Norberg kommenterar: Sossarna begår politisk harakiri när de vill höja pensionsåldern

publicerad 26 juni 2018
- av Jan Norberg
Montage av NewsVoice med pensionär (Crestock.com) och Ylva Johansson (pressfoto från Regeringen.se)
Montage av NewsVoice med pensionär (Crestock.com) och Ylva Johansson (pressfoto från Regeringen.se)
Montage av NewsVoice med fiktiv pensionär (Crestock.com) och Ylva Johansson (pressfoto från Regeringen.se)

Nu ska pensionsåldern höjas i två steg. Först till 68 och sedan till 69 år. Man kan ju i alla fall säga att sossarna inte gör särskilt mycket för att undvika en given valförlust i september. Hur skall man annars förklara strategin att den 25/6 lägga fram ett förslag om kraftigt höjd pensionsålder? För mig återstår då bara alternativen att sossarna inte är så korkade som folk i allmänhet tror, de är ännu mer korkade.

Text: Jan Norberg

Jan Norberg (Portugal, 2018) - privat fotoSossarna överträffar sig själva i förmågan att göra politiska utspel med sällsynt illa vald timing, Almedalen står för dörren och valet i september är inte långt borta och vem skickar S fram för att lansera förslaget, jo kvinnan med ögonbryn så högt sittande att hon tycks vara ständigt förvånad med ögonbrynen hissadei toppläge.

Vi väljare är dock inte lika förvånade som Ylva Johansson alltid tycks vara, vi hade dock inte väntat att sossarna skulle ha mage att göra detta utspel just nu.

Får sossarna som de vill så höjs alltså pensionsåldern till 68 år från och med år 2020 och till 69 år från och med 2023.

Att spendera ca 80-100 miljarder på massinvandring med mycket små för att inte säga näst intill obefintliga utsikter till assimilation och egen försörjning inom överskådlig framtid anser sig sossarna utan minsta darr på manschetterna ha råd med.


Att i samma andetag höja pensionsåldern till 69 år gör en kräksjuk över cynismen gentemot alla de vilka jobbat och slitit i hela sins liv, betalat skatter, bidragit till samhällets och välfärdens utveckling.


Nu får det vara nog!

Den diskriminering som Ylva Johansson talar om går i princip ut på att de äldre i dag inte får ”möjligheter” att arbeta, som om de efter långt liv skulle se fram emot att få ynnesten att arbeta till 69 års ålder. Är inte sossarna riktigt kloka?

Med sin bakgrund inom extremvänstern, nuvarande minister och sedan många år gift med före detta finansministern Erik Åsbrink är ju hennes egna pensionsförmåner av en något annan kaliber.

Snacka om att politikerföraktet nu fick sig en extra skjuts mot avgrunden.

Text: Jan Norberg

Relaterat

Nyheter Idag: Regeringen: Fler människor ska jobba längre


Så här kan du stötta Newsvoice

 • @ Ivan Björn 28 Jun, 2018 at 20:37

  Din läsförståelse är selektiv kan jag konstatera.

  Du skriver:

  “Att när man vänjer människor att de kan jobba till 69 års ålder, att man sedan höjer pensionsålder – den risken är stor men så är inte fallet i nuläget!”

  Ivan Björn,
  Denna blocköverskridande pensionsöverenskommelse höjer tidigaste pensionsåldern i två steg från 61 år till 63 år och samtidigt ändras beräkningsmodellen så att det krävs att alla jobbar längre, dvs fler antal år.

  Det skulle ju se ut om det då samtidigt fanns en lagstiftning som förbjöd arbetsgivaren att låta den anställde arbeta kvar om denne själv vill, förbi dagens övre pensionsålder (67 år). Ett par av de mer uppmärksammade fallen betr denna, nu gällande lagstiftning, är TV-ankaren Claes Elfsberg och Marianne Rundström.

  Ivan Björn, det är just din reaktion, dvs att försöka intala sig själv att det är ingen fara just nu och jag själv blir ju inte berörd, som gör att bedrägeriet kan fortsätta.

  Du utgör ju därmed själva sinnebilden för typisk socialist som intalar sig själv att politikernas förslag nog inte är så farliga och blir det försämringar så berör de ju inte mig själv, hur andra klarar sig det skiter en socialist som du högaktningsfullt i. Bara det är rättvist och att alla får det lika dåligt så accepterar Du för din del försämringen. Så ser socialistens solidaritetsuppfattning ut.

  Du avslutar i en aning överlägsen stil med att skriva följande:

  “Men att påstå att pensionsålder ska höjas till 69 år citat från artikeln: ” Nu ska pensionsåldern höjas i två steg. Först till 68 och sedan till 69 år. ”

  “Detta är vilseledande påstående lååångt ifrån nuvarande situation och sanning och luktar sensationsrubriker a la Expressen/Aftonbladet. Skulle passa som svart rubrik på en löpsedel.”

  Jävla skitsnack Ivan Björn, det är direkt fel och påstå jag sagt att dessa nu förestående ändringarna gäller nu, jag skrev att det var sossarnas förslag och att det var ett illa tajmat förslag nu inför valet.

  Men fortsätt Du Ivan Björn att kolla chemtrails och flumma vidare så att du kan fortsätta stoppa huvudet i sanden då dina och andras pensionsvillkor nu står inför ännu en kraftig försämring.

  Det begriper ju ett barn att om man inte fortsätter arbeta förbi 65 års strecket, som tidigare varit målålder varpå pensionsutfallet normalt beräknas, så försämras ditt pensionsutfall då beräkningsmodellen nu kräver mer antal arbetade år för att uppnå samma pensionsutfall som tidigare.

  Vill man ta ut sin pension tidigare än beräkningsmetodens målålder vid 65 år så höjs den nedre gränsen nu snart till 63 år från tidigare 61 år.

  Att man då, om man vill gå innan pensionsålderns målålder, måste acceptera en ganska kraftig nedskrivning av sitt pensionsutfall är ju givetvis ett individuellt val man gör. Tyvärr är det lite lotteri/hasard med i pensionssystemet just därför att det är ett kollektivt system.

  Dvs tar du ut din pension lite tidigare än beräkningsmodellens målålder och accepterar det försämrade utfallet så får du hoppas på att leva riktigt länge istället. Då får du din något försämrade pension utbetald över ett längre antal år, något som över tidsaxeln kompenserar det lägre utfallet.

  Så Ivan Björn det är tamefan inte vilseledande och påstå att Sossarnas pensionsutspel nu inför valet är att begå politisk harakiri. Men fortsätt du att stödja Sossarna och btw så såg att du också hyllade LO.

 • @ Jan Norberg.

  Jag ifrågasätter inte att hela pensionssystemet är ett bedrägeri i den mening att politikerna har stulit från pensionspengar och att i en vettigare pension är inräknade bidrag där myndigheterna bestämmer storleken på basis av politikernas politik.

  Detta är inte ett vettigt system, det kan vem som helst skriva under på.
  Att när man vänjer människor att de kan jobba till 69 års ålder, att man sedan höjer pensionsålder – den risken är stor men så är inte fallet i nuläget!

  Att LO har haft synpunkter om att om man har jobbat av 44 år ska man kunna gå med full pension tidigare i livet är ändå positivt.

  Att du sedan hakar upp dig på folk i dina kommentarer, om det inte är utseende, inteligens så är det bostadsort eller liknande är sorgligt.

  Jag har kollat fakta noga för att dessa beslut berör mig.

  Men att påstå att pensionsålder ska höjas till 69 år citat från artikeln: ” Nu ska pensionsåldern höjas i två steg. Först till 68 och sedan till 69 år. ”

  Detta är vilseledande påstående lååångt ifrån nuvarande situation och sanning och luktar sensationsrubriker a la Expressen/Aftonbladet. Skulle passa som svart rubrik på en löpsedel.

 • @ per 28 Jun, 2018 at 16:53
  Åke Modee 28 Jun, 2018 at 13:40
  Åke Modee 28 Jun, 2018 at 12:37

  Jag väntar också febrigt på Åke Modees redogörelse, men det blir nog som vanligt när socialister skall debattera detaljer inte så lätt längre att föra resonemanget vidare.

 • @ Ivan Björn 28 Jun, 2018 at 16:43

  Det är bra att du kollar sanningshalten i min artikel, men du missar en del detaljer.

  Om man höjer den “möjlighet” som alla efter detta förslag har, presenterat av Ylva Johansson, innebär samtidigt att man i andra änden också har höjt tidigaste ålder för att kunna ta ut sin pension till 63 år 2023.

  Dvs för att få ut en anständig pension måste du vänta ytterligare några år jämfört med nuläget. En TYDLIG försämring!!!

  Alla pensioner bygger därmed på att du inte FÅR ta ut din pension tidigare utan att samtidigt förlora våldsamt med pengar på detta, vad är detta om inte att kraftigt försämra pensionsvillkoren för det breda folkflertalet.

  Men sitter man med statsrådspension som Ylva Johansson så är ju dessa förändringar inget som drabbar henne.

  Själv valde jag att ta ut pension vid +61 och detta förlorade jag ca 20 % på jämfört med att vänta till ordinarie pensionsålder vid 65 år.

  Det är en hygienfaktor att man själv som individ försöker sätta sig in i hur pensionssystemet verkligen fungerar och då räcker det inte med att söka information på alla möjliga hemsidor tillsnickrade av myndigheter vars syfte det är att inte redogöra för nödvändiga detaljer i pensionssystemet.

  I en annan tidigare artikel jag skrev så finns en del fakta att hämta in.

  https://newsvoice.se/2018/05/28/staten-pensionar/

  Den omröstning som då gjordes ibalnd Newsvoice läsare visade att ca 82 % inte sade sig känna till detaljerna kring pensionssystemets utformning.

  Så när du söker fakta Ivan Björn så bör du undvika att helt lita på Fake News källor då du försöker göra fakta kontroll.

  Men bor man i Hassela/Gnarp (inte långt i från min födelsetrakt i Sundsvall) så bör nog göra sin fakta kontroll lite noggrannare.

  Vad politikerna säger sig ha för syften skall tas med en mycket stor nypa salt, pensionssystemet är i allvarlig kris och är dessutom helt feltänkt redan från starten i slutet av 50-talet.

  Att nu göra kosmetiska förändringar gör ju inte problemet på systemnivå enklare, pensionssystemet bygger på helt felaktiga principer.

  Svenska folket måste försöka att själva förstå hur detta genomkorrupta pensionssystem verkligen fungerar, sluta lita på politikerna då de inte vill vårt bästa.

  Men det är väl enklare att luta sig tillbaka i soffan, ta fram chipspåsen och kolla på Let´s Dance.

 • Åke Modee 28 Jun, 2018 at 13:40
  Åke Modee 28 Jun, 2018 at 12:37

  Då tar jag tillbaks frågan och ber om ursäkt, Åke Modee.

  Det vore intressant om du på ett strukturerat sätt ville skriva ner exakt hur du anser att Jan Norberg lurar oss andra med sin artikel ovan.

  Tack på förhand.

  Per

 • Jag GOOGLADE och fick svar från den ALLVETANDE att det förväntas av oss att jobba i 44 ÅR!

  Alltså kan jag med lungt samvete gå i pension vid 63 års ålder om jag vill.

  “I tisdags, den 12 december, rapporterade Dagens Nyheter om ett nytt förslag som pensionsgruppen skissar på för att ”blidka” de LO-förbund som varit kritiska till höjd pensionsålder.

  Enligt tidningens källor ska personer som börjat jobba i tidig ålder kunna ta ut allmän pension tidigare än 63 års ålder. Kravet är att personen ska ha jobbat i 44 år.

  Om en byggnadsarbetare börjat jobba vid 18 års ålder ska hen alltså kunna ta ut allmän pension redan vid 62 års ålder.

  Enligt DN syftar förändringen till att uppmuntra personer att börja arbeta tidigare samtidigt som de som börjat jobba tidigt inte ska drabbas så hårt av en förändring.

  Ett annat förslag som väntas är att lagen om anställningsskydd ska gälla längre än till 67 års ålder, troligen till 69 år, så att de som vill får rätt att jobba kvar längre.

  Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) betonar att hon inte vet exakt var pensionsgruppen kommer att landa i sina förslag.”

  https://arbetet.se/2017/12/12/ylva-johansson-ser-positivt-pa-hojd-pensionsalder/

 • Ale 28 Jun, 2018 at 13:04

  Jag förstår att det känns skönt för dig, Ale, att få vara en del av NewsVoice-etablissemangets varma, trygga konsensus-gemenskap.

 • Bäste jan.
  Du skriver “Man kan ju i alla fall säga att sossarna inte gör särskilt mycket för att undvika en given valförlust i september. Hur skall man annars förklara strategin att den 25/6 lägga fram ett förslag om kraftigt höjd pensionsålder?”. Men sanningen var att Ylva Johansson den 25/6 presenterade ett förslag som innebär att arbetsgivare inte längre kan avsluta anställningar då anställda fyller 67 år, vilket de kan i dag. I stället flyttas gränsen högre upp så att den som vill jobba kvar får rätt till det. (Se exempelvis https://www.svd.se/regeringen-allt-fler-ska-jobba-allt-langre).

  Så nu hoppas jag du fått ett svar, som stämmer överens med sanningen.

 • Först och främst skulle jag vilja att samhälle bestämmer sig om hur länge det är rimligt att en individ ska jobba i ett betalt arbete. Själv har jag 42 år av yrkesliv bakom mig och innan jag blir 65 då har jag jobbat 47 ÅR! Ändå om jag får för mig att gå i pension från 62 års ålder får jag inte fullgod pension! Om Ylva Johanssons förslag skulle gå igenom så förväntas jag jobba i 51 ÅR! Är detta normalt?

  Nu vet jag dock inte om Jan Norberg missförstod det Ylva Johansson sa eller om hon verkligen sa detta, för att när jag tittar på pensionsmyndighetens hemsida så står det att:

  ” Förändringar framåt
  • År 2020 höjs åldern för LAS till 68 års ålder. Är du född 1953 har du då rätt att vara kvar på jobbet till 68 års ålder enligt lagen om anställningsskydd.
  • År 2023 höjs åldern för LAS till 69 års ålder. Är du född 1954 eller senare har du då rätt att vara kvar på jobbet till 69 års ålder enligt lagen om anställningsskydd.”
  Här handlar det alltså om anställningsskydd om man behagar jobba till 69 år förstås!

  Detta gäller för tidiga uttag:

  ”61 år – tidigaste uttag av allmän pension
  Du kan idag tidigast ta ut din allmänna pension från och med den månad du fyller 61 år. Är du född 1958 eller tidigare gäller detta för dig även fortsättningsvis.
  Förändringar framåt
  • År 2020 höjs den lägsta åldern för att ta ut allmän pension till 62 år. Är du född 1959 eller 1960 kan du tidigast ta ut din allmänna pension vid 62 års ålder.
  • År 2023 höjs den lägsta åldern för att ta ut allmän pension till 63 år. Är du född 1961 eller 1962 kan du tidigast ta ut din allmänna pension vid 63 års ålder.
  • År 2026 höjs den lägsta åldern för att ta ut allmän pension till 64 år. Är du född 1963 eller senare kan du tidigast ta ut din allmänna pension vid 64 års ålder.”
  Länk: https://www.pensionsmyndigheten.se/nyheter-och-press/nyheter/sa-har-paverkar-pensionsoverenskommelsen-dig

 • Ale 28 Jun, 2018 at 13:04

  Du måste missta mig för någon annan eller också har du inte hängt med i debatten.

 • Sossarna fixar detta då de lika ihärdiga som cancer. Blir det förlust så byter de bara ut svetsaren mot någon ny metastas, som är auktoriserad gem-böjare eller har någon annan liknande värdefull egenskap, för fortsätta att driva skutan Sverige rätt in i väggen.

 • @ Åke Modee 28 Jun, 2018 at 13:40

  Bara för att pensionsöverenskommelsen är blocköverskridande gör den inte försvarbar.

  Du påstår dessutom frankt att det jag skrivit är byggt på ett falsarium, vänligen peka då ut fakta som styrker att jag skrivit något som är osant.

  Det är ett faktum att Sossarna nu inför valet gör detta utspel, om du kan bevisa att Sossarna INTE gjort det så vore jag tacksam.

  Det du kallar att kasta skit är enbart mitt sätt att beskriva vad jag uppfattar som ett direkt hån mot alla dem vilka stretat och tillsammans betalat in till ett korrupt pensionssystem som nu alltså kräver höjning av pensionsåldern.

  Men du kanske tycker att vi skall fortsätta prioritera massinvandring med helt öppna gränser, något som numera allt färre partier ställer sig bakom?

  Svara på vilka prioriteringar du förordar.

 • Bäste Per
  Jag försvarar sanningen inte sossarna. Artikeln bygger på en lögn och därmed finns anledning att påpeka detta.

 • Åke Modee 28 Jun, 2018 at 13:40

  Hur orkar du ta försvara Socialdemokraterna som för en sån urusel politik, de är ju lika värdelösa som alliansen. SD levererar bara en del av sanningen, så dem kan man inte heller lita på.

 • Jan Norberg 28 Jun, 2018 at 13:04

  Jag håller med dig om att var och en skall ta eget ansvar för sitt liv och sin hälsa. Dock är det tydligt att den privata ekonomin i mycket hög grad styr förutsättningarna att lyckas med detta. Härtill kommer att hela samhället är uppbyggt på lögner och desiinformation, något som i högsta grad gäller området hälsa. Myndigheterna är delaktiga i detta bedrägeri och de som drabbas hårdast av de politiskt sanktionerade lögnerna är de ekonomiskt svaga.

  Ditt sätt att resonera kommer mig att tänka på en pensionerad släkting som växte upp i ett av de rikare och mest idylliska områdena strax utanför Stockholm under 40- och 50-talen. Hon frågade sig varför många ungdomar idag beter sig så illa i Rosengård, Rinkeby, Bergsjön och så vidare, det gjorde ju inte hon och hennes nära och kära då det begav sig. Skall man behöva svara på en sådan kommentar, varje tänkande person inser ju sammanhangen.

  Sammanfattningsvis kan sägas att en person som föds och växer upp i något av Sveriges problemområden har betydligt sämre möjligheter att ta hand om sig själv, än om han eller hon hade fötts och vuxit upp i något av landets mer välsituerade områden, så stor inverkan på livet har miljön.

 • Har inga problem med att förstå att svenska socialdemokratiska partiet i Sverige gå kräftgång. Det som förvånar är att Modenarra inte går samma öde till mötes?

 • @ Torbjörn Sassersson red. 27 Jun, 2018 at 14:51

  Bäste Redaktör Sassersson, det finns inget som motsäger att Sossarna nu kan rasa ned till 12 % nivån i kommande val.

  Vi har sett på många andra håll inom Europa hur Socialistiska partier mer eller mindre faller ihop och försvinner, något som sannolikt inte kommer att hända i Sverige nu i September men alldeles säkert kan 12 % bli ett faktiskt utfall för Sossarna i valet.

  Det skulle i så fall rita om den svenska politiska kartan på ett helt dramatiskt sätt, Sverige skulle därmed följa med i den allmänna utvecklingen inom Europa.

  Ett Europa som med alltmer stigande förvåning ser svenska Sossar vilka försvarar sina tidigare ståndpunkter i migrationseländet.

  Ska bli intressant och se vad som kommer ut av EU-toppmötet i dag och i morgon.

  Sannolikt kommer Stefan Röfvén att anmäla Sossarnas avvikande uppfattning och samtidigt moralisera hur andra EU-länder bara kan ha mage att inte följa Sveriges modell för massinvandring.

  Till och med Tyskland börjar nu att vakna, men i Sverige är Sossarna så indoktrinerade att de inte ens ser och förstår vad som pågår i migrationsfrågan.

  Väl mött S på 12 % nivån!!!

 • Bäste Jan. Din artikel bygger på ett falsarium, som jag försökte påpeka.
  Den blocköverskridande principöverenskommelse om pensionerna mellan moderater och socialdemokrater kräver att vi arbetar några extra år. Det vill säga att moderaterna tillsammans med sossarna vill höja pensionsåldern.
  Det hade varit mer reko att erkänna felet i din artikel än att kasta skit och lögnaktiga antydningar.

 • Bäste Åke Modee, du är sannolikt från Göteborgstrakten och till på köpet en redig vänsterman.

  Det är emellertid ingen ursäkt för att du kan lovorda en rejäl höjning av pensionsåldern, du skriver ju själv att Sverige idag redan har en av de högsta gränserna för när vi går i pension.

  Hur kan du då ta Sossarnas förslag på allvar??

  Din jämförelse mellan Hovås och Bergsjön är rent ut sagt befängd, den bekräftar emellertid bara din inskränkthet som är så typisk för rätt troende socialister.

  Det är varje individs eget ansvar att själva leva ett liv som leder till hög ålder, det är inget som samhället skall ha ansvar för.

  Lever man ett eget liv i Bergsjön och lever detta liv på ett sätt som förkortar livslängden så är det individens eget ansvar och absolut inget som samhället skall ansvara för. Capiche!!!

  Om de vilka bor i Bergsjön lägger ned sitt kriminella beteende och lever ett anständigt liv, är strävsamma och sköter sig så skall du se att de lever längre, dvs alla har ett personligt ansvar för sitt eget liv. Capiche!!

  Du är sinnebilden av en komplett socialist idiot som på alla sätt vill ålägga andra ansvar för vad den enskilda individen gör med sitt eget liv.

  Detta alldeles oavsett om denne är svensk eller massinvandrad.

 • per, du tar dig! Grattis. Din röst brukar annars vara på etablissemangets sida. Kanske det nu blivit lite väl ensamt där, och du traktar efter vår varma gemenskapen 🙂

 • Herr Norberg bör läsa vad Ylva sa och inte bara sparka på sossarna. Sanningen är att Ylva vill göra det möjligt att få fortsätta arbete efter 67. För ett tag sedan gjordes en blocköverskridande principöverenskommelse om pensionerna mellan moderater och socialdemokrater, som kräver att vi arbetar några extra år. Vi som redan har den högsta pensionsåldern i EU. Idag går vi i genomsnitt i pension vid 64,5 års ålder, vilket är fyra till sex år senare än de flesta gör i andra EU-länder.
  Pensionsöverenskommelsen innebär att åldern när svenskar tidigast får gå i pension höjs från 61 år till 64 år, samtidigt som den nuvarande pensionsåldern höjs med ett eller kanske flera år beroende på medellivslängden. Men världen är inte rättvis. Somliga kommer att leva länge andra kommer aldrig att nå pensionsåldern. Hovås och Bergsjön är två områden i Göteborg där livsvillkoren skiljer sig kraftigt. I det välbärgade Hovås är medellivslängden 83 år för män, i det fattiga området Östra Bergsjön dör män i genomsnitt nio år tidigare

 • @ Öystein Rönne 28 Jun, 2018 at 11:49

  Den “goda idéen” från Sossarna visar ju på ett övertydligt sätt hur de tänker, om de någonsin tänker.

  S går ut i valrörelsen med löften om inte bara skattehöjningar, utan kompletterar också med löften om höjd pensionsålder.

  S attackerar samtidigt alla andra partier på den borgerliga sidan för att lova skattesänkningar till den breda massan, de borgerliga inkl SD har ju mer eller mindre förbundit sig till en stramare migrationspolitik.

  Analogt med skattesänkningsambitionerna så har ju åtminstone SD tydligt deklarerat att de tänker strypa penningrullningen till omhändertagandet av alla massinvandrare.

  Att SD:s sympatisörer växer i antal verkar inte bekomma Sossarna ett enda dugg, S tänker falla med flaggan i topp.

  Ibland undrar jag vilka inom Sosseriet som tänker strategiskt inför valet, eller tror Sossarna att väljarna ännu en gång blint skall följa S oavsett vilken politik de föreslår??

  S verkar satsa alla pengarna på ett kort och tycker jag iofs känns bra för då blir de politiska alternativen väldigt tydliga, något jag misstänker kommer att komma SD till gagn i det förestående valet.

  Sossarna tycks jobba efter devisen “if I go under, you go with me”.

  Jag tror personligen att vänstern inkl MP, C, V och S av olika skäl vill sätta sig i opposition och att det därför gäller att profilera sig inför tiden i opposition.

  Problemet för den samlade vänstern är ju att det kommer och dröja väldigt länge innan de får något som helst inflytande på svensk politik, en tanke som är dessa Sossar så främmande att de inte ens förstår nu inför valet.

  Tack Ylva Johansson!!!

 • @ Roland Salomonsson 27 Jun, 2018 at 21:53,

  Mycket bra point Roland! Det är så här det ser ut när inkompetenta politiker kommer farandes med “en god idé”.

 • Socialminister Annika Strandhäll ser sig nödgad att motarbeta den utveckling mot vaccinskepsis som pågår i Europa och Sverige, varför hon ger drygt fem miljoner kronor till Folkhälsomyndigheten, att användas till vaccinpropaganda.

  http://y.cdn-expressen.se/images/dd/a3/dda383f6c5ec4a6bbd42aabf00b9b0ab/1×1/680.jpg

  Orsaken till att befolkningen i allt högre grad undviker vaccinering beror på desinformation i sociala medier, säger Strandhäll, och detta måste motarbetas. Vacciner är “det absolut mest effektiva sättet som vi har att förebygga sjukdom och främja hälsa”.

  Hon förfasar sig över det faktum att föräldrar i allt högre grad ordnar mässling-partyn, där de låter sina barn bli smittade med mässlingsviruset:

  https://sverigesradio.se/ekot

  Socialministern har naturligtvis inte en susning om huruvida vacciner är bra eller dåliga. Sannolikt är det nån sakkunnig departementsanställd med kopplingar till läkemedelsindustrin som har ljugit henne full.

  Nu går alltså återigen ett antal miljoner av landets skattemedel åt till en skitaktivitet som har potential att ytterligare underminera den svenska befolkningens hälsotillstånd.

  När skall vi få slut på galenskaperna.

 • @ Roland Salomonsson 27 Jun, 2018 at 22:06

  Roland, du skriver:

  “Vi styrs idag av en vänsterinriktad inkompetent PK-maffia.”

  Kan bara hålla med om detta men jag får väl citera Mao.

  ” I mörkret är alla katter grå, huvudsaken är att de gör sitt jobb och tar råttor”.

  Om de är röda eller bruna spelar väl mindre roll.

 • Reklamen för minipartiet som hyllar Hitler, som ledde sin nation till totalt nederlag, är förmodligen enbart till för att svärta ned Newsvoice. S.k. internettrolling.

  Det skulle inte förvåna mig om minipartiet skapats av Israel-lobby-sionist-psyops för att bevisa att anti-judiskhet faktiskt finns. 0,02% förra valet för SvP säger väl allt. Fåtalet vilseledda skinheads likt boxbollar i sionismens tjänst.

  “Nationalsocialismen” är i princip död i Sverige, fastän liknande element sitter i regeringsmakten i Israel.

 • Vi styrs idag av en vänsterinriktad inkompetent PK-maffia. Mer kommunism bedömer vjag få vill ha. National-socialism , det hörs av namnet, är ju bara ytterliggare en kommunistisk variant i mängden (det är f ö den av Gentile upprättade fascismen också). Det jag läst ur NMR partiprogram visar just på KOMMUNISM, och denna har vi idag sett alldeles för mycket av.

  SD må ha sina brister, men detta parti har f n störst utsikter att förändra landet till det bättre och förnya demokratin med BINDANDE folkomröstningar av Schweizisk modell (ja el nej), återställa grundlagarna till före terinföra tjänstemannaansvaret, införa ett författningsskydd, införa en utökad statlig revision som innefattar även kommuner och landsting samt de statliga myndigheternas verksamhet, t ex rättsväsendet (som inte längre följer svensk lag,

 • Kan sossarna inte räkna? 69 år innebär att 4 pensionärskullar skall fortsätta att jobba. De bör vara ca 3000000. Vilket innebär att ca 300000 ungdomar/arbetslösa INTE får jobb under de 4 åren. Istället äts ev “vinster” upp av alla de understöd som staten behöver betala ut.

  Eller räknar staten med att etniskt svenska ungdomar i ökad utsträckning skall utvandra. Invandrare sitter sannolikt säkert med sin bidragsförsörjning, vilken alltsåskall jobbas ihop av de pensionärer som jobbar 4 år mer.

  Givetvis kan inga sådana ändringar göras över en natt inte ens 2 steg, med tanke på hur stor den officiella resp dolda arbetslösheten är REDAN INNAN

 • Peter Wehlin 26 Jun, 2018 at 22:47

  Knappast att jag röstar på det nazistpartiet, NMR är en milt uttryckt osund sammanslutning. Man kan ju inte hoppa på vilket alternativ till riksdagspartierna som helst bara för att situationen är prekär.

 • Lästips: SD överlägset största parti i ny mätning – S-krisen fortsätter: ”Kan gå fruktansvärt fort ner till 12 procent”

  “Väljarna litar inte på Socialdemokraternas politik, säger Johan Westerholm, ansvarig utgivare för Ledarsidorna.se.”
  “Det här är priset Socialdemokraterna betalar för amnestibeslutet för de 9 000 afghanska männen, säger Johan Westerholm, själv socialdemokrat och ansvarig utgivare för Ledarsidorna.se.”
  “Får Socialdemokraterna 22 procent i valet gör man en exceptionellt bra valrörelse. Går man under det så kan det gå fruktansvärt fort ner till 12 procent, säger Johan Westerholm.”

  https://nyheteridag.se/sd-overlagset-storsta-parti-i-ny-matning-s-krisen-fortsatter-kan-ga-fruktansvart-fort-ner-till-12-procent/

 • Detta tycks sossarna tro är ett smart sätt att lösa finansieringen av pensionssystemet. Folk hinner helt enkelt dö innan pensionen betalas ut. Bokstavligt talat handlar det om att “jobba ihjäl sig”.

  Bakgrundet till detta bedägeri är troligen att sossarna i val efter val lyckats lura pensionärerna utan att förlora deras röster. De vet att denna generation svenskar oftast lever efter mottot “en gång sosse, alltid sosse”. Decennier av hjärntvätt har i många stycken varit framgångsrikt.

  Frågan är ändå om inte detta är spiken i kistan för sossarna. Låt oss se om pensionärerna återigen låter sig luras ellr om de äntligen inser falskspelet.

  Sossarna har ju alltid sagt att man särskilt värnar om de svaga. Måhända är den gamla devisen “den man älskar agar man” grunden i strategin.

 • Politikerna gör precis som de vill och har alltid gjort och de medvetna väljarna som hela tiden genomskådar bluffen är alltid numerärt underlägsna. Spelar ingen roll vad du röstar på, de kör över oss hela tiden.

 • Har socialisterna helt resignerat som maktutövare i Sverige och förbereder oss på någon slags kollaps i det svenska samhället efter den 9 September?
  Förbereder sig samma socialister på att till varje pris sabotera all samhällsgagnelig verksamhet för att straffa de arma väljare som inte köper deras budskap?
  Inte helt ointressanta frågor som kräver svar!

 • 80-100 Miljarder räcker inte på långa vägar. Glöm inte undanträngningseffekten av medborgarna, det kostar också.

 • Mer närliggande är att få yngre att börja arbeta tidigare. Rent statsfinansiellt lär åtminstone 45 arbetsår behövas. Om man börjar först vid 25-30 år, blir det nu bara 35-40 år. Att höja sociala avgifter för 65+ som vill/behöver arbeta längre var å andra sidan enastående korkat.

 • Politikerna som styr det här landet befinner sig bortom allt förnuft. De är fullständigt inkompetenta och låter bland andra de rättmätiga blivande pensionärerna betala för detta. Man mår nästan fysiskt illa av hur hänsynslöst de går fram. Synd att det inte finns nåt vettigt alternativ att rösta på i valet i september, jag menar, SD är ju också ett skämt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *