NOTERAT. NewsVoice gratulerar Afrika till guldmedaljen i fotbolls-VM 2018 i Ryssland. Mer än 60% av det franska fotbollslaget är av afrikansk härkomst. Fransmännen har tydligen inte kapacitet att vinna VM utan afrikansk fotbollskompetens.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Image credit: Football2018worldcup.com

14 av de 23 spelarna som det franska laget består av är spelare som antingen kommer från Afrika eller utgörs av spelare med oftast bägge föräldrarna från afrikanska länder. Endast 7 spelare är av fransk härkomst. Två spelare har även rötter i Filippinerna och Karibien. Utan denna internationella samling av kompetens hade Kroatien förmodligen vunnit VM 2018.

Frankrikes landslag under världskuppen 2018

Målvakter (härkomst):
Hugo Lloris (Frankrike)
Steve Mandanda (Zaïre)
Alphonse Areola (Frankrike, föräldrar från Filippinerna)

Backar (härkomst):
Djibril Sidibe (Frankrike, afrikanska föräldrar)
Benjamin Pavard (Frankrike)
Adil Rami (Frankrike, född på Korsika, föräldrar från Marocko)
Raphaël Varane (Frankrike)
Samuel Umtiti (Kamerun)
Presnel Kimpembe (Frankrike, pappa från Kongo)
Benjamin Mendy (Frankrike, släkt från Senegal)
Lucas Hernández (Frankrike)

Mittfältare (härkomst):
Paul Pogba (Frankrike, föräldrar från afrikanska Guinea)
Blaise Matuidi (Frankrike, föräldrar från Kongo och Angola)
Corentin Tolisso (Frankrike, pappa från Togo, Västafrika)
N’Golo Kante (Frankrike, föräldrar från Mali)
Steven Nzonzi (Frankrike, pappa från Kongo)

Forwards (härkomst):
Kylian Mbappe (Frankrike, föräldrar från Kamerun, Algeriet)
Olivier Giroud (Frankrike)
Antoine Griezmann (Frankrike, pappa från Tyskland)
Ousmane Dembélé (Frankrike, föräldrar från Mali, Senegal)
Florian Thauvin (Frankrike)
Thomas Lemar (Frankrike, född i Guadeloupe, föräldrar från Karibien)
Nabil Fekir (Frankrike, föräldrar från Algeriet)

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
7 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Jan Norberg
16 juli 2018 kl 11:24

Jag skulle vilja knyta denna artikel till vad Patrik Engellau skrev i sin krönika, han sätter fingret just på hur det globala etablissemanget ger världens befolkningar något som ockuperar och förstärker deras beroende av dem. Man få folk att inte tänka på andra och betydligt viktigare frågor.

Jag citerar från Patriks E:s artikel:

“Härskarna delade ut bidrag och ordnade med skådespel och spännande evenemang för att locka det lättlurade folket in i slaveriet och beroendet av överheten.”

“Härskarna har metoder att få folk att gilla förtrycket. Cirus planerade att erövra Lydien för att ta kung Krösus rikedomar. Lydierna började göra motstånd men i stället för att slå ned dem beslöt Cirus att inrätta bordeller, krogar och offentliga sportevenemang och att tvinga lydierna att delta vilket de gjorde med liv och lust. Cirus behövde aldrig lyfta svärdet mot lydierna.”

Om man tänker efter så är dessa citat ganska träffande för hur vi alla rycks med av ett VM i fotboll.

Eller för att återigen citera Patrik E:

”Det främsta skälet till det frivilliga slaveriet är vanan. Det bevisas av att hästar först kämpar mot betslet och sedan lär sig att trivas med det precis som de inledningsvis försöker göra uppror mot sadeln och därefter vänjer sig och stolt bär instrumenten som är tecken på underkastelse.”

Kanske är vi själva inte så mycket bättre än de hästar vi domesticerar enligt ovan?

När det gäller att dopa folkmassorna med VM i fotboll så finns det emellertid en väsentlig skillnad, fotbollen underbygger en djupgående nationalism och den kan leda till ytterligheter i sin förlängning.

Under finalen kom jag på mig själv att heja på Kroatien då jag tyckte att det var en mycket stark prestation av ett så litet land att kunna få fram ett lag med så pass många inhemska förmågor.

Förvisso spelar de allra flesta av dessa kroatiska spelare i andra klubblag runtom i världen, vilket skulle betyda att om afrikanska spelare istället spelade för sina resp ursprungsnationer så skulle VM handla om alla olika nationers spelartalanger och dess förmåga.

Detta resonemang kokar därför ned till att om man som nation vill vinna ett VM i fotboll så måste migrationsportarna stå på vid gavel så att dessa spelare byter nationalitet.

Man kan fråga sig varför inte så många kroater bytt nationalitet??

Jonas
Jonas
Gäst
16 juli 2018 kl 10:41

Snarare är det afrikansk talang och fransk fotbollskompetens som vann VM. Alla nämnda spelare är fostrade i franska klubbars akademier, inte afrikanska.

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
16 juli 2018 kl 09:43

Fotbollen är bara ett ända stort samhällsdestruktivt jippo. Ofattbart att så många människor kan gå man ur huse för att se 22 man jaga en boll (varav två skall försvara ett s.k. mål)! Är era liv så tragiskt innehållslösa? Jag kan tänka mig att många av dessa individer, när matchen är slut, fortsätter hemma vid datorn med bet och div TV-spel.

Finns det inget mer givande att göra för att förgylla tillvaron i livet med? Fotbollen tycks ju legitimera vad som helst. Praktfylla, slagsmål, brustna äktenskap, slukade samhällsresurser i form av bl.a. polis, ja till och med död (se bl.a. vad som skedde i Paris).

Fotboll har blivit inget annat än ett sätt att slänga tillbaka de “inbitna” till grottstadiet, där reptilhjärnan fritt får styra och härska.

Lägg ner skiten, och även hockeyn för den delen, som ju avlöser samma destruktiva tillvaro under vinterhalvåret!

Till er som har en partner tillhörandes dessa kvasifigurer råder jag: gör slut! Det blir inga problem, din partner kommer med all sannolikhet att utan pardon välja bort dig till förmån för fotboll och hockey.

Johan
Johan
Gäst
16 juli 2018 kl 09:38

Men för helvete

Vad spelar det för roll vilken nationalitet boll-jägarna har, denna cirkus för att roa massorna.

Tycker det osar rasism om det här, men så länge det gäller afrikaner är det ok?

Gud förbjude om man riktar kritik mot USA eller Israels brott mot mänskliga rättigheter, då kommer antisemit kortet fram direkt.

(Särskilt från äldre vita män)

Näe, detta hyckleri vill jag inte vara med om

Leif
Leif
Gäst
16 juli 2018 kl 06:05

Detta är intressant. Vi ser inte bara lite olika ut i olika världsdelar, vi är även rent fysiskt lite olika byggda. Även i USA sporten är personer med afrikanska rötter överrepresenterade. Skandinaver, som svenskar, är som sagt både långa och stora, medan japaner, indier och kineser ofta kortare och lättare byggde. Det ställer hela nationsindelningen på ända i dessa tider med mass-rundvandring (ursäkta uttrycket). Det går knappast att börja dela upp lagen efter hudfärg, biologisk tillhörighet eller var dom kom ifrån, men kanske vi skulle snart få börja att göra urvalen på andra grunder än nationstillhörighet. I Kina springer man maraton, och ofelbart är det ett gäng afrikaner som vinner varje år. Där delar man i deltagarna i eliten, de vanliga, och blåbären. Alla afrikanerna hamnar i eliten, men alla har lika roligt för det.