Migrantionssprickan mellan PK-etablissemanget och Europas folkvilja mer tydlig än någonsin

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 13 juni 2018
- Jan Norberg
EU-kommissionär Frans Timmermans
EU-kommissionär Frans Timmermans
EU-kommissionär Frans Timmermans anser att EU-länderna inte längre kan skjuta ifrån sig asylfrågan. – Pressfoto: Europaparlamentet

Jan Norberg (Portugal, 2018) - privat fotoDEBATT. Det är väl inte helt utan en viss skadeglädje man nu ser EU skruva sig under det faktum att befolkningen i land efter land vill se en annan politik i migrantfrågan än den vilken EU:s ledargarnityr vill se. Aldrig har väl sprickan mellan det politiskt korrekta etablissemanget och den breda folkviljan varit större och mer tydlig.

Text: Jan Norberg

Stefan Löfven och Sveriges samlade PK-elit lanserade ju och drev ivrigt sin tes om att alla andra länder också måste ta samma ansvar som Sverige, Tyskland, Grekland, Italien och några andra länder tagit, nu skulle minsann den svenska godhetsnormen på allvar också bli EU:s politik, så det så.

Tragiskt nog så insåg inte Stefan Löfven med flera att andra länder inom EU helt enkelt inte tyckte detta var någon bra idé. EU övervägde därför hur man på olika sätt skulle tvinga motspänstiga länder som tex Polen, Ungern, mfl att underkasta sig den svensk/tyska modellen. Finansiella påtryckningar har övervägts men dessa tankar saknade utsikter att lösa frågan i närtid och lades därför på hyllan tillfälligt.

Europaparlamentet har toppmöte

Inför toppmötet uppmanas EU:s ledare att verkligen diskutera och lösa den kontroversiella asylfrågan.

“Det är ett fönster av möjligheter som står öppet, tar vi inte det här så är det fönstret för lång tid framåt stängt. Det är så allvarligt att det sätter unionens framtid och trovärdighet på spel”, säger Cecilia Wikström (L) till Europaportalen i artikeln  EU-ledare uppmanas snabbt lösa asylfrågan

Efter att nu gång på gång tvingats ajournera sig i frågan har Frans Timmerman nu tryckt på för ett avgörande, innan Österrike övertar EU:s ordförandeskap den första juli. Österrike tillhör ju numera ett av de länder vilka ställt sig avvisande till EU:s propåer om fördelning av så kallade kvotflyktingar.

Att ta ett bindande beslut innan den 1/7 kommer emellertid att riskera en kollaps inom EU då många av de länder vilka motsätter sig EU-etablissemangets förslag sannolikt då överväger ett utträde ur EU.

Vem vet hur detta kommer att sluta?

Text: Jan Norberg

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Stort Tack, Ulf Claréus, till Ditt inlägg 14.e juni kl.0:49…
  År 1999 skrev jag ett tal till en Milleniumfest, det blev ett tal i formen av en dikt till folket…
  MILLENIUM
  Du brytningstid snart till ända är
  Åter ett år går ur denna tiden
  Universums barn och bofasta, vad tänkte de här förliden?
  Vad kan jag i handen få?
  En fågel med fred och frihet?
  Eller trasa, lump, eller rentav kanske siden?
  Många av oss bär på djupa spår, av gångna tider,
  även nya tiden, gör att planeten och dess barn, fortfarande lider.
  Vad har vi lärt oss?
  Att hjälpa någon loss?
  Från elände och helvete vill vi förlösas
  I stället har vi likt boskap låtit oss fösas!
  Nej, krossa gamla mönster, förse Dig med BALANSENS ENERGI!
  Se världen genom nya fönster!
  Säg ja till Dig själv och ett nytt sorts liv!
  Vägen mot Ljuset, går genom mörkret, i alla dess former,
  livet ses till genom naturen, att hålla BALANSENS strikta normer!
  Tänkvärt är,att, ju mer man vet, att man inte vet, desto närmare det Gudomliga är jag!
  Känn efter i Dig själv ett slag, vad är jag med och spelar i för lag?
  Tänk efter och känn vad Du vill och får?
  Låt BALANSEN bli mottot i Ditt nya MILLENIUM och år!

  Kerstin Carlsson.

 • Ulf:
  Tack för att du delar med dig av din klarsynthet och delger fakta. Det är inte många som vet vad som hänt i kulisserna.

 • Jan Norberg skriver att “befolkningen i land efter land vill se en annan politik i migrantfrågan än den vilken EU:s ledargarnityr vill se”. Det är kanske därför som ledargarnityret gått ut med ett uttalande om att de skulle vilja byta ut hela befolkningen i EU?

  Cecilia Wikström citeras i artikeln ovan: ”Det är ett fönster av möjligheter som står öppet, tar vi inte det här så är det fönstret för lång tid framåt stängt. Det är så allvarligt att det sätter unionens framtid och trovärdighet på spel”. Hon säger detta som ett hot men majoriteten av EU:s befolkning ser det istället som ett löfte. STÄNG FÖR F-N FÖNSTRET – DET DRAR.

  När politikerna baxade in Europas befolkningar in i EU var det meningen att EU skulle vara ett samarbetsorgan. Nu är EU på väg att bli en monsterstat, dvs ett organ för globalisterna, i endräkt med FN, för totalitärt styre av befolkningarna. Hugg huvudet av monstret!!!

 • Glöm inte bort att det handlar om odemokratiskt och kriminell verksamhet, det som Västeliten ägnat sig åt i dryga tjugo , d v s att sjösätta en Ny Världsordning med EU som mönstermodell och där initiativen utgått från det anglo-amerikansk-israelisk Imperiet: planlägga “A New Pearl Harbor”, utföra en falskflaggad terrorattack, skyllande på Osama bin Laden and his Flying Circus of 19 muslim men, samt helt utan framlagda bevis, först angripa Afghanistan och därefter Irak, 2003. Eller som general Wesley Clark har sagt: “Take out seven countries in five years time”.
  Mindre än ett år efter den svenska EU-omröstningen undertecknade EU-bossen Solana tillsamman med bl a S-kvinnan Lena Hjelm Wallén den HEMLIGA Barcelona överenskommelsen, som betyder att minst 150 miljoner svarta afrikaner skall släppas in i EU och fullt ut bekostas av EU-länderna. Det har vi svenskar bevisligen också råkat ut för. Dessutom osanna klimatuttalanden, Fake News/mörkläggning, smyganslutning till NATO, förljugen och ytterst fientlig propaganda mot Ryssland och speciellt den ryske presidenten V Putin, något som hotar att lämna Sverige som en nukleär avskrädeshög.
  Det totalitära vänstern har verkligen ställt sig på fel sida av Historien.

 • Precis Jan, många länder kommer lämna EU om de ska tvingas med böter m.m. om de inte tar mot migranter. Ju mer EU idioterna spänner sig för att lagföra mottagningen av dessa migranter desto mer kommer folkets motsättning att öka och cesarens kläder synas. Folk har börjat vakna upp och inse att EU är inte för de, det är för globalisterna och banksters. Många EU parlamentariker är lojala mot Soros runt 260 av de. Cecilia Malmström t.om. har sagt att hennes uppdragsgivare är inte EU, jag undrar vem eftersom hon representerar inte i alla fall den svenska folket. Jag hoppas verkligen att s.f.s.m. EU ska lösas upp annars de kommer att fördärva mer och mer med deras idiotiska migrantpolitik m.m.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *