Norberg kommenterar: Sossarna begår politisk harakiri när de vill höja pensionsåldern

40
4726
Montage av NewsVoice med pensionär (Crestock.com) och Ylva Johansson (pressfoto från Regeringen.se)
Montage av NewsVoice med fiktiv pensionär (Crestock.com) och Ylva Johansson (pressfoto från Regeringen.se)

Nu ska pensionsåldern höjas i två steg. Först till 68 och sedan till 69 år. Man kan ju i alla fall säga att sossarna inte gör särskilt mycket för att undvika en given valförlust i september. Hur skall man annars förklara strategin att den 25/6 lägga fram ett förslag om kraftigt höjd pensionsålder? För mig återstår då bara alternativen att sossarna inte är så korkade som folk i allmänhet tror, de är ännu mer korkade.

Text: Jan Norberg

Jan Norberg (Portugal, 2018) - privat fotoSossarna överträffar sig själva i förmågan att göra politiska utspel med sällsynt illa vald timing, Almedalen står för dörren och valet i september är inte långt borta och vem skickar S fram för att lansera förslaget, jo kvinnan med ögonbryn så högt sittande att hon tycks vara ständigt förvånad med ögonbrynen hissadei toppläge.

Vi väljare är dock inte lika förvånade som Ylva Johansson alltid tycks vara, vi hade dock inte väntat att sossarna skulle ha mage att göra detta utspel just nu.

Får sossarna som de vill så höjs alltså pensionsåldern till 68 år från och med år 2020 och till 69 år från och med 2023.

Att spendera ca 80-100 miljarder på massinvandring med mycket små för att inte säga näst intill obefintliga utsikter till assimilation och egen försörjning inom överskådlig framtid anser sig sossarna utan minsta darr på manschetterna ha råd med.


Att i samma andetag höja pensionsåldern till 69 år gör en kräksjuk över cynismen gentemot alla de vilka jobbat och slitit i hela sins liv, betalat skatter, bidragit till samhällets och välfärdens utveckling.


Nu får det vara nog!

Den diskriminering som Ylva Johansson talar om går i princip ut på att de äldre i dag inte får ”möjligheter” att arbeta, som om de efter långt liv skulle se fram emot att få ynnesten att arbeta till 69 års ålder. Är inte sossarna riktigt kloka?

Med sin bakgrund inom extremvänstern, nuvarande minister och sedan många år gift med före detta finansministern Erik Åsbrink är ju hennes egna pensionsförmåner av en något annan kaliber.

Snacka om att politikerföraktet nu fick sig en extra skjuts mot avgrunden.

Text: Jan Norberg

Relaterat

Nyheter Idag: Regeringen: Fler människor ska jobba längre


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
40 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
per
per
Gäst
26 juni 2018 kl 20:56

Politikerna som styr det här landet befinner sig bortom allt förnuft. De är fullständigt inkompetenta och låter bland andra de rättmätiga blivande pensionärerna betala för detta. Man mår nästan fysiskt illa av hur hänsynslöst de går fram. Synd att det inte finns nåt vettigt alternativ att rösta på i valet i september, jag menar, SD är ju också ett skämt.

sten bjorsell
sten bjorsell
26 juni 2018 kl 21:28

Självmord. Löven faller tidigt i höst.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
26 juni 2018 kl 21:57

Nu skall man börja peta i ISK-konton också.

Tege Tornvall
Tege Tornvall
Gäst
26 juni 2018 kl 22:26

Mer närliggande är att få yngre att börja arbeta tidigare. Rent statsfinansiellt lär åtminstone 45 arbetsår behövas. Om man börjar först vid 25-30 år, blir det nu bara 35-40 år. Att höja sociala avgifter för 65+ som vill/behöver arbeta längre var å andra sidan enastående korkat.

Peter Wehlin
Peter Wehlin
Gäst
26 juni 2018 kl 22:47

Bästa vänner: “Rösta på Nordiska Motståndsrörelsen!”

Rock
Rock
Gäst
27 juni 2018 kl 01:19

80-100 Miljarder räcker inte på långa vägar. Glöm inte undanträngningseffekten av medborgarna, det kostar också.

Samuel af ugglasD
Samuel af ugglas
27 juni 2018 kl 02:50

Har socialisterna helt resignerat som maktutövare i Sverige och förbereder oss på någon slags kollaps i det svenska samhället efter den 9 September?
Förbereder sig samma socialister på att till varje pris sabotera all samhällsgagnelig verksamhet för att straffa de arma väljare som inte köper deras budskap?
Inte helt ointressanta frågor som kräver svar!

Kjell Randehed
Gäst
27 juni 2018 kl 04:59

Politikerna gör precis som de vill och har alltid gjort och de medvetna väljarna som hela tiden genomskådar bluffen är alltid numerärt underlägsna. Spelar ingen roll vad du röstar på, de kör över oss hela tiden.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
27 juni 2018 kl 05:26

Detta tycks sossarna tro är ett smart sätt att lösa finansieringen av pensionssystemet. Folk hinner helt enkelt dö innan pensionen betalas ut. Bokstavligt talat handlar det om att “jobba ihjäl sig”.

Bakgrundet till detta bedägeri är troligen att sossarna i val efter val lyckats lura pensionärerna utan att förlora deras röster. De vet att denna generation svenskar oftast lever efter mottot “en gång sosse, alltid sosse”. Decennier av hjärntvätt har i många stycken varit framgångsrikt.

Frågan är ändå om inte detta är spiken i kistan för sossarna. Låt oss se om pensionärerna återigen låter sig luras ellr om de äntligen inser falskspelet.

Sossarna har ju alltid sagt att man särskilt värnar om de svaga. Måhända är den gamla devisen “den man älskar agar man” grunden i strategin.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
27 juni 2018 kl 14:51

Lästips: SD överlägset största parti i ny mätning – S-krisen fortsätter: ”Kan gå fruktansvärt fort ner till 12 procent”

“Väljarna litar inte på Socialdemokraternas politik, säger Johan Westerholm, ansvarig utgivare för Ledarsidorna.se.”
“Det här är priset Socialdemokraterna betalar för amnestibeslutet för de 9 000 afghanska männen, säger Johan Westerholm, själv socialdemokrat och ansvarig utgivare för Ledarsidorna.se.”
“Får Socialdemokraterna 22 procent i valet gör man en exceptionellt bra valrörelse. Går man under det så kan det gå fruktansvärt fort ner till 12 procent, säger Johan Westerholm.”

https://nyheteridag.se/sd-overlagset-storsta-parti-i-ny-matning-s-krisen-fortsatter-kan-ga-fruktansvart-fort-ner-till-12-procent/

per
per
Gäst
27 juni 2018 kl 17:38

Peter Wehlin 26 Jun, 2018 at 22:47

Knappast att jag röstar på det nazistpartiet, NMR är en milt uttryckt osund sammanslutning. Man kan ju inte hoppa på vilket alternativ till riksdagspartierna som helst bara för att situationen är prekär.

Roland Salomonsson
Roland Salomonsson
Gäst
27 juni 2018 kl 21:53

Kan sossarna inte räkna? 69 år innebär att 4 pensionärskullar skall fortsätta att jobba. De bör vara ca 3000000. Vilket innebär att ca 300000 ungdomar/arbetslösa INTE får jobb under de 4 åren. Istället äts ev “vinster” upp av alla de understöd som staten behöver betala ut.

Eller räknar staten med att etniskt svenska ungdomar i ökad utsträckning skall utvandra. Invandrare sitter sannolikt säkert med sin bidragsförsörjning, vilken alltsåskall jobbas ihop av de pensionärer som jobbar 4 år mer.

Givetvis kan inga sådana ändringar göras över en natt inte ens 2 steg, med tanke på hur stor den officiella resp dolda arbetslösheten är REDAN INNAN

Roland Salomonsson
Roland Salomonsson
Gäst
27 juni 2018 kl 22:06

Vi styrs idag av en vänsterinriktad inkompetent PK-maffia. Mer kommunism bedömer vjag få vill ha. National-socialism , det hörs av namnet, är ju bara ytterliggare en kommunistisk variant i mängden (det är f ö den av Gentile upprättade fascismen också). Det jag läst ur NMR partiprogram visar just på KOMMUNISM, och denna har vi idag sett alldeles för mycket av.

SD må ha sina brister, men detta parti har f n störst utsikter att förändra landet till det bättre och förnya demokratin med BINDANDE folkomröstningar av Schweizisk modell (ja el nej), återställa grundlagarna till före terinföra tjänstemannaansvaret, införa ett författningsskydd, införa en utökad statlig revision som innefattar även kommuner och landsting samt de statliga myndigheternas verksamhet, t ex rättsväsendet (som inte längre följer svensk lag,

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
27 juni 2018 kl 22:30

Sossarna tycks inte ens vilja regera nästa mandatperiod.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
27 juni 2018 kl 22:43

Reklamen för minipartiet som hyllar Hitler, som ledde sin nation till totalt nederlag, är förmodligen enbart till för att svärta ned Newsvoice. S.k. internettrolling.

Det skulle inte förvåna mig om minipartiet skapats av Israel-lobby-sionist-psyops för att bevisa att anti-judiskhet faktiskt finns. 0,02% förra valet för SvP säger väl allt. Fåtalet vilseledda skinheads likt boxbollar i sionismens tjänst.

“Nationalsocialismen” är i princip död i Sverige, fastän liknande element sitter i regeringsmakten i Israel.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
28 juni 2018 kl 08:36

@ Roland Salomonsson 27 Jun, 2018 at 22:06

Roland, du skriver:

“Vi styrs idag av en vänsterinriktad inkompetent PK-maffia.”

Kan bara hålla med om detta men jag får väl citera Mao.

” I mörkret är alla katter grå, huvudsaken är att de gör sitt jobb och tar råttor”.

Om de är röda eller bruna spelar väl mindre roll.

per
per
Gäst
28 juni 2018 kl 10:05

Socialminister Annika Strandhäll ser sig nödgad att motarbeta den utveckling mot vaccinskepsis som pågår i Europa och Sverige, varför hon ger drygt fem miljoner kronor till Folkhälsomyndigheten, att användas till vaccinpropaganda.

http://y.cdn-expressen.se/images/dd/a3/dda383f6c5ec4a6bbd42aabf00b9b0ab/1×1/680.jpg

Orsaken till att befolkningen i allt högre grad undviker vaccinering beror på desinformation i sociala medier, säger Strandhäll, och detta måste motarbetas. Vacciner är “det absolut mest effektiva sättet som vi har att förebygga sjukdom och främja hälsa”.

Hon förfasar sig över det faktum att föräldrar i allt högre grad ordnar mässling-partyn, där de låter sina barn bli smittade med mässlingsviruset:

https://sverigesradio.se/ekot

Socialministern har naturligtvis inte en susning om huruvida vacciner är bra eller dåliga. Sannolikt är det nån sakkunnig departementsanställd med kopplingar till läkemedelsindustrin som har ljugit henne full.

Nu går alltså återigen ett antal miljoner av landets skattemedel åt till en skitaktivitet som har potential att ytterligare underminera den svenska befolkningens hälsotillstånd.

När skall vi få slut på galenskaperna.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
28 juni 2018 kl 11:49

@ Roland Salomonsson 27 Jun, 2018 at 21:53,

Mycket bra point Roland! Det är så här det ser ut när inkompetenta politiker kommer farandes med “en god idé”.

Åke Modee
Åke Modee
Gäst
28 juni 2018 kl 12:37

Herr Norberg bör läsa vad Ylva sa och inte bara sparka på sossarna. Sanningen är att Ylva vill göra det möjligt att få fortsätta arbete efter 67. För ett tag sedan gjordes en blocköverskridande principöverenskommelse om pensionerna mellan moderater och socialdemokrater, som kräver att vi arbetar några extra år. Vi som redan har den högsta pensionsåldern i EU. Idag går vi i genomsnitt i pension vid 64,5 års ålder, vilket är fyra till sex år senare än de flesta gör i andra EU-länder.
Pensionsöverenskommelsen innebär att åldern när svenskar tidigast får gå i pension höjs från 61 år till 64 år, samtidigt som den nuvarande pensionsåldern höjs med ett eller kanske flera år beroende på medellivslängden. Men världen är inte rättvis. Somliga kommer att leva länge andra kommer aldrig att nå pensionsåldern. Hovås och Bergsjön är två områden i Göteborg där livsvillkoren skiljer sig kraftigt. I det välbärgade Hovås är medellivslängden 83 år för män, i det fattiga området Östra Bergsjön dör män i genomsnitt nio år tidigare

Ale
Ale
28 juni 2018 kl 13:04

per, du tar dig! Grattis. Din röst brukar annars vara på etablissemangets sida. Kanske det nu blivit lite väl ensamt där, och du traktar efter vår varma gemenskapen 🙂

Åke Modee
Åke Modee
Gäst
28 juni 2018 kl 13:40

Bäste Jan. Din artikel bygger på ett falsarium, som jag försökte påpeka.
Den blocköverskridande principöverenskommelse om pensionerna mellan moderater och socialdemokrater kräver att vi arbetar några extra år. Det vill säga att moderaterna tillsammans med sossarna vill höja pensionsåldern.
Det hade varit mer reko att erkänna felet i din artikel än att kasta skit och lögnaktiga antydningar.

Ale
Ale
28 juni 2018 kl 14:02

Har inga problem med att förstå att svenska socialdemokratiska partiet i Sverige gå kräftgång. Det som förvånar är att Modenarra inte går samma öde till mötes?

per
per
Gäst
28 juni 2018 kl 14:24

Jan Norberg 28 Jun, 2018 at 13:04

Jag håller med dig om att var och en skall ta eget ansvar för sitt liv och sin hälsa. Dock är det tydligt att den privata ekonomin i mycket hög grad styr förutsättningarna att lyckas med detta. Härtill kommer att hela samhället är uppbyggt på lögner och desiinformation, något som i högsta grad gäller området hälsa. Myndigheterna är delaktiga i detta bedrägeri och de som drabbas hårdast av de politiskt sanktionerade lögnerna är de ekonomiskt svaga.

Ditt sätt att resonera kommer mig att tänka på en pensionerad släkting som växte upp i ett av de rikare och mest idylliska områdena strax utanför Stockholm under 40- och 50-talen. Hon frågade sig varför många ungdomar idag beter sig så illa i Rosengård, Rinkeby, Bergsjön och så vidare, det gjorde ju inte hon och hennes nära och kära då det begav sig. Skall man behöva svara på en sådan kommentar, varje tänkande person inser ju sammanhangen.

Sammanfattningsvis kan sägas att en person som föds och växer upp i något av Sveriges problemområden har betydligt sämre möjligheter att ta hand om sig själv, än om han eller hon hade fötts och vuxit upp i något av landets mer välsituerade områden, så stor inverkan på livet har miljön.

per
per
Gäst
28 juni 2018 kl 14:42

Åke Modee 28 Jun, 2018 at 13:40

Hur orkar du ta försvara Socialdemokraterna som för en sån urusel politik, de är ju lika värdelösa som alliansen. SD levererar bara en del av sanningen, så dem kan man inte heller lita på.

Åke
Åke
Gäst
28 juni 2018 kl 15:09

Bäste Per
Jag försvarar sanningen inte sossarna. Artikeln bygger på en lögn och därmed finns anledning att påpeka detta.

Aron
Aron
Gäst
28 juni 2018 kl 16:16

Sossarna fixar detta då de lika ihärdiga som cancer. Blir det förlust så byter de bara ut svetsaren mot någon ny metastas, som är auktoriserad gem-böjare eller har någon annan liknande värdefull egenskap, för fortsätta att driva skutan Sverige rätt in i väggen.

per
per
Gäst
28 juni 2018 kl 16:27

Ale 28 Jun, 2018 at 13:04

Du måste missta mig för någon annan eller också har du inte hängt med i debatten.

Ivan Björn
Gäst
28 juni 2018 kl 16:33

Först och främst skulle jag vilja att samhälle bestämmer sig om hur länge det är rimligt att en individ ska jobba i ett betalt arbete. Själv har jag 42 år av yrkesliv bakom mig och innan jag blir 65 då har jag jobbat 47 ÅR! Ändå om jag får för mig att gå i pension från 62 års ålder får jag inte fullgod pension! Om Ylva Johanssons förslag skulle gå igenom så förväntas jag jobba i 51 ÅR! Är detta normalt?

Nu vet jag dock inte om Jan Norberg missförstod det Ylva Johansson sa eller om hon verkligen sa detta, för att när jag tittar på pensionsmyndighetens hemsida så står det att:

” Förändringar framåt
• År 2020 höjs åldern för LAS till 68 års ålder. Är du född 1953 har du då rätt att vara kvar på jobbet till 68 års ålder enligt lagen om anställningsskydd.
• År 2023 höjs åldern för LAS till 69 års ålder. Är du född 1954 eller senare har du då rätt att vara kvar på jobbet till 69 års ålder enligt lagen om anställningsskydd.”
Här handlar det alltså om anställningsskydd om man behagar jobba till 69 år förstås!

Detta gäller för tidiga uttag:

”61 år – tidigaste uttag av allmän pension
Du kan idag tidigast ta ut din allmänna pension från och med den månad du fyller 61 år. Är du född 1958 eller tidigare gäller detta för dig även fortsättningsvis.
Förändringar framåt
• År 2020 höjs den lägsta åldern för att ta ut allmän pension till 62 år. Är du född 1959 eller 1960 kan du tidigast ta ut din allmänna pension vid 62 års ålder.
• År 2023 höjs den lägsta åldern för att ta ut allmän pension till 63 år. Är du född 1961 eller 1962 kan du tidigast ta ut din allmänna pension vid 63 års ålder.
• År 2026 höjs den lägsta åldern för att ta ut allmän pension till 64 år. Är du född 1963 eller senare kan du tidigast ta ut din allmänna pension vid 64 års ålder.”
Länk: https://www.pensionsmyndigheten.se/nyheter-och-press/nyheter/sa-har-paverkar-pensionsoverenskommelsen-dig

Åke
Åke
Gäst
28 juni 2018 kl 16:37

Bäste jan.
Du skriver “Man kan ju i alla fall säga att sossarna inte gör särskilt mycket för att undvika en given valförlust i september. Hur skall man annars förklara strategin att den 25/6 lägga fram ett förslag om kraftigt höjd pensionsålder?”. Men sanningen var att Ylva Johansson den 25/6 presenterade ett förslag som innebär att arbetsgivare inte längre kan avsluta anställningar då anställda fyller 67 år, vilket de kan i dag. I stället flyttas gränsen högre upp så att den som vill jobba kvar får rätt till det. (Se exempelvis https://www.svd.se/regeringen-allt-fler-ska-jobba-allt-langre).

Så nu hoppas jag du fått ett svar, som stämmer överens med sanningen.

per
per
Gäst
28 juni 2018 kl 16:43

Ale 28 Jun, 2018 at 13:04

Jag förstår att det känns skönt för dig, Ale, att få vara en del av NewsVoice-etablissemangets varma, trygga konsensus-gemenskap.

Ivan Björn
Gäst
28 juni 2018 kl 16:43

Jag GOOGLADE och fick svar från den ALLVETANDE att det förväntas av oss att jobba i 44 ÅR!

Alltså kan jag med lungt samvete gå i pension vid 63 års ålder om jag vill.

“I tisdags, den 12 december, rapporterade Dagens Nyheter om ett nytt förslag som pensionsgruppen skissar på för att ”blidka” de LO-förbund som varit kritiska till höjd pensionsålder.

Enligt tidningens källor ska personer som börjat jobba i tidig ålder kunna ta ut allmän pension tidigare än 63 års ålder. Kravet är att personen ska ha jobbat i 44 år.

Om en byggnadsarbetare börjat jobba vid 18 års ålder ska hen alltså kunna ta ut allmän pension redan vid 62 års ålder.

Enligt DN syftar förändringen till att uppmuntra personer att börja arbeta tidigare samtidigt som de som börjat jobba tidigt inte ska drabbas så hårt av en förändring.

Ett annat förslag som väntas är att lagen om anställningsskydd ska gälla längre än till 67 års ålder, troligen till 69 år, så att de som vill får rätt att jobba kvar längre.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) betonar att hon inte vet exakt var pensionsgruppen kommer att landa i sina förslag.”

https://arbetet.se/2017/12/12/ylva-johansson-ser-positivt-pa-hojd-pensionsalder/

per
per
Gäst
28 juni 2018 kl 16:53

Åke Modee 28 Jun, 2018 at 13:40
Åke Modee 28 Jun, 2018 at 12:37

Då tar jag tillbaks frågan och ber om ursäkt, Åke Modee.

Det vore intressant om du på ett strukturerat sätt ville skriva ner exakt hur du anser att Jan Norberg lurar oss andra med sin artikel ovan.

Tack på förhand.

Per

Ivan Björn
Gäst
28 juni 2018 kl 20:37

@ Jan Norberg.

Jag ifrågasätter inte att hela pensionssystemet är ett bedrägeri i den mening att politikerna har stulit från pensionspengar och att i en vettigare pension är inräknade bidrag där myndigheterna bestämmer storleken på basis av politikernas politik.

Detta är inte ett vettigt system, det kan vem som helst skriva under på.
Att när man vänjer människor att de kan jobba till 69 års ålder, att man sedan höjer pensionsålder – den risken är stor men så är inte fallet i nuläget!

Att LO har haft synpunkter om att om man har jobbat av 44 år ska man kunna gå med full pension tidigare i livet är ändå positivt.

Att du sedan hakar upp dig på folk i dina kommentarer, om det inte är utseende, inteligens så är det bostadsort eller liknande är sorgligt.

Jag har kollat fakta noga för att dessa beslut berör mig.

Men att påstå att pensionsålder ska höjas till 69 år citat från artikeln: ” Nu ska pensionsåldern höjas i två steg. Först till 68 och sedan till 69 år. ”

Detta är vilseledande påstående lååångt ifrån nuvarande situation och sanning och luktar sensationsrubriker a la Expressen/Aftonbladet. Skulle passa som svart rubrik på en löpsedel.