Tommy Robinson rapporterade om rättegång mot pedofiler – Sattes i fängelse

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 29 maj 2018
- NewsVoice redaktion
Montage: Tommy Robinson greps den 25 maj 2018 och protester blev konsekvensen i England

Medborgarjournalisten Tommy Robinson rapporterade utanför en domstol i England under en rättegång mot en grupp av muslimer som anklagats för sexuellt ofredande av barn. Bara några timmar senare var han gripen, dömd och satt i fängelse där han snabbt misshandlades av muslimska interner. Något liknande har aldrig tidigare inträffat i England.

Medborgarjournalisten och grundaren av English Defence League (EDL) Tommy Robinson rapporterade den 25 maj helt fredligt utanför en domstol i Leeds där en grooming-rättegång pågick med flera muslimer inblandade. Robinson live-sände på Facebook med sin mobiltelefon.

Tommy Robinson - Privat foto
Tommy Robinson – Privat foto

Han greps av polisen och bara några timmar senare och utan tillgång till en egen advokat blev Robinson dömd till 13 månaders fängelse av en blixtinkallad jourdomstol [Uppdatering: han frigavs efter 2,5 månader]. Han transporterades omedelbart till Hull Prison. Samtidigt beordrade domaren alla brittiska medier att inte rapportera om fallet. Flera nyhetstidningar som redan hunnit publicera artiklar om fallet tog ned dem. Allt detta hände samma dag.

Brittiska medier skrev till en början om fallet, men samtliga nyhetssajter med bas i England tex The Mirror, The Daily Record samt Breitbart och RT i London har fått ta bort sina artiklar. Youtube har tagit ned videos när Robinson greps.

” I Storbritannien har våldtäktsmän rätt till en ordentlig och rättvis rättegång, juridisk representation som de själva väljer ut, tillräckligt mycket tid att förbereda sig, samt rätt att släppas mot borgen mellan rättegångarna. Inga sådana rätter erbjöds dock till Tommy Robinson”, skriver Bruce Bawer på Gatestone Institute.

Det rapporteras att Robinson redan misshandlats grovt av muslimska fångar i Hull Prison.

Protester

1000-tals demonstranter har samlats under flera dagar utanför premiärminister Theresa Mays residens på Downing Street. Det nationalistiska oppositionspartiet UKIP ökar nu pressen på regeringen. UKIP:s tidigare partiledare och nuvarande ledamot i det brittiska överhuset, Malcolm Lord Pearson varnar för att Nationella Säkerhetsrådets Sajid Javid kommer att få stå till svars om något händer Tommy Robinson i fängelset.

”Om Tommy mördas eller skadas i fängelse kommer ett privat åtal att väckas mot mr Javid i egenskap av medbrottsling, eller för tjänstefel i offentlig sektor”. Det skriver  partiets nuvarande ledare Gerard Batten på Twitter.

Gerard Batten twittrar om Tommy Robinson den 27 maj 2018
Gerard Batten twittrar om Tommy Robinson den 27 maj 2018

Storbritannien avvecklar också yttrande- och pressfriheten

“Under senare år har Storbritannien dock kommit längre ifrån sitt frihetsengagemang. Utländska kritiker av islam, såsom den amerikanska akademikern Robert Spencer, och under en period även den holländska parlamentarikern Geert Wilders, har blivit bannlysta i landet.

Nu har minst en framstående inhemsk kritiker av islam, Tommy Robinson, blivit trakasserad av polisen upprepade gånger, överkörd i rätten och lämnad utan skydd i fängelset där man har låtit honom bli grovt misshandlad av muslimska fångar”. Det skriver Bruce Bawer på Gatestone Institute.

När Tommy Robinson greps den 25 maj rapporterade han från en rättegång mot en grupp av manliga pedofiler, varav nästan alla muslimer, som på ett systematiskt sätt begått sexuella övergrepp (“grooming” och misstänkta våldtäkter) mot icke-muslimska barn (kan röra sig om hundratals barn) under ett helt decennium.

Motiveringen för att fängsla Robinson beror på en tidigare villkorlig dom från i maj 2017 då han greps när han rapporterade från tingsrätten i Kent under en rättegång mot en annan grupp muslimska män som också anklagats för “grooming”. Enligt en av Robinsons egna videos hade han kännedom om mediarestriktioner från rättegången där han greps.

Anledningen till att Robinson förföljs av det brittiska rättsväsendet kan bero på att Robinson fått mycket uppmärksamhet för sin kritik av Islam tex i den intervju som han gjorde i mars 2018 med en känd imam som heter Mohammad Tawhid.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | #tommyrobinson, #freetommy, #freetommyrobinson

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice