Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

Norberg kommenterar: Sossarna begår politisk harakiri när de vill höja pensionsåldern

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 26 juni 2018
- Jan Norberg
Montage av NewsVoice med pensionär (Crestock.com) och Ylva Johansson (pressfoto från Regeringen.se)
Montage av NewsVoice med pensionär (Crestock.com) och Ylva Johansson (pressfoto från Regeringen.se)
Montage av NewsVoice med fiktiv pensionär (Crestock.com) och Ylva Johansson (pressfoto från Regeringen.se)

Nu ska pensionsåldern höjas i två steg. Först till 68 och sedan till 69 år. Man kan ju i alla fall säga att sossarna inte gör särskilt mycket för att undvika en given valförlust i september. Hur skall man annars förklara strategin att den 25/6 lägga fram ett förslag om kraftigt höjd pensionsålder? För mig återstår då bara alternativen att sossarna inte är så korkade som folk i allmänhet tror, de är ännu mer korkade.

Text: Jan Norberg

Jan Norberg (Portugal, 2018) - privat fotoSossarna överträffar sig själva i förmågan att göra politiska utspel med sällsynt illa vald timing, Almedalen står för dörren och valet i september är inte långt borta och vem skickar S fram för att lansera förslaget, jo kvinnan med ögonbryn så högt sittande att hon tycks vara ständigt förvånad med ögonbrynen hissadei toppläge.

Vi väljare är dock inte lika förvånade som Ylva Johansson alltid tycks vara, vi hade dock inte väntat att sossarna skulle ha mage att göra detta utspel just nu.

Får sossarna som de vill så höjs alltså pensionsåldern till 68 år från och med år 2020 och till 69 år från och med 2023.

Att spendera ca 80-100 miljarder på massinvandring med mycket små för att inte säga näst intill obefintliga utsikter till assimilation och egen försörjning inom överskådlig framtid anser sig sossarna utan minsta darr på manschetterna ha råd med.


Att i samma andetag höja pensionsåldern till 69 år gör en kräksjuk över cynismen gentemot alla de vilka jobbat och slitit i hela sins liv, betalat skatter, bidragit till samhällets och välfärdens utveckling.


Nu får det vara nog!

Den diskriminering som Ylva Johansson talar om går i princip ut på att de äldre i dag inte får ”möjligheter” att arbeta, som om de efter långt liv skulle se fram emot att få ynnesten att arbeta till 69 års ålder. Är inte sossarna riktigt kloka?

Med sin bakgrund inom extremvänstern, nuvarande minister och sedan många år gift med före detta finansministern Erik Åsbrink är ju hennes egna pensionsförmåner av en något annan kaliber.

Snacka om att politikerföraktet nu fick sig en extra skjuts mot avgrunden.

Text: Jan Norberg

Relaterat

Nyheter Idag: Regeringen: Fler människor ska jobba längre


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq