en win-win-situation som man sent kommer att överge.

  En annan intressant detalj som blottar stegmatiseringen och utbredningen av de hjärntvättade; jag roade mig med att slå upp ordet “högerextrem” i Nationalencyklopedin (NE). NE beskriver sig själv på sin hemsida på bl.a. följande sätt:

  “Sveriges främsta uppslagsverk som är baserat på vetenskapliga principer och värdeneutralitet. Bakom uppslagsorden står över 4 500 ämnesexperter och NE:s egen sakkunniga redaktion.”

  Jodå, de har en definition på “högerextrem”, men….hör och häpna, de har ingen definition på “vänsterextrem”!! Ändå är det om några, framförallt “vänstern” som är just extrema!

  Då jag ringde upp ansvarig utgivare på NE sa han kort att de tydligen hade missat det (kanske är det åtgärdat nu). Lite avslöjande…… eller hur? 🙂

 • Ämnet är ju angeläget, men som så ofta är det ju ett urval ur etablissemanget som medverkar. Och det kommer förmodligen innebära att frågan kommer att hålla sig inom givna ramar.

 • Jovisst, debattklimatet är helt bedrövligt och det har faktiskt varit så rätt länge. Men inte bara ” …en relativt liten vänsterextrem grupp människor har kunnat ta kontrollen …”, utan det gäller många andra.
  En dissident röst, en pensionerad tekn dr från Chalmers, vid namn Lars Bern, har på sin Blogg utfört ett förtjänstfullt arbete med att klä av klimat-stollarna, big-pharma-profithajarna, samt de internationella bank- och storföretagsoligarkerna in på bara skinnet och en hel del andra aktörer.
  Men sen’ är det stopp: Berns förflutna inom Folkpartiet spökar uppenbarligen och trots god kännedom om västerlandets framgångsrika vetenskapliga metoder, dess frihetssträvan att lyssna på allt och alla, har han likväl mage att låta sina politiska vänner och ideal, gå före vid bedömning av fakta. Han sätter TRO före VETANDE. Gäller frågan “förintelsen” har han själv deklarerat det. Naturligtvis är han rejält hjärntvättad, som nästan alla andra. Men all intellektuell nyfikenhet, som han i andra sammanhang tycks besitta, gäller inte här. Att bli kallad “förintelseförnekare” är OK, men att sedan försöka att förklara vad det verkligen handlar om, och dårpå bli blånekad detta, är ett mer än taskigt och fult knep, något en libertarian borde hålla sig ifrån. Att “förneka förintelsen” är inte förbjudet i lag, trots att Folkpartiet på 90-talet gjorde ett misslyckat försök. Historiska kopplingar är inte heller välkommet. Klarspråk undanbedes etc, mm.

 • – Ja, exakt så snedvridet ser det nuvarande svenska offentliga debattklimatet ut. Frågan är bara – hur är det möjligt att en relativt liten vänsterextrem grupp människor har kunnat ta kontrollen över den svenska debatten och får bestämma vad som får sägas och vad som inte får sägas i det offentliga rummet – medan ingen ifrån högersidan har något emot detta ???

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *