Att tänka på innan du lånar pengar utan UC

publicerad 23 juli 2018
- Extern skribent
Lanutanuc-guide.se
lånar pengar utan UC
Lånar pengar utan UC.

Med alla snabblån, blancolån, sms-lån och privatlån som finns tillgängliga på marknaden kan det kännas lockande att skriva på första bästa låneavtal som erbjuds. För alla har ju mer eller mindre samma lånevillkor, eller hur? Nja, inte riktigt. Det är inte bara räntor och avgifter man måste tänka på innan man tar ut ett lån. Här får du reda på de viktigaste aspekterna att ha i åtanke innan du skriver din signatur på låneavtalet.

Läs på innan du skriver på

Alla har vi behov av pengar vi inte har vid ett eller annat tillfälle i livet. Skulle du själv befinna dig i en sådan situation gäller det att tänka till innan du går vidare med att söka ett lån. Fundera först på vilken typ av lån som lämpar sig bäst för just dina behov och ekonomiska förutsättningar. Samla gärna in uppgifter från flera olika kreditinstitut, även om du bara har siktat in dig på en enda långivare, gå noga igenom förhandsinformationen först. Läs på innan du skriver på!

Försäkra dig om att du har råd att ta ut ett lån

  • Hur mycket pengar kan du lägga undan varje månad till att återbetala ett lån? Se över dina inkomster och utgifter. Gör en realistisk kalkyl.
  • Hur mycket tvingas du offra för att betala tillbaka ditt lån? Har du väldigt smala marginaler kan det vara läge att tänka om.

Du kanske ska vänta med lånet tills du har en något mer stabil ekonomi. Har du timlön eller bara jobbar extra ska du helst hålla dig borta från att ta ut ett lån. Sitter däremot hemekonomi-bältet löst och bekvämt kan du lugnt börja titta på vilka lånealternativ som finns. Ett bra lån kan ibland vara en smart lösning på ett tillfälligt problem.

Låna utan uc

Att ansöka om lån från en långivare som tar sina kreditupplysningar från ett annat företag än Upplysningscentralen kan vara positivt ur många aspekter. Dels så försämras inte din kreditvärdighet och dels så har du faktiskt större chans att bli beviljad lån. Läs mer om snabblån och smslån utan UC på Lanautanuc-guide.se.

Teckna låneskydd

Det är få som vet att det faktiskt går att teckna ett s.k. låneskydd innan du lånar pengar. Det här kan vara en riktigt bra idé om du funderar på att ta ut ett större lån med en längre återbetalningstid. Skulle du råka ut för en olycka eller sjukdom som gör att du inte längre kan arbeta, eller om du helt enkelt blir arbetslös, fortsätter ditt lån att betalas av tack vare låneskyddet.

Låna aldrig för att betala av ett tidigare lån

Har du tidigare lån som fortfarande inte återbetalats? Låna aldrig pengar för att betala av en gammal skuld. Det finns dock ett undantag och det är om du väljer att samla dina lån. Det går nämligen att baka in flera gamla lån i ett nytt lån och ibland går det till och med att få en bättre ränta på det nya, samlade lånet. Det här kan vara ett bra sätt att städa upp ekonomin om du har många små krediter som spökar.

Glöm inte att jämföra lån

Du kan spara många slantar på ränta och avgifter genom att jämföra olika lån. Ibland kan kostnaderna variera betydligt mer än vad man tror! Numera finns det en uppsjö med tjänster på nätet som snabbt och enkelt letar fram det bästa och billigaste lånet för just dina behov. Lanutanuc-guide.se är en pålitlig tjänst som ger dig en bra och rättvis bild av vilka långivare som erbjuder marknadens lägsta räntor och bra fördelar.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Bedrägligt att erbjuda lån till dem som har betalningsanmärkningar. Missköter man sin ekonomi bör först och främst jobba av skulden eller begära skuldsanering. En skuldsanering innebär att du betalar en del av dina skulder och under fem år lever du på existensminimum. Efter fem år slipper du betala resen av skulden. När skuldsaneringen är slut har du inte längre kvar de skulder som ingick i din skuldsanering – tanken är att du ska vara skuldfri och således även fri från betalningsmärkningar. Därefter är det mycket, mycket billigare att låna pengar. Det är dyrt att låna med betalningsmärkningar. Mycket dyrt.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *