Fem personer sköts i natt i Tensta Stockholm

Sveriges särskilt utsatta områden - populärt kallat no go-zones...

5
Svenska polisen - Foto: Hubert Elming, Mostphotos.se
Svenska polisen – Foto: Hubert Elming, Mostphotos.se

Sammanlagt fem personer skadades i nattens skottlossning i Tensta. Polisen genomför nu teknisk undersökning på platsen. Det meddelar polisen om nattens skottlossning i Stockholmsförorten.

Skottlossningen skedde vid 00:30 på natten till torsdag. Flera samtal inkom till 112. Tre personer hittades skadade på platsen som kördes till sjukhus, enligt Stockholmspolisens presstalesperson Åsa Wallentin.

Åsa Wallentin, presstaleskvinna, region Sthlm - Pressfoto: Sara Brynedal, Polisen.se
Åsa Wallentin, presstaleskvinna, region Sthlm – Pressfoto: Sara Brynedal, Polisen.se

En fjärde skottskadad person tog sig till sjukhus med hjälp av en annan privatperson. Alla de skjutna är träffade i den nedre delen av kroppen. Ingen har livshotande skador. Ytterligare en förbipasserande person rapporteras som skadad.

“Än har ingen gripits misstänkt för händelsen som rubriceras som försök till mord. Just nu pågår teknisk undersökning och polisen planerar att genomföra dörrknackning i området för att försöka få fram mer information vad som hände.” – Sveriges Radio

SR skriver att flera skjutningar genomförts i Tensta.

  • I april hittades en ung man skjuten i ljumsken vid en förskola.
  • I mars blev en man skottskadad i benet.
  • I maj hittades ett gömt automatvapen på en ungdomsgård i Tensta.
  • I måndags denna vecka larmades polisen efter att allmänheten ska hört skott i Tensta.

Följ polisens uppdateringar kring händelsen | Följ Stockholmspolisen på Twitter

Text: NewsVoice

Förorten Tensta, enligt polisen ett särskilt utsatt område - Karta: Google Maps
Förorten Tensta, enligt polisen ett särskilt utsatt område – Karta: Google Maps
Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

5 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Sten Hedenhös
Sten Hedenhös
Gäst
9 juni 2018 kl 23:11

@En annan

Tja, vi har ju redan Systembolaget och prostitutionen den står våra politiker för. Det är en prostitution “by proxy” eftersom det är folket som blir rövkn#llat.

En annan
En annan
Gäst
7 juni 2018 kl 18:12

Finns bara en väg att tackla problemet: LEGALISERA NARKOTIKAN!
Samma med prostutionen.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
7 juni 2018 kl 12:26

Det kan kanske vara på plats att titta lite på La Sisitema med rötter i Neapel, vilka kan ha del i importen av kulturberikarna.

stenbj
stenbj
Gäst
7 juni 2018 kl 09:59

Verkar vara “punishment shootings”. “Kneecapping” använde man vanligen i Nordirland för de som skvallrade eller försökte “hoppa av” ligan.
Mycket intensiv utfrågning av samtliga skjutna är nog det enda sättet att reda ut saken. Men vanligen har dom skjutna redan klara dödshot om dom avslöjar något alls. Så går det till i dom flesta knarkgäng, t.ex.

“Dörrknackning” kan användas för att senare skydda de som pekar ut den eller de som skjutit. Förmodligen vet “alla” i området redan vilka som var inblandade.

Eftersom regeringens släpphänthet och ansvarslösa insläpp av flyktingar utan full sysselsättning i jobb eller utbildning är roten, plus att t.o.m MSM rapporterar i stora rubriker om detta gör att Löfven m.fl kommer falla snabbt och hårt i höst. På egna grepp.

Intressant att MSM nu kommer ifrån PK-regeln att man inte “får” skriva “muslimer” eller “immigranter”, då de flesta med 99% säkerhet allaredan vet vilka som bor i TENSTA.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
7 juni 2018 kl 09:51

I detta område bor såklart inga av de kriminella politiker som är ansvariga för den invandrarsituation vi har fått idag. Välkommen till Tensta – en del av Sverige!