SD närmar sig hiskeliga 30% i senaste opinionsmätningarna

publicerad 21 juni 2018
- av NewsVoice
Jimmie Åkesson - Pressfoto: SD.se
Jimmie Åkesson - Pressfoto: SD.se
Jimmie Åkesson – Pressfoto: SD.se

Sverigedemokraterna tycks vara på väg mot en valseger i valet 2018. Partiet förbättrar ledningen över Socialdemokraterna och Moderaterna i den senaste opinionsmätningen från Yougov. SD får hela 28,5%, vilket är en ökning med 5,5% sedan mätningen i maj 2018.

Enligt Yougovs mätning i juni är den största förloraren Centerpartiet som tappat väljare från 10,1% till 7,1%.

Siffrorna visar att 25% av de svenskar som kan rösta kommer att rösta på Sverigedemokraterna, enligt Yougovs färska opinionsundersökning som utförts på uppdrag av tidningen Metro.

En tolkning är att det handlar om avhoppare från S som tröttnat på Stefan Löfvens verklighetsfrämmande styrning av landet. Socialdemokraterna töms i så fall på blod och det sugs upp av Sverigedemokraterna.

Richard Jomshof - Pressfoto: Riksdagen.se
Richard Jomshof – Pressfoto: Riksdagen.se

“Det är helt fantastiska siffror, jag förväntade mig en viss uppgång men så här mycket hade vi inte hoppats på. Det stärker bilden av att vi befinner oss i en uppgång. Det är ett drömläge så här nära ett val”, säger Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof till tidningen Metro.

Inte nog med att Yougovs mätning pekar på en seger för SD i valet. Sentios undersökning visar att Jimmie Åkesson är den partiledare som flest svenskar vill ha som nästa statsminister, enligt Nyheter Idag. De tillfrågade tror även att Stefan Löfven är den som är mest trolig att avgå.

Text: NewsVoice