Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Migrantionssprickan mellan PK-etablissemanget och Europas folkvilja mer tydlig än någonsin

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 13 juni 2018
- Jan Norberg
EU-kommissionär Frans Timmermans
EU-kommissionär Frans Timmermans
EU-kommissionär Frans Timmermans anser att EU-länderna inte längre kan skjuta ifrån sig asylfrågan. – Pressfoto: Europaparlamentet

Jan Norberg (Portugal, 2018) - privat fotoDEBATT. Det är väl inte helt utan en viss skadeglädje man nu ser EU skruva sig under det faktum att befolkningen i land efter land vill se en annan politik i migrantfrågan än den vilken EU:s ledargarnityr vill se. Aldrig har väl sprickan mellan det politiskt korrekta etablissemanget och den breda folkviljan varit större och mer tydlig.

Text: Jan Norberg

Stefan Löfven och Sveriges samlade PK-elit lanserade ju och drev ivrigt sin tes om att alla andra länder också måste ta samma ansvar som Sverige, Tyskland, Grekland, Italien och några andra länder tagit, nu skulle minsann den svenska godhetsnormen på allvar också bli EU:s politik, så det så.

Tragiskt nog så insåg inte Stefan Löfven med flera att andra länder inom EU helt enkelt inte tyckte detta var någon bra idé. EU övervägde därför hur man på olika sätt skulle tvinga motspänstiga länder som tex Polen, Ungern, mfl att underkasta sig den svensk/tyska modellen. Finansiella påtryckningar har övervägts men dessa tankar saknade utsikter att lösa frågan i närtid och lades därför på hyllan tillfälligt.

Europaparlamentet har toppmöte

Inför toppmötet uppmanas EU:s ledare att verkligen diskutera och lösa den kontroversiella asylfrågan.

“Det är ett fönster av möjligheter som står öppet, tar vi inte det här så är det fönstret för lång tid framåt stängt. Det är så allvarligt att det sätter unionens framtid och trovärdighet på spel”, säger Cecilia Wikström (L) till Europaportalen i artikeln  EU-ledare uppmanas snabbt lösa asylfrågan

Efter att nu gång på gång tvingats ajournera sig i frågan har Frans Timmerman nu tryckt på för ett avgörande, innan Österrike övertar EU:s ordförandeskap den första juli. Österrike tillhör ju numera ett av de länder vilka ställt sig avvisande till EU:s propåer om fördelning av så kallade kvotflyktingar.

Att ta ett bindande beslut innan den 1/7 kommer emellertid att riskera en kollaps inom EU då många av de länder vilka motsätter sig EU-etablissemangets förslag sannolikt då överväger ett utträde ur EU.

Vem vet hur detta kommer att sluta?

Text: Jan Norberg


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq