SVT:s agendajournalistik vill mörka höga kostnader för flyktingmottagande

publicerad 3 juni 2018
- Lars Bern
Joakim Ruist - Skärmdump från SVT Agenda

Du som mot all förmodan har levt i föreställningen att MSM (Main Stream Media) i allmänhet och SVT Public Service i synnerhet förmedlar information och nyheter som är politiskt neutrala, bör se detta inslag från SVT Aktuellt från torsdagen den 31 maj.

Textutdrag från Lars Berns artikel “Agendajournalistik i SVT”

Inslaget har fått stor uppmärksamhet i andra medier. Här får ni serverat ett exempel på hur agendajournalisten Lotta Bouvin vid SVT driver en egen politisk uppfattning istället för neutral journalistik som vi licensbetalare kan fordra av henne och SVT. Detta är ett skolexempel på den oseriösa agendajournalistik som jag så många gånger påtalat här på bloggen.

Forskaren Joakim Ruist intervjuas med anledning av att han räknat fram vilken kostnad/intäkt för samhället som invandringen representerar per år och invandrad. Hans studie har gjorts mot bakgrund av att invandringen är en av huvudfrågorna i dagens politiska debatt och att man då behöver ett underlag för att bedöma de samhällsekonomiska konsekvenserna.


Ruist kommer fram till en kostnad på i medeltal 74,000 kr per flyktinginvandrare och år. Lotta Bouvin menar mellan raderna att man som forskare bör hålla inne med forskningsresultat som kan få väljare att ifrågasätta agendan. Vi har i decennier sett detta fenomen hos agendajournalistiken i klimatdebatten, där forskning som inte stödjer klimatlarmen medvetet tystas ner av de etablerade medierna.


I fallet med forskaren Ruist och migrationsfrågan var av allt att döma SVT:s avsikt att försöka karaktärsmörda en sanningssägare. Något som skändligen misslyckades och istället fick vi alla en tydlig illustration av SVT som en partisk politisk propagandakanal.

Slutsatsen är trivial – ni kan inte lita på det som förmedlas via Public Service SVT och SR.

Tänk således på att ni aldrig kan lita på MSM. Vill ni veta sanningen måste ni ge er ut på nätet och leta efter den. MSM förmedlar bara Fake News som stödjer den globalistiska agendan.

Textutdrag: Lars Bern

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq