SVT:s agendajournalistik vill mörka höga kostnader för flyktingmottagande

23

Du som mot all förmodan har levt i föreställningen att MSM (Main Stream Media) i allmänhet och SVT Public Service i synnerhet förmedlar information och nyheter som är politiskt neutrala, bör se detta inslag från SVT Aktuellt från torsdagen den 31 maj.

Textutdrag från Lars Berns artikel “Agendajournalistik i SVT”

Inslaget har fått stor uppmärksamhet i andra medier. Här får ni serverat ett exempel på hur agendajournalisten Lotta Bouvin vid SVT driver en egen politisk uppfattning istället för neutral journalistik som vi licensbetalare kan fordra av henne och SVT. Detta är ett skolexempel på den oseriösa agendajournalistik som jag så många gånger påtalat här på bloggen.

Forskaren Joakim Ruist intervjuas med anledning av att han räknat fram vilken kostnad/intäkt för samhället som invandringen representerar per år och invandrad. Hans studie har gjorts mot bakgrund av att invandringen är en av huvudfrågorna i dagens politiska debatt och att man då behöver ett underlag för att bedöma de samhällsekonomiska konsekvenserna.


Ruist kommer fram till en kostnad på i medeltal 74,000 kr per flyktinginvandrare och år. Lotta Bouvin menar mellan raderna att man som forskare bör hålla inne med forskningsresultat som kan få väljare att ifrågasätta agendan. Vi har i decennier sett detta fenomen hos agendajournalistiken i klimatdebatten, där forskning som inte stödjer klimatlarmen medvetet tystas ner av de etablerade medierna.


I fallet med forskaren Ruist och migrationsfrågan var av allt att döma SVT:s avsikt att försöka karaktärsmörda en sanningssägare. Något som skändligen misslyckades och istället fick vi alla en tydlig illustration av SVT som en partisk politisk propagandakanal.

Slutsatsen är trivial – ni kan inte lita på det som förmedlas via Public Service SVT och SR.

Tänk således på att ni aldrig kan lita på MSM. Vill ni veta sanningen måste ni ge er ut på nätet och leta efter den. MSM förmedlar bara Fake News som stödjer den globalistiska agendan.

Textutdrag: Lars Bern

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

23 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Jan Norberg
12 juni 2018 kl 12:34

@ Frustrerad socialsekreterare 12 Jun, 2018 at 11:55

Detta vittnesmål från verkligheten måste vara årets kommentar, jag skulle rekommendera Redaktören att snabbt sätta sig i kontakt med vederbörande och be henne/honom skriva egna artiklar för Newsvoice räkning.

Det finns antagligen många fler socialsekreterare som vill, men inte vågar, ta bladet från munnen och berätta vad som sker i dessa kretsar.

Jag blir iofs inte förvånad över detta vittnesmål men ändå ryser jag av obehag för hur detta nu har pågått under så många år och ändå fortsätter vansinnet år ut och år in, alltmedan våra politiker fortsätter mata oss med retorik och lögner.

Detta måste få ett slut nu vid valet i September.

Den nya anvisningslagen som av riksdagspolitikerna trumfats igenom gör ju att Sveriges alla kommuner kommer att behöva höja kommunal och landstingsskatten med astronomiska tal.

Men i det PK-samhälle som vi nu lever i så gör politiker på kommunal nivå ju allt för att slippa höja skatten (som man egentligen måste), istället kommer man sannolikt att låna upp de enorma belopp som detta kommer att kosta under många årtionden.

Att vara en skuldsatt kommuninnevånare är ju detsamma som att skjuta över ansvaret för återbetalningen av dessa lån på efterkommande generationer, är det något vi skall ställa upp på tycker ni?

Frustrerad socialskreterare
Frustrerad socialskreterare
Gäst
12 juni 2018 kl 11:55

[Denna kommentar kan bli publicerad som debattartikel istället. Återkommer. / red]

Birgitta
Birgitta
Gäst
9 juni 2018 kl 08:58

Joakim Ruists rapport är mycket viktig som politiskt diskussionsunderlag för alla och envar. Kostnaden 74 000 kr/migrant och år är sannolikt alldeles för lågt räknad om man beaktar de framtidsscenarier/-planer som FN redovisar i sin rapport “Making Migration Work for All” som släpptes i början av året. Rapporten verkar utgöra den propagandabibel som politiker och MSM hämtar sina luftiga argument ifrån och mörkning av obehagliga fakta.

“Migration is a positive global phenomenon. It powers economic growth, reduces inequalities, connects diverse societies and helps us ride the demographic waves of population growth and decline.”

FN har dessvärre inte bemödat sig om att räkna på några siffror eller analyser som skulle kunna utmana deras utopiska ideal. Anledningen är nog att sådana kalkulationer skulle leda till röda siffror överallt.

Den migration som vi hitintills upplevt kan betraktas som en slags förtrupp till en kommande påtvingad massmigration som framkallar värsta visioner av en apokalyptisk framtid. Folk i allmänhet anar alltså inte vilka proportioner som kommande folkförflyttningar rör sig om. Tycker de att nuläget i landet (liksom i hela väst) är illa så är det inget mot hur det kommer att bli där allt dåligt med migrationen kommer att skalas upp och allt bra kommer att skalas ned.

“Currently, nearly 1,3 billion people live in Africa, and by the end of this century there will be 350% more, or 4,4 billion” Vilka möjligheter har, till landytan sett, lilla Europa egentligen att ta emot och föda alla hundratals miljoner/miljarder migranter framöver?

https://needtoknow.news/2018/06/un-plans-deal-african-population-explosion-forcing-mass-migration-west/

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
7 juni 2018 kl 18:56

Sen finns det ju en del s.k. flyktingar som kostar extremt mycket mer, såsom Akilov, som idag dömdes till livstids fängelse. Detta brukar innebära minst 18 år i fängelse, vilket innebär att bara denna kostnad för skattebetalarna blir minst 39 miljoner kronor!

Sen tilkommer kostnaderna för hela rättegången, häktestiden, skadestånden till de drabbade och inte minst allt personligt lidande.

Tyvärr finns det med all sannolikhet många fler av Akilovs sort i detta land. Dörrarna har ju stått vidöppna, och vi Svenskar har fått lära oss av en f.d. statsminister att “vi ska öppna våra hjärtan”.

Tant Pia
Tant Pia
Gäst
4 juni 2018 kl 19:19

Vem som helst kan gå in på Arbetsförmedlingens och Försäkringskassans hemsidor för att bilda sig en uppfattning. Om det är svårt så går det bra att ringa in och fråga. Till dessa siffror tillkommer kostnader för läkarvård, boende, telefon etc. etc. De som studerat siffrorna brukar jämföra läkares löner med utbetalt belopp per månad. Det vore bra om de som är intresserade även ringer till Skattemyndigheten för att få reda på huruvida dessa ersättningar är skattebefriade eller ej. Det finns information att få om man bara vill. Man behöver inte förlita sig på inkompetenta journalister.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
4 juni 2018 kl 08:57

Visst är det så Öystein.
-Ja, vår värld är falsk – och det är inte folket som har ordnat detta – det är våra politiker som har oraskat allt kaos i vårt samhälle. Det är makthavarna och deras elitistiska styrmetoder som visar folket vad folket ska sträva efter för att bli lyckliga. För eliten ger folket tydliga signaler om att pengar och makt och ett materialistiskt levnadssätt som alla ska sträva efter – annars är man Nobody.

https://www.youtube.com/watch?v=Izh-mmqa108&list=PLjVuLssuHyW-0y7KiUMPcEzIKccWt5Vwp&index=157

-Så, det är inte konstigt att elitens materialistiska farsot är just det som får hela samhället att ruttna.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
4 juni 2018 kl 08:04

@ Birgitta 3 Jun, 2018 at 16:08,

Bra skrivet. Det är precis som du säger. Våra politiker förskingrar våra skattepengar på ekonomiska flyktingar!
Det är bara de som har råd att komma hit som gör det. Sina fattiga och utsatta släktingar lämnar man utan pardon hemma (läs kvinnor och barn).

En som visualiserar detta väldigt bra är Roy Beck, se länk nedan:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=LPjzfGChGlE

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
4 juni 2018 kl 07:14

@ Erik Wiklund 4 Jun, 2018 at 06:12,

Håller med dig. Det krävs något stort. Men eftersom alla partier spelar detta falska fulspel, så kan vi nog räkna med att de är förberedda och sitter och tjuvhåller på de stora skandalerna. Närmare valdagen kommer de alla att släppa sina fula “SvartePetterkort”.

Den som slipper dessa kort klarar sig. Men bara kanske, för förhoppningsvis har våra medborgare blivit ytterligare liiite klokare och därför genomskådar fulspelet.

Förhoppningsvis kommer någon gång i framtiden partiernas realpolitik och ideologi att vara det som avgör väljarnas val. Men tyvärr kommer nog det kollektiva uppvakvandet för sent, och Sverige befäster en position som “Bananrepublik”.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
4 juni 2018 kl 06:12

@ Martin Gustavsson
Ja, fulmedierna arbetar nu intensivt för att försöka övertyga svenska folket att SD är ondskan. Men Svensson börjar nu ändå sakta vakna upp, för ibland gör fulmedia misstag och då lyser sanningen igenom i deras falska rapportering och då är det genast några till som vaknar. Men detta tar ju alldeles för långt tid. Så, jag väntar bara på att något stort och härligt avslöjande sker före valet – för det är nog bara det som kan förändra den nu rådande falska politiska världen – så att den riktigt stora gruppen medvetslösa svenskar inte längre ges möjlighet att blunda.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
4 juni 2018 kl 06:01

@ Jan Norberg
Ja, jag tror att höstens val kommer att gå till historien som det viktigaste valet någonsin, där det kommer att krävas en schackspelares listighet – så innehållet i politiken kommer nog i andra hand. Tyvärr, men jag tror att det är på vägen dit, under de månader som är kvar, som viktiga händelser, avslöjanden, skulle kunna göra den största skillnaden.

Ale
Ale
4 juni 2018 kl 05:18

Jan, du har alldeles för hög tilltro till politiker. DÖ är död, så är även SD kärnfrågor.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
4 juni 2018 kl 04:45

Martin Gustavsson at 22:31

Obs: NewsVoice använder WordPress som bloggsystem och har gjort det kontinuerligt sedan starten 2011.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
3 juni 2018 kl 22:31

@ Erik Wiklund

Det stämmer att ett SD på 30% inte nödvändigtvis får inflytande, Skulle vi däremot få in ett vänsternationellt alternativ i riksdagen som tränger undan V och S så hade de kanske kunnat få kunnat få mer än 50% tillsammans och återställa Sverige och få igenom ett Swexit tillsammans, men det kräver ett rejält uppvaknande i vänsterkretsar.

https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/01/12/till-forsvaret-av-socialdemokraterna-angaende-migrationskatastrofen/
https://sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4nsternationalism

Det pågår en intellektuell diskussion, men folket i butiker och framför dumburken är tämligen hjärnförsmutsade av fulmedierna.

P.S. Om jag inte svarar på tilltal beror det INTE på högfärd, men på att Newsvoice INTE använder WordPress som bloggsystem … än.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
3 juni 2018 kl 20:12

@ Erik Wiklund 3 Jun, 2018 at 15:53

Bäste Erik W, du har sannolikt helt rätt men med ca 30 % av rösterna i årets val så vore det kriminellt av SD att inte fälla alla försök att bilda regering om de blir ignorerade ännu en gång.

Främst därför att SD då verkligen kan hävda att en tredjedel av alla röstberättigade inte kan acceptera att demokratin ännu en gång sätts ur spel. Ett nyval efter det att SD fäller alla försök att driva igenom en budget från alla möjliga regeringskonstellationer där de blir utan inflytande vore då ett sätt för svenska väljare att verkligen sätta ned foten.

Jag pratade nyss med en “välunderrättad källa” som det brukar kallas och i det samtalet verkade det som att en koalition mellan S och M inte är att tänka på, men däremot att en minoritetsregering (en starkt försvagad allians) mycket väl kan tänkas försöka driva igenom en budget och då förlita sig på att SD inte fäller ett sånt försök.

Själv skulle jag för alltid rata SD om de avstod från att fälla en sådant försök om de inte fått något inflytande. SD kommer då att för alltid bli förpassade till historiens sophög.

Ett nyval kan dock komma snabbare än vi anar om SD sätter ned foten ordentligt när alla andra 7 partier försöker runda dem a la DÖ.

It is now or never!!!

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
3 juni 2018 kl 19:59

@ Öystein Rönne 3 Jun, 2018 at 15:34

Jag instämmer med dig Öystein, lyssnar på andra “forskare” tex Tino S, mfl så rör det sig nog om betydligt högre kostnader än de 74.000:- som Ruist fått fram.

Tittar man dessutom på länken från sign Per så framstår ju denna sk forskare i ett något annat ljus, dvs han förespråkar ju en politik där migration till Sverige är något eftersträvansvärt.

Vad han ändock säger så finns det ingen anledning att inta enbart en migrationskritisk hållning pga ekonomiska skäl, deras religion och allmänna inställning till Sverige diskvalificerar dem till utvisning. Dvs återkallande av uppehållstillstånd och repatriering å det snaraste.

Ale
Ale
3 juni 2018 kl 17:11

Per, inte ens en sådan ståndpunkt: “Joakim Ruist beräknar att Sveriges kostnad för invandringen är några procent av BNP att och vi har råd med det” får sipprat ut i MSM.

Birgitta
Birgitta
Gäst
3 juni 2018 kl 16:08

All heder åt Ruist som verkar vara en äkta akademiker. Per säger att Joakim Ruist menar att vi ska ta hand om de som behöver hjälp. Det ligger något fint i denna tanke men eftersom 8-9 av tio migranter är välfärdsflyktingar (enligt Timmerman, EU) så är det angeläget att vi definierar vilken typ av hjälp som landet ska bistå dessa med. Det är ytterst orättvist att bara berika de som har resurser att ta sig hit med tanke på de miljoner människor ute i världen som är riktiga flyktingar. Som sådana är dessa i större behov av hjälp med livsnödvändigheter som vatten och mat än att få hjälp av staten att bli konsumtionshysteriska medborgare och klienter inom det välfärdsindustriella komplexet.

Hur många riktiga flyktingar kan vi hjälpa på plats – 1000/10 000 st? med tanke på de kostnader som belastar statskassan för en välfärdsmigrant, som tar hit tjocka släkten på statens bekostnad. Sossarna använder skattemedel för att importera och värva partisympatisörer. Klart att det inte är lika behjärtansvärt att hjälpa människor på plats när dessa inte kan användas som röstboskap. Statens (och kulturmarxisternas) hjärta är kallt.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
3 juni 2018 kl 15:53

@ Jan Norberg
Jag tror inte att SD kommer att få något större inflytande även om SD skulle bli det största partiet och få uppåt 30 % i höstens val. Därför att PK-politikerna (alla övriga partier) i riksdagen kommer att fortsätta att mobba SD (utesluta allt sammarbete med SD) precis som de har gjort hittills.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
3 juni 2018 kl 15:34

Joakim Ruist har med all sannolikhet räknat för lågt. Själv skulle jag tro att man nog åtminstone får fyrdubbla hans belopp på 74 000/år.

per
per
Gäst
3 juni 2018 kl 12:55

Joakim Ruist beräknar att Sveriges kostnad för invandringen är några procent av BNP att och vi har råd med det.

Han menar att Sverige fortsatt behöver upprätthålla den attityd som har gjort landet starkt, det vill säga att vi tar hand om de som behöver hjälp. Han jämför med Danmark som han menar för en motsatt politik:

https://www.youtube.com/watch?v=uiLtg6jR_H8

siv rodin
siv rodin
Gäst
3 juni 2018 kl 12:23

Ja, det var ju pinsamt att se hur Lotta gjorde bort sig. Var väl spiken i kistan för det sista förtroensdet för MSM, hoppas att många vakande upp efter den fadäsen!

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
3 juni 2018 kl 12:07

Vem är förvånad? Ja kanske ändå alla de som fortfarande sover. Bra iaf att detta lyfts fram. Till slut skall väl droppen urholka stenen.

Jan Norberg
Jan Norberg
Gäst
3 juni 2018 kl 11:57

Man får ju hoppas att SD, om de får något som helst inflytande på den svenska politiken efter valet, kommer att avveckla SVT och SR så att vi slipper denna övertydliga agenda journalistik under regi av Hanna Stjärne, Jan Helin, mfl.

Noterbart, att i stället för att fråga Ruist hur han beräknat det resultat han kommit fram till, ställer illa dolda frågor för att kunna ifrågasätta hans syfte med sina beräkningar.

Denna halmgubbeteknik är så förlegad att det förvånar om någon längre inte ser igenom detta tilltag från SVT.

Att brunsmeta en seriös forskare misslyckades emellertid grundligt och det kan därför ses som ytterst prioriterat att snarast möjligt efter valet släcka ned SVT och SR.

Det skulle glädja många om vi kunde se SVT och SR gå i graven och att alla dessa pk-ister bli arbetslösa med ytterst stora svårigheter att hitta nya jobb. Det är sällan man önskar att folk blir arbetslösa men i fallet SVT och SR skulle det vara ett högaktningsfullt nöje se dessa staffagefigurer falla tungt ned i arbetslöshet.